Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Το Μάτι και το Paradise, Αττική και Καλιφόρνια, εδώ χυδαία κομματική εκμετάλλευση των νεκρών, εκεί υπόσχεση αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

PHOTO: A Sept. 10, 2018, image of the Kilcrease circle community in Paradise, Calif., compared to a Nov. 17, 2018 image this area was destroyed by the deadly Camp Fire.
Αυτή είναι μια δορυφορική εικόνα της κοινότητας Kilcrease circle της πόλης Paradise στην Καλιφόρνια, παρμένη στις 10 Σεπτ. 2018, ακολουθούμενη από μια εικόνα της ίδιας κοινότητας στις 17 Noε, 2018 με κατεστραμμένη την περιοχή από την φονική πυρκαγιά.
Αυτά λίγους μόλις μήνες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής.


Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ένα χωριό στην Καλιφόρνια καήκε ολοσχερώς όπως το Μάτι. Θρήνησαν εκεί 86 νεκρούς. Χωρίς τυμβωρυχίες της αντιπολίτευσης και πολιτικές αλητείες τύπου ΝΔ. 
Σήμερα το επισκέφθηκε ο Μπέρνι Σάντερς υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Τι είπε ο Σάντερς; ότι μας έκαψε ο Τραμπ ή ο τοπικός Κυβερνήτης (Περιφερειάρχης αν η Καλιφόρνια δεν ήταν ομόσπονδο κράτος); Όχι.
Είπε:
Bernie Sanders
@BernieSanders

Yesterday I was in Paradise, California, a town nearly destroyed by a wildfire that killed 86 people. Climate change is making these fires worse.
From a moral perspective, we have no choice but to act. We need bold action and a Green New Deal.

Τον τόπο της τραγωδιας είχε επισκεφθεί τον Νοέμβριο ο Τραμπ. Τι είπε ο Τραμπ; Ότι τους έκαψε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ή οι Δημοκρατικοί; Όχι.
Είπε:
President Donald Trump arrived in California on Nov. 17 to survey the scene of surreal devastation and meet with firefighters, alongside California Gov. Jerry Brown and the state's governor-elect, Gavin Newsom.
The president stopped first in the town of Paradise, where he called the damage "total devastation."
"We've never seen anything like this in California, we've never seen anything like this yet. It's like total devastation," Trump told reporters. "I think people have to see this really to understand it." (πηγή)

Στην χώρα μας όμως, έγινε το αντίθετο. Οι χυδαίοι λαϊκιστές της συμμαχίας Κ.Μητσοτάκη - ακροδεξιάς, εκμεταλλεύτηκαν την "ευκαιρία". Και ήρθαν στην κυβέρνηση αποκλειστικά με ψέμματα, τυμβωρυχία και fake news από πραγματικά "αλήτες, ρουφιάνους, δημοσογράφους" του κομματικού στρατού τους που σήμερα τακτοποιούν στον κρατικό μηχανισμό... 
Γιατί για τους νεκρούς "έφταιγε η Δούρου", όχι τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, οι άνεμοι των 10-12 μποφόρ, το τοπογραφικό παγίδα, η αυθαίρετη δόμηση, οι στενοί δρόμοι. Όχι έφταιγε η Δούρου, η αστυνομία, η πυροσβεστική - αυτοί διώχθησαν άλλωστε από κάποιους εισαγγελείς...
Το Μάτι και το Μακεδονικό ήταν η αιχμή του δόρατος της λαϊκιστικής συμμαχίας. Και στα δυο έκαναν το μαύρο άσπρο με χονδροειδή ψέμματα, συστηματική παραπληροφόρηση των καναλαρχών τους, φτηνή εκμετάλλευση του πόνου, της άγνοιας, των νεκρών, της ιστορίας. 
Στο Μακεδονικό η απάτη αποκαλύφθηκε με το καλημέρα της νέας κυβέρνησης.
Για πόσο ακόμη νομίζουν θα τους σώζει η εκμετάλλευση των νεκρών μιας τραγωδίας στο Μάτι; Που ακόμη εκμεταλλεύονται με στημένα show του μηχανισμού τους; 
Δεν σκέφτονται ότι κάποια στιγμή και οι ίδιοι οι νεκροί θα σηκωθούν για να τους πουν "Φτάνει! Όχι στο όνομά μου!"
Αυτό που έγινε στο Paradise κι αυτό που έγινε στο Μάτι δεν το πάλευε καμιά πυροσβεστική στον κόσμο. Ούτε η έμπειρη ελληνική ούτε η υπερσύγχρονη αμερικανική. Δεν παλεύεται εύκολα η κλιματική κρίση και τα φαινόμενά της.
Αλλά ήρθαν τα ανθρωπάκια του ελεεινού λαϊκιστή να εκμεταλευτούν την δυστυχία και τον θάνατο των ανθρώπων. Κάτι που επίσης δεν έχει γίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. 
Ο Μητσοτάκης, ο Άδωνης, ο Βορίδης και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους είναι μια "Ύβρις στην Εξουσία"... ...αλλά η ιστορία εκδικείται.


*Διαβάστε το ρεπορτάζ για το Paradise εδώ και συγκρίνετε με το Μάτι - την κάλυψη, την συμπεριφορά των πολιτικών, του Κυβερνήτη, παλιού και νέου, των ανθρώπων που πάσχισαν να σώσουν ζωές από τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής https://abcnews.go.com/US/relentless-california-wildfires-leave-87-dead-600-unaccounted/story?id=59262994&fbclid=IwAR2sWS-lPLNLxtdl7p4vGnPa-89sijwSLl3xwF403v9VXUMi1jf_nmHuS-o

PHOTO: Homes leveled by the Camp Fire line a development on Edgewood Lane in Paradise, Calif., Nov. 12, 2018.
Δεν είναι από το Μάτι, είναι από την κοινότητα Edgewood Lane της πόλης Paradise 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU