Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σχόλια σε ένα δηλητηριώδες άρθρο



Δημοσιεύτηκε στις 22/5 στο Έθνος το παρακάτω άρθρο του Παναγιώτη Τσούτσια.
Μερικά σχόλια:

Αλεκος αντι Αλεξη στο ντιμπειτ

Ο Αλέκος Αλαβάνος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών προκαλώντας ερωτηματικά καθώς εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τη «μάχη» στο κρίσιμο, πολιτικά, ντιμπέιτ.
  • Μήπως ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το ντιμπέϊτ και η ρητορική Τσίπρα είναι ακόμα ξύλινη αναλαμβάνει ο Αλαβάνος; Σε ποιους ακριβώς προκαλεί τάχα ερωτηματικά η ολική επαναφορά Αλαβάνου; Δεν το διευκρινίζει ο συντάκτης. Ποιός άραγε ανησύχησε τόσο;

Η απόφαση αυτή λήφθηκε αργά χθες το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών είτε εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης είτε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ή στην ωριαία τηλεοπτική συνέντευξη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

  • Σοβαρά του άφησε δηλαδή ο Τσίπρας και τόσες εναλλακτικές του Αλαβάνου; Καλοσύνη του.. Αντίθετα, σύμφωνα με την αλήθεια κι όχι με μούφα ενδο-"πληροφόρηση", ο Αλαβάνος έκανε τις προτάσεις. Που το παει λοιπόν ο δημοσιογράφος;

Η απάντηση του Αλέκου Αλαβάνου ήταν να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, στις 28 Μαϊου, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστήριζαν ότι αυτό αποτελεί επί της ουσίας «καπέλο» του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στον πρόεδρο του ΣΥΝ.

  • Διαμαρτυρήθηκαν δηλαδή οι νεοκομσομόλοι γιατί οι παλιοί τους τράβηξαν το αυτί. Όχι θα άφηναν τη φράξια «αριστερή πλειοψηφία» να κάνει ότι θέλει..

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της κεντρικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλ.Τσίπρας, ενώ εδώ και καιρό θεωρούνταν σίγουρο ότι στο κρίσιμο τηλεοπτικό ντιμπέιτ θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ και όχι ο Αλ. Αλαβάνος.

  • Δηλαδή η θέση ήταν κρατημένη και ήρθε ο Αλαβάνος και την έκλεψε; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.. και ας δούμε καλύτερα μπροστά μας την ολισθηρή κατηφόρα που ο ίδιος ο Τσίπρας δεν μπορεί πια να σταματήσει όντας πολιτικά όμηρός της αριστερίστικης παρέας του. Οι πιο έμπειροι λοιπόν δεν ήταν υποχρεωμένοι να επέμβουν πριν είναι πολύ αργά;

Με διπλωματικό τρόπο απάντησε χθες σε σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης, λέγοντας ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δύο πολύ ικανούς και αποτελεσματικούς αρχηγούς, οι οποίοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ».

  • Τι να πει ο Καρίτζης, υπεύθυνος για την τραγική εμφάνιση του κόμματος στα ΜΜΕ και βασικός εκφραστής της προκλητικής αριστερίστικης διχαστικής συμπεριφοράς στο κόμμα; Καταπίνει τη σφαλιάρα και ελπίζει σε καλύτερες μέρες χωρίς Κουβέλη και Αλαβάνο, με Ρινάλντι και Σωτηρίου..

Οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ήταν συγκεχυμένες καθώς πριν ληφθεί η απόφαση για τον κ. Αλαβάνο ουδείς μπορούσε ν απαντήσει με βεβαιότητα γιατί τέθηκε αίφνης τέτοιο ερώτημα.

  • Έ όχι και αίφνης! Τόσο καιρό διαμαρτύρονται μέλη και φίλοι του Συνασπισμού για την αντικομματική και καθεστωτική δράση της παρέας Καρίτζη μέσα στο κόμμα, τη πολιτική συμπόρευση με τους μπάχαλους στα κινήματα και την απόπειρα εξοβελισμού ολόκληρων κομματιών του Συνασπισμού και αντικατάστασή τους με αναβάθμιση αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ ! Αυτά όμως ο εν λόγω δημοσιογράφος, εξόφθαλμος υποστηρικτής της αυλής Τσίπρα, επιλέγει να τα κρύβει κάτω από το χαλί..

Σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία του Αλέκου Αλαβάνου το τελευταίο διάστημα και στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή.

  • Ποτέ δεν είπε ο Αλαβάνος κάτι τέτοιο. Γιατί το αναπαράγει λοιπόν ο δημοσιογράφος; Μήπως γιατί ανήκει κι ο ίδιος σε αυτούς που το επιθυμούν; Μήπως γιατί αυτή είναι η ενδόμυχη επιθυμία της παρέας; Να ξεφορτωθούν τον Αλαβάνο και να τελειώνουν με τις αντιστάσεις στα σχέδιά τους; Πόσο χυδαίο! Πρώτα παίρνουμε το δαχτυλίδι της διαδοχής και μετά προχωράμε σε πατροκτονία. Και μάλιστα προεκλογικά! Μήπως η φασαρία με τις θητείες είχε στόχο και τον ίδιο τον Αλαβάνο εκτός από τον άλλο μεγάλο "εχθρό" τον Κουβέλη;

Στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΝ έλεγαν ότι «δεν έπρεπε στο παρά πέντε των ευρωεκλογών να προκληθούν ερωτηματικά στην κοινή γνώμη και ότι όλοι μαζί θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη της 7ης Ιουνίου».

  • Ποια στελέχη; Η γνωστή αριστερίστικη τάση που ξαφνικά έφαγε πόρτα;

Δημοσκοπήσεις

Ωστόσο ταυτόχρονα δεν ήταν λίγα τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία υποστήριζαν ότι από τα ευρήματα σχεδόν όλων των δημοσκοπήσεων είχε διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ηλικίες άνω των 45 ετών και ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένο να εμφανιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Αλαβάνος.

Σημειώνεται ότι σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά στις μικρές ηλικίες -διψήφια νούμερα- ενώ σε ηλικίες άνω των 45 ετών τα ποσοστά πέφτουν κάτω από το 5%.

  • Μήπως και η δημοσκοπική κατηφόρα δεν είναι αποτέλεσμα της συμπόρευσης με τους μπάχαλους το Δεκέμβρη, όπως ομολογεί ευθαρσώς και ανοήτως το μέλος της παρέας Τσιμιτάκης (βλ. προηγούμενο σχόλιο) παρά την πάγια άποψη της αριστεράς για καταδίκη της τυφλής βίας; Μήπως ο Καρίτζης και άλλοι με την ανακίνηση του θέματος των θητειών και τις εκκλήσεις της «αριστερής πλειοψηφίας» να αποχωρήσει η ανανεωτική πτέρυγα από τον Συνασπισμό δεν έδωσαν την εικόνα της εσωτερικής διάσπασης σκόπιμα στην κοινωνία ; Ποιος έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του;
  • Ας μας κάνει τέλος τη χάρη ο "σύντροφος" Τσούτσιας να μην ρίχνει άλλο βιτριόλι στον Αλαβάνο -θα του κάψει τα χέρια..

    3 ΣΧΌΛΙΑ:

    Odyssey είπε...

    έχει λίγη θλίψη το θέμα.
    η "ανώδυνη" αριστερά μπλέχτηκε ανάμεσα σε "αστικά" επικοινωνιακά κόλπα και σε "αριστερίστικο" πετροπόλεμο.
    Τίποτα δεν μπορούσε να κρύψει την έλλειψη φαντασίας και νέου λόγου. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το κενό.
    Τώρα;

    Αντώνης είπε...

    Τώρα αγαπητέ μου, προσευχόμαστε! Προσευχόμαστε καταρχήν να μην είναι πολύ μεγάλη η σφαλιάρα που θα φάμε στις Ευρωεκλογές και επίσης προσευχόμαστε να πάρει χαμπάρι -επιτέλους- ο Τσίπρας ότι χωρίς πραγματική Δημοκρατία μέσα στο κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα και πως η παρέα του μπορεί να αφορά την προσωπική του ζωή όχι όμως και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
    Άν λοιπον ο Τσίπρας καταφέρει να καταλάβει επιτέλους το μέγεθος της Πολιτικής ευθύνης που φέρει στους ωμους του και το μοιραστεί με ΟΛΟΥΣ τους συντρόφους του και όχι μόνο με τις τάσεις και την παρέα του που τον γλύφει συστηματικά κλείνοντάς του τα μάτια, τότε έχουμε ελπίδες να μην διασπαστούμε μετά τις Ευρωεκλογές.Τόσο σοβαρά δείχνουν να είναι τα πράγματα.

    vripol είπε...

    Γιώργη, τι ευχαριστη έκπληξη!
    Ο φίλος μου ο ΑΝΕΣΤΙΟΣ μού λέει σήμερα: Βρήκα στό Ιντερνετ μια αδελφή ψυχή..Καί λεέι τό όνομά σου..

    Πολυχρονίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU