Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Αιδώς Αργείοι

Ο Χάρης Γολέμης και η αλαζονεία του μικρομέγαλου

Εμείς πάντως Χάρη ψηφίζουμε...Che Acasuso!

Στην Κυριακάτικη Αυγή 31/5, εμφανίστηκε ένα, το λιγότερο προκλητικό, άρθρο του κοκκινοπράσινου Χάρη Γολέμη στο οποίο ζητά αλαζονικά δήλωση νομιμοφροσύνης από τον κόσμο της ανανεωτικής αριστεράς. Γράφει:

«Τι γίνεται, όμως, με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, μέλη ή όχι του κόμματος, που διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές του; Δεν πιστεύω, φυσικά, τους ψιθυριστές που διαδίδουν ότι κάποιοι εξ αυτών έχουν τόσο πολύ απομακρυνθεί ψυχικά από τον σημερινό πλουραλιστικό φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ώστε σκοπεύουν να κάνουν μία από τις προαναφερθείσες επιλογές.(*)

Από την πλευρά μου, αντίθετα, αναμένω μια δημόσια, δυναμική υποστήριξή τους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογη εκείνης των 831 οικολογικά ευαίσθητων πολιτών που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Αυγή. Αν αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο, μια δήλωση γνωστών συντρόφων και φίλων που θα διαψεύδει τους κακόβουλους ψιθύρους, έστω την τελευταία στιγμή, θα μπορούσε να παίξει πολύ θετικό ρόλο στην προσπάθειά μας.»

(*) εννοεί αποχή ή Οικολόγους Πράσινους

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, αυτός ο σύντροφος δεν πρωτοστατούσε, την εποχή της κρίσης με τις θητείες, στο να βγουν σκληρές ανακοινώσεις της ΠΓ εναντίον της ανανεωτικής πτέρυγας, απειλώντας θεούς και δαίμονες για να το επιτύχει;

Ο ίδιος δεν είναι που απειλούσε τον Καρίτζη ότι υπαναχωρεί στα «συμφωνημένα» κι ότι οι κοκκινοπράσινοι θα έδιναν συνέντευξη τύπου την επομένη αν δεν έβγαζε η ΠΓ την διχαστική ανακοίνωση;

Δεν είναι από τους εμπνευστές της ντροπιαστικής ανακοίνωσης των κοκκινοπράσινων για τους δύο Συνασπισμούς που στην ουσία τοποθετούσε τους ανανεωτικούς εκτός Συνασπισμού και σίγουρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ;

Τι έγινε τώρα; Θορυβήθηκε από τις επιπτώσεις πάνω στο ίδιο του το κόμμα των καθεστωτικών και διχαστικών τους πράξεων;

Κατάλαβε ότι οι διασπαστικές αριστερίστικες πρακτικές της φράξιας «αριστερή πλειοψηφία» που έχει σχηματίσει με την παρέα Καρίτζη γυρίζουν μπούμερανγκ και θίγουν όλον τον Συνασπισμό και μαζί και τις ίδιες τους τις επιδιώξεις; Και τι πράττει;

Ζητά από όσους πίκρανε, συκοφάντησε, περιθωριοποίησε το προηγούμενο διάστημα με την στήριξη της παρέας και την ανοχή του προέδρου να δείξουν νομιμοφροσύνη κάνοντας δήλωση κριτικής στήριξης!

Η αλαζονία δεν έχει όρια… Αυτός που με άλλους κόντεψε να κλείσει το «μαγαζί» με τις διχαστικές του κορώνες και τη σαφή προτίμησή του στους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των συντρόφων του ανανεωτικών, περνά και στην αντεπίθεση!

Το «θα είμαι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα» του θυμίζει κάτι;

Γιατί επιλέγει σε στιγμή δύσκολη να ενοχοποιεί εκ των προτέρων κάποιους συντρόφους, για το πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα; Όταν αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι όσοι εκ του αριστερού ρεύματος και των κοκκινοπράσινων (του ιδίου συμπεριλαμβανόμενου) έχουν φέρει τα πράγματα στο μη περαιτέρω με το ανόητο διασπαστικό τους σχέδιο μέσα στο κόμμα και τους αριστερισμούς στην κοινωνία;

Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν; Από εσάς εξαρτάται φίλοι και σύντροφοι της «αριστερής πλειοψηφίας»… Και φυσικά από την αντοχή στην αλαζονεία και το καθαρό μυαλό όσων πονούν την σύγχρονη αριστερά και τους αγώνες της.


19 σχόλια:

  1. Εσεις κυρια στρουθοκαμηλε τι ακριβως υποστηριζετε? Οτι η ανοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφειλεται στους Μαργαριτοχατζησωκρατομπαλαφολυκουδηδες?
    Γιατι δε πηγαινετε στους Κουναλακομπιστηδες να μας αφησετε ησυχους στον αριστερισμο μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε έχεις καταλάβει από πού μας λες να φύγουμε ; Προτιμώ να τα πούμε τη δευτέρα , δεν είναι μακριά .Γιατί αν αρχίσουμε από σήμερα όπως εσείς ΓολέμοΛάσκοι , μόνο κακό θα κάνουμε ……………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε Νο ένα σε λάθος κόμμα είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβασα την ανανεωτική σκέψη του κ. Πεσματζόγλου στα Νέα της 01/06/09. Προτείνει μετά από όλες τις συμμετοχές του στις δημοκρατικές διαδικασίες του ΣΥΝ να ψηφίσουμε Οικολόγους Πράσινους.
    Άρα ο Γολέμης σωστά έγραψε, κάτι ψυχανεμίστηκε...
    Τώρα όσον αφορά τον δογματισμό και την ανανέωση από το 74 ζήσαμε την κακοποίηση των εννοιών από τους προγόνους της λεγόμενης ανανεωτικής πτέρυγας.
    Μόνιμο αναμάσημα ηθικισμών χωρίς καμία πολιτική ηθική.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ
    ΟΥΣΙΑΣ στα διακυβεύματα της συγκυρίας. Δογματικοί αυταρχικοί μονόλογοι. Ειδικά ο Κύρκος ο δάσκαλος σας.
    Επειδή είσαστε και αγράμματοι, θεωρητικά, σε κάθε σοβαρή κουβέντα ή αντιπαράθεση το μόνο που ξέρετε είναι η προβοκάτσιες μέσω της φίλης σας της Κεχαγιά και εσχάτως της Καρανασοπούλου (παλιά ρηγήτισσα!)
    στα Νέα.Μαϊντανοί των καναλιών, για σας οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες είναι εξ ορισμού αριστερισμοί. Σαν βολεμένοι μικροαστοί δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα στη γαμημένη αυτή χώρα. Και δεν αναφέρομαι στην κοινωνική σας θέση μόνο αλλά και,το κυριότερο, στην εξ αυτής της θέσης
    στην πάγια άρνηση σας να δείτε ότι ένας άλλος κόσμος που δεν έχει τις προοπτικές σας πνίγεται καθημερινά.
    Αριστεροσύνη στρουθοκαμηλάκια μου σημαίνει βγαίνω από το πετσί μου και προσπαθώ να καταλάβω να νοιώσω να σκεφτώ!
    Το πρόβλημα με εσάς εσωκομματικά δεν είναι οι ανόητες απόψεις σας. Είναι η αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά στο όνομα της "ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ" που φιλοσοφικά ΔΕΝ ΑΠΈΧΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΉΤΡΑ που γέννησε τον σταλινισμό.
    Η ίδια αγκυλωμένη δογματική μη σκέψη με αυτούς που υποτίθεται ότι θεωρείτε πηγή όλων των δεινών..
    Όσο για εσένα προσωπικά κε Στρουθοκάμηλε μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν κατάλαβες τι φώναζε και τί φωνάζει ο Γολέμης και το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο.Δε σε συμφέρει. Αυτό που φώναζε και φωνάζει λοιπόν και έγραφε και γράφει σε όλους τους τόνους και ο Γολέμης και το ΚΠΔ είναι όχι για το δικαίωμά σας στην διαφορά αλλά
    για την ελεεινή, μόνιμα, συμπεριφορά σας που αρνιέστε τον διάλογο και την αντιπαράθεση και προβοκάρετε κάθε συλλογική πρακτική. Τουλάχιστον θα έχετε τον στοιχειώδη πολιτισμό, την στοιχειώδη ειλικρίνεια να δεχθείτε ότι δεν έχουμε κοινό αξιακό πλαίσιο και να χωρίσουμε πολιτισμένα; Αν κρίνω από το παρελθόν (1978 Β Πανελλαδική, 1986- ΕΑΡ) ΟΧΙ!
    Τσιμπούρια στους κοινωνικούς αγώνες τσιμπούρια στις πολιτικές αγωνίες, να δούμε τι θα γίνει με εσάς: Θα γίνετε στοιχειωδώς σοβαροί;(και μη βάζετε μπροστά την μνήμη του Παπαγιαννάκη.Αυτός είχε και πολιτική σκέψη και ήθος ) Η φάση είναι ρευστή , οι πολιτικές δυνάμεις της κοινωνικής Δεξιάς έχουν πρόβλημα μπορείτε να "προσφέρετε" είτε στην εξέλιξη της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ
    Δημήτρης

    ΥΓ Όσον αφορά τον κ Πεσματζόγλου αν θυμάμαι καλά όταν το 78ή 79 έγινε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ εσ πήρε το ψευδώνυμο Πετζόπουλος για να μην εκτεθεί στην καριέρα του και να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον πατέρα του τον Γιάγκο .Τόση παρρησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ2 Αριστεροσύνη σημαίνει αλληλεγγύη στον αδικημένο από ένα εκ της φύσεως του άδικο σύστημα και όχι ακροβατικές ασκήσεις και ελιγμούς "δήθεν". Ούτε είναι αριστεροσύνη η αμεροληψία. Αντίθετα είναι συγκάλυψη και συνενοχή
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ότι ανήκεις σε παράταξη ανώνυμε Δημήτρη και δεν είσαι ανοιχτός σε ιδέες από όπου κι αν προέρχονται. Σύμφωνα με την ανάλυσή σου υπάρχουν άνθρωποι που στο αίμα τους κυλάει ο μικροαστισμός και άλλοι με περισσότερα κόκκινα αιμοσφαίρια. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Αδάμ ανήκε στους κοκκινοπράσινους αλλά η Εύα ήταν ανανεωτική...και να η προδοσία! Χωρίς την στοχοποίηση κάποιων δεν μπορείς να σκεφτείς; Υπάρχει πχ περίπτωση κάπου να έχουν δίκιο οι ανανεωτικοί, κάπου οι κοκκινοπράσινοι ή οι ρευματικοί; Σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί και όλοι τους να κάνουν λάθος; Και που είναι τα μέλη και οι φίλοι του Συνασπισμού; Έχουμε εξαφανιστεί από το κάδρο με την υποχρεωτική αναγωγή των απόψεών μας σε κάποια τάση! Μήπως τα ρεύματα ιδεών δεν λειτούργησαν τελικά ποτέ ικανοποιητικά μέσα στην αριστερά που συνθλίβεται από συγκρούσεις οργανωμένων παρατάξεων; Μην βιάζεσαι λοιπόν να εντάξεις και μένα σε κάποια βολική για σένα αντίπαλη παράταξη. Αν διαβάσεις προηγούμενες αναρτήσεις σ΄αυτό το ιστολόγιο θα καταλάβεις. Στο μεταξύ ας τελειώνουμε με τις παρέες που αντιδημοκρατικά διεκδικούν τον μηχανισμό του κόμματος κι ας επανασυνδεθούμε με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Αν μπορούμε.. Γιατί η αναγωγή των δεινών μας στον Κύρκο είναι ο εύκολος δρόμος - ο δύσκολος είναι να σκεφτούμε! Κι όσο είμαστε με την τσίχλα στον εγκέφαλο βλέπουμε μόνο εχθρούς και υπονομευτές σαν τον Στάλιν, αγράμματους βολεμένους μικροαστούς και εκ γενετής αγνούς επαναστάτες.. Φίλε πολεμάς ανεμόμυλους κι εσύ. Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://chiosananeosi.blogspot.com/
    Γ-Δ-Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ μαλακά του τα είπες του ανώνυμου Δημήτρη.Πολύ κολλημένος και στόκος ο άνθρωπος. Αυτοί οι δογματίλες είναι που πάνε τον ΣΥΝ πίσω.Άνθρωποι με περιχαρακωμένες απόψεις, στην ουσία μικροαστοί παραταξόβιοι, οπαδοί της ιδεολογικής αγέλης. Κι άλλοι ανήκουν στο αριστερό ρεύμα αλλά δεν κάνουν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό είναι φαίνεται το σχέδιο των κοκκινοπράσινων σε συνεργασία με κάποιους απο το αριστερό ρεύμα. Να διώξουν τους ανανεωτικούς απο το κόμμα για να το μετατρέψουν σε ένα νέο ΚΚΕ-ΜΛ.Έτσι θα ζήσουν νέες δόξες σε νέα δυσθεώρητα ύψη ποσοστών του 1% και πολύ βάζω!Εκατό φορές Μαργαριτοχατζησωκρατομπαλαφολυκουδηδες παρά η βλακεία των νεοαριστεριστών με αρχηγό τον Λάσκο ή τον βλαχοκαρίτζη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμε σύντροφε 1 (7:19)
    1) Οι Στρουθοκάμηλοι εν γένει δεν βλέπουν καμιά άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, διότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μπροστά τους αυτές έχουν το κεφάλι κρυμμένο στην άμμο. Ούτως ή άλλως δεν διάκεινται και ιδιαιτέρως φιλικά απέναντί του.
    2) Τους Κουναλακομπίστηδες τους έχει φάει η μαρμάγκα, οπότε οι "σύντροφοι" Μαργαριτο-χαζησωκρατο-λυκούδηδες" προτιμούν να συνιστούν τη μεγαλύτερη οργάνωση βάσης του ΠΑΣΟΚ, εκτός ΠΑΣΟΚ και εντός ΣΥΝ, χωρίς να ρισκάρουν τίποτε. Τον σ. Μπαλάφα τον εξαιρώ, και για την συνεισφορά του στο πρόγραμμα του ΣΥΝ, και για την αξιοπρεπή στάση του στο διαρκές συνέδριο παρά το φτύσιμο που έφαγε από τους συντρόφους του της Ανανεωτικής Πτέρυγας, αλλά και γιατί είναι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σ'αυτές τις εκλογές, σε αντίθεση με κάτι Λυκούδηδες που δεν τους έχουμε δει ούτε ζωγραφιστούς.

    @Aνώνυμε σύντροφε 3 (3:06 & 3:14)
    Δεν χρειαζόταν να ψυχανεμιστεί τίποτα ο Γολέμης, τη στιγμή που κάποιοι «σύντροφοι» μας απροκάλυπτα πλέον προπαγανδίζουν την ψήφο τους Ο.Π. χωρίς καθόλου να κρύβουν τις προτιμήσεις και τις προθέσεις τους βεβαίως. Το σχόλιό σου θα το συνυπέγραφα ακέραιο.

    @ Ανώνυμε σύντροφε 2 (9:23)
    Προτιμάς να τα πούμε τη Δευτέρα λοιπόν. Όπως και αρκετοί ακόμα. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πατώσει. Ακόμα και σ’αυτή την περίπτωση όμως, τι θα έχουμε να πούμε φίλε μου; Από όλους όσοι μας την έχετε στημένη στη γωνία, που όλο το προεκλογικό διάστημα κοντεύουμε να ξεχάσουμε και πώς μοιάζετε και περιμένετε να βγείτε σαν τα σαλιγκάρια τη Δευτέρα, για «να μας την πείτε» και όχι για να τα πούμε δεν ανέχομαι ούτε να πώ ούτε ν’ακούσω τίποτα. Γιατί όχι μόνο δεν είστε παρόντες πουθενά, αλλά ακόμα και για το ότι σχεδόν ανοιχτά πιά, σαμποτάρετε τα πάντα. Θα δεχόμουν να τα πούμε και ν’ακούσω ο,τιδήποτε από οποιονδήποτε, ο οποίος παρ’ότι διαφωνεί στηρίζει τις κεντρικές επιλογές του κόμματος στο οποίο ανήκει και είναι παρών στις μάχες. Και ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι σύντροφοι. ‘Ενας τέτοιος σύντροφος ήταν και ο Μιχάλης τον οποίο διαρκώς επικαλείστε αλλά δεν του μοιάζετε σε τίποτα.

    @ Αγαπητή αριστερή στρουθοκάμηλε, για την ανάλυση σου στο σχόλιο του Δημήτρη, δεν έχω να πώ τίποτα, έχω μείνει άφωνος! Τον επιβεβαιώνεις τελικά. Μ’αρέσει που του λές να μην σε εντάξει σε κάποια βολική για κείνον αντίπαλη παράταξη, πράγμα το οποίο κάνεις σ’ αυτόν εσύ, ο τόσο ανοιχτός σε ιδέες από όπου κι αν προέρχονται.
    Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι σ’αυτό που λές: «Στο μεταξύ ας τελειώνουμε με τις παρέες που αντιδημοκρατικά διεκδικούν τον μηχανισμό του κόμματος κι ας επανασυνδεθούμε με την κοινωνία και τις ανάγκες της». Αυτό λέω και γώ...
    Ντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ανώνυμος Δημήτρης το μόνο που κάνει όλο αυτό το καιρό είναι να σαμποτάρει το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και το ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο .
    Γνωστός για την προβοκάτσια που έγινε στο νησί , μαζί με κάποιο άλλο μπουμπούκι που πήρε μεταγραφή από το ΝΑΡ. Ο κύριος ανήκει στο κόκκινοπράσινο .Οπαδός του 1% Μέχρι που οι σύντροφοι στο νησί κατάλαβαν με ποιους είχαν να κάνουν και τους κυνήγησαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οφείλω μερικές εξηγήσεις:
    Αναφέρομαι συχνά στην φράξια "αριστερή πλειοψηφία". Δεν πρόκειται για κάποια εμμονή ή κατ΄ άλλους μένος, που εκδηλώνω επειδή ξαφνικά τρελάθηκα.. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος στήριζα κι εγώ την αριστερή στροφή του Συνασπισμού - μέχρι που ήρθα σε άμεση επαφή οργανωτικά πρώτα κι ύστερα πολιτικά με την ξεφτίλα, την καταρράκωση κάθε έννοιας δημοκρατίας μέσα στο κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και στις θέσεις που παίρνουμε ή δεν παίρνουμε καν στην κοινωνία. Τα αναφέρω όλα αυτά σε άλλες αναρτήσεις. Αλλά γνωρίζω τους ανθρώπους που με όχημα την σχέση τους με τον νέο πρόεδρο οργιάζουν με στόχο να πάρουν το κόμμα υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που ξεπερνά άλλου είδους αντιπαλότητες και στοχεύσεις.
    Το μόνο παραπάνω που μπορώ τώρα να πω είναι ότι η παρέα αυτή εργάζεται συγκροτημμένα, συνεδριάζει πριν κάθε συνεδρίαση της ΠΓ ως "αριστερή πλειοψηφία" (εξ ου και ο τίτλος που τους αποδίδω ) και μοναδική τους έγνοια είναι ο έλεγχος του κόμματος και η προστασία από τον έλεγχο και την αμφισβήτηση, μελών της παρέας, που τα έχουν κάνει θάλασσα στον τομέα ευθύνης τους.
    Οι παλιοί του ρεύματος δεν πιστεύουν στα μάτια τους και δεν θέλουν να παραδεχτούν ακόμα, παρ΄ ότι ενίοτε αντιδρούν, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια τους. Οι ανανεωτικοί επίσης - δέχονται επιθέσεις και ακόμα δεν ξέρουν από που τους έρχεται. Τα μέλη χωρίς παραταξιακή ταυτότητα είναι σε πλήρη σύγχυση. Τελευταία κάποιες κινήσεις δείχνουν ότι κάτι ξυπνάει μέσα στον Συνασπισμό. Λίγο πριν γίνουμε παράρτημα της ΚΟΕ ελπίζω το κοινό μας κεκτημένο να αναστηθεί..Ίδωμεν από Δευτέρα - στο μεταξύ όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κάτι ακόμα: αν δεν έχεις ρεύμα μέσα στην κοινωνία, εξ αιτίας δικών σου λαθών, δεν μπορείς να ψάχνεις τον υπεύθυνο ανάμεσα στους πολιτικά διαφωνούντες. Ας τελειώνει αυτό το παραμύθι! Πόσους ψήφους θα κόψουν κάποιοι, έστω ακραία εκνευρισμένοι; Το ζήτημα είναι τι θα κάνει ο λαός. Τότε θα γίνει το ταμείο. Όπως έγινε (;) στις φοιτητικές εκλογές, προνομιακό χώρο δράσης των νέων μας, όπου αντί για άνοδο είχαμε και πτώση - μήπως φταίει κι εκεί ο Κύρκος και οι Μαργαριτοχατζησωκρατομπαλαφολυκούδηδες ή οι Αλαβανοχουντοδραγασάκηδες;
    Έλεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να συνομιλήσουν κάποιοι -με συμφωνίες ή συμπτώσεις είναι άλλο ζήτημα στρουθοκαμηλάκια μου- απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποδοχή ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός παρήγαγε φιλοσοφικά ρεύματα, συστήματα σκέψης, επιστήμες μεθόδους και άλλα τέτοια. Αυτή η κατά περίπτωση αγορά ιδεών (σαν σοκολάτες από τα ράφια του Super Market) όπου αγοράζουμε λίγο Μάρξ μια ιδέα Νίτσε και ένα παχύ μεταμοντέρνο της μόδας χωρίς κριτήριο και προσπάθεια να συγκροτήσουμε κάτι πέρα από τον εμπειρισμό, μάλλον σε μικρεμπόριο φέρνει.
    Αν για σας στρουθοκαμηλάκια μου είναι δογματισμός το να προσπαθείς να συγκροτήσεις την πολιτική σου δράση με βάση την επιστημονική παραγωγή και ανάλυση και κάθε προσέγγιση αυτού του τύπου σας βρωμάει τότε γυρνάτε πίσω από τον Διαφωτισμό.Η ανοησία της αγοράς πάει μια χαρά παρέα με τον ανορθολογισμό. Η έλλειψη κριτικού λόγου λέγεται αποθέωση του life-style.
    Επειδή όμως όλοι ζούμε το 2009 αυτή τη στιγμή και δεν ήρθατε από άλλο πλανήτη το πρόβλημα με σας δεν είναι ότι ξαφνικά γίνατε τόσο αγράμματοι.
    Εσείς οι λεγόμενοι ανανεωτικοί λέτε ναι βεβαίως σοσιαλισμός αλλά να υπάρχει και κάποιο κέρδος Γιατί ρε παιδιά; βολεύει τις καριέρες σας; Γιατί συνήθως προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα οι καιροσκόποι. Αυτοί που θέλουν να τάχουν καλά με όλους , γιατί θέλουν να ανέβουν κοινωνικά, στο βάθος απέραντα εγωιστές, θεωρούν ότι τα πάντα τους οφείλονται. Αποδέχονται τις κυρίαρχες αξίες και προκόβουν. Γίνονται νοικοκυραίοι…. Όσον αφορά το σχηματικό τρόπο προσέγγισης που μου αποδίδεις κ στρουθοκάμηλε εγώ δεν θεωρώ ότι δεν έχει ο καθένας τις αντιφάσεις του ανάμεσα στις αξίες και τους συμβιβασμούς που κάνει.Το ζήτημα είναι τι τις κάνει; Αν τις κατανοεί (γιατι υπάρχουν ορισμένοι χοντροκέφαλοι που ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν) Δεν μπορείς πχ να είσαι Διευθυντής σε μια τράπεζα (που σημαίνει εκπρόσωπος του εργοδότη) και να κάνεις εξ αριστερών κριτική στον συνδικαλισμό του χώρου σου εγκαλώντας τους εργαζόμενους που δεν τα καταφέρνουν καλά στις απεργίες τους. Λίγος σεβασμός στις συλλογικές αγωνίες των άλλων δε βλάφτει. Λίγη συνέπεια λόγων και πράξεων! Λίγη τσίπα! Τουλάχιστον παραμέρισε
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Golemis..golemis aftos den ine enas adipathitikos typos, kavalimenos apo to institouto Poulatza?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Δημήτρη λυπήσου μας . Ποιος σε πείραξε να τον μαλώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ μάλιστα, αγαπητε/η στρουθοκάμηλο, θα πρότεινα στον Χάρη Γολέμη να υποδείξει σ' αυτούς που αναφέρει πώς να συντάξουν αυτή την επιστολή δήλωσης νομιμοφροσύνης και "πίστης στο σύνταγμα". Για παράδειγμα, ας τους φέρει ως δείγμα την αντίστοιχη επιστολή που συνυπέγραψε ο ίδιος και άλλοι, υποστήριξης στην επιλογή του κόμματός τους στις προηγούμενες εκλογές, όταν μαζικά ψήφιζαν "γυναίκες για μια άλλη ευρώπη", για να "τιμωρήσουν" τον ΣΥΝ που δεν τα βρήκε στα παζάρια με τους συμμάχους, ως θα ώφειλε. Η κάποια άλλη αντίστοιχη στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές όταν ψήφιζαν Χαλβατζή αντί Πανούση, ή στις δημοτικές του 98 όταν ψήφιζαν Αυδή αντί Δαμανάκη.
    Εν πάσει περιπτώσει, για να σταματήσουμε τις ένθεν κακείθεν "κακίες", ας καταλάβουμε όλοι ότι οι άνθρωποι συνέχονται και πείθονται πάνω σε ιδέες, οι δε κομματικές αποφάσεις δεν αποτελούν "κοράνι" για κανέναν σκεπτόμενο πολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενδιαφέρον έχει η συζήτηση, μία από τις λίγες, νομίζω, στο διαδίκτυο που γίνονται μεταξύ των δύο «ρευμάτων» του ΣΥΝ (υποθέτω, όμως, ότι και εκτός διαδικτύου η επικοινωνία είναι περιορισμένη), αν και με πληγώνουν ο επιθετικός τόνος ορισμένων και οι χαρακτηρισμοί. Επί Κωνσταντόπουλου ακόμα, αλλά την εποχή που η «αριστερή στροφή» είτε ετοιμαζόταν είτε είχε μόλις πραγματοποιηθεί (δε θυμάμαι ακριβώς), είχε γράψει ο Μπαλτάς ένα πολύ καλό άρθρο στον «Πολίτη» εξηγώντας γιατί οι απόγονοι των δύο παραδοσιακών ρευμάτων της αριστεράς (κομμουνισμός και σοσιαλδημοκρατία) έχουν στις μέρες μας ανάγκη οι μεν τους δε. Αυτά, από ένα μέλος του «αριστερού ρεύματος» και σε μία συγκυρία όπου άλλοι ήταν έτοιμοι να φάνε τους «δεξιούς» του κόμματος (όπως τους χαρακτήριζαν). Μήπως έχει κανείς στη διάθεσή του αυτό το άρθρο να το περάσει στο διαδίκτυο (δακτυλογραφημένο ή σκαναρισμένο); Πολύ διδακτικό για ορισμένους που σπαταλούν περισσότερη ώρα ασχολούμενοι με τον «εσωτερικό εχθρό» παρά με τον εξωτερικό (και από τα δύο «ρεύματα»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δείτε κι αυτό:
    Και μας εκάλεσαν, λέει, εις απολογίαν και δήλωσιν νομιμοφροσύνης…
    Ντόρα Τσικαρδάνη, Αυγή, 03/06/2009

    Μία ακριβώς εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Χ. Γολέμης θεώρησε καλό, στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ (και της πολιτικής ευρύτητας της «ΑΥΓΗΣ»;), μετά από σειρά αλυσιτελών αναλύσεων, να ενσπείρει στο κοινό της εφημερίδας την πληροφορία, ότι ψιθυρίζεται (από ποιους;) για συντρόφους, ότι προωθούν το ψηφοδέλτιο των οικολόγων ή την αποχή. Το κείμενο καταλήγει με την απαίτηση του συντρόφου, να κάνουν οι σύντροφοι αυτοί «μία δήλωση, που θα διαψεύδει τους κακόβουλους ψιθύρους!!!»

    Αδυνατούμε, είναι αλήθεια, να συλλάβουμε την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος στην παρούσα συγκυρία. Αντίθετα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την μετεκλογική χρησιμότητά του. Να θεωρήσουμε, ότι η απαγόρευση της διαφωνίας μας με την πλειοψηφία, ολοκληρώνεται με την απαίτηση δηλώσεών μας, κατά το πάλαι ποτέ γνωστό πρότυπο ;

    Ένα είναι βέβαιο : παρά τη συχνή χρήση του επιθέτου «ανανεωτικός – ή – ό», το κείμενο αποπνέει βαριά δυσανεξία σε απόψεις και ταγγισμένο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό – και τα δύο αποκρουστικά στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.

    Ο Χ. Γολέμης τη χειρίστη υπηρεσία προσφέρει, στον σκοπό, που υποτίθεται, ότι θέλει να υπηρετήσει.

    Θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία, θέλει ανοιχτά μυαλά και ανοιχτά πουκάμισα η Αριστερά ….

    Ντόρα Τσικαρδάνη, μέλος Κ.Π.Ε. ΣΥΝ,

    Σάκης Καραλιώτας, μέλος ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU