Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τάσεις και μηχανισμοί του Συν κρατηθείτε έξω από την συζήτηση αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος Όχι άλλη νοθεία στις απόψεις μας

Σέβομαι απεριόριστα τις απόψεις και τη βούληση των ανθρώπων της αριστεράς
Διαβάζω με προσοχή κάθε επώνυμη άποψη, παρακολουθώ με ευχαρίστηση κάθε καλοπροαίρετο διάλογο
Αλλά..
Σιχαίνομαι τη διαμεσολάβηση των απόψεών μας από τις τάσεις

Τι θέση έχουν τέτοια ώρα οι παραταξιακές ανακοινώσεις;
Απλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά όπως έκαναν οι κοκκινοπράσινοι με εκείνη την ανακοίνωσή τους για τους δύο Συνασπισμούς..
Όπως έκανε ο Καρίτζης ως εκπρόσωπος τύπου ανακινώντας το θέμα των θητειών
Τι νόημα έχει τώρα η ανακοίνωση της Πτέρυγας;
Όσο και ήπιων τόνων κι αν είναι δεν δείχνει παραταξιακή ανάμειξη στη συζήτηση που ανοίγει;

Θα λέμε τώρα κάτι και θα μας αντιτείνεται ότι άρα είμαστε με την τάδε ή δείνα παράταξη και με το ζόρι θα μπαίνουμε σπρωχνόμενοι στα χαρακώματα
Δεν γίνεται έτσι διάλογος, καλόπιστος, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα
Έτσι βαθαίνει η καχυποψία για την οποία οι τάσεις ευθύνονται ούτως ή άλλως και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της πορείας της αριστεράς γίνεται μια μάχη με νικητές και ηττημένους

Αυτό είναι το ζητούμενο ή να βαθύνει ο διάλογος, η ενότητα και η κοινή δράση;
Δεν είμαστε όλοι ίσοι στον διάλογο ή κάποιοι είναι πιο ίσοι;

4 σχόλια:

  1. Δημήτρης Βεντούρης11 Ιουνίου 2009 στις 10:57 π.μ.

    ΕΚΕΙ ΣΤΡΟΥΘΙΑ ΕΝΝΟΣΕΥΣΟΥΣΙ
    … του ερωδιού η κατοικία ηγείται αυτών. Μ’ άλλα λόγια φίλε Γιώργο στα κλαδιά στήνουν φωλίτσες τα πουλάκια με τον ερωδιό να πιάνει το ρετιρέ.
    Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ψαλμός του Δαυϊδ που ακούγεται σε κάθε εσπερινό. Στον εσωκομματικό διάλογο (συγνώμη εξάψαλμο ήθελα να πω) που θ’ ακολουθήσει, το ερώτημα με ποιόν, που και πως θα συνεχίσουμε, μπαίνει πιο επιτακτικά από ποτέ για πάρα πολλούς από μας.
    Το σίγουρο είναι πως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά (και που δεν μπορώ να το προβλέψω) αισθάνομαι προσωπικά τουλάχιστον πως δεν γίνεται ν’ αφήνω ασχολίαστα όλα αυτά τα (όχι πάντα ευφάνταστα) νούμερα που βλέπουμε επί σκηνής στο ‘’ριζοσπαστικό’’ κι ‘’αντισυστημικό’’ μας τσίρκο, θεωρώντας πως δικαιούμαι να τα σχολιάζω με το δικό μου ‘’αντισυστημικό’’ τρόπο έστω κι αν έτσι ρισκάρω να βρεθώ ‘’εκτός πολιτικού πλαισίου ΣΥΡΙΖΑ’’ όπως διατείνεται η ‘’συνιστώσα’’ της ΚΟΕ.
    Σου θυμίζω πως πέρα από την πλάκα, η συγκεκριμένη ‘’ηγετική’’ ομάδα κατάφερε επικοινωνιακά τουλάχιστον, την κοινά αποδεκτή θέση του να καταλάβουμε γιατί ξεσηκώθηκε η πιτσιρικαρία τον Δεκέμβρη να την μετατρέψει σε πετροπόλεμο όλης της κοινωνίας σε βάρος μας, και σε ειρωνικά σχόλια όποτε κι όπου λέγαμε πως είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ίδιο θεαματική ήταν κι αντιμετώπιση του θέματος γήπεδο ΠΑΟ. Μια θέση που δικαιώθηκε από το συμβούλιο επικρατείας την χειριστήκαμε τόσο ‘’αριστοτεχνικά’’ που καταφέραμε να βάλουμε λαμόγια και κοινωνία από κοινού απέναντι μας, το ΚΚΕ που έλεγε όχι στο Βωβό όχι και στο γήπεδο να γελάει σε βάρος μας, και το μόνο που απόμενε για μεγάλο διάστημα είναι να βλέπουμε την trendemo κα Κανέλη, να χαριεντίζεται χαλαρά στα event που διοργάνωνε η ‘’αντικαπιταλιστική’’ διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ.
    Μην πάω στην υποκατάσταση της πολιτικής οικολογίας που θεμελίωσε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης με τα ‘’αντιρατσιστικά’’ πάρτυ των κατά πάντα ευαίσθητων (πλην της σοβαρότητας) συνοδοιπόρων της Ανοιχτής Πόλης, στο τρίγωνο λόφος Στρέφη, Δημοτική αγορά Κυψέλης, Θησείο.
    Για να σε εξιτάρω όμως ακόμη περισσότερο δες τι δημοσίευσαν σήμερα τα ΝΕΑ για τον καθ’ ημάς image maker.


    "Η ΕΠΙΣΗΜΗ φωνή του Συνασπισμού εξακολουθεί να θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν έχει να κάνει με χειρισμούς ή λάθη και παραλείψεις στην τακτική του προηγούμενου διαστήματος», όπως ανέφερε χθες στον City ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Καρίτζης.

    Σύμφωνα με τον κ. Καρίτζη, τα αίτια είναι βαθύτερα και σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο η Αριστερά παρεμβαίνει στην κοινωνία. Ο κ. Καρίτζης που βρίσκεται στον πυρήνα των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα είπε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα διότι το πρόβλημα εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί η Αριστερά με τον κόσμο."

    That’s incredible που λένε κι οι Αγγλοσάξωνες. Δεν φταίει η πολιτική που ακολουθήσαμε έλα μου ντε, αλλά ο τρόπος που επικοινωνεί η αριστερά με τον κόσμο, κι αυτό τον Πυθικό χρησμό δεν τον εκφωνεί κάποια ‘’επιτροπή’’ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος!!!

    Μετά απ’ αυτό θεωρώ πως το μόνο που μας σώζει είναι μια θεραπεία reiki όπου η κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θ’ αναλάβει να διορθώσει την κινηματική λειτουργία ενός έκαστου των πολιτικών μας τσάκρα στο πλαίσιο του ‘’δεύτερου κύματος αναζωογόνησης (των κυττάρων) του ΣΥΡΙΖΑ’’ , και στο master control θα παρακολουθούν την διαδικασία μέλη του κοκκινοπράσινου δικτύου (που κατευθύνουν ιδεολογικά την ηγετική ομάδα) όπου χάρη στον αισθητήρα red-green sensor που διαθέτουμε, θ’ ανάβουν πράσινο όταν η κάθε πολιτική πρόταση που διατυπώνεται ακολουθεί αντισυστημική αντικαπιταλιστική και τελικά αντιαριστερή γραμμή, και κόκκινο όταν η πρόταση εκπέμπει ρεφορμιστικά καυσαέρια. (Κάτι σαν ιδεολογικό ΚΤΕΟ δηλαδή).

    Πως θα σχολίαζε (αν ζούσε) ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητας Θουκιδίδης το αποτέλεσμα των εκλογών και την αποδοκιμασία του παρακμασμένου πολιτικού μας συστήματος;
    Δημοσκοπούμε μετ’ ευτελείας και δημοκοπούμε άνευ μαλακίας.
    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα,ναμαι και γω,και συμφωνώ μαζί σου.
    Αρκειη η ζητούμενη συνοχή να μη αποτελέση την προβολή στο ολα καλά.
    Αν παραμείνουμε στην αποψη που ακουγεται,απο τον δικοματισμό,πως για ολα φταίει η επικοινωνιακή πολιτική[θεση απαραδεκτη για Αριστερή ιδεολογία] δεν καταλάβαμε τίποτε.
    Επαναλαμβανω,εμμονές,ελιτισμός απομάκρυνση από τον χώρο δουλείας,[δεν ειναι τυχαίο πως ειμαστε ο μόνος χώρος που δεν αντιπροσωπεύεται σχεδόν στο σύνολο των ΕΚ,ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ],τα βαζουμε με τον ΒΩΒΟ και καλά κάνουμε,πλήσιάσαμε μια και εισαι Γεωτεχνικός τον χειμαζόμενο κλάδο σας[εργοληπτών]που εχεται πεταχθεί στα αχρηστα απο την πολιτική του Ιδεολόγου Εργολάβου Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ,ΑΝΑΔΕΊΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ? Αντίθετα πριμοδοτούμε και ενισχύουμε τις κινήσεις των πολιτών [ καθ'ολα σωστό] ακριτα.Ναι στις κινήσεις των πολιτων οπου δοίποτε ,ως μοχλό πίεσης και οχι ως μηχανισμούς αντικαταστασης του Κράτους.Σε πάρα πολλά με βρίσκει σύμφωνη η ανάρτηση τπυ Δημήτρη. Τα ξαναλέμε.
    Πανω απ' ολα οσμωση με τον ανθρωπο της εργασίας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. link
    taspa-taspan-taspa.blogspot.com
    taspa-4.blog.............
    ist-taspa.blg......
    taspa-anemi.blog..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU