Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Το μετέωρο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κρίση των ημερών


[pistol22.JPG]

Η συζήτηση που άνοιξε και συνεχίζεται βάσει και των δύο προτάσεων της προηγούμενης ανάρτησης, έφερε στο προσκήνιο μιαν απλή αλήθεια:

Ότι το πρόβλημα στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται στον Συνασπισμό όπως πχ τεχνηέντως προσπαθεί να αποδείξει η ΚΟΕ, αλλά στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους κωλυσιεργούν το άνοιγμά του στην κοινωνία με μέλη και διαδικασίες όπως πχ, όλως τυχαίως (;) η ΚΟΕ αναμεταξύ άλλων!

Η ευκαιρία που ορισμένες ομάδες άδραξαν νομίζοντας ότι έτσι θα παρατείνουν την ασάφεια και θα ρίξουν αλλού τις ευθύνες θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ.

Τι αναρωτιόταν ο Μανώλης Γλέζος στην προηγούμενη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ: «ήρθαμε να επικυρώσουμε προειλημμένες αποφάσεις;» και τι απαιτεί ο Περικλής Κοροβέσης στην τελευταία Εποχή: «να βάλει η γραμματεία μια ημερομηνία λήξης..ιδρυτικό συνέδριο στο άμεσο μέλλον…ιδιότητα του μέλους και δημοκρατικές διαδικασίες»

Για να μην υπάρχουν λοιπόν σκόπιμες παρεξηγήσεις, ότι πχ ζητάμε την διάλυση του Συνασπισμού, και να μην χρειάζονται διευκρινήσεις στα αυτονόητα οι προηγούμενες δύο προτάσεις μπορούν κάλλιστα να συμπυκνωθούν στην εξής μία:

  • Να αποκτήσει οργανωτική δομή ο ΣΥΡΙΖΑ με μέλη, δημοκρατικές διαδικασίες και εκλεγμένα όργανα ( η ιστορία της ΕΔΑ στην Ελλάδα, του Μπλόκου στην Πορτογαλία, της Ενωμένης Αριστεράς στην Ισπανία και του Αριστερού Κόμματος στην Γερμανία δείχνουν τον δρόμο της συνύπαρξης, παλιά και σήμερα)
Όλα τα άλλα ακολουθούν φυσιολογικά. Δεν χρειάζονται δραματικές ανησυχίες στις συνιστώσες για το τι θα απογίνουν. Ας κάνουν ότι νομίζουν – είναι δικό τους θέμα.

Όταν αποκτηθεί η ιδιότητα του μέλους όσοι το επιθυμούν θα συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για νέες συνθέσεις τάσεων και ρευμάτων.

Πως πχ θα εμφανιστούν στις εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας οι διάφορες τάσεις και συνιστώσες; Προφανώς με κοινά ψηφοδέλτια, νέες συσπειρώσεις ή και αυτόνομα αν θέλουν.

Άρα δεν υπάρχει καμιά βία να εγκρίνει πχ ο Συνασπισμός το να γίνουν οι τάσεις του συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – θα γίνουν από μόνες τους, δεν χρειάζεται καν κάποια απόφαση! Και σίγουρα με νέα ονόματα, νέες συμμαχίες με ιδεολογικά συγγενείς δυνάμεις και ούτω καθεξής ..

Το μόνο λοιπόν εκκρεμές πρόβλημα που δημιουργεί εντάσεις , καχυποψίες και σύγχυση είναι η παράταση του μετέωρου βήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέθηκε το θέμα, ξανά και ξανά και στις δύο συνδιασκέψεις του. Ποιοι αντέδρασαν; Κάποιες συνιστώσες ..

Ο κόσμος είναι έτοιμος να «εισβάλλει» μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ενάμισυ χρόνο τουλάχιστον – ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ! Ποιόν εξυπηρετεί η καθυστέρηση;

Μήπως κάποιοι επιθυμούν να το καθυστερήσουν αυτό όσο γίνεται ώστε στο μεταξύ να πλαγιοκοπείται ο Συνασπισμός ως βασικός υπεύθυνος για πάσα νόσο και πάσα μ…κία του χώρου ή να φθείρεται από τον εσωτερικό του εμφύλιο - για τον οποίο τελικά ο λόγος δεν είναι άλλος από τα παιχνίδια κορυφής που παίζονται στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στα οποία μεγάλο μέρος του Συνασπισμού δεν έχει λόγο και παρουσία;

Τα άλλα, περί όνου σκιάς ..


6 σχόλια:

  1. τι καλα που τα λετε εσεις οι απεξω!!! Σαν ο Μανωλης της ΝΔ μου φαινεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα είμαστε ανόητε προβοκάτορα και στον Συν και στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους και κυρίως, για σένα, με ονοματεπώνυμα και πολιτική ταυτότητα, μικρή δειλή ανώνυμη ορντινάντσα των πατερούληδων ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας έθιξα αρκετά για να υπογράφετε στο μέλλον τις προσωπικές επιθέσεις; Λίγη λεβεντιά δεν θα έβλαπτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. emeis sto synaspismo exoume dhmokratia kai tha ta vroume sto telos - afta ta kaymena ta "meli" tou syriza pou den exoun diadikas;ies kai logo pouthena ti na poun;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επώνυμος ανώνυμος17 Ιουνίου 2009 στις 9:45 π.μ.

    Καλά ε τον πέθανες! Μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί οι στρουθοκαμηλισμοί είναι που σας πάνε από το πασόκ στο χειρότερο...(ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU