Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Άλλοι έπρεπε να παραιτηθούν, άλλος παραιτείται..


Αλέκο είμαστε μαζί σου! (είτε μείνεις είτε φύγεις..)

Ο Αλέκος Αλαβάνος πρώτα από όλα είναι άνθρωπος με αξιοπρέπεια. Και σίγουρα είναι ένας άνθρωπος με συνέπεια λόγων και πράξεων. Από τους ελάχιστους όχι μόνο στην αριστερά αλλά σε ολόκληρο το τοπίο της πολιτικής σ΄αυτόν τον τόπο που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και σίγουρα μια σπάνια εξαίρεση στο άνυδρο τοπίο της αριστεράς σήμερα.

Πριν ένα χρόνο πήρε το παιχνίδι πάνω του σε μια κατάσταση βαλτωμένη να βγάλει την αριστερά από την γωνία. Και ρίσκαρε. Γιατί πίστεψε στη νέα γενιά. Και έκανε και λάθη.. Δεν τα υπολόγισε σωστά μα δεν τον βοήθησε και κανείς από την πλευρά των υποτιθέμενων συμμάχων του

Τον νίκησε το σαράκι των τάσεων στον Συνασπισμό, η πάλη της «αριστερής πλειοψηφίας» για πλήρη επικράτηση επί των εσωκομματικών «αντιπάλων» (εκεί μόνιμα ο νους τους) και η ανωριμότητα του Τσίπρα και της παρέας του τους οποίους παρά τις συμβουλές παλαιοτέρων δεν έβαλε σε κηδεμονία για το απαραίτητο στάδιο ενηλικίωσης.

Τώρα, αντί να παραιτηθούν οι αλαζόνες μικρομέγαλοι παραιτείται ο Αλαβάνος. Το μόνο ικανό κεφάλαιο που μας έχει απομείνει στην κρίση των ημερών. Ποιος ξέρει πόσο τον έχουν προσβάλλει και βασανίσει τα κωλόπαιδα της νεοσταλινικής παρέας το προηγούμενο διάτημα..

Η τελευταία ελπίδα είναι να τους συμπαρασύρει όλους σε παραίτηση και να ανοίξει ο δρόμος για συνολική αυτοκριτική και ανασύνθεση.. Σε κάθε περίπτωση έπραξε το σωστό εκθέτοντας με τη δική του ευαισθησία τους αμετροεπείς και αμετανόητα αλαζόνες νεοκομσομόλους φραξιονιστές της Κουμουνδούρου στο πανελλήνιο!

Όσο γι αυτούς αναδημοσιεύουμε και συνυπογράφουμε πρόσφατο σχόλιο από το blog www.antinews.gr :

Προφήτης Says:
June 16th, 2009 at 11:30 pm

Η προσπάθεια του Αλέκου ήταν/είναι αξιέπαινη και θαρραλέα.
Επεχείρησε να αναδείξει νέο management, χωρίς ο ίδιος να γατζωθεί στην εξουσία.

Αυτοί που τον ψέγουν είναι οπισθοδρομικοί.

Το ότι απέτυχε, γιατί απέτυχε, ερμηνεύεται κοινωνιολογικά και όχι πολιτικά.

Αγνόησε ή δεν αντελήφθη την εξαχρείωση του ανθρωπίνου παράγοντα, από γενιά σε γενιά.

Παρέβλεψε τον έμφυτο κωλοπαιδισμό που χαρακτηρίζει τη γενιά των ±30.
Λόγω άπειρης ευκολίας στη ζωή.

Ξέρω ότι γενικεύω επικίνδυνα και ότι καίγονται χλωρά μαζί με ξερά, αλλά το φαινόμενο ισχύει συλλήβδην.
Θαυμάσια παιδιά, κατά τα άλλα, γαλουχήθηκαν με την νοοτροπία της ήσσονος προσπαθείας που καθιέρωσε ο πασοκισμός και το χάϊδεμα της ψευδεπίγραφα ευημερούσας οικογένειας.

α) Δεν γνωρίζουν τι εστι ζόρι
β) Θεωρούν δικαίωμα ένα επίπεδο ζωής για το οποίο δεν έχουν προσφέρει τίποτα
γ) Είναι υπερ-ενημερωμενοι, πλην αδαείς στα σοβαρά
δ) είναι κατά βάση επιφανειακοί στη γνώση (ο Τσίπρας αντί να φέρει φρέσκο λόγο εξαντλήθηκε σε τσιτάτα και αντιγραφές γεροντικών κλισέ).

Ο Τσίπρας (και η παρέα του) παρέλαβε ένα κομμα και συμπεριφέρθηκε όπως το κωλόπαιδο που ο πατέρας του τού χάρισε ένα ακριβό κάμπριο : το τσάκισε στην πρώτη γωνία από γκαζιά.

Δεν θέλω ειρωνείες, αν ο ΣΥΡ είναι “ακριβό κάμπριο”.
Η νοοτροπία πλούσιου κληρονόμου και κομματικού κληρονόμου είναι η ίδια.

Πολύ απλά, τα μειράκια, με την εξ απονομής ηγεσία νόμισαν ότι έγιναν οι “καπετάν γαμ..αω”.

Ξέχασε ο Αλέκος ότι οι άνδρες, πάντοτε, αλλά κυρίως σ’ αυτήν την ηλικία, το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα εντυπωσιάσουν γκόμενες; Άλλοι το κάνουν υλικά - άλλοι διανοητικά.
Η παλιοπαρέα πήγε να πουλήσει μούρη πίνοντας μπύρες στην Pub Marx, στο Λονδίνο.

Επειδή οι νέες γενιές αναπόφευκτα παραλαμβάνουν την κοινωνία, ο Αλέκος μάλλον έπρεπε να έχει τον πιτσιρικά πολύ καιρό υπό υψηλή εποπτεία και μαθητεία πριν παραδώσει.

Υπήρξε τολμηρός. Η τύχη δεν τον ευνόησε. Αλλά η ευθύνη του ανήκει.

17 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω κι εγώ μαζί με εσάς το σχόλιο του "Προφήτη". Ωστόσο, μην περιμένετε κάποια ευαισθητοποίηση από τους νεοκομσομόλους, όπως τους λέτε. Και όχι μόνο για λόγους εγωισμού ή στρεβλά ερμηνευόμενης "ιδεολογικής καθαρότητας", αλλά -κυρίως- για οικονομικούς λόγους. Ξέρετε σε πόσες αμειβόμενες θέσεις έχει τοποθετήσει δικούς του ο Τσίπρας;

    Μεγάλη υπόθεση τα μπικικίνια, αγαπητέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα στην Αριστερή στρουθοκάμηλο!
    Προσυπογράφω σε όλα!
    Και για να μιλήσω και σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον από τα λίγα που αντιλαμβάνομαι, ο νομός Ηρακλείου και κατ`επέκταση η Κρήτη τα τελευταία χρόνια γνώρισε και ΕΙΧΕ στην ουσία ΕΝΑ βουλευτή...τον ΑΛΕΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα Χανιά μέχρι την Μονή Τοπλού στη Σητεία ο Αλέκος ήταν παρών.
    Δεν το λέω εγώ, αλλά τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ σ.
    Αρχικά ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δεν συντασσόμουν με πρόσωπα παρά μόνο με πολιτικές.
    Διαβάζοντας την ανάρτησή σου προχωρώ σε δύο διαπιστώσεις.
    Ξαφνικά ο Αλαβάνος είναι ένας "άνθρωπος με συνέπεια λόγων και πράξεων κλπ… " Αυτό είναι καλό για την έστω και εκ των υστέρων αναγνώριση … από κάποιος που δεν τον ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να τον δουν.
    Χρησιμοποιείς τις άκαιρες λέξεις(το λέω ήπια) ή φράσεις: «ανωριμότητα, αλαζόνες, κωλόπαιδα, νεοσταλινική παρέα, αμετροεπείς, αλαζόνες κομσομόλους… » θεωρείς ότι αυτός είναι ανανεωτικός λόγος ή βαθύτατα δογματικός, που ούτε από τους ΚΚεδες δεν ακούγονται;
    Είμαστε στο ίδιο κόμμα;
    Ή θα φτάσει η ώρα να πεις τα ίδια καλά λόγια κάποτε και για το Τσίπρα;
    Γνωρίζεις που διαφωνούν Αλαβάνος και Τσίπρας;Εγώ δεν τον άκουσα να λέει κάτι...Περιμένω για να πάρω θέση.
    Πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε μα οποιοσδήποτε δε με νοιάζει Τσίπρας αν είναι ή Αλαβάνος έχει τη δυνατότητα να τα λέει έξω από τα θεσμοθετημένα όργανα; Και μάλιστα με μισόλογα. Δεν έγινε συνέδριο, ΚΠΕ ή ΠΓ του ΣΥΝ; Θα ήθελα απλά να μάθω ως απλό μέλος θέσεις και όχι προσωπικές τετελεσμένες αποφάσεις. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    Θέλω συντεταγμένη πολιτική του κόμματος σεβασμός σ΄ αυτή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και δε θέλω καμιά προσωπική πολιτική. Για να σε προλάβω άλλο προσωπική διαφορετική άποψη και άλλο προσωπική πολιτική.
    Επειδή δε μπορούν να αποφασίσουν τα πρόσωπα και τα ολιγομελή όργανα… ας πάμε για έκτακτο ΣΥΝΕΔΡΙΟ… εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσουν όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αστυάνακτα
    Αμάν ρε σύντροφε!
    "… από κάποιος που δεν τον ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να τον δουν" - ποιους εννοείς ακριβώς;
    "Χρησιμοποιείς τις άκαιρες λέξεις(το λέω ήπια) ή φράσεις: «ανωριμότητα, αλαζόνες, κωλόπαιδα, νεοσταλινική παρέα, αμετροεπείς, αλαζόνες κομσομόλους… »" Σε πληροφορώ επειδή δείχνεις καλοπροαίρετος ότι ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ περί αυτού! Δεν είναιη ώρα, αλλά τίποτα δεν λέω στην τύχη
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήξερες πόσες φορές ήθελα και εγώ να χρησιμοποιήσω αυτές της λέξεις εδώ στη Χίο
    "ανωριμότητα, αλαζόνες, κωλόπαιδα, νεοσταλινική παρέα, αμετροεπείς,αλαζόνες κομσομόλους…"
    Συντροφικά
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνώ με τον αστυάνακτα
    αριστερή στρουθοκάμηλο, επειδή ουτε και εσύ δεν μας ενημερώνεις για τη δική σου αλαζονεία και τι παιχνίδι παίζεις τώρα, προσπάθησε να αποβάλλεις τη δικη σου ανωριμότητα και μίσος για πρόσωπα και καταστάσεις μετά απο δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες (είδες που ξέρουμε τελικά περί αυτού), απέκτησε πολιτικό λόγο για να σε παρακολουθήσουμε καλύτερα γιατί το μόνο που θα πετύχεις είναι να γίνεις τελείως αντιπαθής. Σε βρίσκω λίγο μπερδεμένο με τις επιλογές σου σε σχέση με το παρελθόν.
    τι σε έκανε να αλλάξεις; μήπως τα φιλόδοξα μπικικίνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σ. στρουθοκάμηλε
    Δε γνωρίζω πόσο μεγάλο στέλεχος είσαι,ήσουν και πόσα γνωρίζεις....Είμαι καλοπροαίρετος,τόσα χρόνια στην Αριστερά δεν είχα ούτε ένα κέρδος προσωπικό(και ευτυχώς είμαστε πολλοί σ. τέτοιοι)....Η χαρά μου να ασχολούμαι για μία καλύτερη κοινωνία είναι το μοναδικό μου κίνητρο...Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από και όλες τις αναρτήσεις μου...
    Αν έχεις κάτι για τους σ. να το λες ολοκληρωμένο....και να μην μένεις στα προκαταρτικά βρισίδια...δεν τιμούν κανέναν...πολύ περισσότερο αυτόν που τα λέει...επαναλαμβάνω ακυρώνουν τα περί "ανανεωτικής" αντίληψης.

    ΥΓ: Εννοώ και δεν το κρύβω ότι πολλοί από την ανανεωτική πτέρυγα δεν τον ήθελαν ούτε ζωγραφιστό τον Αλαβάνο....το τι είχαμε ακούσει σ΄εκείνο το 4ο Συνέδριο δε λέγεται...και το τι ακούμε τώρα....

    Επαναλαμβάνω δε γνωρίζω τίποτε για τις πολιτικές διαφορές Τσίπρα-Αλαβάνου...δε μ΄ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές που υπερασπίζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμε
    Παραληρείτε..
    @Αστυάνακτα
    "βρισίδια"; -μα, με την καλή έννοια!
    Μη βιάζεστε,
    ο καιρός γαρ εγγύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα είναι που μπερδεύτηκα εντελώς! Θα ρωτήσω τον Λιακό... Αυτός ίσως να ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπητέ Γιώργο, παρακολουθώ το blog σου καιρό και μου έχει κάνει εντύπωση η πολιτική στροφή που έχεις κάνει τελευταία. Δεν περίμενα να έχεις ξεπέσει στο επίπεδο του ΅αυριανισμού΅της δεκαετίας του 90. θα σε συμβούλευα τις προσωπικές σας εμπάθειες να μη τις αναδεικνύετε σε μέγα πολιτικό γεγονός και δεν χρειάζεται αυτή η προσωπολατρεία. Η Αριστερά είναι συλλογικότητα και οχι τα πρόσωπα. θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σου αυτές στα όργανα του κόμματος και όχι μέσα απο ένα blok όπου εκεί εξαντλείς όλη την πολιτική σου δραστηριότητα, δηλ. μεταξύ καναπέ και πολυθρόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @τελευταία μεταμφίεση της ανώνυμης σκιάς
    Στοργικέ πατερούλη, άκου:
    το blog αυτό είναι παθιασμένο και σατιρικό ενίοτε και αποκαλυπτικό..
    Εαν δεν σου αρέσει υπάρχουν κι άλλα πιο "ορθόδοξα" να παρακολουθείς..
    Αλλά όλο εδώ γύρω είσαι! Μήπως σε αφορούν πιο προσωπικά όσα καταγγέλλω και σε έχει φάει η περιέργεια;
    Όσο για τα όργανα (του κόμματος) σκύψε και διάβασε προσεκτικά:θα βρεις και το δικό μου όνομα ανάμεσα σε χιλιάδες εγγεγραμμένα εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΣΕΝΑ ΣΤΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΕΤΣΙ;
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΈΧΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΑΡΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, ΣΑΣ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ. ΞΕΣΠΑΣΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητέ Γιώργο, 1. το οτι το ονομα σου βρίσκεται στις καταστάσεις του ΣΥΝ δε σημαίνει οτι είσαι και ενεργό μέλος. 2. το οτι είμαι εδώ γύρω εγώ ο ίδιος σου ανέφερα οτι παρακολουθώ το blog καιρό, και οπως βλέπεις κάνω τις παρατηρήσεις μου φανερά. 3. πρέπει να σου επισημάνω οτι δεν καταγγέλεις κανέναν απλώς πετάς λασπη προς ολες τις κατευθύνσεις χωρίς να τεκμηριώνεις αυτά που γράφεις πράγμα που κάνεις τώρα και σε μένα. 4. αν θεωρείς οτι το blog σου είναι παθιασμένο και σατιρικό, η αντίληψη μου για σάτιρα και πάθος είναι τελείως διαφορετική απο αυτή που παρουσιάζεις εσύ. τέλος η γνώμη μου είναι οτι το ύφος και το ήθος σου δεν ταιριάζουν σε ένα που λέει οτι ανήκει στην ανανεωτική αριστερά.
    .....Ο ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πατερούλη
    Βγες από την ανωνυμία σου και συνεχίζουμε την κουβέντα!
    Αν έχεις τα κότσια..
    Αλλιώς όσα λες κρυμμένος στη σκιά και ειδικά η δική μου "κομματική" αξιολόγηση ή άλλων που επώνυμα γράφουν εδώ πιο πολύ συνάδει με χαφιεδάκι των μηχανισμών σε διατεταγμένη υπηρεσία παρά με αριστερό..

    Έτσι λοιπόν μικρή δειλή ορντινάντσα μέχρι να γίνεις "άντρας" λούφαξε στη γωνιά σου.(Σιγά μην μας αξιολογήσει κι η KGB του Καρίτζη τώρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχουμε εμείς ΚΑΓΚΕΜΠΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε συ στρουθοκάμηλε, πάλι με τον Καρίτζη τα έχεις;
    ακούω για κάτι αντριλίκια πιο πάνω που τα ρίχνεις σε καποιον. εσύ τη φωτογραφία σου την έχεις δεί πως είσαι; ξέρεις πόσο εύκολα μπορεί να σε παρεξηγήσουν; πρόσεχε οτι μιλάς για τέτοια θέματα. μήπως είσαι και ρατσιστής; τι πρόβλημα εχεις με τα αντράκια; δηλαδή άμα είναι γυναίκα δεν ισχύει η μονομαχία της συζήτησης;
    άραξε δικέ μου, οσο πάς και χειροτερεύεις.
    θέλεις και ονόματα απο οτι διάβασα
    υπογραφή. Η ΔΕΙΛΗ ΟΡΤΙΝΑΤΖΑ, χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU