Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

«Ο Συνασπισμός έχει ήδη διασπαστεί...»

"Θέλω μιαν Αριστερά με την δημοκρατία ενσωματωμένη μέσα της"

Δ. Μπίρμπας from tv xoris sinora on Vimeo.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη του tvxs.gr ο οποίος γράφει στο εισαγωγικό του κείμενο:

"Για πολιτική ήττα του Συνασπισμού και όχι της Ανανεωτικής Πτέρυγας κάνει λόγο ο Δημήτρης Μπίρμπας, μέλος της ΚΠE, στο tvxs. Επισημαίνει πως ο ΣΥΝ έχει κατουσία διασπαστεί ήδη και προαναγγέλλει εξελίξεις αμέσως μετά τις εκλογές.

Απαντά πως θα ήταν μάλλον καλύτερα τα πράγματα στην Αριστερά αν το βράδυ της Κυριακής είχε διαλυθεί ως ενιαίος σχηματισμός ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως στην πολιτική οι μάχες πρέπει να δίνονται σε επίπεδο θέσεων και όχι μόνο σε επίπεδο δράσης στο δρόμο.

Χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως καρικατούρα του προγράμματος του ΣΥΝ ενώ σε σχέση με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως στόχος θα έπρεπε να είναι η κατάθεση συγκεκριμένων θέσεων επί των οποίων να καλείται συνεχώς η σοσιαλδημοκρατία να τοποθετηθεί.

"Μακάρι να είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ τόσες υπαναχωρήσεις προς τον Συνασπισμό όσες έκανε ο ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπίρμπας."

5 σχόλια:

  1. Ή τώρα ή ποτέ. «Πραχόντρυνε» η ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοβαρές οι πολιτικές θέσεις του
    Δημήτρη Μπίρμπα.
    Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβαστές οι απόψεις, αλλά έχω δύο απορίες:

    1) Όσο καιρό πήγαινε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχε η Ανανεωτική Πτέρυγα ξεχάσει ή εξαμβλύνει τις επιφυλάξεις της; Μήπως γιατί, σου λέει, «αν εκλέξουμε 30 βουλευτές οι 10 θα είναι δικοί μας»; Μήπως εξ'αιτίας αυτού θα πρέπει να παρατήσουν τις εσωκομματικές έριδες την προεκλογική περίοδο;

    2) Από τη μία εγκαλούμε τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιδημοκρατική, επειδή δε βαρύνει ανάλογα με το μέγεθός του ο ΣΥΝ, από την άλλη δε θέλουμε ούτε εκδημοκρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε, καν, συνέδριο του ΣΥΝ. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Πολυβώτης
    Όπως ακριβώς συμβιβάζεται να επιδιώκεις την διάλυση του σχήματος με το οποίο αποφασίζεις να κατέβεις στις εκλογές μην τυχόν και χάσεις την καρέκλα στη βουλή, επειδή τάχα δεν προλαβαίνεις να συγκροτηθείς για την αύτόνομη κάθοδό σου, οπότε βάζεις λίγο νερό στο κρασί σου και συμβιβάζεσαι με τους αριστεριστές, ελπίζοντας ότι θα βγάλεις αρκετούς βουλευτές δικους σου κρατώντας στο χέρι τον άσσο ότι αν οι διαπραγματεύσεις σου και οι εκβιασμοί σου δεν περνάνε όπως σε βολεύει, θα τραβήξεις το χαλί από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας τους βουλευτές σου ως ανεξάρτητους. Έτσι συμβιβάζονται!
    Η άλλη άποψη βέβαια, του μη συμβιβασμού λέει ότι δεν πρέπει να συμμετέχεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν δεν κατέβεις καθόλου σ'αυτές τις εκλογές, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να επιβεβαιωθεί το "εφιαλτικό σενάριο" να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πράγμα που θα πιστωθεί ως νίκη των αριστεριστών, το πασοκ ταυτόχρονα να καταφέρει την αυτοδυναμία και οι βουλευτές σου να βρεθούν παγιδευμένοι σε ένα αριστερίτικο κόμμα και εσύ να μην έχεις καν την δυνατότητα να παίξεις και το ρόλο του ρυθμιστή.
    Αυτά σύντροφοί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπιρμπα αυτην την αριστερα θα την βρεις στον Αγιο Πετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU