Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Εσωτερικό δημοψήφισμα οι εκλογές για την Αριστερά!

Η Ανανεωτική Πτέρυγα κατεβαίνει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως διακριτή 12η συνιστώσα - αναμένεται θερμός Οκτώβρης.

[left.JPG]

Ο αριστερός ψηφοφόρος έχει πολλή δουλειά να κάνει αυτές τις εκλογές.
Πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την απομάκρυνση της ΝΔ από την εξουσία.
Πρέπει να εξασφαλίσει μετά την μη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.
Για τα δύο προηγούμενα είναι απαραίτητο ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ και να μπει στην βουλή αλλά και να πετύχει όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό για να επηρεάσει τις μετέπειτα εξελίξεις.
Και η δουλειά μας συνεχίζεται:
Ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξουμε τα πρόσωπα εκείνα που εκφράζουν τις ιδιαίτερες πολιτικές μας απόψεις για τη συνέχεια της αριστεράς τον Οκτώβρη (θέλουμε κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ; θέλουμε νέο φορέα της ανανεωτικής αριστεράς με κοινοβουλευτική παρουσία; θέλουμε αυτόνομη πορεία του Συνασπισμού;) αλλά και ανάλογα με την πρόθεσή τους ή όχι να υπάρξει διερεύνηση προγραμματικής συνεργασίας και συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ!
Πολύπλοκο έ;
Είναι όμως η πρώτη φορά που η ψήφος μας είναι τόσο πολύτιμη.
Η πρώτη φορά που μπορούμε να αποφασίσουμε πως θα προχωρήσει η Αριστερά επιλέγοντας καθαρά πολιτικά ανάμεσα στους υποψήφιους με βάση το πολιτικό τους σχέδιο! Και μάλιστα όχι σε κάποιο συνέδριο που σηκώνει πάντα χειρισμούς από τους μηχανισμούς και συμφωνίες κορυφής που διαστρέφουν τη βούληση των μελών - εδώ ψηφίζουν όλοι: μέλη, φίλοι, απλοί ψηφοφόροι.
Ένα πρωτόγνωρο εσωτερικό δημοψήφισμα που εμμέσως πλην σαφώς θα αποφασίσει για όλα. Για την πραγματική απήχηση των διαφόρων πολιτικών σχεδίων και των φορέων τους στην κοινωνία. Για την πραγματική δύναμη των συνιστωσών στον κόσμο της Αριστεράς. Για την αληθινή απήχηση του συνόλου της δημοκρατικής αριστεράς σήμερα στην κοινωνία και για άλλα πολλά.
Μοιάζει με υπερδημοκρατική διαδικασία που μπορεί να νοθευτεί μόνο από την περιρρέουσα σύγχυση όσον αφορά τις προθέσεις του καθενός κάτι όμως που έχει περιοριστεί αρκετά μετά τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις σχεδόν όλων.

Όλη η εξουσία στον σταυρό επιλογής λοιπόν!

Κατά τα άλλα η απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας έχει ως εξής:

6 σχόλια:

  1. Μόνο δώδεκα συνιστώσες χωρίς συνισταμένη. Όλοι στραβοί κουτσοί στον Άγιο Παντελεήμονα. Η ψήφος μας είναι –όπως πάντα-- «πολύτιμη», τώρα για να κάνουν «εσωτερικό δημοψήφισμα» και να μάθουν τις προτιμήσεις μας. Αξεπέραστη ποικιλία σε είδη και σε μάρκες. Κόμμα – σούπερ μάρκετ. «Αν δεν σας αρέσει αυτό, το έχουμε και σε φούξια, που πάει στην κορούλα σας. Το μενεξελί όμως είναι ό,τι πρέπει για σας!»

    Ο ΣΥΝ διαλύθηκε, ο Σύριζα παραμένει.

    Τη δική μου προτίμηση δεν θα τη μάθουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποστ έχει ακριβώς τη νοοτροπία που υποτίθεται ότι απεχθανόμαστε. Που θα πάμε, λέει-- καλύτερα η δυστυχία που ξέρουμε, η γνώριμη, δική ΜΑΣ μας δυστυχία, παρά το «άγνωστο». “Home, sweet home” –“There’s nothing like home”. Είναι και κοινωνικό το θέμα, ο κύκλος, οι γνωστοί που θα μας κάνουν μούτρα. Το όλον πράγμα μου θυμίζει μια φράση από τον Σαρτρ: «Πήρε την έκφραση του ανθρώπου που απολαμβάνει τις πορδές του κάτω από το σεντόνι».

    Αλλά εμείς οι δύο (η γυναίκα μου κι εγώ) αλλάζουμε αέρα! Μετακομίζουμε.
    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι ανανεωτικοί δυστυχώς για τις θεσούλες τους νοιάζονται πρωτίστως. Ποιά ήταν η θέση τους για το έκτακτο συνέδριο; "Δεν το χρειαζόμαστε. Δεν είναι ώριμα τα μέλη να διαχειριστούν την κρίση. Χρειαζόμαστε διαπραγματεύσεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συριζα
    Γύριζα – τριγύριζα,
    σφύριζα,
    σιχτίριζα
    και στο τέλος στήριζα!
    στήριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δε στηριζα, δε στηριζα
    πισω δεν ξαναγυριζα
    οσο κι αν στριφογυριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχάσατε την μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν που θα κάνει τη διαφορά. Και στις εκλογές και στην πολιτική και οργανωτική διεύρυνσή του. ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU