Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

"Γιατί, τι είχε η ΕΣΣΔ";



Διαβάσαμε - και συμφωνούμε - στο φελέκι, το παρακάτω επίκαιρο σχόλιο:

Αμετανόητοι ("Γιατί, τι είχε η ΕΣΣΔ;")
Posted on by το φελέκι

Το ραδιόφωνο ήταν και πάλι διδακτικό χτες. Πέτυχα τον Νίκο Μπογιόπουλο, τον διανοητικό πολιτικό κριό του Ριζοσπάστη, να δέχεται την ερώτηση «Μα θέλετε να κάνετε τη χώρα σαν τη Σοβιετική Ένωση;» και να απαντάει με απόλυτη φυσικότητα «Δεν κατάλαβα, τι είχε δηλαδή η Σοβιετική Ένωση;». Ουδέν σχόλιον…Nα’ταν μόνο αυτό: ο Ν.Μ. συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για τις κοινωνικές ελευθερίες διατεινόμενος, με απόλυτα λογικά και επίκαιρα επιχειρήματα: «Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο, για το αστέρι στο μπερέ του Τσε Γκεβάρα, για τον Βελουχιώτη και τον Μπελογιάννη, για τις εκτελέσεις στην Καισαριανή». Δεν άντεξα να ακούσω περισσότερα και έτσι δεν γνωρίζω αν αμέσως μετά ξεκίνησε να τραγουδάει «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρομους γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους στο κόκκινο λάβαρο πάντα πιστοί στην σάλπιγγα πλάι που μας προσκαλεί»Θα μου πείτε, γνωστά και αναμενόμενα όλα αυτά, όμως δεν μπορεί κανείς να μην εξακολουθεί να εκπλήσσεται ακούγοντας τέτοια αρτηριοσκληρωτικά λόγια, μνημεία μανιχαϊστικής παρελθοντολατρίας, τα ίδια ακριβώς λόγια που θα άκουγε τριάντα χρόνια πριν, τα ίδια που θα εκστομίζει το τιμημένο ΚΚΕ και σε εκατό χρόνια, και ό, τι στοίχημα θέλετε (μόνο που ευτυχώς δεν θα ζούμε για να το πιστοποιήσουμε). Η συνέπεια και η απολυτότητα: πόσο υπερεκτιμημένα χαρακτηριστικά στην πολιτική!

Ας το προχωρήσουμε λίγο παραπέρα..
Το ΚΚΕ κοντεύει να γίνει μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα. Μαζί με το πορτογαλικό ομόλογό του, είναι τα μόνα ακμαία υπολείμματα σταλινισμού σε όλον τον κόσμο. Αυτοί και κάποιοι ηλικιωμένοι νοσταλγοί που παρελαύνουν με τις φωτογραφίες του Στάλιν κάθε χρόνο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας..
Το θέμα όμως είναι άλλο: πως επιβιώνουν και μάλιστα αντέχουν ακόμα εκλογικά, οι φονταμενταλιστές της αριστεράς στην ελληνική πραγματικότητα;

Όπως και να το δει κανείς, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει. Η διατήρηση σε υψηλά σχετικά ποσοστά, σταλινικού κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι παρά έκφραση της γενικότερης καθυστέρησης και οπισθοδρόμησης της ελληνικής κοινωνίας!
Υπάρχουν και οι δεξιοί φονταμενταλιστές του Καρατζαφέρη, αλλά αυτοί τρέφονται από έντονα ρεύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας που διαπερνούν όλη την Ευρώπη και τσιμπάνε και κάνα ψήφο εδώ κι εκεί με τον εθνικοσοσιαλιστικό, λαϊκιστικό τους λόγο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πολιτικής κρίσης της επίσημης δεξιάς.
Πως όμως κρατούν την επιρροή τους οι αριστεροί φονταμενταλιστές;
To KKE προτείνει "λαϊκή οικονομία, λαϊκή εξουσία" (διαμεσολαβούμενη φυσικά από το ίδιο - ένας θεός ξέρει πως..) εδώ και τώρα και ζητά την ενίσχυσή του στις εκλογές, ταυτίζοντας τον εαυτό του με τον λαό και φυσικά ...την "λαϊκή εξουσία". Οι οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ζωή του λαού σήμερα, θεωρούνται εμπόδιο στην "συνειδητοποίησή" του και γι αυτό απορριπτέες. Όσο πιο δυστυχισμένος είναι ο λαός τόσο καλύτερα για την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ!
Μα ο λαϊκισμός δεν εξαντλείται εδώ. Όλοι οι άλλοι αριστεροί είναι ύποπτοι στα μάτια του ΚΚΕ για αναξιοπιστία, οππορτουνισμό, προδοσία και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του.
Γι αυτό και δεκαετίες τώρα, αφού προσπάθησαν να ελέγξουν ασφυκτικά την όποια έκφραση του λαϊκού κινήματος και απέτυχαν, διασπούν συστηματικά κάθε ενωτική του δραστηριότητα αρνούμενοι να συμπράξουν στο παραμικρό (πχ να βγει αριστερός πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ). Οι συγκεντρώσεις τους είναι ξεχωριστές στις απεργίες, στις πορείες, στις όποιες πολιτικές εκδηλώσεις.
Το δίλημμά τους δεν είναι η ενότητα ή η μαζικότητα αλλά το "ή ξεχωριστά ή καθόλου". Το ίδιο το κίνημα δεν τους απασχολεί - μόνο ο έλεγχός του...
Πρόσφατα αποκατέστησαν επίσημα την σταλινική περίοδο στην Σοβιετική Ένωση σε συνέδριό τους. Γιατί το έκαναν αυτό; Προφανώς γιατί στην κουλτούρα τους χρειάζονται τα εικονίσματα. Δεν μπορεί να τους φέρνει η Κανέλλη τα δικά της κι αυτοί να μην έχουν...
Ο φονταμενταλισμός έχει και τις γραφές του και τους προφήτες του!
Ακούς έναν νέο άνθρωπο σαν τον Ν.Μ. του παραπάνω σχολίου να λέει, "και τι πρόβλημα είχε η Σ.Ένωση", και ανατριχιάζεις. Κι αυτός ο άνθρωπος πιστεύει ότι είναι αριστερός και μάλιστα μιμείται στο παρουσιαστικό του τον ...Λένιν! Τον θυμάμαι ακόμα να κραδαίνει σε τηλεοπτικό πάνελ μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον Καλύβη σε κάποια συνάντηση ΓΣΕΕ με κάποιον υπουργό, για να αποκαλύψει τους προδότες... Κι είναι διευθυντικό στέλεχος του Ριζοσπάστη και του 902!
Δεν θα υποκύψω όμως στην γοητεία της ψυχανάλυσης παρότι με γαργαλάει (υπάρχουν καλύτεροι "πελάτες" από την Κανέλλη, τον Μπογιόπουλο, τον Μαϊλη ή την Παπαρήγα;). Θα πω μόνον το εξής:
Είναι δυνατόν στην Αριστερά, να οραματίζονται έστω "τρίτο πόλο" με τους σταλινικούς εν έτει 2009;
Είναι δυνατόν να υπάρχει καρέκλα αδειανή γι αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι δυνατόν οι συκοφαντίες, τα ψεύδη και ο αμείλικτος πόλεμος κατά της όποιας έκφρασης της Αριστεράς, και ιδιαίτερα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ να μένουν αναπάντητα μήπως και δήθεν παρεξηγηθούν κάποιοι καλοπροαίρετοι αριστεροί της βάσης του ΚΚΕ;
Και η σταλινική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς στον υποκειμενισμό, τον ετσιθελισμό και την αλαζονεία; Στο χτίσιμο καθηγητών και στην αρπαγή της κάλπης στα πανεπιστήμια; Η Αριστερά σφυρίζει αδιάφορα;
Στη χρόνια διάσπαση των κινημάτων, στην υπονόμευση της ενιαίας συνδικαλιστικής έκφρασης, στην υπονόμευση ενωτικών προσπαθειών κατά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας;
Ποιoς τα τελευταία χρόνια ευνόησε τα μέγιστα το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αν όχι η διασπαστική πολιτική του ΚΚΕ; Πόσο δυνατό θα ήταν σήμερα το προοδευτικό κίνημα αν ήταν ενωμένο; Και τους αφήνουμε να καταγγέλλουν όλους τους άλλους για προδότες και δούρειους ίππους;
Θα μπορούσα κάλλιστα να πω εδώ ότι ο καλύτερος φίλος του συστήματος είναι οι θρησκόληπτοι, λαϊκιστές και μονολιθικοί, συντηρητικοί και φονταμενταλιστές της δεξιάς και της αριστερής ορθοδοξίας. Αλλά φτάνει...αύριο έχουμε εκλογές!
Τα υπόλοιπα από Δευτέρα...

16 σχόλια:

  1. Έχει να κάνει με το συντηρητισμό της κοινωνίας μας....είμαστε ιδιαίτερα πίσω...κοίτα τι ΚΚ έχεις δηλαδή να σου πω ποιος είσαι
    τη καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι περειμένεις από το Μπογιόπουλο...στο βλέμμα του βλέπεις τις μύχιες σκέψεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα,να σχολιασεις περι Βελουχιωτη και Μπελογιάννη; τι να πεις.
    Ελπιζω να μη το ακουσε η Ελλη.
    Το πως επιβιώνουν,καλο αυτό το ερωτημα να το κανουμε στον εαυτό μας.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ποτε βρεθηκαμε εξω απο εργοστασιο,απο ποτε εχουμε να βρθουμε δίπλα σε απολυμενους;Απο πότε εχουμε να μιλήσουμε για το αδιεξοδο και να βρεθουμε δίπλα στην κοινωνία των 2.300.000 συνελληνων;
    Για να δουμε,ποσο γρήγορα θα τους ξεχασουμε παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και απο μένα,

    Το πρωτο πράγμα που θα ήθελα να σχολιασω για τον νεόκοπο σταλινικό κ. Μπογιοπουλο, θα ήταν ...το κοιτα ποιος μιλάει, κοιτα το ποιος ΤΟΛΜΑΕΙ να μιλησει για τον Μπελογιάννη και για τον Βελουχιώτη.
    Πάλι καλά που δεν μας είπε και για τον Πλουμπίδη....

    Ξερεις Αριστερη Στρουθοκάμηλη, νομίζω ότι ηρθε η ώρα, στα 60χρονα απο το τέλος του εμφυλίου, να ειπωθούν τα πραγματα με το όνομα τους. Και δνε θα έχει την έννοια του ξεκαθαρισματος λογαρισμών, αλλά το ΚΚΕ, αυτό το αυτιστικό ΚΚΕ, ειναι πια επικινδυνο. Κάνει κακό. Κια δυστυχώς ακομα ενδιδουμε στο άθλιο επιχειρημα του "εισαστε αντικομουνιστές" και δεν επιτιθέμεθα όπως πρέπει, αλωνίζει όσο επικινδυνα αλωνίζει.

    Το ΚΚΕ, εξακολουθεί ακριβώς τον ίδιο δρομο που οι πάντα ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ για τις ιστορικές εποχές και αναγκες, ηγεσίες του, ακολουθησαν. Οι Ζαχαριαδηδες, οι Ιωαννιδηδες, οι Κολιγιαννηδες, ξαναζουν.

    Έμαθε ο κ. Μπογιοπουλος και το μονο επιχειρημα που μπορεί να σταθεί σε αυτόν τον απιστευτο σοσιλαφασισμό που επαγγέλεται. «Ειστε αντικομουνιστες». Ναι ρε μάγκα ειμαστε.

    Ναι ρε μάγκα, εμεις δεν περιχαρακωθηκαμε σε ένα Κομμα, που προδωσε, χαφιεδισε εξανδραποδησε ότι οι φοβικοι υπηρέτες της σοβιετιας δεν άντεχαν.
    Εμεις δεν θέλουμε να ανηκουμε σε ένα χωρο που λιβανιζει τα εικονισματα των τεράτων.
    Εμεις ντρεπομαστε που οι ηγεσίες σας, προδωσαν ένα λαικό κινημα που διψουσε να αλλάξει τα πραγματα, που έδωσε με την συνθηκη της Βαρκιζας στα σκυλιά όλους πλην των 50 πολιτικών ηγετών, που το μονο που διαπραγματευτηκαν ήτνα η αμνηστευση τους.
    Εμεις ντρεπομαστε που τον ΕΛΑΣ, το μεγαλυτερο εθελοντικό στρατό στην ιστορία παλεψατε να τον ελεγξετε με την οργανωση δολοφόνων, τα περιφημα ΟΠΛΑ.
    Εμεις ντρεπομαστε που ο λιμός της Ουκρανίας, με αντίστοιχο με το Ολοκαυτωμα, αριθμο θυματων απο τον σφαγέα Σταλιν, κάνετε την πάπια.

    Εμεις ντρεπομαστε για το ΠΑΜΕ, που θεωρεί «λαικό κινημα» μόνο ότι μπορεί να ελεγξει και να καπελώσει.
    Εμεις δεν θα πουμε ΠΟΤΕ, «όσο χειροτερα τόσο καλυτερα».
    Εμεις δεν θα τυμβωρυχησουμε ποτέ στο αιμα και στις θυσίες ανθρώπων που προδωσατε και τωρα ακομα και νεκρους τους εκμεταλευεστε.
    Εμεις θα καταγγέλουμε πάντα τα ...Μπουλκες, απο όπου κι αν προερχονται, σε όποιους κι αν απευθυνονται.
    Εμεις δεν θα πνιγουμε τα Πολυτεχνεία, μιλώντας για αλητες που διασαλευουν την τάξη της χουντας.
    Εμεις θα καταγγελουμε πάντα τα μαυρα χρηματα που θα διακινούν τα ταμεία όποιου Κομματος απο όπου κι αν προερχονται και δνε θα προβάλουμε γελοιες δικαιολογίες.

    Εμεις τον λαό θα τον βλέπουμε πάντα σαν συνολο ανθρώπων, θα σεβομαστε το διαφορετικό, θα παλευουμε να το αναδειξουμε και θα δίνουμε μάχες για να υπερασπιστουμε τον χωρο για να ανθισει.

    Εμεις όπου κι αν ανηκουμε, θα έχουμε τα κοτσια να φωναζουμε για εσωκομματική δημοκρατία, θα ματωνουμε, θα αντιμετωπιζομστε σαν γραφικοι, και δνε θα κάνουμε συνεδρια με ποσοστά 99.7% (αχ, να ήξερα το 0.3%).

    Ναι ρε ...μαγκα του γλυκου νερού... κ. Μπογιοπουλου, εμεις...ειμαστε αντικομουνιστές αν αυτό που αυτιστικά επαγγελεστε ειναι ο Κομουνισμός.

    Υ.Γ. Το έχω ξαναγραψει, αλλά ειναι τόσο ενδεικτικό της νοοτροπίας του ΚΚΕ και τόσο επικαιρο τόσα χρονια μετά. Όταν οι μαυροσκουφηδες ρωτησαν τον Αρη «ποιος ειναι τουτος;;:» για τον Φλωρακη, ο Βελουχιώτης απαντησε στωικά. «Αυτός, ειναι ο Φλωρακης, που όταν θα μας κρεμάνε, αυτός θα κάθετε να μας χαζευει.»

    Υ.Γ.2. Ζητώ συγνωμη για το ύφος, αλλά ειμαι μεχρι το λαιμό...με τους κάθε λογής Μπογιοπουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα
    Πολύ καλό...πολύ καλό κοίταξε κιόλας τα σχόλια στην ανάρτηση του ιστολογίου αστυάνακτας http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/09/blog-post_6879.html για να δεις ύφος ανθρώπων που τρομάρα τους νομίζουν ότι θέλουν ν΄αλλάξουν το κόσμο...

    ΥΓ: Τ"Κ"ΚΕ έχει από καιρό απωλέσει το Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @αγαπητή Κατερίνα
    Σε συγχαίρω ιδιαιτέρως για τα γραφόμενά σου με τα οποία συμφωνώ απολύτως. Θεωρώ δε ότι τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προέρχονται από το ΚΚΕ, έχουν πρόβλημα να το κατηγορήσουν. Νιώθουν ενοχές, αισθάνονται ότι κατηγορούν το δικό τους παρελθόν, ή ίσως στην καρδιά τους έχουν ακόμη το κόμμα της νιότης τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνουν την πάπια σαν σιωπηλοί ένοχοι και οι άλλοι παίρνουν αέρα και μας κατηγορούν ασταμάτητα και χωρίς απάντηση. Η ιδεολογική μάχη εναντίον τους είναι μονόδρομος, άσε που το οφείλουμε και στην ιστορια να λέμε την αλήθεια. Επίσης τα καημένα κνιτάκια, από κάπου πρέπει να ακούνε και την αλήθεια, δεν μπορεί, θα υπάρχει και κανένα έξυπνο ανάμεσά τους, που ίσως ενδιαφέρεται για την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λόγος που το ΚΚΕ υπάρχει, οφείλεται στη δικιά μας ανυπαρξία!
    Όταν ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς ασχολείται με τις συνιστώσες και τη σειρά των ονομάτων στο ευρωψηφοδέλτιο (σαν τους καλλιτέχνες στη μαρκίζα), φυσικό είναι ο Σταλινισμός να θεωρείται ο πραγματικός εκφραστής της αριστεράς.
    Όσο για τον κ. Μπογιόπουλο και τους λοιπούς υπερασπιστές του… ανύπαρκτου, μια ερώτηση: το γεγονός ότι ένα καθεστώς ¨υπαρκτού σοσιαλισμού¨ 70 τόσων χρόνων κατέρρευσε χωρίς να ανοίξει μύτη, ενώ για την επικράτησή ΄ του το αίμα χύθηκε ποτάμι, τι έχουν να μας πουν;
    Εκείνος ο λαός που τόσο όμορφα περνούσε επί σοβιετίας γιατί άφησε αμαχητί να του πάρουν την εξουσία;
    Τόσο το κείμενο της ανάρτησης όσο και το σχόλιο της Κατερίνας, είναι άψογα, οπότε σταματάω γιατί ό,τι περισσότερο, είναι άσκοπος πλεονασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί επιβιώνει το ΚΚΕ;;
    Για τον ίδιο λόγο που έχουν επιβιώσει εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια ο Χριστιανισμός, ο Μωαμεθανισμός, ο Βουδισμός κλπ. Εκατοντάδες εκατομμύρια γεμίζουν εκκλησίες, ναούς, τζαμιά, και τεμένη. Είναι πολύ πιο εύκολο στην ανθρώπινη φύση να στρατεύεται πίσω απο ένα δόγμα παρά να πλαίει ανυπεράσπιστος στο πέλαγος της αμφισβήτησης αναζητόντας και αμφισβητόντας τις κάθε φορά αλήθειες της ζωής ακόμη και τον εαυτό του. Από την φύση του ο άνθρωπος όπως σε όλες του τις δραστηριότητες έλκεται απο τους «μεσίες» τις «αυθεντίες» την μεταφυσική ένοια της εκπλήρωσης των ιδανικών του σε έναν άλλο κόσμο, σε μια μέλλουσα ζωή όπου η λαϊκή εξουσία θα κρίνει τους εκμεταλλευτές απο τους εκμεταλλευόμενους.
    Φυσικά, αυτό δεν είναι αριστερά, αυτό είναι θρησκεία. Μόνη διαφορά είναι το όνομα του Θεού!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κι όμως,το ΚΚ Πορτογαλλίας,συνεργάστηκε/εται ΚΑΙ με τους αντίστοιχους Πράσινους εκεί πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατερίνα ,τα ειπες ολα.!!!!!
    Οσα αποφευγουμε να πουμε λογω Πολιτικου Πολιτισμου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή την ερώτηση την κάνετε και την ξανακάνετε. Γιατί δε ρωτάτε τους ανθρώπους που ήταν εκεί; Να σας πουν ότι ο Γκορμπατσώφ και οι συν αυτώ δημιούργησαν τέτοια κατάσταση δυσπραγίας ώστε από ένα σημείο και μετά οι πολίτες σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί, οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο. Ότι έδιωξε τους αριστούχους των πανεπιστημίων από τις χώρες εκτός Ρωσίας, αυτούς δηλαδή που σύμφωνα με το νόμο είχαν δικαίωμα άμεσου διορισμού στην πόλη που ήθελαν. Όταν οι τελευταίοι επέστρεψαν στη Μολδαβία, π.χ., είχαν να αντιμετωπίσουν το….σκοτάδι (Ο Γκ. έκοψε το ρεύμα), τη φτώχια (έκοψε ετσιθελικά τις συντάξεις των γονιών τους), τους οδήγησε στον πάτο και στην εκπόρνευση για να δεχτούν κάθε αλλαγή σαν κάτι καλύτερο.
    Μην ξεχνάμε ότι για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο Γκ. «τιμήθηκε» με το αμερικανικό εθνικό μετάλλιο της «ελευθερίας» (!). Την απονομή την έκανε ο πατέρας Μπους…. Aν θελήσετε θα τις βρείτε όλες τις απαντήσεις. Άλλωστε γράφονται και στο ρωσικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Βγείτε λίγο από το θωπευτικό περιβάλλον του «χώρου»
    (ήμουν κι εγώ εκεί δεκαετίες ολόκληρες) και κάντε τη δική σας έρευνα.
    Πάντως ο ανανεωτικός χώρος δεν είναι πια ο ίδιος. Με το που έφυγε ο (κεντροαριστερός, δεν αντιλέγω) Κωνσταντόπουλος επικράτησε ένας αέρας τυχοδιωκτισμού. Ακόμα όμως υπάρχει ο ευγενής Κουβέλης τον οποίο -–όσο κι αν διαφωνώ με τις απόψεις του--- ακόμα εκτιμώ απεριόριστα. Δεν είναι κακό να μιμηθείτε το ύφος και το ήθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @bhoy

    Το ΚΚ Πορτογ. Δεν είχε απέναντί του τη σημερινή ηγεσία των Πρ. στην Ελλάδα… Διαβάστε τι γράφει ο Νάνος Βαλαωρίτης που τα ξέρει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,
    ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΞΕΥΤΙΛΑ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ.

    "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ"-"ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ".

    ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΔΗ-ΛΙΑΚΟΥ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΝΑΣΟΥ.
    ΞΕΥΤΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή η συνωμοσιολογία ανώνυμε καλύτερη η πραγματικότητα! (Και ποιος σου είπε ότι δεν είμαστε εκεί;)
    Κι όσον αφορά τον Γκορμπατσώφ θα τον κρίνει η ιστορία. Οι δικές μου πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο ότι του έλαχε ο άχαρος ρόλος να εξασφαλίσει την αναίμακτη πτώση, να αποφύγει δηλ. τον περιττό εμφύλιο σε μια αναπόφευκτη εξέλιξη (πράγμα που λίγο πολύ κατάφερε - δεν είναι λίγο!)
    Ενώ εμείς είχαμε το προνόμιο αντίστοιχη κατάσταση να την χειριστεί ο Ζαχαριάδης, κι όχι μόνο τον εμφύλιο δεν αποφύγαμε αλλά το μίσος διαρκεί μέχρι σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για την πραγματικότητα ακριβώς σας μιλά (ρεύμα, συντάξεις κλπ.)…Άλλωστε είστε….. Στρουθοκάμηλος. Τέλος πάντων, εσείς θα τα πετάξετε όλα αυτά, δεν αμφιβάλλω. Όμως αυτό για τον Κουβέλη κρατείστε το…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU