Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ο αριστερός στρουθοκαμηλισμός συνεχίζεται...

Από το ιστολόγιο Έκτακτο ΣΥΝέδριο:
Θα μου πείτε οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι ακόμα στην ηγεσία; Τι περιμένεις; Θα αφήσει το βαθύ κράτος της Κουμουνδούρου και οι μηχανισμοί των τάσεων τον κόσμο μας να εκφραστεί ελεύθερα;
Διαβάζουμε στην Αυγή στις 22/10/09:

Η γενική πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΝ στη βάση της διακηρυγμένης "αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης" θα αποσαφηνιστεί ακόμα περισσότερο τόσο στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όσο και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο.

Η Π.Γ. θα κληθεί να "προετοιμάσει" την ΚΠΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν τα θέματα των οργανωτικών αλλαγών, της συνολικής αποτίμησης και του απολογισμού των εκλογών, της κατεύθυνσης του κόμματος και φυσικά των βασικών αρχών για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης του Νοεμβρίου. Ενδεχομένως να τεθεί και θέμα εκλογής νέας Π.Γ., ενώ υπάρχουν προτάσεις για διεύρυνση του αριθμού των μελών του οργάνου.

Η σκέψη που κατέθεσε ο Δημήτρης Βίτσας στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τη διεξαγωγή συνεδρίου απορρίφθηκε, καθώς στην ηγεσία του κόμματος εκτιμούν ότι "τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν μπορούν να επιλυθούν χωρίς να υπάρξει συνέδριο". Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση ο Αλ. Τσίπρας δεν προτίθεται να θέσει θέμα συνεδρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε και χθες το ζήτημα της διεξαγωγής συνεδρίου με κορυφαία στελέχη του κόμματος καταλήγοντας στην παραπάνω απόφαση. Βεβαίως στην Κουμουνδούρου λαμβάνουν τα πολλάπλα μηνύματα που έρχονται από τη βάση, γι' αυτό και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το τακτικό συνέδριο του κόμματος να έρθει "πιο κοντά".

Ναι, δυστυχώς έτσι είναι. Μοιάζει με χοντρή αυταπάτη ότι τα επαγγελματικά μας στελέχη θα επιτρέψουν να αμφισβητηθεί η μονιμότητά τους και ο μόνιμος βιοπορισμός τους από την κρατική επιχορήγηση... Αλλά και η βάση του κόμματος; Από την ισχνή της ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας επιβεβαιώνεται ότι είναι απόμακρη, παθητική, παραιτημένη και καχύποπτη. Χρειαζόμαστε κοντά δύο χιλιάδες υπογραφές και μαζέψαμε καμιά διακοσαριά - online δε μόνο 24!

Φαίνεται εδώ ότι πληρώνουμε την μακροχρόνια υπονόμευση της συνοχής του κόμματος από την διαλυτική λειτουργία των τάσεων, την αμοιβαία καχυποψία, τα συνέδρια των πλειοψηφιών, την απογοήτευση από την ολική διάψευση ότι ο Συνασπισμός είναι κόμμα των μελών του. Όχι σύντροφοι! Ο ΣΥΝ είναι κόμμα των μηχανισμών, της παρέας και των κολλητών. Τα μέλη δεν έχουν λόγο πόσο μάλλον οι φίλοι μας...

Παρά την φοβερή ανταπόκριση του κόσμου που έδωσε στην Αριστερά μιαν ακόμη ευκαιρία με το 4,6%, οι μηχανισμοί είναι αδυσώπητοι. Δεν δέχονται δημοκρατικό έλεγχο, δεν δίνουν λογαριασμό, δεν αισθάνονται καλά με την δημοκρατία. Και τώρα που η ΚΠΕ καλείται να πάρει σοβαρότατες αποφάσεις, της σφίγγουν τα λουριά μην έχουμε καμιά δημοκρατική εκτροπή.

Θα μου πείτε, περίμενε το σαββατοκύριακο πρώτα και μετά μίλα... Ελπίζω να διαψευστώ. Όμως από το δημοσίευμα της Αυγής το περίγραμμα είναι σαφές: προτιμούν να τα βρίσκουν μεταξύ τους πέντε δέκα άτομα παρά να γίνει συνέδριο και να μπούνε στον κόπο να εξηγήσουν, να κάνουν αυτοκριτική, να αναλάβουν ευθύνες, να κριθούν.

Γι αυτό λοιπόν ο απολογισμός μας είναι θλιβερός. Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει Αριστερά. Υπάρχει μόνο ένας εκλογικός μηχανισμός με αναφορά στην Αριστερά που κατά τα άλλα λειτουργεί σαν ένα οποιοδήποτε αστικό κόμμα: υπόσχεται, αυτοδιαψεύδεται, παθητικοποιεί τα μέλη και τους ψηφοφόρους και εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του, τις θεσούλες του και το βόλεμά του. Δυστυχώς!

Τώρα τα μέλη μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση ύπνωσης ή και να κοιτάξουν την ζωή τους αφαιρώντας από τους επαγγελματίες τουλάχιστον τις προφάσεις και αργότερα και τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης.

Το ιστολόγιο αυτό θα περιμένει τις αποφάσεις της ΚΠΕ. Έπειτα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας...

Γ. Π.

Μέλος της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών για Έκτακτο ΣΥΝέδριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU