Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΣΥΝ αυτή η Βαβέλ

[ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ]

του ΚΟΑΝ

Τώρα που απελευθερωθήκαμε, από την εκατονταετή ποδηγέτηση από τον Λενινισμό, αποφάσισα να ξεκολλήσω λίγο από τα μπλόγκς, τα σάιτ και τον τύπο της Αριστεράς και να χαζέψω λίγο στα μπλόγκς που παρακολουθεί όλος ο «φυσιολογικός» κόσμος. Ξέρετε πρέςς-τζιάρ, πιστιρίκος, τροκτικό. Η αλήθεια είναι ότι γενικά είναι απογοητευτικό το επίπεδο και η θεματολογία τους. Πολύς λαικισμός, αρκετός εθνικισμός, θεματολογία Εσπρέσσο και Αυριανής. Και πολύ καταγγελία για προβλήματα της καθημερινής ζωής. Γενικά βέβαια, ζητάνε το κράτος ή να μην κάνει κάτι ή να παρέμβει άμεσα, ανεξάρτητα από συνταγματικούς όρους. Ζητάνε το κράτος εκτάκτων εξουσιών. Ένα φαινόμενο, που θέλει πολύ συζήτηση.

Όμως δεν θα έγραφα αυτό το σημείωμα αν μέσα στα «σκουπίδια», δεν έβρισκα και μια λιτή διαπίστωση, που περιγράφει με ακρίβεια νυστεριού το πρόσωπο του ΣΥΝ.

Αναρωτιέται ο σχολιαστής, περίπου τα εξής.

Τι κόμμα είναι αυτό που ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής κ. Λαφαζάνης, φέρνει γύρω τα κανάλια, βγάζει ανακοινώσεις, κάνει δηλώσεις, ότι είμαστε μπροστά στην τελευταία φάση κατάρρευσης του παγκόσμιου καπιταλισμού και την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του κόμματος κ. Τσίπρας, εγκαλεί τον κ. Παπανδρέου για λάθος κινήσεις που μας οδήγησαν στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Τελικά είναι πρόβλημα εσωτερικό που οι σωστοί ή οι λάθος χειρισμοί του κ. Παπανδρέου είναι η αιτία του ή είναι παγκόσμιο πρόβλημα, οπότε δεν έχει έννοια τι έκανε ο κ. Παπανδρέου.

Ας συνεννοηθούν γράφει ο σχολιαστής.

Δίκιο έχει. Πραγματικά με δύο κουβέντες , περιέγραψε , την ουσία του προβλήματος.

Στον ΣΥΝ σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αρκεί αυτός να μην είναι από την Ανανεωτική Πτέρυγα. Τότε είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, ως γνωστόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU