Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τιμημένο KKE


της Σώτης Τριανταφύλλου*

Παρατηρώ με τη γνωστή απορία, ενόψει των δημοτικών εκλογών, τη στάση των πολιτών και των μέσων ενημέρωσης έναντι του ΚΚΕ.
Εκτός του ότι το κοινοβουλευτικά μικρό αυτό κόμμα (21 βουλευτές) απολαμβάνει ευρείας δημοσιότητας, ακόμα και κεντροδεξιοί δημοσιογράφοι (ειδικά αυτοί) το αντιμετωπίζουν, όπως δηλώνουν, με «σεβασμό».
Γιατί άραγε;

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, δεν σέβεται κανέναν· ούτε καν το ίδιο το πολίτευμα, ούτε καν το σύνταγμα· η άκρα αριστερά, όπως ακριβώς η άκρα δεξιά, περιφρονεί και καθυβρίζει οποιονδήποτε διαφωνεί: γι’ αυτό και υπερηφανεύεται ότι κατεβαίνει «μοναχικά» στις εκλογές, λες και πρόκειται για κατόρθωμα.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι εκπροσωπεί το μοναδικό δίκιο, ότι κατέχει την αναντίρρητη, «αντικειμενική» αλήθεια, όπως την υπαγορεύει ο διαλεκτικός υλισμός (ο οποίος έχει μετουσιωθεί σε θρησκευτικό δόγμα).
Κι όμως, καθώς εξηγεί τα φαινόμενα του κόσμου με τα δεδομένα του 19ου αιώνα, το ΚΚΕ δεν ωφελεί κανέναν· αντιθέτως, βλάπτει τα κοινωνικά στρώματα για τα οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται. Τα παρασύρει, όπως συνηθίζει, σε τυφλές περιπέτειες, σε αδιάλλακτη και ανόητη συμπεριφορά.

Το ΚΚΕ ήταν και εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη απάτη που επηρεάζει πλήθος τίμιων πολιτών: ως κόμμα και ως παρασκηνιακός μηχανισμός άλλων κομμάτων, συνδικάτων, συντεχνιών κτλ. ταλαιπώρησε, δυσφήμισε, δολοφόνησε τα ίδια του τα μέλη· παρασύρθηκε σε εμφύλιο πόλεμο· υποστήριξε ολοκληρωτικά καθεστώτα, διέδωσε ψεύτικες εικόνες και όνειρα στον φτωχό ελληνικό λαό.
Και ποτέ, ποτέ, δεν στάθηκε με κριτικό πνεύμα απέναντι σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτηρίζει, με απαράδεκτη αυταρέσκεια, «λάθη και παραλείψεις».

Κι όμως, μπροστά σ’ αυτό το παραδοσιακά «ηρωικό» και κατά καιρούς εγκληματικό κόμμα –το οποίο για μια στιγμή του χρόνου γοήτευσε (όπως άλλωστε ο φασισμός και ο ναζισμός) μέρος των λεγόμενων «μαζών» καθώς και μέρος των λεγόμενων «διανοουμένων»– όλοι δείχνουν αβρότητα: το ΚΚΕ θεωρείται φορέας αγώνων και θυσιών.
Αναμφίβολα, κατά καιρούς, τα πιο φωτισμένα μέλη του και οι συνοδοιπόροι έπαιξαν κεντρικό ρόλο στον συνδικαλισμό και στις εργατικές διεκδικήσεις.
Επιμένω στα «πιο φωτισμένα μέλη» και στους «συνοδοιπόρους» προσθέτοντας ότι ανέκαθεν οι αληθινοί επαναστάτες διώκονταν από το ΚΚΕ και υφίσταντο τη γνωστή σοσιαλφασιστική πίεση: όποιος δεν συμφωνούσε με τη βλακώδη ηγεσία, θεωρείτο προδότης, χαφιές και πράκτορας της αντίδρασης.
Η ιστορία του ΚΚΕ είναι στιγματισμένη από τις διαπομπεύσεις των καλύτερων στοιχείων του.

Εκτός από τους εργατικούς αγώνες και τις νίκες που ήταν απαραίτητες για να επιζήσει η χώρα και για να προχωρήσει λιγάκι, το ΚΚΕ είναι συνυπεύθυνο για τον εμφύλιο πόλεμο, πλην όμως επειδή ηττήθηκε (ευτυχώς, παρά την τραγωδία 1949-1974) δοξάστηκε.
Οι ηττημένοι δεδικαίονται κατά το «οι νεκροί δεδικαίονται». Οι διώξεις που υπέστη δημιούργησαν την αύρα του μάρτυρα.
Όμως, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι οι μάρτυρες έχουν μυαλό: οι μάρτυρες είναι απλώς θύματα της αγριότητας των νικητών, που, στην ελληνική περίπτωση ήταν τα κατακάθια της βαλκανικής μοναρχικής δεξιάς.
Αν το ΚΚΕ κέρδιζε εκείνον τον απέλπιδα πόλεμο, θα επεδείκνυε, με τη σειρά του, παρόμοια αγριότητα, όχι μόνον έναντι της δεξιάς, αλλά και των ίδιων των επαναστατών: οποιαδήποτε παραλλαγή, παρέκκλιση, διαφοροποίηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως «δάκτυλος» του εχθρού.

Αυτό το κόμμα που σήμερα αρνείται να προτείνει οτιδήποτε εποικοδομητικό, που κολακεύει τον μικροαστό, που γιορτάζει τη μνήμη του Στάλιν και οργανώνει γιορτές μίσους σε πεδία του εμφυλίου πολέμου (όπως ακριβώς οι μοναρχοφασίστες), τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης: μεταξύ άλλων, η θέση του ΚΚΕ στην Ελλάδα μαρτυρεί το πνευματικό μας επίπεδο και την ποιότητα των ηθών μας.

Το ΚΚΕ έχει ιδιοποιηθεί και διαλύσει την έννοια της «αριστεράς»: στην ουσία, χρησιμοποιούμε τον όρο αμήχανα σαν ένα ιστορικό υπόλειμμα.
Πώς να ορίσει κανείς μια πλευρά του πολιτικού φάσματος που υποστηρίζει τις ατομικές ελευθερίες, την ατομική πρωτοβουλία, την παιδεία, το κοσμικό κράτος, την ισότητα των ευκαιριών, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανακατανομή του πλούτου χωρίς ισοπέδωση, την αποστρατιωτικοποίηση, την οικολογία, τον συνδυασμό ελεύθερης αγοράς και κρατικών παρεμβάσεων, τον έλεγχο των γεννήσεων, τον πολιτισμό;

Το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με όλ’ αυτά: είναι κόμμα κοινωνικού και ιστορικού μίσους που εκφράζει τα μικρόψυχα συναισθήματα του χωριού και της υπανάπτυξης.
Δεν είναι τυχαίο που επηρεάζει ακόμα και τους δεξιούς δημοσιογράφους οι οποίοι νιώθουν δέος μπροστά σ’ έναν τέτοιο μηχανισμό. Πιθανώς οι ίδιοι άνθρωποι νιώθουν δέος μπροστά σε παρελάσεις με το βήμα της χήνας· μπροστά στις στρατιωτικοπατριωτικές τελετουργίες στις οποίες επιδίδονται σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης ιστορίας οι φασίστες και οι σοσιαλφασίστες.


*από την AthensVoice, τεύχος: 320 - 20/10/2010


Δείτε σχετικά: Για το τιμημένο ΚΚΕ

95 σχόλια:

  1. Μεταξύ άλλων, η θέση ατόμων όπως η Σώτη στο σύστημα της χώρας μαρτυρεί το πνευματικό επίπεδο της αστικής τάξης και την ποιότητα των ηθών της καθώς και το βαθμό διαπλοκής κεφαλαίου και διανόησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο ποιο χαμηλά θα πέσετε; Είναι δυνατόν να αναπαράγετε τις αθλιότητες της Σώτης; Τι να πει κανείς για την κατάντια σας. Λυπάμαι ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και συμφωνώ στην ουσία (και μόνο) με το κείμενο, καλό θα ήταν να παραλείπονται επιπόλαιες φράσεις του τύπου
    "το οποίο (ΚΚΕ) για μια στιγμή του χρόνου γοήτευσε (όπως άλλωστε ο φασισμός και ο ναζισμός)" κλπ.
    Δεν λέω να λογοκρίνει κανείς την Σώτη Τριανταφύλλου αλλά πρόκειται για διαπιστώσεις χιλιοειπωμένες και υπάρχουν αρκετές αναλύσεις που απαντούν στην απορία της κας Τριανταφύλλου χωρίς να καταφεύγουν στο απλοικό :
    "η θέση του ΚΚΕ στην Ελλάδα μαρτυρεί το πνευματικό μας επίπεδο και την ποιότητα των ηθών μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι ρε μάγκες. Πάει πάρα πολύ !! Δεν είμαι ούτε προκειται να πάω στο ΚΚΕ ποτέ, αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ !!Αν βάζετε δίλημα η με την Σωτη η με το ΚΚΕ , με το ΚΚΕ και με τα χέρια και με τα πόδια!!

    Το ήθος της Σωτης και από τα προηγούμενη γραπτά της τα λέει όλα.

    Είσαστε πολιτικά κρετινοι για να αναπαράγετε αυτά τα ανιστόρητα λιβελογραφήματα αυτής της κυράτσας.

    Καληνύχτα... και αντίο για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο, Η ψυχώσεις της Σώτης που κατά κανόνα συνοδεύουν συντρόφους που έχουν περάσει στο παρελθόν από το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχουν ςσχέση με την πολιτική αντιπαράθεση. όσο επικίνδυνός είναι ο συντηρητικός και δογματικός λόγος που εκφέρει το ΚΚΕ τόσο επικύνδυνες είναι οι ισοπεδωτικές και κατά την γνώμη μου απαράδεκτες απλουστεύσεις για το ήθος και το ύφος ενός ανθρώπου της αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά,έλεος!Το πρόβλημα της ελληνικής κονωνίας,στην παρούσα φάση,είναι το ΚΚΕ;;Το πρόβλημα της ανεπαρκούς,τραγικά ανεπαρκούς,παρέμ
    βασης της αριστεράς οφείλεται στο ΚΚΕ;;Εαν η υπόλοιπη αριστερά άρθρωνε ένα σύγχρονο και συνεπώς επαναστατικό λόγο,έκανε διακριτές επιλογές,το ΚΚΕ θα ήταν στόχος;;
    Μήπως έχουμε χάσει την μπάλα;
    Να θυμίσω ότι η υπόλοιπη αριστερά
    προσπαθεί να κολακέψει διάφορα τμήματα της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ,συναγελαζόμενη με κάθε είδος
    ΠΑΣΟΚχλωρίδας(Μητρόπουλος,Καμί
    νης...).
    Κοιτάξτε που με κατάντησε το άρθρο
    της Σώτης:να υπερασπίζομαι το ΚΚΕ!!

    Σαββίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GIORGΑRΑ ΜΗ "ΚΩΛΟΝΕΙΣ" ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ... ΤΕΤΟΙΑ...

    ΑΠΟ ΠΑΛΙΟ ΤΗΣ LIFO
    Κυρ, 08 Νοέ 2009
    Συμπαράσταση στη "Σώτη Τριανταφύλλου"

    Ανοιχτή επιστολή στη Σώτη.

    Τη θερμή μου συμπαράσταση στη συγγραφέα ΣΩΤΗ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Συγχαρητήρια για το έργο σου και μη δίνεις σημασία στα δυσάρεστα γεγονότα στα Εξάρχεια.Δυστυχώς "παιδιά είναι και δεν ξέρουν τι κάνουν ", σίγουρα δεν είναι μιά επαναστατική ομάδα αυτή, γιατί απλά είναι δειλοί και δεν ξέρουν να κάνουν επανάσταση. Κουράγιο και δύναμη, σε διαβάζουν πάρα πολλοί, περισσότεροι από αυτούς που νομίζεις.

    Και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια και Δύναμη!

    (ένας συμπατριώτης Σου από τη Ρούμελη, το Ευπάλιο Δωρίδας)


    Στο σήμερα, "αγωνιστικά" παρά τα χρονάκια... κι ο Παναγιώτης(Νότης) απο το Κυψελάκι στη Κυψέλη!
    Ήσουν και θάσαι πάντα θεά,αρτίστα της "μουσικής" ποιά BOLOGNA και πράσινα άλογα που μου λεγε ο Ηλίας θα είσαι πάντα Πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ANTI NA ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΟ "ΕΜΦΥΛΙΟ" ΚΚΕ, ΑΝΤΙ- ΚΚΕ
    ΚΚΕεσ.
    ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ εχετε παρει χαμπαρι οτι ειμαστε στο 2010!!!!

    ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΆ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!
    Βασικό ένστικτο
    Οι εκλογικές τάσεις που διαμορφώνονται
    στην Περιφέρεια Αττικής δείχνουν ότι οι πο-
    λίτες αισθάνονται την ανάγκη να αμυνθούν
    απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να
    εκφράσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου το θυ-
    μό και τους φόβους τους.
    Περίπου επτά στους δέκα (68,5%) πιστεύουν
    ότι με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές ε-
    κλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα στην κυ-
    βέρνηση. Η εξήγηση είναι προφανής: Για την
    πλειοψηφία (57,6%) τα μέτρα λιτότητας θα
    καθορίσουν την ψήφο της.
    Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι οι ψηφο-
    φόροι της Α’ Αθήνας (73,6%) εμφανίζονται
    περισσότερο ριζοσπαστικοποιημένοι από ό,τι
    εκείνοι της Β’ Αθήνας (64,7%).
    Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στην ε-
    ρώτηση «αν στο δεύτερο γύρο είχατε να επι-
    λέξετε μεταξύ του κ. Σγουρού και οποιουδή-
    ποτε άλλου, ποιον θα ψηφίζατε», το 50,5%
    απαντά «κάποιον άλλο», παρ’ όλο που αυτός
    ο κάποιος δεν έχει όνομα, ενώ μόνο το
    24,3% επιλέγει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ
    Η τρίτη έρευνα του προέδρου του Τμήματος
    Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμει-
    νώνδα Πανά δείχνει ότι ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας
    και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός δίνουν μάχη για
    να περάσουν στο δεύτερο γύρο, με τον πρώτο να συγκεντρώ-
    νει 12,9% και τον δεύτερο 12,5%. Η απόστασή τους από το
    φαβορί είναι μεγάλη, καθώς ο Γιάννης Δημαράς κινείται στο
    20,8%.
    Ο «Κανένας» αντέχει
    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιδόσεις των
    άλλων υποψηφίων. Ο Αλέκος Αλαβάνος, με το
    σύνθημα έξω το ΔΝΤ από την Περιφέρεια Αττι-
    κής, έχει αξιοσημείωτη απήχηση με 8,7%, ο
    εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος βρίσκεται
    στο 5,5%, ο Άδωνης Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) στο
    6,8%, ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) στο 5,7%, ο
    Γρηγόρης Ψαριανός (Δημοκρατική Αριστερά)
    στο 3% και ο Κ. Διάκος (Οικολόγοι Πράσινοι)
    στο 0,9%. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό της
    αδιευκρίνιστης ψήφου, το οποίο ανέρχεται στο
    23,3%. Ο καθηγητής κ. Πανάς πιστεύει ότι πρό-
    κειται κυρίως για αναποφάσιστους, οι οποίοι λί-
    γο πριν από την ώρα της ψήφου θα επιλέξουν
    υποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΑΣ"

    Του Κ.ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
    Οι κοινωνικές δυνάμεις βρίσκονται σε αναβρασμό και αγανάκτηση, όμως αυτοί που φαντάζονται ότι τις εκπροσωπούν αδυνατούν να τις πείσουν. «Η θεωρία είναι γκρίζα, όμως το δέντρο της ζωής είναι πράσινο», επισήμαινε ο Καρλ Μαρξ. Σήμερα, κάποιοι που τον επικαλούνται, αντιστρέφουν την τάξη των χρωμάτων: «η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση και αποπροσανατολισμό, η θεωρία παραμένει ξεκάθαρη και ακλόνητη». Ο Μαρξ εστήριξε τους λαϊκούς αγώνες, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους, όπως την Παρισινή Κομμούνα (1871), ενώ οι οπαδοί του την αποδοκίμαζαν. Αντιθέτως, κάποιοι υποθετικοί «οπαδοί» τού σήμερα, αντί να διδάσκονται από την τρέχουσα κοινωνική αφύπνιση, αξιώνουν να τη συνετίσουν, να την περιχαρακώσουν, να την ποδηγετήσουν. Ο Λένιν ετόνιζε ότι όποιος προσδοκά κοινωνική εξέγερση με καθαρότητα θεωρητικού σχήματος, δεν θα την αντικρίσει ποτέ. Η κοινωνική δυναμική εισβάλλει πάντα από απροσδόκητους δρόμους και μορφές. Η πραγματικότητα υπερβαίνει πάντα οιαδήποτε θεωρία. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη δεύτερη, όχι στην πρώτη.
    Σήμερα, όπως το 1930, όσοι προτείνουν καταπολέμηση της ύφεσης μέσω επέκτασης των δημόσιων δαπανών προς άμεση πρόσληψη ανέργων και ανάκαμψη της οικονομίας, στηλιτεύονται, τελούν υπό αριστεροδεξιό κατηγορητήριο: όχι μόνον από φιλελεύθερους και συντηρητικούς κάθε απόχρωσης, αλλά και από υποθετικούς «μαρξιστές». Το δημόσιο έλλειμμα και χρέος αποδοκιμάζεται από αμφότερες τις πλευρές, διότι θεωρείται ότι μέσω αυτού πλουτίζουν όσοι τοποθετούν με τόκο χρήματα στα κρατικά ομόλογα. Παρασιωπάται έτσι ότι ο δημόσιος δανεισμός δεν μειώνει τη ρευστότητα της οικονομίας, εφόσον διοχετεύει στην οικονομία χρήμα, που διαφορετικά θα ελίμναζε στις αποταμιεύσεις. Εξασφαλίζονται έτσι κατά απόλυτη προτεραιότητα απασχόληση και εισόδημα σε ανέργους. Εξάλλου, εάν χρηματοδοτεί η κεντρική τράπεζα, παρακάμπτονται οι ιδιώτες δανειστές.
    Ετερη γραμμή κατηγορητηρίου: η ενδεχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα σημαίνει αναστήλωση και διαιώνιση του συστήματος που κατέρρευσε, ενώ αυτό πρέπει να αλλάξει. Ομως, ενόσω η οικονομία βρίσκεται κατάκοιτη και αδρανής, ουδεμία αλλαγή είναι δυνατή. Οι αλλαγές είναι εφικτές και σχετικά ανώδυνες, μόνον ενόσω το σύστημα παραμένει σε κίνηση, με αυξητικούς ρυθμούς και υψηλό δείκτη απασχόλησης. Αλλωστε, όταν οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται, αυτό δημιουργεί νέα οικονομική πραγματικότητα, με άξονα τον διευρυνόμενο ρόλο του κράτους στην οικονομία και κοινωνία.
    Ετσι ακριβώς συνέβη το 1930: ο αυξημένος ρόλος του Δημοσίου με την πολιτική του Ρούζβελτ (1935) οδήγησε όχι μόνο στη διάσωση της απασχόλησης, αλλά και στο μεταπολεμικό κοινωνικό κράτος, με επέκταση κοινωνικών δαπανών. Ο,τι χτίζεται σε συνθήκες κρίσης δεν ξηλώνεται εύκολα στη συνέχεια και, μετά την κρίση, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.
    Ο φόβος ότι η ανάκαμψη μέσω δημόσιας δαπάνης θα αποκαταστήσει το παλαιό σύστημα, που σήμερα βρίσκεται σε κρίση, δεν ευσταθεί και είναι ιστορικά ατεκμηρίωτος. Ο τρόπος απεμπλοκής από την κρίση προσδιορίζει κάθε φορά και το νέο σύστημα μετά από αυτήν. Σήμερα το ΔΝΤ αποδίδει την κρίση δημόσιου ελλείμματος και χρέους των 20 πλουσιότερων οικονομιών στη μετάθεση προς το Δημόσιο της κρίσης ελλείμματος και χρέους του ιδιωτικού τομέα. Ομως, έξοδος από την κρίση προϋποθέτει τη μετατροπή του παθητικού ελλείμματος σε ενεργητικό. Αύξηση δημόσιων δαπανών δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην κρατισμό, εφόσον ακόμη και αυτοδιαχειριστικές μορφές προϋποθέτουν δημόσιο έλεγχο της ιδιωτικής ασυδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το κείμενο και κυρίως η ανάρτησή του στο blog μόνο δυσάρεστη έκπληξη μου προκαλεί. Καταρχήν η ίδια η συγγραφέας αδικεί τον εαυτό της.
    Το κείμενο είναι γραμμένο στο γόνατο, έχει πολλά λάθη και μυρίζει εμπάθεια από 100 μέτρα μακρυά.
    Αλλά κι η επιλογή ανάρτησής του τι ανάγκες καλύπτει; Δηλαδή το κύριο, το βασικό πρόβλημά μας είναι το ΚΚΕ; Εχουν αναρτηθεί παρόμοια κείμενα, τέτοιας εμπάθειας για τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ έστω; Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά.
    Αν κάποιος θελήσει να κάνει κριτική η , έστω πολεμική, στο ΚΚΕ έχει υλικό για τόμους . Μόνο που η συγγραφέας ανάμεσα στα άλλα κάνει και το λάθος να θεωρεί την ιστορία του ΚΚΕ ενιαία, χωρίς διακυμάνσεις, αντιθέσεις , συγκρούσεις. Θεωρεί ότι αυτά τα << φοβερά >> πράγματα συμβαίνουν μόνο στην χώρα μας , που κατοικείται από έναν απαίσιο λαό, το όνειδος της οικουμένης. Τι να πώ; Είχα διαβάσει το πολιτικό βιβλίο που είχε γράψει η Σ.Τ. με τον Ηλία Ιωακείμογλου για την αριστερή τρομοκρατία και μου άρεσε πάρα πολύ. Αν μου έλεγε κάποιος ότι η συγγραφέας θα κατέληγε ύστερα από λίγα χρόνια να γράφει τέτοια κείμενα θα τον θεωρούσα τρελλό η προβοκάτορα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Δ.Κ.
    Δυστυχώς,συμφωνώ απολύτως μαζί σου τόσο για το περιεχόμενο του άρθρου όσο και για το λόγο της σκοπιμότητας για την ανάρτηση.
    Κάπου η Αρ.Στρ.φαίνεται να χάνει το αριστερή και μένει στο στρουθοκάμηλος.
    Επιλογή της,λόγος δε πέφτει σε κανέναν ας την ευχαριστήσουμε για την μέχρι σήμερα "ανεκτικότητα" της,όπως και τη φιλοξενία.
    Είναι ένας δρόμος που δεν μας αφορά!
    Καλό κουράγιο!
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θα τόγραφα ποτέ έτσι αλλά δεν σας κρύβω ότι καύλωσα μόνο που διάβασα τη λέξη σοσιαλφασισμός. Τα πράγματα με τόνομά τους. Μην συγχίζεστε δεν σας βρίζουν την μάνα και το πατέρα, εκτός και αν ξυπνάει μέσα σας το προπατορικό. Αν είναι έτσι σας καταλαβαίνω. Υβριστικό άρθρο για ένα κόμμα - ύβρι του πολιτικού πολιτισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δυστυχώς όποιος τολμήσει να ψελλίσει το οτιδήποτε σε βάρος του ΚΚΕ έχει την παραπάνω αντιμετώπιση! Πρόκειται πράγματι για αξιοπερίεργο φαινόμενο!
    Γιατί άραγε ένα τόσο μονολιθικό και απαρχαιωμένο κόμμα, αντιμετωπίζεται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα με τόσο σεβασμό, ιδίως από αυτους που δεν το ψήφισαν και δεν θα το ψηφίσουν ποτέ?
    Η απάντηση που δίνει η Σώτη περί πνευματικής υστέρησης μάλλον απαντά εν μέρει στο ερώτημα.
    Η δίκη μου απάντηση είναι ότι το ΚΚΕ αποτελεί το συλλογικό και ταυτόχρονα ακίνδυνο άλλοθι μιας κατά βάση μικροαστικής κοινωνίας. Η συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι του μοιάζει με την συμπεριφορά των χριστιανών προς τους μοναχούς. Τρέφουν για αυτούς αισθήματα απεριόριστου σεβασμού, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτο το απολιθωμα που εξακολουθει να ονομαζεται ΚΚΕ ειναι , ναι, ενα προβλημα στην σημερινη ελληνικη πολιτικη πραγματικοτητα. Κραταει τα πραγματα πισω, αναμασα παρλαπιπες και εγκλωβιζει αγωνιστες που πιστευουν σε σαχλαμαρες τυπου "αντεπιθεση" και "ανυπακοη". Η παρουσια του ΚΚΕ σημερα συνιστα οπισθοδρομηση. Μια χαρα τα λεει η Σωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σοσιαλφασισμός: όρος της τρίτης Διεθνούς για τους Σοσιαλδημοκράτες.
    Τον όρο χρησιμοποιεί πολύ κι η ΟΑΚΚΕ.
    Τώρα το ερώτημα γιατί δεν έχουν γραφεί η αναρτηθεί παρόμοια άρθρα ουτε καν για το ΛΑΟΣ, παραμένει αναπάντητο.
    Από την άλλη όσοι - ες έχουν φύγει με διάφορους τρόπους από το ΚΚΕ ενίοτε φθάνουν σε παρόμοιες υπερβολές.
    Αν κάποιοι θεωρούν αυτό το άρθρο της Σ.Τ. υπόδειγμα ανάλυσης και επιχειρηματολογίας τι να πώ;
    Οσο για τον πολιτικό πολιτισμό στην χώρα μας, σίγουρα το μόνο πρόβλημά του είναι το ΚΚΕ.
    Τέλος ορθοδοξίες , δογματισμοί υπάρχουν πολλοί, οχι μόνο του ΚΚΕ.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καποια σωστα, αρκετα τα λαθη.
    Οπως σωστα παρατηρησε ο Δ.Υ. το ΚΚΕ δεν ειναι κατι το ενιαιο ιστορικα. Δεν ειναι το ιδιο το κομμα του Ζαχαριαδη, με αυτο που προχωρησε στον ενιαιο ΣΥΝ. Μονο κουτοπονηρια δειχνει αυτη η συγχιση.
    Το ΚΚΕ χειραγωγηθηκε απο την ΕΣΣΔ, την ιδια ωρα βεβαια που οι ανανεωτες παρακαλουσαν για την στηριξη της στηριζοντας τελικα τον μεγαλο δημοκρατη Τσαουσεσκου.
    Το ΚΚΕ ακολουθησε τον δημ. συγκεντρωτισμο(και τον διαστρεβλωσε) ακομη και σε συνθηκες δημοκρατικες με διευρυνομενο επιπεδο εκπαιδευσης που κανει μη ελκυστικο και αναποτελεσματικο εναν τετοιο σχηματισμο.
    Μετα το 90 κλειστηκε στο καβουκι του και με ενα διαρκες ''οχι'' νομισε οτι θα ισιωσει τη βεργα τραβωντας την στην αντιθετη κατευθυνση.
    Με τον αποκλεισμο του ομως ηδη επι Βενιζελου απο την πολιτικη ζωη( πραγμα που δεν συνεβη σε αντιστοιχα κομματα της Ευρωπης) αποτελεσε ηθελημενα ή αθελα του φορεα πολιτικου φιλελευθερισμου ,έξω απο αυτο, στην κοινωνια.Συγκεντωσε διανοουμενους που πραγματικα ''παιδευσαν'' τις νεοτερες γενιες.
    Τελος διατηρει εναν λαϊκο ταξικα συνειδητοποιημενο κοσμο, μια καλη μαγια για την Αριστερα του μελλοντος και των αναγκων μας.

    Ακομα πολλα θα μπρουσαν να ειπωθουν πχ ακομη και πολλοι απο αυτους τους ''κουτους'' ηγετες του ΚΚΕ, θυσιασαν οικογενειες και ζωες για τα πιστευω τους, οποτε αυτος ο διαχωρισμος καλοι και παρασυρμενοι συνοδοιποροι-κακοι ηγετες δεν περπαταει.
    Και ενα πειραγμα: οκ το ΚΚΕ ειναι δογματικο, η πορεια της ΕΕ ειδικα τα τελευταια χρονια πειθει οτι αυτη η συμμαχια πρεπει να διατηρηθει ή οτι μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο ή αποτελει ''δογμα'' για τη Σωτη και οποιον αλλο η στηριξη της.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καποια σωστα, αρκετα τα λαθη.
    Οπως σωστα παρατηρησε ο Δ.Υ. το ΚΚΕ δεν ειναι κατι το ενιαιο ιστορικα. Δεν ειναι το ιδιο το κομμα του Ζαχαριαδη, με αυτο που προχωρησε στον ενιαιο ΣΥΝ. Μονο κουτοπονηρια δειχνει αυτη η συγχιση.
    Το ΚΚΕ χειραγωγηθηκε απο την ΕΣΣΔ, την ιδια ωρα βεβαια που οι ανανεωτες παρακαλουσαν για την στηριξη της στηριζοντας τελικα τον μεγαλο δημοκρατη Τσαουσεσκου.
    Το ΚΚΕ ακολουθησε τον δημ. συγκεντρωτισμο(και τον διαστρεβλωσε) ακομη και σε συνθηκες δημοκρατικες με διευρυνομενο επιπεδο εκπαιδευσης που κανει μη ελκυστικο και αναποτελεσματικο εναν τετοιο σχηματισμο.
    Μετα το 90 κλειστηκε στο καβουκι του και με ενα διαρκες ''οχι'' νομισε οτι θα ισιωσει τη βεργα τραβωντας την στην αντιθετη κατευθυνση.
    Με τον αποκλεισμο του ομως ηδη επι Βενιζελου απο την πολιτικη ζωη( πραγμα που δεν συνεβη σε αντιστοιχα κομματα της Ευρωπης) αποτελεσε ηθελημενα ή αθελα του φορεα πολιτικου φιλελευθερισμου ,έξω απο αυτο, στην κοινωνια.Συγκεντωσε διανοουμενους που πραγματικα ''παιδευσαν'' τις νεοτερες γενιες.
    Τελος διατηρει εναν λαϊκο ταξικα συνειδητοποιημενο κοσμο, μια καλη μαγια για την Αριστερα του μελλοντος και των αναγκων μας.

    Ακομα πολλα θα μπρουσαν να ειπωθουν πχ ακομη και πολλοι απο αυτους τους ''κουτους'' ηγετες του ΚΚΕ, θυσιασαν οικογενειες και ζωες για τα πιστευω τους, οποτε αυτος ο διαχωρισμος καλοι και παρασυρμενοι συνοδοιποροι-κακοι ηγετες δεν περπαταει.
    Και ενα πειραγμα: οκ το ΚΚΕ ειναι δογματικο, η πορεια της ΕΕ ειδικα τα τελευταια χρονια πειθει οτι αυτη η συμμαχια πρεπει να διατηρηθει ή οτι μπορει να αλλαξει προς το καλυτερο ή αποτελει ''δογμα'' για τη Σωτη και οποιον αλλο η στηριξη της.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγγνωμη για την επαναληψη ας διαγραφει το ενα απο τα δυο
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%BF-tvxsgr-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82

    Οι μ...κίες πληρώνονται!!

    1,5% στις εθνικές στην Περιφέρεια Αττικής είναι μια καλή αρχή.

    Φατε την σκόνη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 2%.

    Το 2% ήταν η αρχή
    πάμε για εξέγερση και πάλι ΛΑΙΚΗ!!!

    Χαχαχαχα

    Θ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατ' αρχήν στο καλό σε όσους σοκαρίστηκαν τόσο από "τις αθλιότητες της Σώτης" που δεν αντέχουν άλλο να επισκέπτονται το μπλογκ
    - γι αυτούς ακριβώς ήταν η ανάρτηση :)
    - το ίδιο σοκάρονται και οι πιστοί των άλλων θρησκευτικών σεκτών από όσους δεν "πιστεύουν"...

    Εδώ μέσα γίνεται διάλογος μεταξύ "αθέων", έτσι όσοι πιστεύουν σε δόγματα καλό είναι να απομακρυνθούν γιατί το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο για πολιτικά ανηλίκους.

    Τέλος για όσους προέρχονται από το ΚΚΕ, δεν νομίζω ότι κρίνονται οι αγαθές προθέσεις τους αλλά η πραγματικότητα αυτού του κόμματος-σέκτας. Ας το δουν σαν ψυχανάλυση, ας το δουν "τι λέει ο κόσμος για μας" κι ας μην το παίρνουν προσωπικά ή συναισθηματικά - όλοι κάναμε λάθη κάποτε.

    Προσωπικά, αν και κάποιες φράσεις της Σώτης με σοκάρουν ακόμα (και χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις του τύπου "ά, έτσι το εννοεί", επί της ουσίας συμφωνώ 100%.
    Έτσι είναι τα πράγματα και το ΚΚΕ είναι χαρακτηριστικό δείγμα του έντονου αυτισμού της ελληνικής κοινωνίας - όπως και η ελληνοχριστιανική ιδεολογία.
    Δεν μπορώ να το δω πολιτικά - ακόμα κι αν συμπορευτείς μαζί του αυτό ποτέ δεν συμπορεύεται μαζί σου!

    Όταν αυτό το κόμμα υποχωρήσει σαν επιρροή πιθανώτατα κάτι καλό θα έχει συμβεί σε αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραία και απολαυστικά τα όσα γράφει ο ΔΒ. Γενικά ο αριστερισμός χρωστάει στο ΚΚΕ κυρίως την αντιδραστική στόφα, το δογματισμό, την άρνηση της χαράς και των απολαύσεων της ζωής.
    1. Η χειραγώγιση του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ έγινε με επιλογή της ηγεσίας του που απολάμβανε τεράστιων προνομίων στις χώρες του υπαρκτού μετά το τέλος του εμφύλιου. Εκεί δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν αγωνιστές που τόλμησαν να αρθρώσουν έστω και ερωτηματικά. Τώρα οι εξισώσεις με τον Τσαουσέσκου είναι φτηνές και άνισες.
    2. Συγκέντρωσε διανοούμενους τους οποίους ευνούχησε και φίμωσε με αποτέλεσμα να αρθρώσουν πραγματικά επαναστατικό λόγο μόνο όσοι έφυγαν από τις τάξεις του, μετά τη μεταπολίτευση. Μείνανε αυτοί που καθάριζαν φρέσκα φασολάκια και περίμεναν το βραβείο Λένιν.
    3. Ο ταξικά συνειδητοποιημένος κόσμος είναι από τη μια ένα αντιδραστικό τσούρμο μικροαστών με φασιστικές αντιλήψεις και από την άλλη αφελείς που πιστεύουν ακόμα στο σοσιαλισμό της σοβιετίας.

    4.Τα λυρικά για τις οικογένειες και τις ζωές που θυσιάστηκαν δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Και ένας πρεζάκιας και ένας σίριαλ κίλερ τα θυσιάζει. Στην περίπτωση των στελεχών ( όχι του πόπολου) μιλάμε για επηρμένους ανθρώπους που η δόξα της εξουσίας και η παθολογική μονολιθικότητα τους διαλύει κοινωνικά.\
    5.Όλα τα παιδιά της Ανταρσύας και του ΣΥΝ που έρχονται από κει φοβάμαι ότι κάθε βράδυ κάνουν πολλές μετάνοιες για να συγχωρεθεί η αμαρτία τους να φύγουν από τη μάνα τους το ΚΚΕ. Δυστυχώς παίδες, δεν μπορείτε να ξαναγυρίσετε. Μπορείτε όμως να λυσσάτε όταν κάποιοι την πέφτουν στο κόμμα. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος της ανάρτησης του πονηρού Γιώργου. ΝΑ λυσσάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα βρε συ leo την ελλειψη χαρας την καταλαβες απο το σχολιο μου?
    Απ΄ οσο ξερω ψυχολογος δεν εισαι.Τελος παντων.
    Τωρα φυσικα αφου με χαρακτηρισες εσυ αριστεριστη, σημαινει οτι ειμαι απλα αριστερος. Εξαλλου και αυτος ηταν ενας απο τους λογους αναρτησης του σχολιου μου. Ετσι σημερα αισθανομαι οτι δεν θα χρειαστει να κανω καμια μετανοια και θα βγω να απολαυσω τη ζωη.
    Φιλικα, Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. άσε μας ρε Θ με τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις της Κουμουνδούρου. Φυσικά και θα το δεις πως οι Μ πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχετε σε αυτό το μπλογκ. Αλήθεια ξέρετε τι γνωστή παροιμία; Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι αυτός που μου μοιάζει. Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη. Θα ανακαλύψετε ότι σε πολλά είστε ίδιοι με το ΚΚΕ. Α και να μην το ξεχάσω. Ιστορικά και εσείς από το ΚΚΕ προέρχεστε. Κάντε λοιπόν και εσείς καμμιά μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1. ροχάλα
    Ορισμός: 19
    Λήμμα: 9
    Απόβλητο απ' την στοματική κοιλότητα. Τα 997 τελευταία χρόνια παρατηρείται σε πράσινο, κίτρινο (όχι ταριφέ), κόκκινο χρώμα. Περιέχει 90% μύξα και 10% σάλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΟΣΤΟΣ ΡΟΧΑΛΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!

    Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 2.000 ευρώ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, για απρεπή συμπεριφορά στο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού. Ο διεθνής γκαρντ τιμωρήθηκε για την ενέργειά του να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στη σειρα των play off.

    Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κλήθηκε σε απολογία για το… φτύσιμο στον Μίλος Τεόντοσιτς. Αυτό που υποστήριξε η πλευρά του Παναθηναϊκού είναι ότι ο Ελληνας γκαρντ προκλήθηκε από τον Σέρβο παίκτη, ο οποίος και τον χτύπησε με γροθιά στο στομάχι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλά τα γράφει η Σώτη...

    κάπως έτσι είναι τα πράγματα...

    εύχομαι πραγματικά μια μέρα να μας κυβερνήσει το ΚΚΕ για να δείτε τι θα συμβεί...

    ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακόμη μία ανάρτηση που εξ αιτίας του ότι δεν υπάρχει εχθρός, η Σώτη ως λογοτέχνης βρίσκει έναν(έστω και απεγνωσμένα)...Στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να το βρει, επομένως αρχίζει εξ ευωνύμων...το επόμενο άρθρο θα είναι για το ΣΥΡΙΖΑ και το Συνασπισμό... ΚΕΝΟΤΗΤΕΣ..απλά ...για να υποστηρίξει τη μοναδική της αλήθεια...
    αλήθεια που όποιος ας πούμε διαφωνεί με τις απόψεις του Γιώργου εδώ πως αντιμετωπίζεται;με άθλιους αποκλεισμούς,χαρακτηρισμούς και ύβεις, ακόμη και αναζήτηση των προσωπικών στοιχείων...Τις έχω ζήσει...επομένως ο Γιώργος ας δει τον ευατό του, όπως και η Σώτη.
    Το να κρίνεις ενιαία το ΚΚΕ είσαι ανιστόρητος, αλλά μάλλον το κάνεις για να έχεις ευκαιρία να διαμορφώσεις την αυριανή επίθεσή σου και σ΄αυτούς που έφυγαν από το ΚΚΕ και δημιούργησαν το ΣΥΝ....ή κάνω λάθος Σώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αστυάνακτα μην ανησυχείς το δουλάκι την επόμενη φορά θα μας γράψει και μια συνταγή για "μελομακάρονα",έρχονται χριστούγεννα οσονούπω.
    Το κανελόνι τοχουμε καταλάβει οτιτο "βράζει" καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αν αύριο , ως δια μαγείας διαλυθεί το ΚΚΕ , τα προβλήματα της χώρας θα λυθούν σε ένα μεγάλο βαθμό;
    Τώρα συζητάμε σοβαρά για αυτό το άρθρο , που μεταξύ άλλων βρίθει γενικοτήτων;
    Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι μέλη της Δ.Α. προσπαθώντας να ισιώσουν το κλαδί που έχει στραβώσει προς τα αριστερά ( ή έτσι νομίζουν ) , το λυγίζουν προς τα δεξιά.
    Επιμένω ότι δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την ένταση, το πάθος μερικές φορές με το ΚΚΕ.
    Νομίζω ότι τέτοια άρθρα για το ΚΚΕ στη συγκεκκριμένη συγκυρία μόνο << αθώα >> δεν είναι. Η μπάλλα, η ισοπεδωτική , κακόπιστη κριτική δηλαδή, παίρνει και την υπόλοιπη αριστερά , τα συνδικάτα, τους αριστερούς διανοούμενους κ.λ.π. , όποιον - α διαφωνεί δηλαδή με την τωρινή έφαμοζόμενη πολιτική.
    Τέλος για την Ιστορία του ΚΚΕ θα πρότεινα για συζήτηση το εξαιρετικό βιβλίο του μακαρίτη του Ελεφάντη << Η επαγγελία της αδύνατης επανάστασης , η ιστορία του ΚΚΕ στο Μεσοπόλεμο >>. Παλιό αλλά πάντα ενδιαφέρον .
    Φιλικά
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Δεν πιστεύω κι ο Ελεφάντης να ήταν σταλινικός κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτο που γράφεις ΔΥ είναι το πραγματικό πρόβλημα της πέραν του ΚΚΕ αριστερας.
    Δεν κάνει κριτική προς το ΚΚΕ διότι, φοβάται ότι η κριτική θα συμπεριλάβει και θα στραφεί και κατα τις ίδιας. με τον τρόπο αυτό αφήνει στο απυρόβλητο ένα σαφώς αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κόμμα.

    Αυτή είναι και η διοαφορά της ΔΑ με την υπόλοιπή περαν του ΚΚΕ αριστερας. Δεν νιώθουμε καμια ιδεολογική συγγένια προς το κόμμα αυτό. Αντίθετα πιστευουμε ότι συγκοφαντει με την παρουσια του έννοιες και ιδεες όπως αριστερα σοσιαλισμος κτλ Δεν φοβάμαστε να του κανουμε και θα του κάνουμε στο μέλλον πολύ συχνά σκληρή κριτική.
    Είμαστε δε αποφασισμένοι να στειλουμε οριστικά το κόμμα αυτο εκέι που ανήκει, δηλαδή στο παρελθον. Και αυτή τη φορά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να πάρει θέση, η με το ΚΚΕ ή εναντιον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σύμφωνοι , κριτική ναι, σκληρή ναι, καλόπιστη όμως και τεκμηριωμένη xno. Αν νομίζεις ότι το άρθρο της Σ.Τ. είναι καλόπιστο και τεκμηριωμένο τι να πώ.
    Τπόψην όμως ότι πολλά από τα << αμαρτήματα >> του ΚΚΕ είναι και κουσούρια πολλών από εμάς.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Αριστερά πρέπει να έχει μια κριτική σχέση με την παράδοσή της: ούτε να την αποδέχεται άκριτα, ούτε όμως και να την απορρίπτει ολοκληρωτικά. Δεν μπορεί π.χ. να αγνοήσει η να μηδενίσει το θετικότατο ρόλο του ΚΚΕ στην αντίσταση 1940 - 1944 . Θα ήταν περισσότερο από έγκλημα , θα ήταν λάθος.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. συμφωνω μαζί σου ΔΥ
    Ομως το πρόβλημα δεν είναι τι γράφει η Σώτη. Μεταξύ μας, ούτε εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί της, ιδίως στο σημείο που επιχειρεί έναν παραλληλισμό κομμούνισμου - φασισμού & ναζισμού.

    Αυτό που με ενοχλεί είναι το γεγονός ότι όταν κάποιος τολμήσει να πει τπο παραμικρό εναντιον του ΚΚΕ, ανεξάρτητα του αν έχει δίκιο ή όχι, ξεσηκώνεται εναντιον του μια πρωτοφανης επίθεση. Οχι μονο από το ΚΚΕ αλλά και από την λοιπή αριστερά ακομα και απο το Πασοκ και την ΝΔ.
    Ε λοιπόν αυτο πρέπει να τελειώσει! γιατί συντηρεί στο απυρόβλητο ένα κόμμα με καθαρά αντιδημοκραρτικές θέσεις. Θέσεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και της πολυφωνιας που ούτε το ΛΑΟΣ δεν τολμά να εκστωμίσει!
    Ε λοιπόν η ΔΑ δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την κατάσταση! Εμεις σε αντίθεση με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι η ασυλια του ΚΚΕ βλάπτει σημαντικά την λοιπή αριστερά και θα αγωνιστούμε για να αρθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
    Στο λοιπόν το ΚΚΕ θα μάθει ότι θα δέχεται κριτική και θα πρέπει να απαντά σε αυτή πολιτικά και όχι με ανοησίες και αφορισμους αν θέλει να επιβιώσει.
    Οσο για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ας αποφασίσει τι θέλει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καταρχήν το ύφος ενός κειμένου ποτέ δεν είναι ουδέτερο. Αυτό στην ανανεωτική αριστερά τουλάχιστον παλιά το είχαμε εμπεδώσει.
    Υστερα αν κάποιος θέλει να αλλάξει το πολίτευμα , να το κάνει δηλαδή Λαική Δημοκρατία κ.λ.π. τίθεται εκτός νόμου; Με τέτοια επιχειρήματα το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας τέθηκε εκτός νόμου από τη Γερμανική Δικαιοσύνη .
    Αυτό το << ούτε το ΛΑΟΣ >> με βρίσκει απόλυτα αντίθετο.
    Τέτοια κείμενα, αν θέλεις την άποψη μου, μάλλον ευνοούν το ΚΚΕ παρά το βλάπτουν. Οταν κάποιο μέλος του κάνει κριτική στην ηγεσία του λένε ότι υπάρχει συνομωσία κατά του κόμματος , να τι γράφουν οι << κακοί >> κ.λ.π.. Δηλαδή συσπειρώνει τη βάση του.
    Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μια συζήτηση για το ΚΚΕ , ήρεμα , καλόπιστα, με επιχειρήματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τις εκλογές σίγουρα θα είναι πιο εύκολη.
    Ξεκαθαρίζω την θέση μου για άλλη μια φορά τηλεγραφικά: διαφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ, τώρα περισσότερο από ποτέ, το κείμενο όμως της Σ.Τ. είναι επιεικώς απαράδεκτο κι η επιλογή ανάρτησης του τουλάχιστον λανθασμένη.
    Ασυλία απέναντι στο ΚΚΕ δεν πρέπει να υπάρχει, όπως και απέναντι στο κάθε τι.
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Χθές και σήμερα περιοδείες του Αλαβάνου και της Πορτάλιου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αντιμετωπίστηκαν βίαια , τραμπούκικα, από ακροδεξιούς. Να δώ όλοι αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία ( δημοσιογράφοι, κανάλια , ΜΜΕ, διανοούμενοι ), τι θα πούν, τι έκταση θα δώσουν στα γεγονότα. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί να έγιναν χωρίς αστυνομική κάλυψη, που φοβάμαι ότι είναι μόνιμη στην περιοχή.
    Επειδή οι καιροί είναι πονηροί δήλώνω ότι είμαι κάτοικος οχι Βορείων Προαστείων αλλά Τέρμα Πατησιών.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καταρχήν το ύφος ενός κειμένου ποτέ δεν είναι ουδέτερο. Αυτό στην ανανεωτική αριστερά τουλάχιστον παλιά το είχαμε εμπεδώσει.
    Υστερα αν κάποιος θέλει να αλλάξει το πολίτευμα , να το κάνει δηλαδή Λαική Δημοκρατία κ.λ.π. τίθεται εκτός νόμου; Με τέτοια επιχειρήματα το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας τέθηκε εκτός νόμου από τη Γερμανική Δικαιοσύνη .
    Αυτό το << ούτε το ΛΑΟΣ >> με βρίσκει απόλυτα αντίθετο.
    Τέτοια κείμενα, αν θέλεις την άποψη μου, μάλλον ευνοούν το ΚΚΕ παρά το βλάπτουν. Οταν κάποιο μέλος του κάνει κριτική στην ηγεσία του λένε ότι υπάρχει συνομωσία κατά του κόμματος , να τι γράφουν οι << κακοί >> κ.λ.π.. Δηλαδή συσπειρώνει τη βάση του.
    Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μια συζήτηση για το ΚΚΕ , ήρεμα , καλόπιστα, με επιχειρήματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τις εκλογές σίγουρα θα είναι πιο εύκολη.
    Ξεκαθαρίζω την θέση μου για άλλη μια φορά τηλεγραφικά: διαφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ, τώρα περισσότερο από ποτέ, το κείμενο όμως της Σ.Τ. είναι επιεικώς απαράδεκτο κι η επιλογή ανάρτησης του τουλάχιστον λανθασμένη.
    Ασυλία απέναντι στο ΚΚΕ δεν πρέπει να υπάρχει, όπως και απέναντι στο κάθε τι.
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Χθές και σήμερα περιοδείες του Αλαβάνου και της Πορτάλιου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αντιμετωπίστηκαν βίαια , τραμπούκικα, από ακροδεξιούς. Να δώ όλοι αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία ( δημοσιογράφοι, κανάλια , ΜΜΕ, διανοούμενοι ), τι θα πούν, τι έκταση θα δώσουν στα γεγονότα. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί να έγιναν χωρίς αστυνομική κάλυψη, που φοβάμαι ότι είναι μόνιμη στην περιοχή.
    Επειδή οι καιροί είναι πονηροί δήλώνω ότι είμαι κάτοικος οχι Βορείων Προαστείων αλλά Τέρμα Πατησιών.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταρχήν το ύφος ενός κειμένου ποτέ δεν είναι ουδέτερο. Αυτό στην ανανεωτική αριστερά τουλάχιστον παλιά το είχαμε εμπεδώσει.
    Υστερα αν κάποιος θέλει να αλλάξει το πολίτευμα , να το κάνει δηλαδή Λαική Δημοκρατία κ.λ.π. τίθεται εκτός νόμου; Με τέτοια επιχειρήματα το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας τέθηκε εκτός νόμου από τη Γερμανική Δικαιοσύνη .
    Αυτό το << ούτε το ΛΑΟΣ >> με βρίσκει απόλυτα αντίθετο.
    Τέτοια κείμενα, αν θέλεις την άποψη μου, μάλλον ευνοούν το ΚΚΕ παρά το βλάπτουν. Οταν κάποιο μέλος του κάνει κριτική στην ηγεσία του λένε ότι υπάρχει συνομωσία κατά του κόμματος , να τι γράφουν οι << κακοί >> κ.λ.π.. Δηλαδή συσπειρώνει τη βάση του.
    Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μια συζήτηση για το ΚΚΕ , ήρεμα , καλόπιστα, με επιχειρήματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά τις εκλογές σίγουρα θα είναι πιο εύκολη.
    Ξεκαθαρίζω την θέση μου για άλλη μια φορά τηλεγραφικά: διαφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ, τώρα περισσότερο από ποτέ, το κείμενο όμως της Σ.Τ. είναι επιεικώς απαράδεκτο κι η επιλογή ανάρτησης του τουλάχιστον λανθασμένη.
    Ασυλία απέναντι στο ΚΚΕ δεν πρέπει να υπάρχει, όπως και απέναντι στο κάθε τι.
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Χθές και σήμερα περιοδείες του Αλαβάνου και της Πορτάλιου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αντιμετωπίστηκαν βίαια , τραμπούκικα, από ακροδεξιούς. Να δώ όλοι αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία ( δημοσιογράφοι, κανάλια , ΜΜΕ, διανοούμενοι ), τι θα πούν, τι έκταση θα δώσουν στα γεγονότα. Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί να έγιναν χωρίς αστυνομική κάλυψη, που φοβάμαι ότι είναι μόνιμη στην περιοχή.
    Επειδή οι καιροί είναι πονηροί δήλώνω ότι είμαι κάτοικος οχι Βορείων Προαστείων αλλά Τέρμα Πατησιών.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάλι το ίδιο πρόβλημα! Γιώργο συγγνώμην και σε παρακλώ αν μπορείς σβήσε τα παραπάνω κείμενα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Mε σας ρε παιδιά είναι δύσκολο να κουβεντιάσεις αλλά ελίμαι βιτσιόζος και γουστάρω.
    ΔΥ τα γιαούρτια στο Αλαβάνο είναι τόσο κατάπτυστα όσο τα γιαούρτια στον άθλιο ΠΑναγόπουλο. ΝΑ τα καταγγέλουμε όλα, όμως. Αλλά τα μεν είναι από φασίστες και τα δε από συντρόφους αναρχικούς κλπ. Ε λοιπόν για μας είναι όλα από φασίστες και τα καταγγέλλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σου πα εγώ ποτέ το αντίθετο leo; Δεν διαφωνούμε σε αυτό.
    Γιατί είναι ειδικά να κουβεντιάζεις ειδικά με εμένα; Σε έβρισα; Σε ειρωνεύτηκα ποτέ; Γιατί ομαδοποιείς έτσι εύκολα; ΄Σε προβοκάρησα; Τι τόσο βλακώδες γράφω; Στγκεκριμένα έτσι;
    Πάντως κοντεύω τα πενήντα , δεν θα με έλεγα παιδί, οπότε το παίρνω για κοπλιμέντο
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο ΚΚΕ το κόμμα που διέσυρε κάθε έννοια σοσιαλισμού, ελευθερίας, δημοκρατίας και ανθρωπιάς κάνεις όχι καλόπιστη αλλά κακόπιστη κριτική.
    Το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα και το αριστερό κίνημα σε ένα εξαρχής χαμένο εμφύλιο πόλεμο, τυχοδιωκτικά και ανέμελα για να φέρει την Αριστερά 40 χρόνια πίσω κάνεις κακόπιστη κριτική.
    Στους δούλους και πράκτορες του σοσιαλφασισμού της ΕΣΣΔ κάνεις κακόπιστη κριτική.
    Στους εραστές του φασιστικού κράτους, της ανελευθερίας, της νομεκλατούρας, της συντήρησης, της τραχανοπλαγιάς και της απέραντης σοσιαλβλαχιάς η κριτική ίσως δεν έχει νόημα, ούτε το σάλιο. Ας κρατήσουμε μια στάση κάπως πιο σικ. Όσο για τις μετάνοιες ΔΒ τις ρίχνετε, το ξέρω, αλλά είναι αργά. Όταν απογαλακτιστείτε τα λέμε. Διαβάζω τον αρχηγό τον Πέτρο. Μόλις φτάσει στο ΚΚΕ και στην ΕΣΣΔ κάτι συσπάται μέσα του. Αμαρτίες παλιές. Τόχατε πιστέψει πολύ το παραμύθι και φύγατε γιατί πιστέψατε ότι το ΚΚΕ ρεφόρμισε και δεν ήταν τόσο ορθόδοξο όσο το είχατε φανταστεί.
    Εμείς πάλι πάντα στην αναθεώρηση και στον οπορτουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ηθελα να γράψω γιατί είναι τόσο δύσκολο να κουβεντιάζεις μαζί μου. Μια απαντησούλα θα την ήθελα leo.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σόρυ το παιδιά δεν πήγαινε σε σένα ΔΥ. Χαίρομαι που συμφωνείς στα άλλα. Ούτε το προηγούμενο αναφέρται σε σένα, ΔΥ αλλά στον ΔΒ. Τέλος πάντων βάλτε ένα ψευδώνυμο να συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δηλαδή το ΚΚΕ έβαλε προκάλεσε τον εφφύλιο πόλεμοσ στην Ελλάδα; Λευκή τρομοκρατία μετά το Δεκέμβρη του 1944 δεν υπήρξε ποτέ;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ενα λάθος έκανε η Σώτη. Ενα λάθος που προσέχουν όλοι να μην κάνουν. Ολοι αυτοί που το "τιμάνε".

    Μια παροιμία λέει:
    "Κάνε υπομονή και άκουγε προσεκτικά έναν ηλίθιο. Κανα δυό πράγματα, μπορεί να σου φανούνε χρήσιμα. Μη μαλώνεις ποτέ μαζί του. Θα χάσεις. Η βλακεία είναι ανίκητη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τώρα ποιόν εννοείς ηλίθιο Kostis δεν το πιασα , υποθέτω το ΚΚΕ. Τώρα από το να τιμάς κάποιον , μέχρι να τον αντιμετωπίζεις με εμπάθεια και κακόπιστα , υπάρχει διαφορά αρκετά μεγάλη. Πάντως γενικά ο ελιτισμός είναι κακό κουσούρι.
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τώρα επί της ουσίας. Το πρόβλημα στην χώρα, δεν είναι το "Μνημόνιο". Είναι η αναθεματισμένη αίσθηση, που έχει ο κάθε Δημόσια σιτιζόμενος , είτε ως Δημόσιος Υπάλληλος, είτε ως κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας -σιγά τον επιχειρηματία-, είτε ο φοροδιαφεύγων με κομματικές αβάντες, είτε αυτός που νέμεται τις επιχορηγήσεις μέ μέσον τον κομματικό αγροτοσυνδικαλιστή κλπ κλπ., ότι την πρώτη φάση , την ψιλοκοροιδέψανε και όπου νάναι έρχεται η δεύτερη φάση που επιτέλους θα τους ακουμπήσει.
    Προσωπικά θα χαρώ να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν αυτοί, Δημαράς, Γιομπαζολιάς, Μητρόπουλος, Τσίπρας , Αλαβάνος, Σαμαράς κλπ να κυβερνήσουν.
    Σας το εύχομαι όλων , γελοίοι. Τότε θα δείτε, πόσο πάει το γιαουρτάκι.
    Ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν εννοώ μόνο το ΚΚΕ, όπως νλέπεις Δ.Υ. , εννοώ όλους όσους θιχτήκανε από την απέλπιδα προσπάθεια της Σώτης, να μιλήσει μέσω του συγκεκριμένου παραδείγματος και για όλους όσοι θιχτήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τι ακριβώς τιμάς εσύ στο ΚΚΕ, Δ.Υ..
    Για πές μας και μας να το τιμήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Nαι και επειδή υπάρχει λευκή τρομοκρατία μπαίνεις στον από χέρι χαμένο εμφύλιο και τα κάνεις μαντάρα, επειδή σε πιέζουν. Αλλά στον εμφύλιο μπήκανε οι πεφωτισμένοι ηγέτες γιατί τους έκαιγε η καύλα της εξουσίας. Άσε που πίστευαν ότι τα αφεντικά τους θα τους βοηθήσουν την κρίσιμη στιγμή. Τυχοδιώκτες από την αρχή μέχρι τέλους. Και αφελείς οι μάζες που τους ακολούθησαν. Πήραν όλο τον αριστερό και δημοκρατικό ανθό της Ελλάδας στο λαιμό τους. Τι καθόμαστε και συζητάμε το 2010 ρε Κωστή; Μαλάκας είμαι και γω μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τιμάς το κλείσιμο του λιμανιού;
    Τιμάς την στήριξη στους φορτηγατζήδες;
    Τιμάς την στήριξη στην πολιτική Χατζηγάκη;
    Τί στο διάολο τιμάς από το ΚΚΕ, τα τελευαταία 30 χρόνια;
    Πές ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ποιόν λέω ηλίθιο;
    Πάλι εξυπνάδες;
    Να σου πως ότι λέω το ΚΚΕ, ώστε να πέσω στο σφάλμα της Σώτης.
    Οχι μωρέ δεν λέω μόνο το ΚΚΕ. Λέω όλη την κομματική κλεπτοκρατία της αριστεράς στην μεταπολίτευση. Λέω όλη την αφωνία στο όργιο ρουσφετιών και βολεμάτων.
    Εχεις διαφωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Διαβάστε και αυτό
    http://www.marxists.org/ellinika/odmaaa/apokatastasi_170588.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν θίχτηκα kostis. Μέλος του ΚΚΕ δεν είμαι , δεν ήμουν ποτέ, ποτέ ούτε καν αδιάφορο δεν μου ήταν. Αλλά άλλο το διαφωνώ ( έστω το να κάνω πολεμική ) κι άλλο το να γράφω άρες - μάρες. Επιπλέον για πολλοστή φορά το ύφος δεν είναι ουδέτερο. Καικάτι άλλο: λίγη προσοχή στη λεξιλόγιο μας δεν θα έβλαπτε. Ολοι έχουμε αρκετό απόθεμα υβρεων.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τί ακριβώς τιμάς.
    Τα κορδόνια στις πορείες που δεν επιτρέπουν ακόμη και σε διωκόμενους διαδηλωτές να προστατευθούν από την αστυνομία; Τις χωριστές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του;
    Τις μόνιμα προβοκατόρικες αναφορές του απέναντι σε όλη την αριστερά; Τα κοσμητικά επίπεδα που ρίχνει κάθε μέρα αυτό το γομάρι ο εκπρόσωπος τύπου τους;
    Τί στο διάολο σέβεσαι μωρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μήπως τιμάς την σοφία του , που ζητούσε και να μην υπογραφεί το Μνημόνιο και να πα΄ρουν όλοι οι εργαζόμενοι τουλάχιστον 1300 ευρώ και να διοριστούν οι άνεργοι σε κάποια θέση του Δημοσίου;
    Το απόλυτο σύνθημα, την κρίση να πληρώσουν αυτή που την προκάλεσαν;
    Και που θα τους βρούμε αυτούς. Πήραν τα λεφτά και φύγαν.
    Πάμε καλά εδώ μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αν δεν τιμάς τίποτε απ'αυτά που έζησες με το ΚΚΕ και εγκαλείς την Σώτη για έναν αιώνα πρίν, τότε να ζητήσεις από το ΚΚΕ, που τότε έκανε κατά την διαφωνία σου σημαντικά πράγματα, να σέβεται τον εαυτό του και να μην κάνει σήμερα μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αλλά ξέρω , εσένα τώρα σε πειράζει η φρασεολογία μου. Δεν είναι ορθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ενα - ένα.
    Πότε είπα ότι τιμάω κάτι στο ΚΚΕ; Πάντα απέναντι ΄του ήμουν.
    Για τον Εμφύλιο; Ναι όταν τα μέλη σου σκοτώνονται από τους παρακρατικούς ιδιαίτερα στην επαρχία, είναι στην παρανομία και σε πιέζουν να δράσεις τι κάνεις; Βγάζεις καταγγελίες; Κάνεις επερωτλησεις στη Βούλή; Τα μέλη σου τότε θα φύγουν. Δε λέω ότι η απόφαση ήταν σωστή αλλά είναι εύκολο να κρίνουμε ύστερα από 65 χρόνια από την ασφάλεια του σπιτιού μας, όταν τότε κάποιοι κάθε μέρα είχαν κηδείες. Δεν ήταν αφελείς τα μέλη , πολλά είχαν αντιρήσεις αλλά και πολλά είχαν και συγγενείς και συντρόφους κι αγαπημένα πρόσωπα δολοφονημένα.
    Τι τιμάω από το ΚΚΕ τα τελευταία 30 χρόνια; Γιατί τα τελευταία 30 ειδικά; Σου είπα δεν τιμάω. Εκτιμώ ότι το ΚΚΕ παλιά ( μέχρι το 1990 το 1995 ) ήταν πιο ανοιχτό , έκανε συμμαχίες , πάλευε για μεταρρρυθμίσεις. Το ΚΚΕ συμμετείχε στο Συνασπισμό, τον πρώτο, μέλη του συνίδρυσαν τον ενιαίο ΣΥΝ.
    Αν θές κάτι θετικό υποστήριξε πολλούς καλούς δημάρχους , κοινοτάρχες κ.λ.π. σε συμμαχίες και με άλλους που παρήγαγαν έργο. Αυτά εντελώς στο πόδι γραμμένα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το 1984 , όταν ο Λαλιώτης είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ εσωτερικού ως επαναστάτες του δοκιμαστικού σωλήνα, σε μια προεκλογική ομιλία του ο Λεωνίδας Κύρκος στην Κομοτηνή είχε πεί ως απάντηση , μεταξύ άλλων, ότι οι Κομμουνιστές έμαθαν τον κόσμο να παλεύει για τα δικαιωματά του, έφτιαξαν τα συνδικάτα , τους πολιτιστικούς συλλόγους, αγωνίστηκαν για τις ατομικές ελευθερίες. Αυτά εντελώς πρόχειρα και από μνήμης.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οχου καημένε. Ξανά το γύρισες στον εμφύλιο.
    Σε ρώτησα τα τελευταία 30 χρόνια, επειδή είσαι 50 χρονών και έχεις ιδία γνώμη.
    Τα περί ανοικτότητας που μου λές γενικά, δεν μου λένε τίποτε.
    Πότε ήταν ανοικτό; Στο Χημείο;
    Οταν σε συμμαχία με την ΝΔ και τους πασοκοκομματικούς του κάμπου κάθε χειμώνα ανέβαιναν στα τρακτέρ και εκβίαζαν επιδοτήσεις; Ασε ρε Δ.Υ.
    Αντε και λίγα του λέει η Σώτη.
    Η τιμημένη υπόσταση του ΚΚΕ, είναι ανάλογη της τιμημένης υπόστασης της ΝΔ, από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τα Κρυφά Σχολειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οι κομμουνιστές, όχι το ΚΚΕ.
    Και εν πάσει περιπτώσει στο ξαναλέω. Η χώρα περνάει την μεγαλύτερη κρίση που τουλάχιστον εμείς έχουμε ζήσει.
    Βλέπεις κάτι στην πολιτική του που να το τιμάς;
    Αει σιχτίρ. Δώστε του την εξουσία, να μάθετε, τι θα πεί βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ολοι εσείς δεν έχετε καταλάβει, ότι μπήκαμε πλέον στην δεύτερη φάση.
    Μετά τις εκλογές, θα έχει αλλάξει τελείως το πολιτικό σκηνικό.
    Θα είναι πολύ πιθανή, η κατάρρευση της κυβέρνησης και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" των "ανταρτών" και τους συμμάχους τους, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ πιό δίπλα κλπ.
    Ο Κουρής μέσω των "ανταρτών" έχει κάνει "κίνημα" και έχει ξαναβρεθεί στα πράγματα.
    Εφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα του τυχοδιωκτισμού, της κομματικής κλεπτοκρατίας.
    Δυστυχώς δεν θα έχουμε του χρόνου τέτοιο καιρό ίντερνετ για να δείτε τι κάνατε, με την μετατροπή σε ιδεολογία των μικροσυμφερόντων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Απάντησα στο leo, όχι σε σένα για τον Εμφύλιο και ποιός ευθύνεται. ΄56η φορά : δεν το τιμώ, διαφωνώ πώς να στο πώ διαφορετικά; Οι κομμουνιστές δεν αποτελούν το ΚΚΕ; Τώρα για τη συγκυρία: δε νομίζω κι ότι αυτη η πολιτική που τώρα εφαρμόζεται θα μας βγάλει από την κρίση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμμία σοβαρή εναλλακτική λύση επίσης. Και το ξαναλέω: ο ελιτισμός είναι πολύ κακό κουσούρι.
    Δ.Υ.
    Υ.Γ. Οτι το ύφος είναι εξίσου σημαντικό με το ήθος το έμαθα σε Κομμουνιστικό κόμμα , το ΚΚΕ εσωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δηλαδη Κωστη να μεινουμε στο ''επιφανειακο'' ΠΑΣΟΚ και να μην ελπισουμε στην καταδικη του απο τα (οποια) αριστερα?Αυτο το ΠΑΣΟΚ δεν εκφραζει μικροσυμφεροντα?Κανενα μικροσυμφερον δεν εχω.
    Και τι φοβιες ειναι αυτες περι ιντερνετ. Ουτε ο Αδωνις για την Αριστερά δεν θα τα ελεγε αυτα.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οι προβλέψεις γενικά, αλλά ειδικώτερα, αυτήν την εποχή είναι παρακινδυνευμένες.
    Παρόλα αυτά να μπώ στον πειρασμό να κάνω κι εγω μία;
    Μετα τις εκλογές , οικουμενική κυβέρνηση με το επιφανειακό ΠΑΣΟΚ ( η εκσυγχρονιστικό, μπλερικό κ.λ.π.), κομμάτι της Ν.Δ., Μπακογιάννη, τεχνοκράτες, ίσως λίγο ( η πολύ ) από ΛΑΟΣ, ίσως και μερικούς αριστερούς. Μπορεί να μην έχω internet γιατί δεν θα έχω να το πληρώσω αν ο μισθός μου μειωθεί κι άλλο από τα 1.000 ευρώ που παίρνω η απολυθώ.
    Βάζουμε ένα στοιχηματάκι ποιός θα πέσει πιο κοντά στην πρόβλεψή του;
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ούτε εγώ πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα μας βγάλει πέρα και βλέπεις αρθρογραφώ, προσπαθώντας να εξηγήσω και να καταλάβω, ακριβώς επειδή κυκλοφορεί πολύ χαμηλή "υπευθυνότητα" από τα υπάρχοντα κόμματα και διανοούμενους.
    Δεν με διακατέχει κανένας ελιτισμός. Δέχομαι να γράφω πράγματα για τα οποία δεν είμαι ειδικός με κίνδυνο προσωπικού διασυρμού, επειδή θεωρώ ότι κανείς δεν δικαιούται να εφυσηχάζει.
    Οχι , αυτή η πολιτική ήταν αναγκαστική πολιτική και είχε πολλά στοιχεία αδιαφορίας για την κοινωνική δικαιοσύνη, σε ότι αφορά το βάρος των αδυνάμων. Ακόμη δεν έχει κάνει τίποτε για την φτώχια και την ανεργία και κυρίως, δεν σπεύδει να διασώσει την όποια οικονομία μισολειτουργεί και σιγά σιγά σβήνει κι αυτή.
    Αλλά δεν συζητάτε. Σας ενδιαφέρει πόσους ψήφους θα πάρετε. Να τις πάρετε μια ώρα αρχύτερα, για να μπορέσουμε στην συνέχεια να συζητήσουμε με τον μόνο τρόπο που ξέρετε. Να είστε η πλειοψηφούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δ.Υ. δεν ξέρεις τι εύχεσαι.
    Αν χάσει ο ΓΑΠ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα επόμενα 10 χρόνια να δείς συμμαχία σαν αυτή που περιγράφεις. Δεν έχεις καταλάβει, ότι απένατι του είναι η εκκλησία, οι τραπεζίτες, οι "σιτιζόμενοι από το το κράτος" νταβατζήδες, οι Δ.Υ., οι ΔΕΚΟ κλπ ευγενή σωματεία.
    Θα χορτάσεις "Κουριάδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κωστη με μπερδευεις με τον Δ.Υ.
    Σεβαστος ο Δ.Υ. αλλα εγω καθολου Δ.Υ και δικηγορος δεν ειμαι. Ειμαι οικονομολογος και (τελειοφοιτος) πολιτικος επιστημονας προσφατα ελεω επιπτωσεων μνημονιου ανεργος.

    Α, και εμενα δεν με ενοχλει το υφος με ενδιαφερει κυριως η ουσια των λεγομενων, οποτε ''ριχνε'' μου αφοβα.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλέ μου άνθρωπε για εξηκοστή φορά στο λέω δεν είμαι μέλος κόμματος. Πώς να στο πώ διαφορετικά; γιατί ομαδοποιείς συνέχεια; δηλαδή οι αειστεροί η με τον Τσίπρα η με τον Αλαβάνο η με την Δ.Α; Δεν συνομιλείς με κανένα φαν του Τσίπρα , του Αλαβάνουμ, του ΚΚΕ πώς να στο δώσω να το καταλάβεις; Σου αφιερώνω ένα στίχο του Ανρί Μισώ ( τον διάβασα σε ένα βιβλίο του Κ. Τσουκαλά ): οι άνθρωποι αντιστέκονται σαν κινέζικα ιδεογράμματα στην κατηγοριοποίησή τους.
    Το έγραψα ότι οι προβλέψεις, ειδικά τώρα , είναι πολύ παρακινδυνευμένες. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι πιο πιθανό να δούμε άλλη κυβέρνηση με κομμάτι της δεξιάς μέσα παρά με το ΣΥΝ η το ΚΚΕ παραδίπλα. Τες πα, η ζωή θα δείξει , ποτ έλεγε κι ο Φλωράκης.
    Οχι ούτε αυτού ήμουν φάν.
    Φιλικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ημουν δικηγόρος , τώρα είμαι Δ(ημόσιος ) Υ(πάλληλος), με 1080 ευρώ μισθό , ύστερα από 10 χρόνια υπηρεσία Δ.Β. Ο ορισμός του προνομιούχου και του λαμόγιου, που ευθύνεται βασικά για την τωρινή κατάσταση.Στγγνώμην για τα λάθη στο προηγούμενο κείμενο.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δεν κατάλαβα Δ.Β.; Τί εννοείς; Δεν κάνω προσωπικές επιθέσεις. Αναφέρομαι στο ζουμί μιας συζήτησης και όποιος νομίζει ότι τον αφορά , γράφει.
    Δεν γράφω φιλικά, υπογράφοντας "φιλικά", αλλά στην ουσία, με το να μιλάω ανοικτά, για πράγματα που οι περισσότεροι τα κρατούνε για ιδιωτικές συζητήσεις και έξω πουλάνε επανάσταση και οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μα αυτο λεω Κωστη, καλα κανεις και γραφεις ετσι οπως θες.
    Και το ''φιλικα'' δεν ειναι και τοσο κακο. Και οι φιλοι μπορουν και να διαφωνουν και να βριζονται.
    Απλα καποιες φορες υπενθυμιζω οτι συγχεετε εμενα και τον Δ.Υ.
    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. @Ανώνυμος

    Άλλο πράγμα ο κομμουνιστής, άλλο ο κουκουές. — Γρηγόρης Φαράκος
    Φιλικά,
    Mikroapories

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δ.Υ.
    δεν με ενδιαφέρει καθόλου, η συζήτηση με προβλέψεις ανεδαφικές.
    Οταν έγραφα στο κείμενό μου εδώ στην Α.Σ. ποιοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του Καμίνη και έλεγα ότι είναι το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ", μου γράφατε από κάτω ότι είναι στην φαντασία μου ο διαχωρισμός "Βαθιού" και "επιφανειακού" ΠΑΣΟΚ. Μετά όμως ήρθαν οι μέλισσες....
    Τελείωσε η ηγεμονία ΓΑΠ. Δεν τόλμησε να τα βάλει με το κόμμα, όπως δεν τόλμησε και ο Σημίτης με το νομοσχέδιο Γιανίτση. Τελείωσε.
    Ενας αρχξγός που δεν τον θέλει το κόμμα ή φτιάχνει ερείσματα στην κοινωνία ή φεύγει νύχτα.
    Τα περί εναλλακτικών συμμαχιών όποιου χάνει, κλπ, είναι για άσχετους με την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Kostis όταν αποκαλείς κάποιον σταλινικό, τον στολίζεις με διάφορα << γαλλικά >> ( γενικά μιλάω ), ό άλλος διαολίζεται και απαντά ανάλογα. Αποτέλεσμα : συζήτηση επί της ουσία δεν γίνεται. Καλαμπαλίκι , καυγάς ναι. Γενικά το είδος του διαλόγου που γίνεται στην αριστερά τώρα διώχνει κόσμο πολύτιμο και σίγουρα δεν προσελκύει καινούργιο. Το ύφος του διαλόγου ειδικώτερα. Για σκέψου λιγάκι αυτό που γράφω.
    Νομίζω ότι πολλοί στην αριστερά είναι , είμαστε, δογματικοί και έχουμε τα αυτιά μας κλειστά . Ουσιαστικός διάλογος γιοκ. Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ορθοδοξίας ( του ΚΚΕ ), υπάρχουν πολλές. Η νεοφιλελεύθερη, η σοσιαλδημοκρατική, η ανανεωτική,ακόμα κι η οικολογική.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αν θέλουμε να ητηθει το κκε οριστικά και να τεθεί στο περιθώριο συμφωνόντας απόλυτα με τον xno οφείλουμε να κρίνουμε ένα κόμμα όταν μιλάμε για την συνολική του ιστορία διαχωρίζοντας το παρελθόν από το σήμερα. Γιατί η ιστορία του Κκκε όπως και όλα τα φαινόμενα στην ζωή είναι γεμάτα αντιφάσεις. Το ΙΚΚε ιδρύθηκε και ρίζωσε όπως και κάθε κόμμα επειδή εξέφρασε συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες. Το κόμα του Μπεναρόγια, του κορδάτου του Γλινού δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό κόμμα της Παπαρήγα. Την στιγμή που στο εσωτερικό του το ΚΚΕ συνέθλιβε την δημοκρατία, πρόσφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών. Την στιγμή που στο εσωτερικό του χρησιμοποιούσε φασιστικές μεθόδους για την εξόντωση των εσωτερικών εχθρών πρόσφερε τα μέγιστα για την απελευθέρωση της χώρας από τον φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Σήμερα δεν το έκανα, αυτό Δ.Υ..
    Δεν έγραψα ούτε μια φορά την λέξη Σταλινικός.
    Και μάλλον με συγχέεις με άλλους.
    Προσωπικά μου φταίει περισσότερο ο Λένιν, όχι σαν πρόσωπο ακριβώς αλλά σαν θεωρίες για τον ιμπεριαλισμό και το κόμμα νέου τύπου και τον "στρατιωτικού τύπου σοσιαλισμό", παρά ο "σταλινισμός" που δεν ήταν τίποτε εμπνευσμένο, αλλά το παρακολούθημα των λενινιστικών ιδεοπλασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ωραία, τότε να ξανακάνω την ερώτηση: ποιός είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ; Ο Σγουρός η ο Δημαράς ; η και οι δύο;
    Γενικά η κοινωνία δεν είναι μια δεύτερη φύση , μπορούμε το πολύ να πιθανολογήσουμε μια εξέλιξη.
    Αν φύγει ο ΓΑΠ , αν λέω, πιο πιθανή βλέπω μια πιο << δεξιά >>, συντηρητική λύση , με τεχνοκράτες, κομμάτι της δεξιάς κ.λ.π. , παρά κάτι πιο αριστερό. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν έχω το αλάθητο του Πάππα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Η μόνη αξία του άρθρου της Σώτης βρίσκεται μόνο στο επίπεδο της ψυχολογίας και του συναισθηματισμού γιατί εύγλωτα αποτυπώνει το αίσθημα κάποιου που τον έχει διαψεύσει το ΚΚε όμως στην σημερινή εποχή. όμως η πολιτική δεν γίνεται μόνο με το συναίσθημα και η ιστορία δεν μπορεί να γράφεται με τους όρους που η Σώτη υποστηρίζει πως αντιπαλεύει. όταν ο λόγος σου δεν είναι τεκμηριωμένος δεν κατανοεί την αντιφατικότητα και προσπαθεί να γράψει την ιστορία με την παροιμία «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» απλά η Σώτη και κάθε Σώτη θα τροφοδοτεί το Κκκε με καινούριους οπαδούς και δυστυχώς μελλοντικά θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. το σχόλιο για την ιδεολογική ήτα του ΚΚε συμφωνόντας με τον xno όπως και η συνέχεια ανήκει σε εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Βαθύ ΠΑΣΟΚ, είναι ο Δημαράς. Ο Σγουρός είναι αναλώσιμος, χρήσιμος ηλίθιος για το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", όταν του είναι χρήσιμος και τώρα δεν του είναι.
    Ο ΓΑΠ είναι ξένο σώμα, στο "βαθύ ΠΑΣΟΚ" των τοπικών κομματικών κομματαρχών, που βλέπουν ότι πέρασε ένας χρόνος και δεν "φάγαν" ακόμη αυτά που περίμεναν.
    Ο ΓΑΠ είναι "ξένο" σώμα και για όλους τους εθνικιστές της δεξιάς, που Τζέφρυ τον ανεβάζουν αμερικανάκι τον κατεβάζουν. Ξένος και για τους εργολάβους των ΜΜΕ.
    Οσο μπορούσε να κάνει την δύσκολη δουλειά που από δεν μπορούσε να κάνει κάθε "πατριδοκάπηλος", ήταν ανεκτός. Μόλις είδαν τα ποντίκια ότι μπορεί και να γλυτώσαμε την χρεοκοπία, δεν τον χρειάζονται -έτσι νομίζουν οι σκερβελέδες- και εφορμούν. Οταν θα φάνε τις πρώτες σφαλιάρες, τότε θα δείτε τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. προσπάθησα να σου εξηγήσω kostis γιατί προσπαθώ να είμαι ευγενικός, όχι από μικροαστικό καθωσπρεπισμό η politically correct διάθεση αλλά για να γίνει κάποιος διάλογος επί της ουσίας.
    Οχι σήμερα δεν είπες κανένα σταλινικό, άλλες μέρες όμως...
    Ολοι στην Αριστερά λίγο πολύ το έχουμε κάνει και το ξανακάνουμε.
    Για τη σχέση Λένιν - Στάλιν μμμμ..πολλή κουβέντα.
    Εμένα προς το παρόν με καλύπτει το τελευταίο μέρος του τελευταίου βιβλίου του Ν. Πουλαντζά( Το κράτος, η εξουσία, ο σοσιαλισμός ), που γράφει ότι ναι μεν στον Λένιν υπήρχαν αντιδημοκρατικά κομμάτια ( φύτρα) αλλά ο Στάλιν ήταν μια τομή προς το χειρότερο. Δεν είμαι Λενινιστής ( ποτέ δεν ήμουν ) αλλά δεν τον δαιμονοποιώ κιόλας.
    Για το ΚΚΕ πάλι. Ημουν, είμαι απέναντί του και ισχυρίζομαι ότι όσο περνάει ο χρόνος γίνεται χειρότερο , πιο κλειστό, πιο συντηρητικό.
    Αυτά...
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Radical νομίζω ότι φθάσαμε στο ίδιο συμπέρασμα, ότι το κείμενο της Σ.Τ. μπορεί και να ευνοεί το ΚΚΕ.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Δυ,
    Συμφωνούμε απόλυτα. Η Σώτη και όσοι ακολουθούν αυτόν τον τρόπο σκέψης στην ουσία πορεύονται στον ίδιο δρόμο του κκε που αντιπαλεύουν. Αριστερά σημαίνει σκέψη ανοιχτή, προσπάθεια κατανόησης των φαινομένων, διαχωρισμός από το τι θέλω και το τί πραγματικά συμβαίνει γύρω μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ξέρεις kostis ο Δημαράς πόσους νεοδημοκράτες κατεβάζει σαν υποψηφίους; κυρίως οπαδούς της Μπακογιάννη νομίζω. Αστα να πάνε. Τι βαθύ ΠΑΣΟΚ , βαθύ ΜΜΕ είναι.
    Αυτό που γράφεις για τον ΓΑΠ , θυμίζει την κλασσική ανάλυση της αριστεράς ότι η σοσιαλδημοκρατία διαχειρίζεται την κρίση του καπιταλισμού κι ύστερα η άρχουσα τάξη την πετάει σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Δ.Υ. δεν ξέρω τι σου θυμίζει, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ για να μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Δυ,
    ο Κωστής έχει δίκιο όπως το σχηματοποιεί σε γενικές γραμμές. Αυτή την στιγμή γίνεται ένας αγώνας του παλιού με το καινούριο ενοώ κατ'αρχάς ως προς την διαχείριση του συστήματος. Αυτό έχει φτάσει στα όρια του και μετράει μέρες. Το πελατειακό κράτος με τις παραδω΄σιακές του δομές καταρρέει πρώτιστα επειδή δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να τραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Διαβαστε το αλλιως. Στην ''μετα μνημονιου'' Ελλαδα , ο κοινωνικος πολτος ειναι τετοιος που το τελος των βεβαιοτητων γενναει την αρχη της απροσδιοριστιας , οχι μονο στη συγχρονη φυσικη , αλλα στην ιδια τη ζωη μας. Πριν 10 χρονια κανεις δεν θα ειχε αυτες τις αποψεις που γραφει σημερα , τοσο ''απελπισμενες'' τοσο θολες. Ειναι η ιστορικη φαση που τα γεγονοτα τρεχουν πολυ μπροστα απο την σκεψη του καθε ανθρωπου που ως επιβιωτικο ον προσπαθει να προσαρμοσθει.Σε 2 μηνες ολη αυτη η κουβεντα δεν θα εχει κανενα νοημα.Θα την ανασυρω στη μνημη σας τοτε και να δειτε οτι δεν θα ενδιαφερει κανεναν. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα εχει τη σημερινη του μορφη, ο ΣΥΝ δεν θα υπαρχει επι της ουσιας αφου θα εχει υποστει 2η διασπαση [ηδη οι ''Λαφαζανικοι'' φτιαχνουν οργανωσεις στα ισια] η Ν.Δ. θα βρεθει σε φαση πολιτικης περιδινησης και το ΚΚΕ θα αποκτησει δειλα,δειλα τους πρωτους διαφωνουντες του[θα το μαθετε απο τις διαγραφες].Καποιοι που τωρα τσακωνεστε μπορει να βρεθειτε μαζι και τουμπαλιν.Μονο η ηγεσια του ΚΚΕ θα ειναι ακλονητη , εμπλεη βεβαιοτητων αφου το μαγαζακι αυτο ειναι τοσο δεμενο με το οικονομικο και κοινωνικο ελληνικο σχηματισμο που το ''συστημα'' το σεβεται πραγματικα διοτι αποτελει αναγκαια και ικανη συνθηκη για να μην αλλαξει τιποτε και ποτε στο Ελλαντα. Παρα ταυτα αγαπητοι σχολιαστες τα ιστορικα ζητηματα δεν λυνονται στο ποδι,σοβαρευθειτε.Αλλωστε, καλα φαγαμε,καλα ηπιαμε καλα τη φεραμε τη ζωη μας ως εδω.Το θεμα ειναι τωρα τι λες![κλεμμενο ε?] Τελος,εαν ενα αρθρακι που το 1990 θα ηταν ψιλοαδιαφορο γεννα σημερα τετοιες ''χριστοπαναγιες'', αποδεικνυεται το μεγεθος του πολτου που σας περιεγραψα παραπανω. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Four Catholic men and a Catholic woman were having coffee.

    The first Catholic man tells his friends, "My son is a priest, when he walks into a room, everyone calls him 'Father'."

    The second Catholic man chirps, "My son is a Bishop. When he walks into a room people call him 'Your Grace'."

    The third Catholic gent says, "My son is a Cardinal. When he enters a room everyone says 'Your Eminence'."

    The fourth Catholic man then says, "My son is the Pope. When he walks into a room people call him 'Your Holiness'."

    Since the lone Catholic woman was sipping her coffee in silence, the four men give her a subtle, "Well....?"

    She proudly replies, "I have a daughter,


    slim,


    tall,


    38D breast,


    24" waist and


    34" hips.


    When she walks into a room, people say, "Oh My God."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. mike, την ύπαρξη του ΚΚΕ στην μορφή αυτή την θεωρούσα πάντα σημάδι και μέτρο της ελληνικής υπανάπτυξης. Ξέρεις όπως στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει έτσι αναστενάζει και στα γήπεδα της πολιτικής: ενώ όλα γύρω αλλάζουν, εμείς, όχι ανάδελφοι αφού παρόμοιες νοοτροπίες συναντάς παντού στα βαλκάνια, άδωμεν.
    Τρελαίνομαι όταν προοδευτικοί άνθρωποι λένε "το ΚΚΕ τουλάχιστον αγωνίζεται"(!)
    Αυτή η σύγχυση ξεκίνησε με τις πορείες του ΚΚΕ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και συνεχίζεται ακόμη...
    Τι έχει να φοβηθεί το σύστημα από ένα clean cut κόμμα, που κάνει μόνο του ότι κάνει, δεν επικοινωνεί με την κοινωνία για να μην του ξεφύγει τίποτα από τον έλεγχο και τελειώνοντας τις μοναχικές του δράσεις ξανακλείνεται στο καβούκι του; Όταν έχεις ένα 10% ασφαλισμένο στην political correct δράση και την εσωστρέφεια, τι να σε ανησυχήσει; Μπορείς απερίσπαστος να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα: τα κινήματα, τις αντιδράσεις, την ελευθερία του λόγου, τις αποκαλύψεις...
    Θυμάμαι πόσο ευνοούσε τους εργοδότες από ανέκαθεν (δουλεύω 25 χρόνια στις κατασκευές, τα πρώτα 7 σαν εργάτης, κι ας λένε ότι θέλουν για μένα οι "φίλοι")η διάλυση του σωματείου οικοδόμων από το ΚΚΕ, οι δήθεν απεργίες του, κάθε φορά λίγο πριν τις εκλογές του φασιστικά καπελωμένου σωματείου και πως έσβησε το κίνημα στις οικοδομές. Κι αυτό το κόμμα, αρωγός του συστήματος (γιατί και αυτό από μια νομενκλατούρα κυβερνιέται) θεωρείται - κυρίως από το σύστημα - αριστερό.
    Είναι κόμμα του μίσους και της δύναμης - κι αυτό μπορεί να καυλώνει(όπως λέει ο leo) κάποιους πιτσιρικάδες που χτίζοντας τους καθηγητές τους εκδικούνται την γονεϊκή εξουσία και περνούν ευχάριστα την εφηβεία αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίες μαζεύει ότι πιο συντηρητικό υπάρχει σε αυτήν την κοινωνία και μαζί τον κάθε πικραμένο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και στο ΛΑΟΣ (δείτε τι έγινε στη Γαλλία πριν χρόνια στις αριστερές συνοικίες υπέρ Λεπέν).

    Ότι τώρα ενώ κανείς κουκουές δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί με το κείμενο αλλά την πέσανε οι αστυάνακτες και λοιποί συριζαίοι, μόνο τυχαίο δεν είναι! ΄Κατά βάθος λατρεύουν το ΚΚΕ αλλά εκείνοι δεν τους δέχονται...κι από τα νεύρα τους λυσσάνε και βαράνε όποιον τους το θυμίζει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Γιώργο αυτή είναι μια απόλυτα ορθή κρητική χωρίς «να πολτοποιεί» χρησιμοποιώ την φράση του φίλου παρα πάνω την σημερινή του στάση με την ιστορική του διαδρομή που εμπεριέχει στοιχεία διαφορετικά και αντιφατικά. Αν συγκρίνεις το σχόλιο σου με το άρθρο της Σωτης θα καταλάβεις την διαφορά.
    Πρέπει αυτό να γίνει αντιληπτό ώστε να ητηθούν οριστικά αυτές οι απολιθωμένες οπισθοφυλακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γειά σας! Είδα το σινεμαδάκι μου, το τελευταίο έργο του Παναγιωτόπουλου ( τα οπωροφόρα στην Αθήνα ) κι επιστρέφω δριμύτερος.
    Mike ότι θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό ούτε συζήτηση. Το προς τα πού είναι άλλη ιστορία. Σε πολλές προβλέψεις σου συμφωνώ αλλά θα δούμε.
    Τώρα το καινούργιο και το παλιό . Στην Ιταλία το καινούργιο ήταν ο Μπερλουσκόνι, το 1980 στη Μεγάλη Βρετανία η Θάτσερ.
    Θέλω να πώ ότι το καινούργιο δεν θα είναι υποχρεωτικά καλύτερο η υποχρεωτικά χειρότερο από το παλιό.
    Μέχρι τώρα , με αυτά που βλέπω, δεν είμαι καπόλου αισιόδοξος.
    Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Αναγνωστάκης και το συγκεκριμένο ποίημα.
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Επίλογος

    Για επίλογο, θα πιαστούμε από μια σύντομη συνομιλία που είχαμε στο καινούργιο σπίτι του товариш Яков Федотович Павлов με κάποιον συν-σχολιαστή (και ο οποίος μας δήλωσε ότι στα βασικά συμφωνεί με τη Σώτη). Διακρίναμε στα λόγια του μια ενόχληση για το «μακιγιάζ» που της κάναμε στη φωτογραφία. Επ’ αυτού λοιπόν δυο λόγια (κι ας ελπίσουμε να έρθει εδώ, όπως τον προσκαλέσαμε, για να πούμε περισσότερα συζητώντας).

    Για μας, είναι αποδεδειγμένο ότι η Τριανταφύλλου διεξάγει έναν καθαρά αντικομμουνιστικό αγώνα. Και φυσικά, δεν περιμέναμε από το τελευταίο της άρθρο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Η γυναίκα έχει πάρει το ζήτημα εργολαβικά. Είναι όμως ακροδεξιά, ναζί, φασίστρια; Όχι φυσικά. Τότε γιατί της κολλήσαμε το μουστακάκι; Τρεις εξηγήσεις.

    Η πρώτη: Μα για τη δημιουργία προπαγανδιστικών εντυπώσεων, τι άλλο; Δεν είμαστε από αυτούς που παραιτούνται από το όπλο της προπαγάνδας υπέρ των αντιπάλων τους. (Μια ακόμα λεπτομέρεια που αποδεικνύει ότι, σε τελική ανάλυση, δεν είμαστε τίποτε καλύτερο από Κόκκινοι Φασίστες!...).

    Η δεύτερη: Ναζί δεν είναι, στο αντικομμουνιστικό μένος της όμως κάπως τους μοιάζει. Δεν μπορούσαμε να το περάσουμε στο ντούκου.

    Η τρίτη (και πιο σημαντική): Δεν ξεχνάμε ποιοι φάγανε την Κόκκινη Ρόζα. Και θυμόμαστε πάντα ποιος ήταν Πρωθυπουργός στην Ελλάδα την Κυριακή, 30 Μαρτίου του 1952.

    Κανείς τους δεν ήταν ναζί...


    [1] Μια από τις ειρωνείες του φαινομένου της αμφισημίας των εικόνων είναι το γεγονός ότι αυτή η συγκεκριμένη, που εδώ σηματοδοτεί τον αντικομμουνιστικό χαρακτήρα του άρθρου, θα μπορούσε άνετα να συνοδεύει, εν είδει άκακης χιουμοριστικής πινελιάς, τη γνωστή φράση των Hardt και Negri για «τη χαρά τού να είσαι κομμουνιστής»…

    [2] Εδώ επιδεικνύουμε μια κάποια μεγαλοψυχία: το άρθρο είναι γραμμένο στο πόδι (ή αυθόρμητα) και η δομή του μοιάζει εκείνης που έχει η παράγκα του Καραγκιόζη…

    [3] Συμπεριφορά που, εκτός των άλλων, απάδει εξόφθαλμα της δημοκρατικής τοιαύτης, σύμφωνα με την οποία το δέον γενέσθαι είναι να τους επιτρέψεις να σε εξοντώσουν εκείνοι!

    [4] Διότι σκέπτεται: κι αν δεν τους εκτελούσαν οι μοναρχοφασίστες (ναι, τη χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη), θα τους εκτελούσε το Κόμμα! Πονηρή η Αθηναία Αρσακειάς!

    [5] Αντίθετα: Ενίοτε μπαίνει στον κόπο να συγγράψει από κοινού μαζί της βιβλία περί «Αριστερής τρομοκρατίας, κράτους και δημοκρατίας» ή «Για τη σημαία και το έθνος», όπως έκανε ο Ηλίας Ιωακείμογλου πριν από λίγα χρόνια.

    [6] Δεν μπορούμε εδώ να μη θυμηθούμε την περίπτωση του Μωυσή Μπουντουρίδη. Σε μια έμμεση συνομιλία μας στην Αριστερή Στρουθοκάμηλο πριν από μήνες, όταν ακόμα μας επιτρεπόταν ο σχολιασμός εκεί, είχε πει «το πρόβλημα δεν είναι η Σώτη». Ελπίζουμε, τώρα που τα παιδιά με τα οποία συνομιλεί έχουν καταλήξει αναμεταδότες της Φωνής της Κυρίας, να αρχίσει να καταλαβαίνει πως ναι, η Σώτη είναι ένα κάποιο πρόβλημα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU