Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανίερες συμμαχίες στον νέο δήμο Διονύσου

Ποια είναι τελικά τα όρια της προεκλογικής "αντιπαροχής";
















ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ

Δελτίο Τύπου για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην πόλη μας

Ο κ. Ποτίδης και οι συνεργάτες του

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Δροσιάς κ. Ποτίδης, πρώην υπεύθυνος περιβάλλοντος, ξαναθέτει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος του νέου δήμου Διονύσου αυτήν την φορά, με τον συνδυασμό του κ.Καλαφατέλη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Ο άνθρωπος που ως υπεύθυνος του τομέα περιβάλλοντος του Δήμου Δροσιάς και παρότι φαρμακοποιός, ανάλγητα και πεισματικά επέμεινε μέχρι τέλους στους ψεκασμούς με τοξικά και ύποπτα για καρκινογενέσεις φυτοφάρμακα για την καταπολέμηση της βαμβακίασης των πεύκων στη Δροσιά, παρά τις παραινέσεις μας αλλά και αυτές των συλλόγων της Ρέας.

Παρότι η Οικολογική Κίνηση Δροσιάς τον ενημέρωσε εγκαίρως σε σχετική συνεδρίαση της παράταξης «Αλλαγή στη Δροσιά», παρουσία γεωπόνων μελών της, για τις επιπτώσεις αλλά και τις επανειλημμένες απαγορευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρότι Δήμοι όμοροι όπως του Αγίου Στεφάνου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, απέκλεισαν τα τοξικά φυτοφάρμακα και προχώρησαν στις πλύσεις των πεύκων με νερό.

Εκείνος θεώρησε την προαιρετική σύσταση του Υπουργείου Γεωργίας (που τρεις φορές καταδικάστηκε από το ΣτΕ) αρκετή δικαιολογία για να προωθήσει τους ψεκασμούς επιφέροντας πιθανότατα δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των Δροσιωτών που μόνο μια επιδημιολογική μελέτη όπως των Οινοφύτων μπορεί να διερευνήσει.

Η έκπληξή μας ήταν διπλή όμως, όταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο είδαμε να εκτίθενται επίσης ονόματα όπως του πρώην επικεφαλής της «Αλλαγής στη Δροσιά», κ.Μάνου Ουρανού, πολέμιου των ψεκασμών και αντιπάλου του κ.Ποτίδη στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και του φαρμακοποιού κ.Ροϊδη.

Κι εντάξει, για τον τελευταίο η διγλωσσία και η ασυνέπεια λόγων και έργων είναι παροιμιώδης – την επομένη της κοπιώδους ενημέρωσής του από μέλος μας για τις επιπτώσεις των ψεκασμών ψήφισε στην δημοτική επιτροπή υπέρ τους παρά και την αντίθετη άποψη της δημοτικής του παράταξης!!

Αλλά ο κ. Μάνος Ουρανός, που συνέβαλε προσωπικά στις πλύσεις των πεύκων στην περιοχή του (Ρέα) αντί ψεκασμών συνεργαζόμενος με τοπικό σύλλογο και ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο υποστηριζόμενος μεταξύ άλλων και από οικολογικές δυνάμεις της περιοχής μας, τι δουλειά έχει συνυποψήφιος με τους κκ.Ποτίδη και Ροϊδη;

Ούτε τον ενοχλεί ότι ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού, δήμαρχος Άνοιξης, κ. Νικητόπουλος, επίσης ψέκαζε επί σειρά ετών παρότι επίσης ήταν ενήμερος ο ίδιος και ο πρόεδρος του δημοτικού του συμβουλίου κ.Ζυγούνας για τις επιπτώσεις;

Άλλαξε γνώμη και θεωρεί λάθος τις κοινές μας ενέργειες κατά των ψεκασμών ή η πιθανή ταύτιση με τον κ.Ποτίδη σε άλλα θέματα υπερέχει του περιβάλλοντος και της προστασίας της υγείας των κατοίκων;

Εάν παρ’ ελπίδα εκλεγεί ο κ.Ποτίδης, τι καλό μπορούμε να αναμένουμε όσον αφορά το περιβάλλον;

Είναι τυχαίο άλλωστε ότι εφέτος, μετά την απομάκρυνση του κ.Ποτίδη από την αντιδημαρχία του Δήμου Δροσιάς σταμάτησαν αίφνης και οι ψεκασμοί και ο Δήμος ακολούθησε την μέθοδο πλύσης των πεύκων και τοποθέτησης ταινιών προστασίας;

Η Οικολογική Κίνηση Δροσιάς (πρώην «επιτροπή κατοίκων για το περιβάλλον») με τους πολυετείς αγώνες ενημέρωσης και ακτιβισμού για την αποτροπή των ψεκασμών μέσα στην πόλη μας, σας καλεί να καταψηφίσετε τον κ.Ποτίδη και τους συνεργάτες του στον νέο δήμο Διονύσου και τον συνδυασμό τους «Ενωτική Πρωτοβουλία – Γιάννης Καλαφατέλης».

Είναι επικίνδυνοι για το περιβάλλον!

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται!

Και η μνήμη, μας βοηθά πολύ…


Για την Οικολογική Κίνηση Δροσιάς:

Γιώργος Παπασπυρόπουλος, Γεωπόνος

Βασιλίκα Σαριλάκη, Δημοσιογράφος

Πάνος Χατζιώτης, Γεωπόνος

Οκτώβριος 2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU