Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο χαιρετισμός της αντιδημάρχου Βιέννης και αναπληρώτριας προέδρου των Πράσινων Αυστρίας Μαρίας Βασιλάκου στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς:

"Αγαπητέ φίλε πρόεδρε της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη,
Φίλες και φίλοι, σύνεδροι στο 1ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς,
Από τη Βιέννη, όπου βρίσκομαι σας στέλνω θερμό χαιρετισμό.

Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας έχει ανάγκη από νέα κόμματα που εκφράζουν το αίτημα για μια δημοκρατική, αριστερή και οικολογική διέξοδο από τη μεγάλη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

Όπως γνωρίζετε ανήκω στον χώρο των Οικολόγων Πράσινων, ένα επίσης σχετικά νέο κόμμα, που υποστηρίζει με συνέπεια τις οικολογικές ιδέες.
Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα που έχουμε στην χώρα μας ένα ακόμη κόμμα με σημαντική προϊστορία -και θέλω να πιστεύω παρόν και μέλλον- στον αγώνα προάσπισης των οικολογικών αξιών.
Και προσδοκώ να συνεργαστώ με τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς στους μεγάλους και δύσκολους πανευρωπαϊκούς και πανανθρώπινους αγώνες, που μέλλει να δώσουμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας από τους μεγάλους κινδύνους της πυρηνικής απειλής και της κλιματικής αλλαγής.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει στην καρδιά της την ιδέα της Οικολογίας και πώς η Οικολογία δεν μπορεί παρά να έχει στην καρδιά της τις κεντρικές αξίες της δημοκρατικής Αριστεράς, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας."


5 σχόλια:

  1. Μήπως να αφήσετε την Βασιλάκου και τους Πράσινους, για να περάσετε κατ ευθείαν στο ψαχνό...το χαιρετισμό του Παπανδρέου και τους σοσιαληστές συντρόφους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του Δ.Βίτσα από τον ΣΥΝ; Δεν πρέπει να διαγραφεί πάραυτα που συναγελάστηκε με τον σοσιαληστή, την Ντόρα και τους "προθύμους πασόκους με πολιτικά" της ΔΑ - και μάλιστα τους κάλεσε να ενταχθούν στο Κόμμα της Ευρωπαίκής Αριστεράς; Δεν είναι εγκληματίας ο άνθρωπος αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε χωρες που βρισκονται σε μονιμη κατασταση πολιτιστικης κρισης ,δηλαδη
    χωρις πολιτιστικη ταυτοτητα η καθε εξαγγελια αλλαγης ειναι παντα ταυτοσημη με το συνθημα ειτε της
    "ανανεωσης" ειτε της δημιουργιας καποιου "κομματικου φορεα" .
    Προκειται γι'αυτο που ανακαλυπτει κανεις ως "πολιτικη ιστορια" του νεωτερου κρατους ,αλλα κυριως σημερα στην τρεχουσα εκφραση των υπαρχοντων κομματικων οργανισμων .
    (αυτα γραφτηκαν το 1986 στο βιβλιο του γερασιμου κακλαμανη ,επι της δομης του νεοελληνικου κρατους )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα δεν είναι ότι ήρθε ο Παπανδρεου,αλλά το τι είπε και πως τον υποδεχθηκαν οι συνεδροί σας; Αν εσύ Γιώργο εξέλαβες τη τοποθέτηση του Βίτσα ως ιδεολογικά κοντά σας...τι να πω;;υπάρχει πρόβλημα και στην απλή ανάγνωση. Αντίθετα η τοποθέτηση του Παπανδρεου όχι μόνο ήταν κοντά σας...αλλά λίγο ακόμη και θα τη πάρετε πρόθυμα τη θεσούλα στη κυβερνηση.
    Θ.Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU