Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η ιδεολογία του τραμπουκισμού, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και οι παχυλά αμειβόμενοι συνδικαλιστές του

το επόμενο στάδιο; 
του Ανδρέα Νεφελούδη

Φαίνεται πως τα υψηλά ποσοστά παρουσίας στα ΜΜΕ εξαιτίας του ξεκατινιάσματος με στελέχη της κυβέρνησης, έχουν αναγάγει σε τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς για τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τους τραμπουκισμούς, τους προπηλακισμούς και τον ξυλοδαρμό όσων διαφωνούν μαζί τους.
Έχουν, οι άθλιοι τυχοδιώκτες, διαπιστώσει πως αυτός, ο εκτρέφων το αυγό του φιδιού, τρόπος πολιτικής συμπεριφοράς παίζει, και στον βωμό κάθε δημοσιότητας δεν διστάζουν να μας φέρουν στο νού ότι το χειρότερο από αυταρχικές, προβοκατόρικες, κρυπτοφασιστικές και ακραία συντηρητικές συμπεριφορές.
Δηλαδή ποια η διαφορά αυτών των συμπεριφορών, στους Αγίους Αναργύρους σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομίας χθές και ποιος ξέρει σε ποια άλλα σημεία από αύριο από την συμπεριφορά των χουλιγκανών που έκαψαν το θέατρο που δεν τους άρεσε, ή από τις συμπεριφορές των ακροδεξιών που έκαιγαν βιβλία στην Θεσσαλονίκη κλπ.
Δεν καταλαβαίνουν, οι άθλιοι τυχοδιώκτες, πως τα όρια της βίας από τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό είναι απολύτως δυσδιάκριτα;


Δεν καταλαβαίνουν, πως αυτές οι πράξεις τους εκτρέφουν τα πιο ακραία συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας;
Δεν καταλαβαίνουν πως δίνουν το απόλυτο άλλοθι αύριο σε κάθε χρυσαυγίτη να τραμπουκίζει σε βάρος των μεταναστών, επειδή, έτσι δεν του αρέσει το χρώμα του, η φάτσα του, ή στην περίπτωση των άθλιων τραμπούκων δεν αρέσουν οι απόψεις του;

Από πότε το διαφορετικό για το, υποκριτικά πλέον αναφερόμενο, κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς αποτελεί αιτία πολέμου και ξυλοδαρμών;
Φαντάζομαι πως είναι απολύτως καθαρό πλέον και για τους πιο δύσπιστους το γιατί όσοι από μας δεν αντέχαμε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές που τις είχαμε αντιληφθεί από το 2008 επιλέξαμε την αξιοπρέπεια και την αποχώρηση.
Όσοι παραμένουν ακόμα στον ΣΥΝ, δημοκράτες, ανανεωτές όπως λέν, τι έχουν να πούν για όλα αυτά; Θα ταυτίζονται για καιρό με όλες αυτές τις ολοκληρωτικές τραμπούκικες και ανήθικες συμπεριφορές;

Με αφορμή όμως και τα χθεσινά γεγονότα στο Υπουργείο Οικονομίας, μέσα από αναφορές και ρεπορτάζ στα ηλεκτρονικά μέσα, έρχομαι να αναρωτηθώ αν στο ιδεολογικό οπλοστάσιο των παχυλά αμοιβόμενων συνδικαλιστών του ΣΥΝ, περιέχονται χειρονομίες και εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Ήθελα επίσης να αναρωτηθώ, πόσο θράσος πρέπει κάποιος να έχει όταν έχοντας και το μαχαίρι και το πεπόνι, Γενικό Λογιστήριο γαρ, από τη μια να απολαμβάνει επιδομάτων και από την άλλη να εκβιάζει για την καταβολή των αμοιβών των δημοσιών που τους έχει περικοπεί ήδη μέρος του μισθού τους.
Και αυτοί λέγονται, γιατί έχουν και ονοματεπώνυμο (βλέπε ΙNDYMEDIA), αριστεροί, τρομάρα μας….
Να χαίρεστε λοιπόν τις πολιτικές σας και όσα στελέχη σας αντί για διάλογο χρησιμοποιούν ξυλοδαρμούς και σεξουαλικούς και άλλους βαρβαρισμούς, τζογάροντας υποκριτικά πάνω στον λαικό θυμό. Αιδώς αργείοι.

22 σχόλια:

  1. To mail που διακινήθηκε και καλούσε στην "αυθόρμητη" αντισυγκέντρωση των αγανακτσμένων πολιτών

    >>>>
    Σήμερα Πεμπτη γύρω στις 6.00-6.30 μ.μ. ο Λοβέρδος θα μιλησει στο Α ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (στην οδό Πλαστήρα, απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Ακινδύνων). Να του κανουμε μια υποδοχη αναλογη της προσφορας του.

    Συναντιόμαστε στα φανάρια της Αγ. Αναργύρων + Πλαστήρα στις 6.00 μ.μ.

    Οσοι/όσες έχουν δυνατότητα ας φωτοτυπήσουν μερικά από τα τρικάκια που επισυνάπτονται ή ας φτιάξουν ό,τι άλλο σκεφτούν...
    >>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άξιοι οι συγκυβερνήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απορώ γιατί μπήκατε στον κόπο να κάνετε ξεχωριστό κόμμα. Γιατί δεν πάτε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ? Ούτε ο Πάγκαλος να το έγραφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο βαθαίνει η κρίση αλήθεια... «Αγνακτισμένοι πολίτες» και παρακρατικοί στο όνομα της αριστεράς!!!!. Ο Πάγκαλος τους είναι πολύ λίγος.... Με προβιά αριστερή είναι η χρυσή αυγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγη τσίπλα δεν βλάπτει "κύριοι" της ΔΗΜΑΡ. Κάτι τέτοια έβλεπε ο Αθανασίου ο μόνος ίσως σοβαρός άνθρωπος στο κόμμα σας και την έκανε. Λυπάμαι που το λέω μα ο κατήφορος σας δεν έχει πάτο. Φταίνε οι άλλοι μετά που σαν λένε Πασόκους με πολιτικά;

    Δημήτρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έντάξει Δημήτρη, ενώ εσείς παίζετε τον ρόλο των ασφαλιτών όταν αύριο οι αγανακτισμένοι πολίτες που τους έχετε νομιμοποιήσει θα τσακίζουν τους απεργούς. Θέλετε και επανάσταση τρομάρα σας που δεν έχετε καλά καλά διαβάσει ιστορία φασιστοειδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή....ντροπή....
    Καλώ όλους όσους βρίσκονται στο κόμμα του Κουβέλη κι αισθάνονται αριστεροί να φύγουν όσο είναι καιρός. Το ελικόπτερο θα χωρά μόνο τα μέλη της κυβέρνησης. Οι πρόθυμοι συνήθως εκτελούνται από τα "αφεντικά" τους

    Τα περί αγανακτισμένων πολιτών που ανακαινείτε μόνο θλίψη φερουν, Από που κι ως που οι "αγανακτισμένοι" πολίτες του 60 ταυτίζονται με τα μελη του Συνασπισμού και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ;...Ντροπή σας! Η οργή τοπυ κόσμου είναι μεγάλη και τα δεκανίκια της κυβέρνησης θα σπάσουν γρήγορα.
    Αντε βρε και καλή συγκυβέρνηση.

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θέλω να ισχυριστώ πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει τα επεισόδια.

    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι δουλειά έχουν στελέχη του οπουδήποτε γίνονται αυτά.

    Άν καλείς σε μια διαμαρτυρία πρέπει να μπορείς και να την περιφρουρήσεις ανάλογα, αν δεν μπορείς μην την κάνεις καθόλου.

    Το ΚΚΕ π.χ. κάνει διάφορα χάπενινγκ αγωνιστικής γυμναστικής αλλά δεν συμβαίνει κανένα παρατράγουδο.

    Θεωρώ σε κάθε περίπτωση λάθος την προσπάθεια να αντικατασταθεί η εκλογική βάση που χάθηκε από 2 συνεχόμενες διασπάσεις, από αγανακτισμένους πολίτες που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, ενώ όσο τους διόριζαν στο δημόσιο και τους μετέθεταν τα παιδιά ήταν αξιοπρεπεις κύριοι.

    Αυτές οι συμμαχίες δεν θα βγουν σε καλό.

    Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι απολύτως βέβαιος πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΝ από πλαυράς κουλτούρας δεν μπορεί να το παίξουν αγανακτισμένοι πολίτες.

    Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος για μερικές επαναστατικές συνιστώσες του σχήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, μερικές μάλιστα το επιδιώκουν κιόλας.

    Βλέπω πολλούς που εγκρίνουν στην κοινωνία αυτούς τους προπηλακισμούς και δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Συνήθως προκειται για ανθρώπους που βρίζουν και ωρύονται επειδή τους έκοψαν το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.

    Αυτό που για μένα είναι ακατανόητο είναι γιατί η ηγεσία του ΣΥΝ φλερτάρει και κολακέυει αυτό το κοινό.

    Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το μαλακό παιδιά το κανάκεμα στο ΠΑΣΟΚ. Και λιγότερη χολή για το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και ο καημός δεν την αφήνει.
    Ειλικρινά απορώ. Τόσο πολύ έχετε στραβωθεί που δεν βλέπεται από πλευράς των πολιτικών καθαρμάτων που μας κυβερνούν; Ο κόσμος φίλοι μου δεν κερδίζεται με προσευχές, μήτε με λειτανίες τύπου ΠΑΜΕ κι ΕΡΧΟΜΑΙ.. Στην τρομοκρατία του κράτους (δεν υπάρχει χειρότερη μορφή τρομοκρατίας από τη φτώχεια και την ανέχεια) δεν απαντάμε θαρρώ με χάδια. Ούτε απεργούμε δουλεύοντας με μαύρο περιβραχιόνιο όπως κάνουν οι Ιάπωνες.. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.. Αφουγκραστείτε - έστω και λίγο - την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου και βγήτε από τη γυάλα σας και τις βεβαιωμένες (από πότε άραγε;) αλήθειες σας..

    Δημήτρης Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε για το Πασοκ δν αξίζετε. Ακόμα και αυτοί έχουν λίγο αξιοπρέπεια. Προκαλείτε κατευθείαν εμετό. Η αηδία παρακάμπτεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν όσοι οργανώνουν τις "υποδοχές" και την "αγανάκτηση" έπαιρναν και την πολιτική ευθύνη θα το καταλάβαινα - θα εισέπρατταν την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του κόσμου. Καθαρά πράγματα. Αυτό που σιχαίνομαι από "αριστερούς" είναι να οργανώνουν κάτι και μετά να λένε ότι ήταν αυθόρμητο...
    Αν δηλαδή ο κόσμος δεν "πειθαρχεί" με την "επαναστατική" τους αντίληψη, τότε τον ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ με την επαναστατική μας πρωτοπορία (τους επαγγελματίες μας) και ύστερα φωνάζουμε:"να ο λαός εξεγέρθηκε!

    Κλασικός αριστερισμός, υιοθέτηση τεχνικών των μπαχαλάκηδων, μικροαστική ανυπομονησία να εκπληρωθεί η "αριστερή" προφητεία που δεν βγαίνει... Μα κυρίως καθαρός μικροκομματισμός - φασαρία για τα ψηφαλάκια, χρήση των ΜΜΕ για προβολή μιας κάποιας "δράσης" μπροστά στην ανυπαρξία πολιτικής πρότασης.

    Όλα αυτά δεν θάχαν σημασία αν δεν άνοιγαν τον δρόμο για την υποκατάσταση της κοινωνικής αντίστασης με τα τρίκυκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Αλέξανδρε,
    Ο Παναγιώτης Τερζόγλου υποψήφιος δήμαρχος του Σύριζα στους ΑΓ. Αναργύρους, μέλος του Συνασπισμού και οργανωτικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών. Τι σχέση μπορεί να έχει η κοινωνική διαμαρτυρία που μπορεί να γίνει σε μία δημόσια εκδήλωση (ομιλία σε ένα κέντρο υγείας) ας υποθέσουμε με ττην οργάνωση αντισυγκέντρωσης σε μία αντίστοιχη καθαρά κομματική συγκέντρωση άλλου κόμματος.
    Αυτές τις πρακτικές τις έκαναν οι Γκοτζαμάνηδες και τις κάνουν τώρα και αυτοί. όχι με αυτήν την φασιστική αριστερά με δοκιμασμένες ακροδεξιές πραχτικές δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση ούτε καν γέφυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπάμαι, θεωρώ υπερβολικό το κείμενο καθώς και την επιλογή της εικονογράφησης. Βασικά δεν μου αρέσουν οι ΒΙΑΙΟΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ απο όπου κι αν προέρχονται. Δεν συμφωνώ με την χρήση βίας σε πρόσωπα αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι κρυμένης βίας κι ένας απο αυτούς είναι η γενίκευση και οι άστοχοι επιθετικοί χαρακτηρισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ένα εξαιρετικα ενδιαφερον άρθρο


    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=610419

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψυχαναλυτικές χοροεσπερίδες

    Ανώνυμα ή επώνυμα, κάθε τόσο πετάγεται κάποιος να γράψει κάτι για να στηθούν μετά πυρρίχιοι, σούστες, τσάμικα, από εναλλασσόμενες στην πίστα ομάδες και πρωτοπαλίκαρα που σέρνουν κάθε τόσο τον χορό.

    Με τον θυμό και την οργή να περισσεύουν για όλους.

    Πότε θα κοιτάξουν όλοι αυτοί τα της ψυχής τους; Δεν θα τους μιλήσει κανείς για την ψυχανάλυση?

    Πολύ κακογουστιά ρε παιδιά. Αυτή είναι η Αριστερά, που κάποτε στέναζε στα στρατόπεδα και παρ'όλα αυτά διάβαζε τις μεγάλες σελίδες της λογοτεχνίας και της ποίησης;

    Αριστεροί είστε εσείς ή ελεεινοί μικροαστοί που δεν καταλάβατε ποτές ότι την ζωή σας ορίζει ο θυμός για τους πατεράδες σας;

    Μην κυνηγάτε φαντάσματα. Ψάξτε το ταξίδι της αυτογνωσίας. Ανακαλύψτε ξανά την αγάπη για τον εαυτό σας.

    Αν ο καθένας μισεί τον εαυτό του, η κοινωνία δεν έχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δημήτρη Τ: Πρώτα καλό είναι να ψάξεις την πουτάνα στο σόι σου και στο κόμμα σου. Δεύτερο ποιοί είσαστε εσείς ρε που εκπροσωπείτε αυθαίρετα την αγανάκτηση του κόσμου. Από πότε ρε τσιπράκια σας εξουσιοδότησε ο λαός να τραμπουκίζεται στο όνομα του;
    nikos tsakos ag anargiri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια που αναφέρονται στο άρθρθο μου. Συμμερίζομαι πιό πολύ από όλες τις παρατηρήσεις της Βασιλίκας για το ύφος, έχει δίκιο δεν είναι δικό μου. Είναι όμως της αγανάκτησης μου για τον αφόρητο τυχοδιωκτισμό και την απύθμενη υποκρισία των ανθρώπων που θεωρητικά κάποτε μαζί, εκπροσωπούσαμε τις ίδιες ιδέες. Τρελαίνομαο όταν καταλαβαίνω πως ότι παλιά λέγαμε ήταν για κάποιους μιά απόλυτη υποκρισία. Ο δημοκρατικός δρόμος δεν έχει καμμία σχέση με τη βία. ότι και να συμβαίνει. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα έγινε γνωστός όταν υπήρχε χούντα, δεν ξέρω αν κάποιοι όψιμοι τυχαίοι σεξιστές επαναστάτες γνωρίζουν τι σημαίνει χούντα. Να το πω διαφορετικά, όταν για το θέμα της ΚΕΡΑΤΕΑΣ τολμήσαμε πριν 3 μήνες να πούμε να φύγουν τα ΜΑΤ και να ανοίξουν τα μπλόκα, κάποιοι "σοβαροί" επαναστάτες ορκίζονταν στα σκουπίδια, και άλλοι έκοβαν βόλτες στα μπλόκα συμβάλλοντας στα αδιέξοδα, γιατί τροφ΄΄η για αυτούς αποτελεί το αδιέξοδο, η βία, και τελικά η καταστολή. Εςμείς είπαμε το αυτονόητο. Σήμερα που αργά μεν αλλά καλά το αυτονόητο έγινε πράξη αυτοί τι λένε; Τίποτα, κότες, γιατί τρέφονται από τα αδιέξοδα και την τυφλή βία. Ως εδώ όμως, θεωρώ απόλυτο τυχωδιωκτισμό να εκμεταλλεύσε τον θυμόπ του κόσμου για λόγους πολιτικάντικους. Σε ότι αφορά τους άλλους που με βρίζουν θα ήθελα να τους πώ σε αυτούς όπως στους σεξιστές του ΣΥΝ του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους και ιδιαίτερα στον κο ΣΤ. ΣΤ ότι η δημοκρατία είναι μιά δύσκολη υπόθεση, ακόμη δυσκολότερη και ο διάλογος, φαίνεται πως τόσο αυτοί όσο και το εναπομείναν κόμμα τους είναι φτιαγμένοι για τα εύκολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν κάποιος παίρνει τον κατήφορο σαν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου, της τρόϊκας και του Σόρος, τον παίρνει για τα καλά. Άξιος ο μισθός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aνώνυμε σε ποιό μισθό αναφέρεσε; στις παχυλές αμοιβές των σεξιστών του ΓΛ; Για να ξέρω από ποιά θέση μιλάς πίσω από την δειλία και την ασφάλεια της ανωνυμίας.Πάντως σε κάθε περίπτωση βλέπω ότι η πολιτική στην περίπτωση σου έχει αντικατασταθεί από τις βρισιές, μήπως και από το ξύλο ίσως σεξιστή μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κε. Νεφελούδη, ο φασισμός στηρίζεται επίσης και στο να κρίνεις από το μέρος το όλον. Και εσείς κρίνεται έναν ολόκληρο χώρο - στον οποίο και εσείς είσασταν- από ένα περιστατικό στο ΓΛ -το οποίο δεν γνωρίζω, οπότε δέχομαι ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέτε.
    Όσο για την Κερατέα, τι θέλετε να πούνε τώρα; "Τα έλεγε η ΔΗ.ΑΡ."?
    Μα και όσοι ήταν στα οδοφράγματα, ήθελαν να φύγουν.
    Τα ΜΑΤ δεν έφυγαν γιατί η ΔΗ.ΑΡ. είπε πριν 3 μήνες "να φύγουν", τα ΜΑΤ έφυγαν γιατί ο κόσμος συνέχισε να αντιστέκεται.
    Αν ο κόσμος είχε αποχωρήσει, περιμένοντας "να φύγουν τα ΜΑΤ", τώρα ο ΧΥΤΑ θα είχε προχωρήσει.
    Η αντίσταση δεν γίνεται μόνο με λόγια και ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. It's obviously what I am looking for , very great information , cheer!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU