Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Με απόφαση Βενιζέλου συνεχίζεται η μισθοδοσία των ιδιωτικών υπαλλήλων της Εκκλησίας από το δημόσιο!Το ρεπορτάζ (skai.gr):
Δεν τίθεται θέμα διακοπής ή περικοπών στη μισθοδοσία των κληρικών, από το κράτος, είπε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι το ζήτημα είναι ηθικό και πως από ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ποσό που θα εξοικονομούσε το Κράτος δεν θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν συνοδικές πηγές, ο υπουργός θέλησε να καθησυχάσει τους ιερείς από τις πληροφορίες που ήθελαν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει περικοπές ή ακόμα και τη διακοπή της μισθοδοσίας τους από το Κράτος.


Οι αντιδράσεις:
Σε μια εποχή που η κυβερνητική πολιτική έχει χάσει κάθε ψήγμα συναίνεσης από την κοινωνία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών επαίρεται για ‘συν-αντίληψη' με την εκκλησιαστική ιεραρχία. Αυτό το ευέλικτο σχήμα της εκκλησίας, αυτοδιοίκητο μεν, μισθοδοτούμενο δε από το δημόσιο χρήμα μιας κοινωνίας που υποβάλλεται σε αιματηρές θυσίες, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί, όπως και τα πραγματικά μεγέθη της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η αξίωση συνάμα του αρχιεπισκόπου εν μέσω κρίσης, για αποδέσμευση όσων εκκλησιαστικών ακινήτων είναι υπό απαλλοτρίωση για κοινωφελείς σκοπούς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποια άραγε είναι αυτή η ‘πανστρατιά' που εννοεί ο κ. υπουργός;
Ελεάννα Ιωαννίδου για τους Οικολόγους Πράσινους

Θα γίνουμε κουραστικοί αν ξαναρωτήσουμε τι ακριβώς δουλειά κάνουν οι υπάλληλοι της Εκκλησίας και ποιο είναι το ωράριο εργασίας τους; Κι αν κρίνετε ότι οι ερωτήσεις αυτές περιέχουν εμπάθεια κάποιου που δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να πληρώνεται κάποιος που κάνει προσηλυτισμό για μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα και μάλιστα από τα χρήματα των φορολογουμένων, θα κάνουμε την επόμενη ερώτηση: Από πότε καταβάλλονται μισθοί από το δημόσιο στους υπαλλήλους μιας ιδιωτικής επιχείρησης (έστω θρησκευτικής) που έχει στην κατοχή της κτήρια και κτήματα που ενοικιάζει, εισπράττει αφορολόγητα προσφορές πιστών, κατέχει μετοχές σε επιχειρήσεις και τράπεζες; 

"Είναι ηθικό το θέμα" είπε ο υπουργός. Ο ίδιος υπουργός που εξαίρεσε τις παράλογες και μιζοφόρες εξοπλιστικές δαπάνες από τα μνημόνια, τώρα προστατεύει και την Εκκλησία ΑΕ από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλον τον δημόσιο τομέα. Όχι μόνο άρνηση να πληρώνει η ορθόδοξη εκκλησιαστική εταιρεία τους υπαλλήλους της (όπως πχ κάνει το Βατικανό) αλλά και προστασία από τους περιορισμούς του μεσοπρόθεσμου. Η πελατειακή συναλλαγή στο φόρτε της!

Και φυσικά, οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται στην κορυφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δέσμιοι των παλαιών συμβολαίων τους, αμετανόητοι, προκλητικοί, φανατικοί εχθροί κάθε δίκαιης κατανομής των βαρών, προστάτες του διεφθαρμένου πελατολογίου τους. 
Και φυσικά, το πολιτικό καθεστώς φροντίζει πρώτα την τάξη του και τους φίλους του ασχέτως αν η χώρα είναι χρεοκοπημένη εξ αιτίας τους. 
Και φυσικά, ελάχιστες πολιτικές δυνάμεις -και από την αριστερά- θα συγκρουστούν μετωπικά με το διαρκές σκάνδαλο της Εκκλησίας ΑΕ και τον πρωταθλητισμό των εξοπλισμών. 
Ακόμα και σήμερα, "Αυτή είναι η Ελλάδα" -που έλεγε και ο ...Σημίτης.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε στους φιλέλληνες...

10 σχόλια:

 1. Αναδημοσιεύω σχολιάζοντας πως στο νησί που ζούσα μέχρι λίγες μέρες πριν υπήρχε ένας γιατρός, αλλά τρεις παπάδες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι μπορεί να πει κανείς όταν οι καραγκιοζάνθρωποι (βουλευτές, υπουργοί) ορκίζονται όχι στην συνείδησή τους αλλά στο ευαγγέλιο.
  Ορκίζονται στο ευαγγέλιο και μετά κάνουν μία διαδρομή μέσα στο ψέμα, στα διαπλεκόμενα και στις κλεψιές.
  Άστα να πάνε στον διάολο, δεν βγάζεις άκρη τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @SFILTROS
  Είναι γνωστό ότι τα χωριά μας μπορεί να μην διαθέτουν καν γιατρό ή σχολείο, αλλά παπάς και προπατζίδικο, στάνταρ θα παίζει (ελπίδα σε τιμή ευκαιρίας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ... ΒΟΡΕΙΩΝ (ΣΧΕΔΙΟ)

  .....Τα αποτελέσματα γνωστά :
  «Σοσιαλιστές» υπουργοί να κάνουν «χρυσούς» γάμους
  ή να διακηρύττουν από τις καμπάνες του GRAND RESORT
  την ….αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό πίνοντας pina colada
  και «εκσυγχρονιστές» να προτείνουν την καθιέρωση της ….αγγλικής
  ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα.

  Τεμπέληδες κυβερνήτες ανήψια τουρκόφωνων αλήδων
  ξανθές νηπιαγωγούς να …κάνουν εγχειρήσεις
  «εθνικόφρονες» τραγουδιστές νομάρχες, δήμαρχοι αθλητές
  θρησκευτικές οργανώσεις να υποστηρίζουν δεξιούς μα και «σοσιαλιστές»
  κι από κοντά πνευματικοί από το Άγιο Όρος,
  φιλόλογους να πηδάνε νότιες και …να μην τις διορίζουν
  ……………………………………………………………….

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΦΩΤΙΣΤΕ ! Πεθύμησα μια καυτή ερωτική ιστορία.....Μ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όπως χαρακτηριστικά το λές
  "Η πελατειακή συναλλαγή στο φόρτε της!"

  Τουλάχιστον ας υιοθετήσουν το Γερμανικό σύστημα. Ας βάλουν έναν "φόρο εκκλησίας". Όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει "αποχώρηση" και να απαλλαγεί από τον Φόρο.
  Σωστότερο θα ήταν το ανάποδο αλλά ας το κάνουν έστω και έτσι.
  Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Μ.Ν.
  Νομιζω οτι πραγματικα εσυ εστιαζεις στο sex&pol(itics)δηλ. στο:
  "φιλόλογους να πηδάνε νότιες και …να μην τις διορίζουν"
  και οχι στο
  "θρησκευτικές οργανώσεις να υποστηρίζουν δεξιούς μα και «σοσιαλιστές» "

  που ηταν και η μοναδικη αιτια της αναρτησης του αποσπασματος σχεδιου ποιηματος μου για τους ...βορειους.

  Αφωτιστος Φιλελλην

  ΥΓ Αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι ισως... εχεις δικαιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νομίζω ότι ο Βενιζέλος είναι η τελευταία εφεδρεία του πελατειακού συστήματος και του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Αλλά μέχρι και οι ευρωπαίοι τον έχουν πάρει χαμπάρι (γι αυτό ο Σόϊμπλε τον πήγε σε οινομαγειρείο...). Θα κρατήσει για λίγο το ΠΑΣΟΚ και μετά υπό την απαίτηση της ΕΕ για συναίνεση, εκλογές. Αυτή η πραγματικότητα στομώνει και κάθε αριστερή μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία στο μεταξύ γιατί κερδίζει η αυτοαναφορικότητα και η προεκλογική πολιτική "ορθότητα". Με λίγα λόγια ο Βενιζέλος κάνει πολύ ζημιά, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια ένα καθεστώς που βουλιάζει απλά επενδύοντας τον λόγο του με φιλολαϊκή ρητορεία. Στην πράξη είναι πολύ πιο αντιδραστικός από τον "εισπρακτικό" Παπακωνσταντίνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πριν από αρκετούς μήνες μέσο του μπλοκ έγιναν κάποιες συναντήσεις για καφέ και συζήτηση.
  Εγώ συμμετείχα σε μία από τις δύο και έτσι γνωρίστηκα με κάποιους.
  Πιστεύω πως ο Γιώργος καλό θα ήταν να οργανώσει και πάλι μιά τέτοια μάζωξη.
  Γιώργος EL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΟΚ Περιμένω ενθουσιώδεις διαθεσιμότητες για την Τετάρτη το βράδυ στο γνωστό μέρος. Πολυβώτη πότε γυρίζεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια