Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λεφτά υπάρχουν πάντα για τους σκληρά εργαζόμενους... (2)


"κυκλοφορούν ανάμεσά μας"...

Διαβάζω στα σημερινά ΝΕΑ σε ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά με τίτλο "Απολύσεις στο Δημόσιο για λευκή απεργία" και υπότιτλο "Βόμβα Μόσιαλου που έδειξε την έξοδο σε όσους δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους":

Την έξοδο από το Δημόσιο για όσους υπαλλήλους επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι δείχνει ο υπουργός Επικρατείας, στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.
Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε χθες να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στον ραδιοφωνικό σταθμό Real) ανέφερε: «Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, και εδώ εκφράζω μια προσωπική γνώμη, να ληφθούν επιτέλους και γενναίες αποφάσεις όσον αφορά το κράτος», για να προσθέσει με νόημα: «Οσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος». Ενώ με αφορμή τη συζήτηση περί «λευκής απεργίας» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις στο Δημόσιο και περιορίστηκε να απαντήσει: «Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Οσοι κάνουν λευκή απεργία δεν έχουν θέση, κατά τη γνώμη μου, στον δημόσιο τομέα. Είναι σαφέστατο το μήνυμα». Επιπλέον, όταν του επισημάνθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε αφοπλιστικά: «Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ' όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όταν στον ιδιωτικό τομέα κάποιος απολύεται χωρίς καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που λένε «δεν δουλεύω ύστερα από αυτή την ώρα».

Η ΑΔΕΔΥ. Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης…», υποστήριξε.



Τι μπορεί να πει κανείς πέραν τού... Κράτα Ηλία!
(τόπαμε και για την Τίνα αλλά δεν έπιασε...)

Αυτά που λέει ο Μόσιαλος είναι τα αυτονόητα. Δεν συνιστούν καμία "βόμβα" αλλά είναι έκφραση της κοινής λογικής. Αυτό που συμπεραίνει κανείς είναι ότι σε αυτήν την χώρα, η κοινή λογική είναι που έχει δυσκολία να εφαρμοστεί. Προσκρούει επί του πελατειακού κράτους και συνθλίβεται...
Εκφράσεις όπως "αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος" τι προδίδουν; Ότι αυτά τα φαινόμενα είναι μια πραγματικότητα γνωστή σε όλους, που γίνεται ανεκτή δεκαετίες τώρα από το πελατειακό σύστημα και καλύπτεται από τους συνδικαλιστές (και της Αριστεράς) με εκφράσεις σαν της Δ. Σπανού (ΣΥΡΙΖΑ) που μιλά για "θέμα που δεν υπάρχει"...
Τι το παράλογο υπάρχει στην απόλυση των αργόμισθων; Ή όσων κάνουν λευκή απεργία στο Δημόσιο; Έχει σημασία η αιτία; Το επίδομα που κόπηκε ή η δυσκολία κάποιων να τα παίρνουν όπως χθες ή επειδή τους απειλούν με πόθεν έσχες; Και οι υπόλοιποι; Που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους δουλεύοντας για τρεις ο καθένας; Δεν αδικούνται κατάφωρα από την αργομισθία των άλλων και την επιβεβλημένη από τα συνδικάτα "συλλογική ευθύνη";
Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις θετικές και άλλες αρνητικές. Υπάρχουν μέτρα άδικης κατανομής βαρών και άλλα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά εδώ δεν χωρά καν συζήτηση. Ποιος επιθυμεί άραγε να πληρώνει από την τσέπη του την αργομισθία, τους θύλακες ασυλίας στο Δημόσιο και το ζουμερό εφάπαξ (που δεν υφίσταται στον ιδιωτικό τομέα) όσων υπονομεύουν κιόλας το δημόσιο συμφέρον; 
Υπάρχει άραγε ακόμα τόση οπαδική ανοησία; Και ειδικά μέσα στην Αριστερά που θα έπρεπε να τιμά το εισόδημα από εργασία; Θα πηδηχτώ από το παράθυρο καλοκαιριάτικα...


38 σχόλια:

  1. Το μένος ενάντια στους δημόσιους υπάλληλους είναι βλακώδες...Αυτός που εκφράζεται ετσι, είτε είναι κυβερνητικός εκπρόσωποις,είτε θιασώτης του και παπαγαλάκι του,είτε δε γνωρίζει από δημόσιο,είτε είναι εντελώς βλάκας ωστε να μη γνωρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προπαγάνδας είναι περα από τους Δημόσιους Υπαλλήλους να χτυπηθούν οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι,όπως εγινε την πρώτη φορά.Αν απολυθούν δημόσιοι Υπάλληλοι ας ετοιμαζόνται οι ιδιωτικοί για άγριες εργασιακές σχέσεις.Οι δημόσιοι Υπάλληλοι θα παίρνουν 1000 ευρώ μετά τις περικοπές,με μεγαλύτερο ωράριο και με περισσότερη εργασία....αν αυτό είναι το όραμα των δημοκρατικών αριστερών ας το πουν...ανοιχτά όμως....

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λέω να διωχθούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάληλοι για να ησυχάσει κι ο Γιώργος, (ο κ. που ανεβάζει αυτά τα ποστ) να πουληθεί όλος ο Δημόσιος τομέας στους ιδιώτες,για να χαρεί κι ο Γιώργος(πάλι ο ίδιος κ.)...να τα κονομήσουν τα λαμόγια οι κατασκευαστές,όπως τα κονομάνε χρόνια τώρα από το κράτος....να πουλήσουμε και τα νησιά μας ,ετσι για ανάπτυξη τελος πάντων ας το καταλάβουμε...Τέρμα πια το δημόσιο,όλα στους ιδιώτες...

    βρε τι είναι αυτά που ανεβάζεις;...η λευκή απεργία που επικαλείται ο "κράτα Ηλίας" είναι πρόφαση...αν δε το καταλαβαίνεις δε φταιμε εμείς που το καταλαβαίνουμε.. Και ποιος θα μας αξιολογήσει αν είμαστε πλεονάζον προσωπικό;από που θα φανεί αυτό; Ή θα φύγουν πάλι αυτοί που δε φταίνε και εργάζονται σκληρά;

    Τα λεει κι ο Κουβέλης αυτά, ή κρύβεται πίσω από την παλιά του ιδιότητα ως αριστερός;

    Γιώργος Γεωργίου
    Περιστέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλές διακοπές.
    Για την κα. Σπανού απλώς να προσθέσω ότι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ το τελευταίο , πρίν 2-3 μήνες , οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με τις δυνάμεις της ΔΗΜ.ΑΡ. , άρα η κα. Σπανού εκφράζει και τις δυνάμεις της ΔΗΜ.ΑΡ, από όσο ξέρω τουλάχιστον.
    Για την κα Μπιρμπίλη να πώ ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων , ο νόμος δηλαδή, φέρει και την υπογραφή της. Η λογική για τη νομιμοποίηση των ημιυπαιθρίων είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
    Ακόμη η κα. Μπιρμπίλη είχε δηλώσει ότι ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και μάλλον γι αυτό την σουτάρανε. Συγκρουση παλαιού με εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ; Παπανδρεικών με εκσυγχρονιστές; Δεν ξέρω. Απλά τα πράγματα είναι λιγάκι πιο σύνθετα.
    Για τη λευκή απεργία των δ.υ. να πώ ότι δύο μέρες πρίν η ένωση δικαστών και εισαγγελέων είχε πεί το ίδιο πράγμα πολύ πιο ανοιχτά σε ανακοίνωσή της , αλλά βεβαίως κανείς δεν τόλμησε να την σχολιάσει. Μάλλον σε αυτούς απευθύνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νομίζω.
    Τελειώνοντας να πώ ότι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού οι εραζόμενοι έλεγαν: υποτίθεται ότι μας πληρώνουν, υποτίθεται ότι εργαζόμαστε.
    Οταν σε κάποιον εργαζόμενο έχει κόψει το 25% του μισθού του τουλάχιστον, του έχεις αυξήσει το ωράριο κατά 6.66%, τον βάζεις να εργάζεται και τα απογεύματα , τον συκοφαντείς όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, η ιατροφαμακευτική του περίθαλψη έχει σχεδόν πάψει να υφίσταται ( στην Αττική άλλοτε τα φαρμακεία χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει άλλοτα όχι, άλλοι γιατροί δέχονται να εξετάζουν ασθενείς του δημοσίου άλλοι όχι ), του λές ότι θα καταργήσεις τη μονιμότητα και παρόλα τα ανωτέρω πιστεύεις ότι θα αυξήσει την παραγωγικότητά του, σιγά μην περιμένει να του πεί η ΑΔΕΔΥ πώς θα πράξει.
    Βεβαίως καμμία ευαίσθητη ψυχή δεν είδα να διαμαρτύρεται για το ότι οι συνταξιούχοι του δημοσίου αλλά κι εργαζόμενοι δεν έχουν ουσιαστικά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , ότι κάνουν 3 - 4 χρόνια να πάρουν το εφάπαξ τους ( μερικοί δεν προλαβαίνουν καν ) κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασπρο ή μαύρο, ή του ύψους ή του βάθους.
    Η αδυναμία μας να ισορροπήσουμε στην μέση σε πράξεις αλλά και στον διάλογο - θέσεις είναι Ελληνικό φαινόμενο.
    Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα και τυχαίνει να έχω κάνει για 8 χρόνια δημόσιος υπάλληλος.
    Όταν αναφέρεται κάποιος στους δημόσιους υπαλλήλους δεν τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι.
    Εκτός από τους ευσυνείδητους με δυνατότητα να ξεπερνούν την γραφειοκρατία και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών!!!
    Υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό τα γνωστά λαμόγια με τα γρηγορόσημα και τις λοβιτούρες.
    Υπάρχουν αυτοί που δεν πατάνε ποτέ στον εργασιακό τους χώρο με εξαίρεση την ημέρα πληρωμής (τώρα με τις τράπεζες) λύθηκε και αυτό το προβλημά τους.
    Υπάρχουν τα εργασιακά άσυλα με δήθεν εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο.
    Θεωρείται πως δεν πρέπει επιτέλους να τακτοποιηθούν αυτές οι καταστάσεις????
    Όποιος ζητάει να τελειώσει αυτή η πρόκληση είναι εγκάθετος??
    Περιμένετε από την αριστερά να υπερασπιστεί αυτό το άρρωστο δημόσιο?
    Είναι υποχρεωσή της απέναντι στους (εργαζόμενους)?
    Εάν δεν έχετε αντιληφθεί ότι γίνονται αυτά που περιγράφω καλό είναι να πάτε σε κανέναν οφθαλμίατρο.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά από αναβολές της απογραφής ποτέ δεν μάθαμε τον ακριβή αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων.
    Μέρος των διαπιστώσεων ήταν:
    1. Στην Πάτρα διευθύντρια του ΙΚΑ είχε οργανώσει τμήμα με 12 εργαζόμενους (μαϊμού) και εισέπραττε τους μισθούς τα δώρα και τα επιδόματα αδείας τους. Για υπερωρίες δεν ανέφερε το δημοσίευμα.
    Στο ξεκίνημα της απογραφής είχε διαπιστωθεί πως 8 δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούσαν σε δύο υπουργεία ταυτοχρόνως.
    Ο μισός πήγαινε στο ένα και ο άλλος μισός στο άλλο.
    Τελικά πόσα τέτοια κρύβει αυτό το θηρίο που λέγεται δημόσιο μέσα του.
    Και υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι και από την αριστερά που λένε, μην το πειράζεται.
    Αλήθεια μια που το έφερε η κουβέντα τί έγινε με την διευθύντρια του ΙΚΑ?
    Επέστρεψε τους μισθούς των 12 ή το κουκούλωσαν όπως τόσα άλλα?
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς Γιώργο EL και θέλω να εξαφανιστούν τέτοια φαινόμενα. Αυτά που αναφέρεις δεν τα ξέρω , δεν τα έχω διαβάσει πουθενά, δεν ξέρω που τα διάβασες. Το προβληματάκι μου είναι ότι αυτοί που αναφέρονται στην κακοδαιμονία του Δημοσίου , ένα κομμάτι τους , το κάνουν για να περάσουν τα φιλέτα του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα π.χ. οι μεγαλοδημοσιογράφοι των δελτίων των 8 στα ιδιωτικά ΜΜΕ , θέλουν να μειώσουν την ΕΡΤ, ΕΡΤ 3 κ.λ.π για να πάρουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ ένα κομάτι της διαφημιστικής πίτας. Από όσο θυμάμαι τις καλύτερες ταινίες που έχω δεί στην T.V. τις έχω δεί σε κρατικά κανάλια, δεν θυμάμαι αντίστοιχα κανένα reality - shov σε κρατικό κανάλι κ.λ.π. Οπότε στο παράδειγμά μας το θέμα είναι να εξυγιάνουμε τα κρατικά κανάλια κι όχι να πετσοκόψουμε.
    Το άλλο θέμα είναι η μονιμότητα των Δ.Υ.. Η μονιμότητα θεσπίστηκε για συγκεκριμένους λόγους. Αυτοί οι λόγοι έχουν εκλείψει; Πολύ φοβάμαι πώς όχι . Το να κάνεις μια επιτροπή από πρώην δικαστές , διάφορους γενικούς δ/ντες κ.λ.π. , η οποία θα κρίνει αμερόλυπτα ποιούς θα σουτάρει , λύνει το πρόβλημα; Φοβάμαι πώς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να καταργηθει ο μισθος και τα επιδοματα. Να θεσπισθει ενα ισοβιο επιδομα υπαρξης σε ολους τους υπηκοους της χωρας. Και οπως εγραψε ο "γερος της δημοκρατιας" στον ΑΠ για να ελθει απο τις ΗΠΑ στο ΚΕΠΕ, θα γραφουμε στα ξενιτεμενα παιδια μας
    "Το ισοβιο επιδομα ειναι 500 ευρω τον μηνα συν.... τα τυχερα"

    Εντελως Αφωτιστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να ησυχάσουν μερικοί, δεν εκφράζω την ΔημΑρ, την άποψή μου λέω. Και ναι, η ΔημΑρ στην ίδια γραμμή είναι με την Δ. Σπανού είναι... δεν είπα κάτι αντίθετο. Για την Αριστερά μιλώ συνολικά.
    Μερικοί σχολιάζουν εδώ μόνο για να επιτεθούν στον Κουβέλη - αλλά δεν διαβάζουν τα υπόλοιπα ποστ. Τους απαλλάσω λοιπόν: ας βρουν οπαδικά μπλογκ να ξεχαρμανιάσουν.

    @Θωμά: το μένος είναι κατά όσων δεν εργάζονται. Ξέρεις στον ιδιωτικό τομέα απολύεσαι ακόμη κι αν εργάζεσαι καλά γιατί πχ κλείνει η επιχείρηση ή κάνει περικοπές. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Θάπρεπε να έχουν κάποια δικαιώματα παραπάνω πχ ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα μακροχρόνια άνεργου, κάποια ασφάλεια για το δάνειό τους κλπ
    Αντίθετα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΦΑΠΑΞ (το γνωρίζεΙς αυτό ΔΥ, που διαμαρτύρεσαι ότι καθυστερεί; Γιατί οι ιδιωτικοί δεν έχουν; Σκέφτηκες ποτέ;), δεν έχουν συνδικάτα (η Αριστερά οργανώνει μόνο τον δημόσιο τομέα προετοιμάζοντας τον κρατικό καπιταλισμό που επαγγέλλεται;) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν έχουν έξυπνε Θωμά τίποτε άλλο να τους αφαιρεθεί!
    Αλλά που να τα ξέρει αυτά ένας δημόσιος υπάλληλος που θεωρεί δικαίωμα των αργόμισθων να αμοίβονται! (από που άραγε;)

    @ΔΥ,
    κακώς νοιώθεις ότι επιτίθεμαι στους δημόσιους - στα λαμόγια επιτίθεμαι που προσβάλλουν όσους εργάζονται αμοιβόμενοι ως να εργάζονταν. Αυτό συμβαίνει στο δημόσιο μόνο και σε καμιά γραμματέα που έχει γκόμενα ο ιδιώτης επιχειρηματίας - πουθενά αλλού. Και η Αριστερά τους καλύπτει και νομιμοποιεί, λες και αν τους έβγαζε το ίδιο το συνδικάτο τους στην φόρα θα πάθαιναν κάτι οι υπόλοιποι. Η διαφθορά είναι άλλο πράγμα και άλλο τα δικαιώματα όσων πράγματι εργάζονται. Κι αν η ίδια η Αριστερά δεν έχει την ΗΘΟΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ας πάει να πνιγεί καλύτερα. Η Δ. Σπανού όταν στριμώχτηκε σχετικά από δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο είπε ότι και αυτοί (οι αργόμισθοι) έχουν υποχρεώσεις και δάνεια, τι να κάνουμε τώρα, ότι έγινε έγινε κλπ
    Ωραία, τότε να βγάλουμε μισθό σε όλους που έχουν κάποια υποχρέωση και να πληρώνει το κράτος με δάνεια (αφού οι φόροι δεν φτάνουν με τίποτα). Να΄τος νάτος ο σοσιαλισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να ταπάρουμε ένα ένα Σιώργο:
    α) Για την Μπιμπίλη συμφωνείς με αυτά που γράφω η κάπου την αδικώ;
    β) ταο ξαναέγραψα αλλά δεν με προσέχεις: τα όποια συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα , που δεν είναι εργοδοτικά , σφραγίδες κ.λ.π. τα οργανώνει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και το ΚΚΕ.Μας αρέσει η δεν μας αρέσει έτσι είναι π.χ. τους εργαζόμενους στα βιβλιοπωλεία, στα φροντιστήρια, τους μισθωτούς μηχανικούς κ.λ.π. Η αριστερά η δικιά μας, η ανανεωτική, μακρυά κι αγαπημένοι.Υπόψη ότι οι εργαζόμενοι εκεί αντιμετωπίζουν σκληρές καταστάσεις αν συνδικαλίζονται, π.χ. απώλυση , δυμενή μετακίνηση αλλά κι αγωγές , μηνύσεις κ.λ.π. , δεν ξέρω αν συμφωνείς σε αυτό. Επίσης ( το ξαναέγραψα κι αυτό ) ο σσνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα είναι δύσκολος στην Ελλάδα , γιατί οι επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές , σε σχέση με την Ευρώπη. Πώς να συνδικαλισθεί κάποιος σε επιχείρηση 5 η και 2 ανθρώπων;
    Αν το χρόνο που επενδύουμε στο διαδίκτυο τον επενδύαμε στη οργάνωση των συνδικάτων στον ιδιωτικό τομέα ίσως κατωρθόναμε κάτι.
    Τέλος νομίζω ότι σε ωρισμένους τομείς στον ιδιωτικό τομέα δίνεται κι εφάπαξ, νομίζω στις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να συμπληρωσω για την ακριβεια των πραγματων οτι οι ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, παιρνουν μια αποζημιωση πριν την συνταξιοδοτηση ανερχομενη στο ποσο των 7,000-14,000€, ενω υπαρχουν καποια ευγενη ταμεια του ιδιωτικου τομεα οπως ορκωτοι λογιστες με τεραστια εφαπαξ.

    Να πω και το εξης, αν η λευκη απεργια γινεται απο ομαδα εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα, που για τους λογους που ορθα εξεθεσε ο δ.υ. ο συνδικαλισμος και η απεργια ειναι σχεδον αδυνατη, καλως γινεται, αφου αλλο μεσο πιεσης πολλες φορες δεν υπαρχει, αλλα στον δημοσιο τομεα που υπαρχει δυνατοτητα ανετης συνδικαλιστικης δρασης δεν μπορω να καταλαβω την λευκη απεργια, οποιος αγωνιζεται εχει και ενα μινιμουμ συνεπειων δλδ. το ψαλιδισμα λογω απεργιας των αποδοχων του.

    δ.β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ το καλό εφάπαξ (για ΔΥ μόνο): http://www.metataxeis.gr/index.php?page=64
    Για να μην παιδευόμαστε με συγκρίσεις...υπολογίστε το μόνοι σας.
    Σκεφτείτε και αποφασίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για τα ευγενή ταμεία αυτά αντιστοιχούν σε κλειστά επαγγέλματα δηλαδή όπως εύστοχα έγραψε ο greek rider σε δημοσίους υπαλλήλους πολυτελείας (αφού η δουλειά τους είναι προστατευμένη από τον ανταγωνισμό)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΥ, τι μου τα λες; Στις κατασκευές δουλεύω, εδώ είναι η εργατική τάξη, οι μισθωτοί μηχανικοί κλπ κλπ Ότι κι αν ακούς εδώ δεν υπάρχει Αριστερά, ούτε υπαρκτά συνδικάτα, ούτε καμιά δραστηριότητα. 25 χρόνια θυμάμαι μόνο κάτι επετειακές απεργίες του Συνδικάτου Οικοδόμων παλιά όταν υπήρχε και κάνας που δεν ήταν εργολάβος και ΚΚΕ μέσα. Τώρα, κάνα δυο δεκαετίες βλέπουμε τα φειγ βολάν αλλά ζωντανό ΠΑΜΕ στα εργοτάξια δεν έχουμε δει. Οι ανανεωτικοί σού φταιξαν που πήγαν να μπουν στο σωματείο κι έφαγαν κλωτσιές; Οι αγώνες τους είναι δήθεν - αρκεί να τα ελέγχουν κι ας μην έχουν μέλη τα συνδικάτα.
    Δεν μπορώ άλλα μαθήματα από άσχετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία Γιώργο για την Μπιρμπίλη συμφωνείς με αυτά που έγραψα;
    Τελειώνω με μια περίεργη ερώτηση: Τι δικαίωμα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν οι δημόσιοι; Ο ευρών αμοιφθήσεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδες που σου είπα εξ αρχής όι δε γνωρίζεις από Δημόσιο. Υπάρχουν Δ.Υ οι οποίοι δεν εχουν εφαπαξ...σουρπραιζ...όλοι οι υπάλληλοι δεν εχουν τα ίδια επιδόματα ξανά μανα σουρπράιζ....απολύονται...ναι απολύονται...πάντα ήξεραν πόσοι ήταν ....αυτοί οι αργόμισθοι δε θα απολυθούν ποτέ! γιατί είναι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ....άλλοι θα απολυθούν,αλλά δε θέλεις να το καταλάβεις...θα απολυθούν αυτοί οι οποίοι προσφέρουν....και θα το δεις αυτό!...Ξερω πολύ καλά τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα..κόλαση...από ποτε δηλαδή θα πρεπει η κόλαση να ισχύει για όλους ε;τι σόι ισότητα είναι αυτή και τη κουνάς σαν παντερια....να αποκτήσουν δικαιώματα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,όχι να χάσουν οι δημόσιοι αυτά που έχουν....Περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο σημαίνει περισσότερες απόλυσεις στους ιδιωτικούς...απλά πραγματα είναι αυτά...όσο για το αν θελουμε να μείνει έτσι το Δημόσιο...και βεβαια όχι...να αναδιαρθρωθεί πλήρως....ας ξεχωρίσει πρωτα από το κρατος..ας γίνει η δημόσια διοίκηση ανεξάρτητη...ας μην κανει ο υπουργός στη διοίκηση ότι θέλει...και μετά τα λέμε...γιατί όλα τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης τα ανέχτηκαν οι τύποι του δικομμματισμού....και τωρα ο κρατ μπαρμπα Ηλίας είναι πολύ σόλικο να μας τη λεει κι από πάνω....

    ο Εξυπνος Θωμάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσε ρε Θωμά. Για να μην απολυθούν λάθος άνθρωποι υποστηρίζεις να μην ελεγχθούν οι αργόμισθοι; Ωραία Αριστερά είσαστε...
    Ξέρεις, και για να μην περάσουν λάθος μεταρρυθμίσεις καλύτερα να μην περάσει καμία, έ; "Αριστερά της Προόδου"... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΥ, με έχεις πρήξει με την Μπιρμπίλη. Μπορεί να τον σκέφτηκε αυτή τον νόμο αλλά του Παπακωνσταντίνου την υπογραφή φερει. Η Τίνα κατά την γνώμη μου έκανε πολλή προσπάθεια σε μερικούς τομείς. Γι αυτό δεν είναι πια "μαζί μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημερα Γιώργο...
    Το να παραχαράζεις αυτά που λέω, δεν είναιχαρακτηριστικό καν ενός δημοκρατικού απλά ανθρώπου. Πόσο μάλλον αριστερού. Να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Θέλουν απλά να διώξουν κόσμο. Δεν τους ενδιαφερουν οι αργόμισθοι , δεν τους ενδιαφέρει το Δημόσιο. Θέλουν να τα ξεπουλήσουν όλα στους φίλους τους κατασκευαστες και μη.Όσο για τη λεγόμενη λευκή απεργία...αν παει κανείς και δει πόσο δουλεύουν στα ΚΕΠ για παράδειγμα....πόσοιεχουν μείνει να εξυπηρετούν τους πολίτες θα καταλάβει. Η δουλειά είναι περισσότερη και δεν προλαβαίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τις οικονομικές Εφορείες που συνδέονται άμεσα με τις εισπράξεις. Εχουν μεινει με το 20% του προσωπικού τους. Συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις συμβασιούχων....τι περιμένει ο "κράτα Ηλίας";
    Για τα άλλα δε μου απαντάς. Μου πετάς για μεταρρυθμίσεις και ξεμπλέκεις.Το κράτος αυτό δεν το φτιαξε η αριστερά, αλλά οι κυβερνώντες.Όταν μιλούσαμε για αναδιαρθρωση του Δημόσιου τομέα,αλλοι κανανε την πάπια...ας σταματήσει αυτό το ποιημα περι μεταρρυθμίσεων. Αυτά είναι αλλαγές οι οποίες βάζουν τον εργαζόμενο,το δημόσιο Υπάλληλο στη γωνία, εμμεσα πλήτουν και τον ιδιωτικό υπάλληλο, πλήτουν την οικονομία,δημιουργούν ύφεση και ανεργία,αφού αφαιρούν ενα σίγουρο διακινούμενο κεφάλαιο από την αγορά. Η πιπίλα περι μεταρρυθμίσεων ακούγεται ωραία, αλλά δε βοηθάει πιστεψέ με.Αν θες καταλαβέ το εσύ και οι υπόλοιποι. Διωξε το μενος σου...και δες το ψύχραιμα όσο μπορείς.καταλαβαίνω ο φανατισμός δε σε βοηθάει,αλλά προσπάθησε. Όλοι εκεί τις ίδιες απόψεις με τον "Κρατα Ηλία"έχετε... απλά για λόγους μικροκομματικούς,ο Φώτης ξερει από τετοια, κάνετε την πάπια. Ψαρεύετε ψήφους, ενώ στην πραγματικότητα είστε υπέρ του μνημονίου, υπέρ των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων κλπ, κλπ.

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θωμά καλημέρα.
    Αν και απευθύνεσαι σε άλλο Γιώργο δέξου και την δική μου απάντηση.
    Ο όγκος δουλειάς στο δημόσιο είναι πλασματικός.
    Πολλές από τις δουλειές που έχει επιβάλει η τερατώδης νομοθεσία και γραφειοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
    Όταν για μία δουλειά αντί για τρία χαρτιά σου ζητάει 33 και αντί για μία ουρά πρέπει να πας σε 10,τότε τι έχεις?
    Μία στρατιά υπαλλήλων να (δουλεύουν) για τον γάμο του καραγκιόζη.
    Και ο ιδιωτικός τομέας έχει παρασυρθεί κοστολογικά από την γραφειοκρατία και επιβαρύνεται με υπαλλήλους για να στέκονται στις ουρές.
    Χρόνια τώρα όλοι εξαγγέλλουν την πάταξη της γραφειοκρατίας.
    Επειδή όμως συνδέεται με απολύσεις δεν το ξεκίναγε κανείς.
    Εάν υπερασπίζεσαι την διατήρηση αυτής της κατάστασης για να μην χάσουν την δουλειά τους κάποιοι (εργαζόμενοι)τότε προτείνω να παλέψεις και για την απασχόληση των 850.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα και αντί να χρειάζονται 33 χαρτιά να γίνουν 103.
    Με τον τρόπο αυτό θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας.
    Τώρα το πως θα πληρώνονται, αυτό δεν είναι δικό μου θέμα.
    Εγώ αγωνίζομαι να έχουν δουλειά όλοι.
    Και εφάπαξ όλοι.
    Και από 15 επιδόματα όλοι.
    Και 16 μισθούς όλοι (όπως οι υπάλληλοι της βουλής).
    Και κοινωνικό τουρισμό με κρουαζιερόπλοια όλοι.
    Και άδεια τοκετού όλοι και μειωμένο ωράριο μέχρι να πάει το παιδί φαντάρος.
    Και επαναλαμβάνω μη με ρωτάς πως θα πληρωθούν. Εκτός αν είσαι κατά των εργαζομένων.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να ποιοι είναι οι ιδιώτες.... όχι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με μισθούς πεινας....http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=299906
    Το Δημόσιο τους τρέφει...

    ο έξυπνος θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όχι Θωμά μου. Ο Φώτης συμφωνεί μαζί σου - δεν κάνει την πάπια. Έβγαλε και ανακοίνωση μετά τον Ηλία. Και λέει να μην γίνει επουδενί καμιά απόλυση στο Δημόσιο, ακόμα (αυτό υπονοείται) κι αν πρόκειται για αργόμισθους οι λευκοαπεργίτες. Να μεταταχθούν οι άνθρωποι. Να πάνε αλλού να απλώσουν την αρίδα τους και να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους - και μεις να συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε. Αυτά δηλαδή που λες και συ.
    Έχεις τόσο πάθος και φανατισμό που δεν μπορείς να δεις ότι απλά ...συμφωνείτε! Προς τι ο αλληλοσπαραγμός;

    Εγώ απλά διαφωνώ και με τους δυο σας. Αν θέλετε παρόλα αυτά να βγάλετε τα μάτια σας λόγω προηγούμενων από το μητρικό μόρφωμα, εμένα δεν με αφορά. Οι αυτοματισμοί σας ειδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εξακολουθείς να μην απαντάς επί της ουσίας....δεν απαντώ στα περί φανατισμού που μου καταλογίζεις...όταν καταφερεις απάντησε σ΄αυτά που σου γραψα...και μην εκτοξεύεις χαρακτηρισμούς.....σε μειώνουν...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργο, στον διάλογο τον μεθυσμένο και τον ηλίθιο δεν τους κάνεις καλά με τίποτα.
    Ο (άπιστος) για μεθυσμένος δεν μου φαίνεται.
    Κώστας Αργυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1.Να απολυθουν αυτοι που μισθοδοτουνται απο το Δημοσιο και αφηνουν το σακκακι τους η την τζαντα τους και δεν τους βρισκεις ποτε.Αυτοι που εχουν βαλει μηνυμα απασχολημενου στο τηλεφωνο. Αυτες που ψωνιζουν στην Ερμου. Αυτοι και αυτες που κανουν λευκη απεργια ειδικα στις ΔΟΥ και στο πρωην ΣΔΟΕ.
    2.Να αναδιαμορφωθει καταλληλα η πλατεια Κλαυθμωνος για τις εβδομαδιαιες κλαψομ... συγκεντρωσεις των απολυμενων κατ ευφημισμον ΔΥ.
    3. Εξαλλου και ο Ραουλ θα απολυσει 1 εκατομ. ΔΥ. Δεν πρεπει να μας ξεπερασει μη Κουβα!!!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κ. Αργυρίου
    αν και θελει μερικές φορές κόπο να αποδείξει κάποιος ότι είναι κύριος... σας αποκαλώ κυριο...μπας και αρχίσετε να σκέφτεστε...δε μπορεί κάποια γονίδια του Homo Sapiens θα κυκλοφορούν εντός του κρανίου σας...

    κ.Αφωτιστος Φιλελλην
    υπάρχουν και αποτελεσματικότερα μετρα...όχι να τους απολύσουν αλλά να τους κλεισουν τους ΔΥ στη Μακρόνησο,να σπάνε πέτρα,έτσι για να μάθουν...αντε ντε που θέλουν να πληρώνονται κιόλας...
    ρεγγα και πολύ τους πάει..αντε και ρετσινόλαδο

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θωμά, την μιά μπούρδα πίσω από την άλλη.
    Κάνε προτάσεις ρε άνθρωπε.
    Για κλείσε τα μάτια και σκέψου πόσους ΔΥ ξέρεις που πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα.
    Καλύτερα να κλείνουν τρύπες στους δρόμους και να καθαρίζουν τα πάρκα παρά να τους πληρώνουμε συν κτίρια - γραφεία και να πίνουν καφεδάκια στην υγεία των κορόιδων.
    Κώστας Αργυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Θωμάς Σανιτόπουλος
    "...να τους κλεισουν τους ΔΥ στη Μακρόνησο,να σπάνε πέτρα,..."
    1.Εχει εκπονηθει μελετη περιβαλλοντικων και ψυχολογικων επιπτωσεων της καταστροφής της Μακρονήσου, δηλ. του νεου παρθενωνα (κατα τον φιλοσοφο και πολιτικο της δεξιας Παναγιωτη Κανελλοπουλο)δια της θραυσεως λιθων ; Οι ψυχολογικες επιπτωσεις να αφορουν τοσον τους τοτε νικητες οσο και τους τοτε ηττημενους.

    2.Επιμενω στην προσταση μου "Να απολυθουν αυτοι που μισθοδοτουνται απο το Δημοσιο και αφηνουν το σακκακι τους η την τσαντα τους και δεν τους βρισκεις ποτε.Αυτοι που εχουν βαλει μηνυμα απασχολημενου στο τηλεφωνο. Αυτες που ψωνιζουν στην Ερμου. Αυτοι και αυτες που κανουν λευκη απεργια ειδικα στις ΔΟΥ και στο πρωην ΣΔΟΕ....."

    3. Το τριωρο μηχανικου στον Δημοσιο τομεα να γινει επιτελους 8ωρο (εκ των οποιων να εργαζονται καθαρα 6,5 ωρες)

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελευθεροτυπια
    Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

    "Εφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 87 του χρόνια, από παθολογικά αίτια, ο Αναστάσιος Πεπονής. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από το Α' νεκροταφείο Αθηνών.

    Ο Αναστάσιος Πεπονής υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη συμμετοχή στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Το 1951 εξελέγη γενικός γραμματέας και ύστερα πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΚ (Ν. Πλαστήρα), αλλά διαγράφηκε από το κόμμα επειδή αντιτάχθηκε στις θανατικές εκτελέσεις των Μπελογιάννη, Μπάτση, Καλούμενου, Αργυριάδη.

    Το διάστημα 1964-1965, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) και μέλος του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΕΙΡ, προώθησε την καθιέρωση της Δημοτικής γλώσσας στο ραδιόφωνο και ίδρυσε τον πρώτο πειραματικό σταθμό τηλεόρασης στην Ελλάδα.
    ......

    Αμέσως μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, συμμετείχε σε αντιδικτατορικές πρωτοβουλίες. Ήταν ηγετικό στέλεχος της αντιδικτατορικής οργάνωσης ΕΚΔΑ (Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως). Συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο. Αποφυλακίστηκε με την πρώτη μερική αμνηστία και συνέχισε τη δράση του. Εκτοπίστηκε δύο φορές. Συνελήφθη άλλες δύο από την ΕΣΑ και μπήκε σε αυστηρή απομόνωση.

    Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Μελέτης Ελληνικών Προβλημάτων (ΕΜΕΠ), που διέλυσε η δικτατορία. Επίσης υπήρξε μέλος της εκδοτικής ομάδας των "Νέων Κειμένων".
    .....

    Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, ενώ πρωτοεξελέγη και μέλος της ΚΕ του Κινήματος.
    ....

    Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά το 1981, αμέσως μετά τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και έκτοτε συμμετείχε σταθερά στις περισσότερες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Το 1984, παραιτήθηκε από υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για τα ραδιοτηλεοπτικά, επειδή διαφώνησε για θέματα της αρμοδιότητάς του.
    ....

    Στις 12 Δεκεμβρίου 1994, παραιτήθηκε από το αξίωμα του υπουρού Προεδρίας, διαμαρτυρόμενος για την συνεχή υπονόμευση που εδέχετο - και από σημαντικό αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ο εκσυγχρονιστικός-αξιοκρατικός νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που προσπαθούσε να καθιερώσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Παρέμεινε στη θέση του υπουργού Προεδρίας μέχρι την 28η Δεκεμβρίου, οπότε ορκίστηκε ο αντικαταστάτης του Ιωάννης Ποττάκης."

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κ. Αργυρίου
    Είμαι πολύ ευγενικός μαζί σας.Η ευγένεια είναι φαίνεται κατι που αγνοείτε. Γι' αυτά που λέτε εν προκειμένω: Βεβαίως με ανοιχτά τα μάτια βλέπω αρκετούς ΔΥ που κάθονται. Είναι κυρίως μεγαλοστελέχη των δύο κομμάτων,βίσματα τα οποία εχουν πάρει θεσούλα και εχουν πλάτες. Ο Μόσιαλος θεωρείς ότι αυτούς θελει να θίξει; Αν το νομίζεις πλανάσαι πλάνην....άλλο θέλουν να κάνουν... με πρόσχημα αυτους θέλουν να διώξουν ικανό αριθμό ΔΥ.Απλά αυτό!Δε φταίω εγώ αν δεν το καταλαβαίνετε...Με ανοιχτά τα μάτια βλέπω αρκετά λαμόγια ιδιώτες να κόβουν τις σάρκες του Δημοσίου...να συντηρούνται απ' αυτό. Να συντηρούν μεγαλοστελέχη, και να θεωρούν τους εαυτούς τους ως την πραγματική οικονομία.
    Βεβαίως χρειάζεται αναδιάρθρωση ο Δημόσιος τομέας. Σας το είπα. Δεν είναι η αριστερά η υπεύθυνη για αυτή τη κατάσταση.Αναδιάρθρωση λοιπόν και διαχωρισμός τη διοικητικής από την πολιτική εξουσία. Δε βλέπω να γίνεται κατι τετοιο και αυτό κρίνω. Παράλληλα βλέπω να επιχαίρετε το γεγονός των απολύσεων, μονο και μόνο από κομπλεξισμό και ρεβανσισμό απέναντι στους ΔΥ. Το να οδηγηθούμε στην εποχή του Καρυωτάκη όπου ο ΔΥ ήταν έρμαιο της πολιτικής εξουσίας με απολύσεις και μεταθέσεις δεν είναι η λύση. Αν για σας είναι μπουρδα η δουλειά των ανθρώπων πίστέψτε με γι αυτούς δεν είναι. Αν πάλι εσείς νομίζετε ότι διώχνωντας τους ΔΥ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα τα κονομήσουν τότε είναι που κάνετε μεγαλύτερο λάθος.

    Ελπίζω στο επόμενο σχόλιό σας να είστε τουλάχιστον ευγενής και σαφής.

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αφώτιστος Φιλλέλην

    Δε νομίζω να εχει εκπονηθεί τετοιου είδους μελέτη ούτε για νικητές,ούτε για ηττημένους. Θα απευθυνθώ στους υπό απόλυση εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ, οι οποίοι μάλλον κάθονται κατά την άποψή σας και γι αυτό θα τεθούν υπο εφεδρεία...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Θωμάς Σανιτόπουλος
    Εγραψα μονον αυτο:
    "2.Επιμενω στην προταση μου "Να απολυθουν αυτοι που μισθοδοτουνται απο το Δημοσιο και αφηνουν το σακκακι τους η την τσαντα τους και δεν τους βρισκεις ποτε.Αυτοι που εχουν βαλει μηνυμα απασχολημενου στο τηλεφωνο. Αυτες που ψωνιζουν στην Ερμου. Αυτοι και αυτες που κανουν λευκη απεργια ειδικα στις ΔΟΥ και στο πρωην ΣΔΟΕ....."

    Για το ΙΓΜΕ εχω γραψει στην Ναυτεμπορικη, μολις εμαθα τα δυσαρεστα, οτι τοσο η συνεχιση της λειτουργιας ου ΙΓΜΕ , οσο και η βαση δεδομενων του για τον ελληνικο χωρο ειναι εντελως απαραιτητη για καθε γεωλογικη, υδρολογικη και γεωτεχνικη μελετη.

    Τωρα αν στο ΙΓΜΕ υπαρχουν υπαλληλοι με συμπεριφορες που εχω περιγραψει παραπανω, αυτοι να απολυθουν παραυτα.

    Αφώτιστος Φιλλέλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολύ pathetic σε βρίσκω βρε Θωμά. Δηλαδή αυτούς με τα βύσματα, θα τους αφήσεις να ελέγχουν το Δημόσιο; Σκλάβοι είναι οι άλλοι εργαζόμενοι; Κορόϊδο ο λαός;
    Και οι αριστεροί; Δεν φταίνε, δεν μιλάνε; Ούτε κατοχή να ήταν! Ποτέ δεν ήσαν μερικοί τόσο συμβιβασμένοι με το σύστημα!
    Ξέρεις, όταν δεν αντιδράς στο άδικο δεν έχεις καμιά ελπίδα. Θα χάσεις τα πάντα. Τώρα λέτε: μην ενοχλείς το σύστημα μην ξεσπάσει πάνω μας. Πάνω μας θα ξεσπάσει ούτως ή άλλως. Πάρε λοιπόν αυτό που είπε ο Μόσιαλος και κάντο κίνημα - αυτή είναι Αριστερά. Όχι οι συμβιβασμένοι σαν και σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργο
    Δε με ξέρεις τι κάνω στην προσωπική μου ζωή και αν αφήνω τα βύσματα να κάνουν παιχνίδι...αλλά δε δέχομαι νουθεσίες από το Μόσιαλο. Είναι σαν να καλείς τον ίδιο κομπογιαννίτη γιατρό να σε γιατρέψει....Αριστερά είναι ο μη συμβιβασμός,είναι η ανατροπή μιας κατάστασης..πρότεινα συγκεκριμένα πραγματα..απόσχιση και αυτονομία της διοίκησης από την πολιτική εξουσία...αυτή είναι η λύση και όχι η στροφή ενάντια σε συναδέλφους με στόχο να σώσω τη καρέκλα μου.

    Ελπίζω να μην σου γραψω κάποτε ως απολυμένος...ούτε βύσμα είμαι,ούε αργόμισθος,αλλά δεν αποδεικνύται με τίποτε αυτό.

    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο κρατα Ηλίας και η παρέα του διαφωνεί μαζί σου Αφώτιστε...και θα κλείσουν το ΙΓΜΕ παρά την όποια αρθρογραφία σου..είδες πως επικρατεί η ισοπέδωση....;;;

    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "και όχι η στροφή ενάντια σε συναδέλφους με στόχο να σώσω τη καρέκλα μου"
    Θωμά, για μένα σε αυτήν την φράση σου συμπυκνώνεται όλο το μέγα λάθος που κάνει η Αριστερά και έχει επιτρέψει στα λαμόγια να αλωνίζουν και να καταστρέφουν το Δημόσιο.
    Ερώτηση απλή και συντροφική: αν ο συνάδελφος είναι αργόμισθος, λαμόγιο (τα παίρνει) ή δεν ξέρω τι, ο αριστερός δεν πρέπει να τον/την αντιμετωπίσει αποκαθιστώντας το δημόσιο συμφέρον; Τι θα πει "συνάδελφος"; Μαζί τα φάγαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα
    Γιώρο σου απαντώ ευθέως. Βάσει και του τελευταίου Δημοσιουπαλληλικού κώδικα προβλέπονται κυρώσεις για τους υπόλογους ΔΥ. Υπάρχει η νομοθεσία, δε φταιει κανείς αν δεν τηρείται, παρά μόνον η διοικηση...η κορυφή της εννοώ.
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιώργος ΕL
    Δεχομαι το σχόλιό σου και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
    Πρώτος όρος της κουβέντας μας θα πρεπει να είναι ότι δε μπορείς να στρεφεις εργαζόμενους ενάντια σε άνεργους εργαζόμενους. Αυτά για την υπαράσπιση των εργαζομένων. Θα πρόσθετα ότι όταν τρως ενα κομμάτι ψωμί δεν πρεπει να το κόβεις στη μέση για να δώσεις σ΄αυτόν που δεν έχει, αλλά να το παίρνεις από αυτόν που έχει πολλά κομμάτια ψωμί...πάρα πολλά και ο ΔΥ δεν ανήκει σ' αυτούς.
    Για παρακάτω. Βεβαίως και η γραφειοκρατία δημιουργεί πλασματική δουλειά. Από εμπειρία σου λέω ότι η γραφειοκρατική δουλειά είναι η μοναδική που βγαίνει. Οι άλλες δουλειές πάνε πίσω. Η διαύγεια δε ερχεται να φορτώσει ακόμη περισσότερο τη δουλειά.Για όλα αυτά δεν είναι υπεύθυνος ο ΔΥ ο οποίος καλείται να υπηρετεί τη νομοθεσία. Απλά ο υπάλληλος είναι ο αερόσακκος ανάμεσα στην εξουσία και στον πολίτη. Αργει μια υπόθεση. Ο ΔΥ την πληρώνει.Αν νομίζεις ότι οι απολύσεις είναι η λύση κανεις μεγάλο λάθος. Μίλησα για εξορθολογισμό της διοίκησης και αυτό συμπεριλαμβάνει και τη γραφειοκρατία.ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ πρεπει να είναι ανεξάρτητη από την εξουσία. Επιπλέον για τα υπόλοιπα. Δεν εχουν όλοι οι υπάλληλοι 15 επιδόματα.Ο διαδεδομένος μισθός του ΔΥ μαζί με τα επιδόματα δε ξεπερνά τα 1400 ευρώ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.Από αυτά εχουν ήδη κοπεί 200 ευρώ. Κοινωνικό τουρισμό δεν εχουν όλοι οι ΔΥ. Εξαρτάται από το εισόδημά τους. Οι ΔΥ είναι εκείνοι που δεν μπορούν να εχουν διπλές δουλειές,δεν μπορούν να μετέχουν σε εταιρείες. Είναι αυτοί οι οποίοι εχουν σταθερό εισόδημα και επομένως αυτοί που σταθερά φορολογούνται. Είναι αυτοί οι οποίοι είναι υπόλογοι και δικαστικά απέναντι στον πολίτη. Πολλοί υπάλληλοι τραβιούνται νσε δικαστήρια ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ για υποθεσεις της υπηρεσιας τους.Αλλά αυτά δεν είναι δημοφιλή. Και όταν παλεύω για τους ΔΥ παλεύω και για τους τωρινούς, αλλά και τους αυριανούς ανέργους.

    ΘΩΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τελευταία ερώτηση Θωμά γιατί κουράσαμε πια. Τι σημαίνει ακριβώς "υπόλογος ΔΥ"; Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου το συνδικάτο του τον κάλεσε πχ για εξηγήσεις ή αυτό δεν υπάρχει; (γιατί τα περί ΕΔΕ τα ξέρουμε).
    Λειτουργεί κάτι σχετικό με ευθύνη των εργαζομένων;
    Ζητούν τα συνδικάτα κάθαρση ή όσοι πουλούν την σφραγίδα τους (ελεγκτές) απλά μοιράζουν τα "έσοδα" και οι άλλοι Ομερτά;
    Γι αυτούς μιλώ - τους πρωταθλητές της διαφθοράς παγκοσμίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU