Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμη και οι ...κουτόφραγκοι σε κατάλαβαν Βαγγέλη!



Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ:
"... η κυβερνητική αποστολή πέρασε εφιαλτικές ώρες στη συνεδρίαση του Εurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν ευθέως και με έντονο τρόπο τη δυσπιστία τους για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε ...απέρριψαν το πακέτο μέτρων, που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο σε δύο δραματικές συνεδριάσεις τις τελευταίες δέκα ημέρες και ζήτησαν να σχεδιαστούν από την αρχή άλλα μέτρα τα οποία θα έχουν εγγυημένη απόδοση. Έδωσαν μάλιστα «προθεσμία 4-5 ημερών για να μας πείτε τι ακριβώς θα κάνετε»."


Η υπεράσπιση των κομματικών στρατών του δικομματισμού (από την εκάστοτε κυβέρνηση) και η νόθευση των μεταρρυθμίσεων χάριν του πελατειακού κράτους και των συντεχνιών γίνεται πια αντιληπτή παγκοσμίως... Αργά ή γρήγορα, ακόμη και η τρόϊκα, θα αρχίσει να ζητά την κεφαλή των "πελατών" επί πίνακι γιατί κανείς δεν παίρνει τα λεφτά του πίσω σκοτώνοντας την κοινωνία. Το ξέρουν κι οι κουτόφραγκοι...
Ποια λοιπόν μέτρα έχουν εδώ που φτάσαμε "εγγυημένη απόδοση"; 

Λεφτά υπάρχουν: στην αναδρομική φορολόγηση -εδώ και τώρα- της εκκλησιαστικής περιουσίας και στην άμεση παύση πληρωμών για τις περιττές  αλλά μιζοφόρες εξοπλιστικές δαπάνες. Στην αναδρομική επίσης φορολόγηση των κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό. 
Ύστερα, μια fast track δικαιοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει για την είσπραξη της βεβαιωμένης φοροδιαφυγής βάσει τεκμηρίων "πλούσιας ζωής" και των εσόδων από την εφαρμογή γενικού πόθεν έσχες και βαριάς φορολόγησης του προκύπτοντος παράνομου πλουτισμού. 
Ο αναγκαίος περιορισμός των δημοσίων δαπανών με εισαγωγή παραγωγικών κριτηρίων στο δημόσιο θέλει μια τριετία τουλάχιστον για να αποδώσει - τα άλλα είναι θέματα ημερών.
Follow the money...


4 σχόλια:

  1. Και να προσθέσω (ως 1ο μέτρο) την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός καθώς και διάφορων φοροαπαλλαγών σε μεγαλοεπιχειρηματίες, με ισχύει για τα εισοδήματα του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω αν ο περιορισμός δαπανών στο δημόσιο απαιτεί μια τριετία. Με τον τρόπο που γίνεται δεν θα αποδώσει ποτέ. Με άλλον τρόπο ίσως αποδώσει άμεσα. Όσο η σειρά και η αναλογικότητα είναι ανάποδη αποκλείεται η απαραίτητη συναίνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα αυτό που με προβληματίζει ακόμη είναι το γεγονός ότι στελέχη και μέλη του εκσυγχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εσωκομματική διαμάχη του 2007 ψήφισαν και στήριξαν τον Βενιζέλο . Το ίδιο έκαναν και πρώην στελέχη του ΣΥΝ ,της ΑΕΚΑ κ.λ.π., ενώ η πολιτεία του και , κυρίως, οι σχέσεις του με την εκκλησία ήταν από τότε γνωστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU