Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά την οριστικοποίηση της "χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ": Ώρα για επανεκκίνηση



Ελπίζω ότι δεν περιμένει κανείς κάποιο νέο σενάριο από αυτό το ιστολόγιο. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η χρεοκοπία είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό, κι ευτυχώς, λόγω της συμμετοχής μας στο ευρώ, συντεταγμένη και οριοθετημένη. 
Οι κυβερνώντες μας έχουν την καθοριστική ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη, αφού πρώτα υπέγραψαν ένα συμβόλαιο με τους δανειστές κι ύστερα έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να καθυστερήσουν την εφαρμογή του. Προέταξαν την προστασία του πελατειακού κράτους, των φίλων τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, του κομματικού τους στρατού. Έδωσαν χρόνο στους έχοντες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω και καθυστέρησαν ή και νόθευσαν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, στηρίζοντας κάθε είδους συντεχνία που συνδέεται μαζί τους. 
Τώρα, αφού ο χρόνος πέρασε για οποιαδήποτε πρωτοβουλία, σέρνονται στα διεθνή φόρα, εκλιπαρώντας δήθεν για την εθνική μας επιβίωση.
Ουδέποτε υπήρξε αστική συνείδηση σε αυτήν την χώρα. Μεταπράτες επιχειρηματίες και μικροαστοί πολιτικοί αποτελούσαν πάντοτε την ιθύνουσα τάξη, χωρίς εθνική αλλά με συντεχνιακή ψυχή. Το κόμμα μου, ο τόπος μου, οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου. Η πατριά και το περήφανο σόι μου.
Στα χρόνια της δανειακής ευδαιμονίας, η διαφθορά απλώθηκε παντού, έγινε μικρή, μεσαία και μεγάλη και οι έχοντες (μέσω της πολιτικής υποστήριξης) απενοχοποιήθηκαν και αποστοχοποιήθηκαν από έναν λαό διορισμένο, άεργο και καταναλωτή - έναν κομματικό στρατό που ανεβοκατεβάζει στην διαχείριση του κράτους ανελλιπώς τα δύο κόμματα "εξουσίας".
Ακόμη και μετά την χρεοκοπία, η πολιτική μαφία, υπερασπίζεται προνόμια και δικαιώματα που έχει μοιράσει αφειδώς τις προηγούμενες δεκαετίες με ξένα κόλλυβα. Μιλιά για την άρση της μοιραίας για το δημόσιο μονιμότητας, μιλιά για τα δις της εκκλησίας, μιλιά για τις εξοπλιστικές δαπάνες ναζιστικού κράτους, μιλιά για τα δις που φυγαδεύτηκαν με προνομιακή πληροφόρηση στο εξωτερικό όσο εμείς ελπίζαμε στην ανάκαμψη...
Τώρα, ο άγιος των συντεχνιών και εκπρόσωπος του βαθέως βαθέως ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τηρεί υποχρεωτικά όσο και φανερά υποκριτικά την συντεταγμένη πορεία της χρεοκοπίας όπως του την επιβάλλει η διεθνής επιτροπεία, έχοντας όμως εξασφαλίσει όσο μπόρεσε το πελατειακό κράτος, την εκκλησιαστική περιουσία και την απρόσκοπτη συνέχεια (εξορθολογισμένα...) των εξοπλιστικών δαπανών - ότι δηλαδή τρέφει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το εισόδημά μας μειώθηκε ήδη κατά περίπου 25% και με την ολοκλήρωση των νέων μέτρων, φόρων και μισθολογίου, η μείωση θα φτάσει περίπου το 40%. Μοναδική μας ελπίδα να ακολουθήσει λόγω ύφεσης και μείωση βασικών τιμών ώστε να ισορροπήσουμε κάπως σε ένα επίπεδο τουλάχιστον του '70 και όχι του '50...
Όλα τα υπόλοιπα θρίλερ που παίζονται με δηλώσεις καθημερινά, είναι απλά για αποφυγή μιας ανεξέλεκτης κοινωνικής έκρηξης. Προτιμούν βλέπετε τον συντεταγμένο εμφύλιο που εδώ και δυο χρόνια συνεχίζεται αμείωτος - μόνιμοι εναντίον ανέργων, επιχειρηματίες εναντίον λαμογιών, συντεχνίες εναντίον της κοινωνίας κλπ κλπ

Όλα λοιπόν έχουν τελειώσει; Ναι, έτσι φαίνεται. Είναι ώρα λοιπόν για "ταμείο" και επανεκκίνηση. Απαιτείται ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ, συνταγματική αναθεώρηση για άρση της μονιμότητας με ταυτόχρονη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (μισής μονιμότητας για όλους), μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και την διαχείρισή της (προτάσεις για ευθύνες αιρετών, αμοιβές τους, λογοδοσία και ανάκλησή τους έχουν διατυπωθεί από Οικολόγους Πράσινους και Δημοκρατική Αριστερά), χωρισμό Εκκλησίας Κράτους, κατάργηση εξοπλιστικών δαπανών, πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων και κλιμακωτό φορολογικό σύστημα, δημιουργία λειτουργικής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Τώρα, μετά την 6η δόση και πριν επαναληφθεί το θρίλερ με την 7η. Με εθνική συνεννόηση (σιγά μη γίνει...) ή εκλογές και συγκυβερνήσεις συναινέσεις πολλών αλληλοελεγχόμενων δυνάμεων. Γιατί η επανεκκίνηση είναι το μόνο που "εμείς" μπορούμε να κάνουμε - τίποτε άλλο.


7 σχόλια:

  1. ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

    1.Ακουσα στο ραδιοφωνο, οτι η 6η δοση μπορει να καταβληθει μετα την 2-10-2011, ενω δεν αποκλειεται εμπλοκη και περαιτερω καθυστερηση της καταβολης της, ενω τα πολυ μικρα κρατικα ταμειακα διαθεσιμα δεν θα επαρκουν για τις υποχρεωσεις του ελληνικου κρατους.
    2.Στην περιπτωση αυτη, ηδη η κυβερνηση επρεπε να ειχε εξασφαλισει απο αλλες πηγες δανεισμου ποσο της ταξης των 20 δις.
    3.Τετοιο σεναριο απο κανενα πολιτικο φορεα δεν εχω ακουσει, η κανω λαθος?
    4. Και η ριζοσπαστικη ειτε η ανανωτικη αριστερα τι λειε για ολα αυτα.
    5. Δει δη χρηματων.....ω ανδρες Αθηναιοι, Πελοποννησιοι,...

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι Γιώργο. Πλήρες. Συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλητεία πάντα περίσσευε α΄αυτόν τον τόπο.
    Αυτό που αφήνουν να εννοείτε από κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πως η πτώχευση έχει γίνει.
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το διαλαλούν σαν γεγονός εδώ και πολύ καιρό.
    Που είναι τώρα η τελευταία αλητεία στην οποία αναφέρομαι.
    Η προσπάθεια της κυβέρνησης να χωρίσει την Ελλάδα σε ένα κομμάτι πτωχευμένο το μεγαλύτερο και ένα προστατευμένο.
    Οι μισθοί των υπαλλήλων και οι συντάξεις έχουν περικοπεί ως γνωστόν.
    Πολλοί μισθωτοί έχουν χάσει το εισοδημά τους και σε λίγο θα προστεθούν και πολλοί άλλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
    Τα λογικά βήματα που πρέπει να γίνουν είναι.
    Μείωση των τιμολογίων κοινής αφέλειας.
    Πτώχευση όλου του μηχανισμού και των τραπεζών.
    ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΟΛΩΝ λοιπόν για να γίνει το νέο ξεκίνημα.
    Εάν προστατευθεί ένα τμήμα και κάποιοι, τότε θα μπορούν να αγοράσουν με ψιχουλάκια όλη την χώρα.
    Κάποιοι θυμούνται την κατοχή με νοσταλγία.
    Έκαναν τρελές μπίζνες τότε.
    Με έναν ντενεκέ λάδι έπαιρναν το σπίτι του τουμπανιασμένου.
    Οι μαυραγορίτες ένα πράγμα φοβόντουσαν την ΟΠΛΑ.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με οποιαδήποτε εξέλιξη κάπως θα συνεχισθεί η πορεία. Το λογικό θα ήταν όντως η επανεκκίνηση με κάποια ελάχιστα όπως τα θέτεις.
    Μετά από το σοκ όμως πόσο πιθανή είναι η δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος, που θα έχει ως βάση την λογική;
    Οι πιθανότητες για πορεία με βάση το θυμικό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι πολύ περισσότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω Δημήτρη ότι έχουμε ελάχιστες επιλογές. Η 6η δόση και η επιβεβαίωση των αποφάσεων της 21/7 δίνουν ακόμη χρόνο στην κυβέρνηση - σε αυτήν την καταστροφική φοροκατεύθυνση με απείραχτους όσους ευθύνονται για το όργιο διαφθοράς και παρακμής. Μετά την δόση και πριν ζήσουμε τα ίδια και χειρότερα με την επόμενη είναι η ώρα της ανατροπής. Είναι η ώρα αυτός ο λαός με συναίσθηση και της δικής του ευθύνης να διώξει αυτούς και να μην φέρει τους άλλους. Γι αυτό καλύτερα με περίσκεψη ανάμεσα στα θρίλερ. Λείπει φυσικά κάτι. Μια πολιτική συσπείρωση -όχι κόμμα- που να ζητά τα ελάχιστα αυτά και να παίξει ρόλο καταλύτη στην ανασύνθεση και συγκυβέρνηση πολτικών δυνάμεων. Όχι με υπογραφές μόνο αλλά κατεβαίνοντας και στις εκλογές με δυναμική μερικών μονάδων που τώρα πια είναι σημαντικές. Αυτή η ιδέα έχει ψιλοξεκινήσει να διατυπώνεται σε μερικά φόρουμ στα κοινωνικά δίκτυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοιτα τωρα το βαθυ πασοκ βενιζελος στηριχθηκε απο τους ''εκσυχρονιστες'' ο αλλοσ απο τους βαθεως πρασινους. Λογικο συμπερασμα, το πασοκ ειναι ενα. Να μην ακουω για πολλα γιατι με πιανουν ενοχησεις στο στομαχι.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ελευθεροτυπια 27-9-2011
    Νέα προσπάθεια «νουθεσίας» των ελληνικών ΜΜΕ
    Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Ο… αγώνας συνεχίζεται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη δημοσίευση των ονομάτων μεγαλοφειλετών, των καταθέσεων στην Ελβετία και τον εντοπισμό διαφυγόντων εισοδημάτων ωστόσο όπως τόνισε, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την αδυναμία της κυβέρνησης, «αν πει κάποιος τώρα ότι θα έχει έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεν θα γίνει πιστευτός».

    Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να πολεμήσουμε την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή μέχρι το μεδούλι αλλά δεν μπορεί να υπολογιστούν στον προϋπολογισμό, δεν μπορεί να είναι η βάση της συμφωνίας (σ.σ. με τους εταίρους».

    «Τώρα θέλουμε πιο απλά και σταθερά μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών ..."

    Ετσι πολιτικοι, συνδικαλιστες με ετησιες αποδοχες 100000 εως 250000 πλεον των τυχερων, επιχειρηματιες και ποινικοι επιχειρηματιες μπορει να απολαμβανουν τους... κοπους τους
    Αφωτιστος Φιλλελην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU