Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύστε τα ρουσφέτια σας




του Σταύρου Θεοδωράκη*

Είναι τρελοί αυτοί οι πολιτικοί. Τριάντα πέντε χρόνια διορίζουν από τα παράθυρα και τώρα ζητούν από τους άλλους να βρουν σε μια εβδομάδα, αυτούς που περισσεύουν στο δημόσιο. Το ΔΝΤ αν ήθελε πραγματικά να κάνει κάτι για τη χώρα θα έπρεπε να υποχρεώσει τους υπουργούς των τελευταίων 35 χρόνων να υποδείξουν αυτοί, όσους πρέπει να απολυθούν. Η σκέψη είναι απλή. Την χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα την έχουν «κυβερνήσει» 2.000 άνθρωποι. Μιλώ για τους 500 υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ελάχιστους αριστερούς που έλαβαν κυβερνητικά πόστα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Προσθέτω και τους 700 Γενικούς Γραμματείς και προέδρους Οργανισμών, που στην πλειοψηφία τους ήταν αποτυχόντες ή συνταξιούχοι Βουλευτές. Υπολογίζω και τους 800 Περιφερειάρχες, Νομάρχες και Δημάρχους που διαχειρίστηκαν τα τοπικά ρουσφέτια. Όλοι αυτοί οι 2.000 νοματαίοι ήταν που έκαναν την ζημιά στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ψηφοφόροι τους, συγγενείς τους, συνάδελφοι τους, σύντροφοι τους, συνεργάτες τους, συντοπίτες τους, γειτόνοι τους, βοηθοί τους, βαφτισιμιοί τους, φίλοι τους, κουμπάροι τους, συμφοιτητές τους, ήταν αυτοί που πλημμύρισαν το δημόσιο.

Αυτοί δημιούργησαν τους υπεράριθμους. Αυτοί παρέκαμπταν το ΑΣΕΠ και φόρτωναν με ανίκανους το δημόσιο. Αυτοί δημιούργησαν τις στρατιές των συμβασιούχων τους οποίους μονιμοποιούσαν με το σταγονόμετρο αφού πρώτα τους «άρμεγαν» στις κάλπες. Άλλαζε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και η Κατεχάκη γέμιζε με Κρητικούς. Άλλαζε ο υπουργός Οικονομικών και το Σύνταγμα πλημμύριζε από Θεσσαλούς. Τα ίδια και στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΣΚ, τον ΟΛΠ, τον ΟΣΕ, τις Μεταφορές, στις Τράπεζες (όταν ήταν κρατικές), στις Περιφέρειες, στις Αναπτυξιακές εταιρίες των Δήμων κοκ. Τα ονόματα των μεγάλων ρουσφετολόγων είναι γνωστά, δεν τα αναφέρω για να μην αδικήσω κάποιους άλλους υπουργούς, δημάρχους, Προέδρους, Γενικούς που και αυτοί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Ελάχιστοι που διαχειρίστηκαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν διορισμούς.

Η λύση λοιπόν είναι μία. Οι 2.000 που συγκροτούν την πολιτική τάξη της χώρας (εν τη ευρεία εννοία) να υποχρεωθούν, να δώσουν τους καταλόγους με τα ρουσφέτια τους. Ο καθένας να δώσει τουλάχιστον 100 ονόματα. Αμέσως αμέσως θα έχουμε τις λίστες με τους 200.000 που βρέθηκαν στο δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο κατά παράβαση των διαδικασιών, των κανονισμών, των νόμων και της ηθικής. Γιατί πόσο ηθικό είναι να παίρνεις τη θέση του διπλανού σου επειδή εσύ έχεις κομματική ταυτότητα και αυτός δεν έχει. Τόσους ακριβώς, 200.000, μας ζητά να απολύσουμε και η τρόικα. Σε τρείς δόσεις: 60.000 φέτος, 60.000 του χρόνου και 80.000 το 2013 αν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι άσχημα.

Αν γίνει δεκτή η πρόταση αυτή όμως, δεν υπάρχει κανείς λόγος να κάνουμε μισές δουλειές. Μπορούμε μια και έξω να απαλλάξουμε τη χώρα από όλο το περίσσιο βάρος του δημοσίου και να γλυτώσουν οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί νέες περικοπές και η κοινωνία νέους φόρους. Δεν αμφισβητώ ότι με την εφαρμογή της πρότασης, θα υπάρξουν και ορισμένες αδικίες γιατί ανάμεσα σε αυτούς που προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά είναι και ορισμένοι προικισμένοι και ικανοί άνθρωποι που αναγκάστηκαν να καταφύγουν στους «πολιτευτές» τους με «πόνο ψυχής». Οι αδικίες αυτές όμως θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που πάνε να γίνουν τώρα με την εργασιακή εφεδρεία. Χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς πραγματική αξιολόγηση, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, άνθρωποι που απλώς δεν τα έχουν καλά με την διοίκηση (ή με την συνδικαλιστική ηγεσία) της υπηρεσίας όπου εργάζονται.

Δεν υπάρχει άλλη λύση λοιπόν από την άμεση αποδοχή της πρότασης από τα κόμματα της Βουλής που δεν έχουν ασκήσει εξουσία αλλά και από τα συνδικάτα. Όλοι μαζί οι «μικροί» να πιέσουν τον «δικομματισμό» να απολύσει τα ρουσφέτια του. Αυτή, τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να είναι και η κωδική ονομασία της εκστρατείας: «Απολύστε τα ρουσφέτια σας»! Αν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ανταποκριθούν έχουμε και μια άλλη λύση. Να βρεθούν από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους όλοι όσοι διορίστηκαν κάθε που πηγαίναμε για εκλογές, κάθε που επέστρεφε ένα κόμμα στην εξουσία, κάθε που άλλαζε ο υπουργός, κάθε που δημιουργούσαν ένα νέο Οργανισμό. Απλώς είναι μια πιο χρονοβόρα μέθοδος γι'αυτό επιμένω ότι θα ήταν καλύτερα να υποχρεωθεί η πολιτική ελίτ της χώρας να συντάξει εδώ και τώρα, «τους καταλόγους των ρουσφετιών» και να τους παραδώσει απευθείας στην τρόικα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ει δυνατόν, μήπως και προλάβουμε και πάρουμε και την έκτη δόση. Χέρι με χέρι.



18 σχόλια:

  1. κ. Θεοδωράκη (λυπάμαι ότι είστε συνεπώνυμος με έναν ανθρωπο που ακόμη αντιστεκεται)
    Δε φτάνει που θα απολυθούμε, αλλά θελετε να μας απολύσουν και με το στίγμα του γλειφτη και του ανθρώπου που διορίστηκε μετά από ρουσφέτι. Λυπάμαι! Γιατί, εμείς θα απολυθούμε καικανείς άλλος.Προσωπικά ουδεποτε χρησιμοποίησα οποιοδήποτε μέσο για τη δουλειά μου.Αλλά θα είμαι σύντομα στις λίστες εν εφεδρεία ως αορίστου Χρόνου. Εως τώρα για να γνωρίζετε με τρία παιδία λαμβάνω καθαρά στα χερια μου 1300 ευρώ (Μόνο αυτά.Μαζίκαι τα δυο επιδόματα) από τα οποία καλύπτω τα οδοιπορικά για την εργασία μου τα οποία λαμβάνω μετά από 1χρόνο. Δανείζω το κράτος δηλαδή.¨οχι τώρα.Χρόνια τώρα.

    Απόστολος Παπαδημητρίου
    Αρχαιολόγος του ΥΠΠΟΤ
    κατοικος Χαϊδαρίου,αν αυτό σας λεει κατι.

    Περιμένω να με βρείτε ή να σας βρω (εχω δει ότι ψηφίζετε στο 1ο Δημοτικό σχολείο) για να μου αναλύσετε από κοντά την άποψή σας και να σας πω και γω τη δική μου. Έως τότε μπορεί να είμαι Έφεδρος...δηλαδή απολυμένος! Γιατί και την περίοδο της δήθεν ευμάρειας εμείς είμασταν σε παρόμοια κατάσταση. Τωρα περιμένω απλά την απόλυση και την εξαθλίωση.Γιατί πείτε μου ακριβώς ως αρχαιολόγος που θα βρω δουλειά; Θα προστεθώ και γω στους εκαντοντάδες άνεργους συναδέλφους με μεταπτυχιακό,διδακτορικό εμπειρία. Κατ' αρχάς απλά λυπάμαι για την ευκολία χαρακτηρισμών και τον κοινωνικό αυτοματισμό σας.
    Τελειώνοντας εχω να σας πω ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι αρχαιολόγοι,συντηρητές και εργάτες ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το τάφο της Βεργίνας και πολλά άλλα, δημόσιοι υπάλληλοι ήταν αυτοί που αξιοποίησν αρχαιολογικούς χωρους με το Γ΄ΚΠΣ και τώρα με το ΕΣΠΑ,δημόσιοι υπάλληλοι ήταν αυτοί που διέσωσαν τα μνημεία και έδωσαν τροφή στον Τουρισμό με ότι θετικό συνεπάγεται. Εμείς όμως θ' απολυθούμε και σεις μας στιγματίζετε κι από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εκνευρίζουν μερικοί, πάρα πολύ, όταν κάνουν τον χαζό και μετά προσάπτοντας στους άλλους την "έντεχνα χαμηλή αντιληπτική ικανότητά τους", τους επιτίθενται και προσπαθούν να τους μειώσουν.
    Μα κύριε μου, ο άνθρωπος λέει να την γλυτώσετε εσείς που δεν μπήκατε με βίσμα και να φύγουν αυτοί που ήτανε ρουσφέτια.
    Που διαφωνείτε;
    Στο ότι γενικά η απόλυση μέσω της εφεδρείας, δεν γίνεται μ'αυτή την μέθοδο, αλλά με άλλα κριτήρια;
    Να τα πείτε εκεί που εκφράζονται αυτά τα άλλα κριτήρια και πάψτε να κάνετε τον χαζό, διότι μπορεί στο τέλος να σας απολύσουν γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο και θα έχουν δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Σ.Θ. Απόστολε πιθανά δεν θα σου απαντήσει γιατί το κείμενο είναι αναδημοσίευση. Εμείς τάχουμε ξαναπεί αλλά δεν μπορώ να σε παρηγορήσω. Είναι γνωστό ότι και η εφεδρεία ρουσφέτι θα είναι του δικομματισμού και θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε. Είναι πια αργά όμως. Όταν οι ΔΥ δεχόντουσαν να καλύπτουν τους επίορκους και τα ρουσφέτια ανάμεσά τους με το σύνθημα "ούτε μια απόλυση στο δημόσιο", όταν τα κόμματα της αριστεράς επίσης την ίδια άποψη είχαν και έχουν -όλα αδιακρίτως- έφεραν την συλλογική ευθύνη αντί της διάκρισης. Τώρα επίσης οι ΔΥ αντιμετωπίζονται χωρίς διάκριση από τους ιδιωτικούς, που απολύονται ελεύθερα καθημερινά, και ο εμφύλιος καλά κρατεί. Μόνο η διάκριση θα έσωζε την κατάσταση. Και σίγουρα όσοι ψήφιζαν τα δυο κόμματα έναντι ισόβιας εξασφάλισης μέσω διορισμού φέρουν ολόκληρη την ευθύνη - γιατί σε αυτήν την χώρα κάποιος πρέπει και να φταίει. Λιγότερο ή περισσότερο δεν έχει σημασία.
    Ακόμη και τώρα λοιπόν, προτείνω να ζητήσετε να απολυθούν αυτοί που πρέπει - όσο τους θεωρείτε θύματα του συστήματος, μοιραία θα αντιμετωπίσετε την οργή του εμφυλίου με την υπόλοιπη κοινωνία που την χρεοκόπησε το διεφθαρμένο κράτος και οι πελάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτού του είδους τα άρθρα πως πρέπει να τα εκλαμβάνουμε;
    Ως σοβαρές πολιτικές προτάσεις;
    Ως πνευματικές ασκήσεις;
    Πάντως ο κ. Θεοδωράκης φαίνεται να την σκέφτεται σοβαρά γιατί μιλάει για εφαρμογή της πρότασης και την προτείνει μάλιστα ως "μια είναι η λύση" (με παραλλαγή το Γενικό Λογιστήριο).
    Και κάτι άλλο. Κάποιοι από αυτούς συνταξιοδοτήθηκαν ήδη. Έχει αίσθηση τι σημαίνει 35 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό με τις συντάξεις Δημήτρη είναι μεγάλο θέμα. Δεν νομίζω ότι επειδή κάποιος είναι συνταξιούχος ..."δεδικαίωται". Εκτός το νέο μισθολόγιο προφανώς πρέπει να γίνει και νέο συνταξιολόγιο και να περικοπούν μετά από μελέτη οι αδικαιολόγητα υψηλές συντάξεις προς όφελος των δημοσίων εσόδων. Γιατί πάρα πολλά ρουσφέτια είναι πια στην σύνταξη.
    Αντί για οριζόντιες περικοπές -που είναι καθαρά ταξικές αφού αφορούν όλους, δίκαιους και άδικους - ας γίνουν στοχευμένες και κάθετες αποδίδοντας έσοδα και δικαιοσύνη. Μπουρλότο στο πελατειακό κράτος, αναδρομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Θεοδωράκη, πώς μιλάτε έτσι για τους φίλους σας; Για τους πελάτες του εστιατορίου σας; Δευτέρα πρωί με τον κηδεμόνα σας στο γραφείο της κυρίας Μαριάννας Bαρδινογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κ. Κωστή(αλήθεια πιο τοεπώνυμό σας;)

    Αντιπαρέρχομαι τα εξυπνακίστικα και χωρίς λόγο σχόλιά σας για το πρόσωπό μου για να κάνω διάλογο.
    Ξεκαθαρίζω καποια πραγματα:
    ΠΡΩΤΟ.Αυτοί που θα τη γλυτώσουν είναι τα βίσματα και ο κ.Θεοδωράκης ως έμπειρος δημοσιογραφος το ξερει πολύ καλά αυτό. Αυτό που κάνει με το κείμενό του, εναι να προσάπτει στον εν εφεδρεία υπάλληλο και το τίτλο του γλειφτη.
    Κανείς δε θα τον πιστεψει όταν θα λεει"με έδιωξαν αν και δούλευα"
    ΔΕΥΤΕΡΟ: Για μένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ εφεδρείας και απόλυσης. Κανένας δε πιστεύει ότι θα προκηρυχθούν θέσεις στο αμεσως χρονικό διάστημα.Ομισθός της εφεδρείας δε θα ξεπερνά κατα 50 ευρώ το επίδομα ανεργίας.
    ΤΡΙΤΟ:Δεν απαντήσατε σε κάποιο θεμα από αυτά που σημείωσα στο σχόλιό μου.Βεβαια το σχόλιό μου δεν απευθύνονταν σε σας.

    Αγαπητέ Γιωργο.
    Ως παράταξη Ενωτική αγωνιστική κίνηση στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού εχουμε κανει κατά καιρούς συγκεκριμένες καταγγελίες, οι οποίες βγήκαν και από το Κουτί της Πανδωρας στη Τηλεόραση και από την Ελευθεροτυπία (υπόθεση περίστυλο) για συγκεκριμμένες ατασθαλείες συγκεκριμένων προσώπων, για παράδειγμα μέσω μη κερδοσκοπικών Εταιρειών. Λετε να φύγουν αυτοί και να επιβραβευτούμε εμείς; Δε νομίζω.Αυτά γιατί εχεις στρεβλή εικόνα για το πως δρουν οι αριστερές παρατάξεις. Όλα στον κουβά τα ρίχνεις. Είναι πολλοί λίγοι αυτοί που δε δουλεύουν και είναι αυτοί που χαίρουν αυτή την περίοδο της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας.
    Διακρίνω και σε σενα ένα κοινωνικό αυτοματισμό ο οποίος δεν αρμόζει στις δυσάρεστες καταστάσεις που ζούμε. Η τρόικα και η Κυβέρνηση δε θελεινα καθαρίσει τους καλούς από τους κακούς Δημόσιους Υπαλλήλους. Θελει να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις στη κοινωνία. Θελουν να μειώσουν τους μισθούς. Αυταπατάσθε αν νομίζετε ότι αυτά είναι μεταρρυθμίσεις

    ΥΓ: Επειδή διαβασα και κάποια άλλα πραγματα στο μπλογκ σου σου στελνω ένα λίνκ http://www.sea.org.gr/press/pages/viewpress.aspx?PressID=89 Γιατί τα προβλημτα δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή ούτε με παχιά λόγια.

    Τη καληνύχτα μου.

    Απ. Παπαδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Απόστολε. Παιδί δημοσίου υπαλλήλου είμαι και γνωρίζω. Επίσης πολλοί φίλοι μου είναι ή ήταν δημόσιοι υπάλληλοι σε πιο "προωθημένες" υπηρεσίες από την δική σου. Υπάρχουν λοιπόν τέτοιες όπου οι επίορκοι και τα ρουσφέτια είναι ο κανόνας και άνθρωποι σαν και σένα η μειοψηφία. Μην βγάζεις λοιπόν συμπεράσματα από τον άμεσο περίγυρό σου μόνο.
    Κατά τα άλλα θα ήθελα να δω από την αριστερά ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων των πραγματικά εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταγγελίες των βυσμάτων και των ρουσφετιών που κατέστρεψαν το δημόσιο και μαζί τον ιδιωτικό τομέα. Μια σκούπα από την αριστερά ενάντια στην ανήθικη χρήση του δημοσίου για ίδιον συμφέρον. Αυτό θα ένωνε την κοινωνία της εργασίας και θα απομόνωνε τα λαμόγια.
    Επίσης καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανδρέου είναι το επώνυμό μου.
    Δεν κατάλαβα σε τι δεν απάντησα και γιατί να απαντήσω.
    Σχολιάζετε κάτω από μία ανάρτηση και την διαστρεβλώνετε, όπως σας επισήμανα και αντί να ζητήσετε συγνώμη, ζητάτε και τα ρέστα.
    Οχι κύριε αρχαιολόγε. Δεν είναι πρόβλημα της κοινωνίας η μονιμότητα των ΔΥ. Πρόβλημά της είναι οι παροχές που έχουν από αμειβόμενους από το υστέρημά της υπαλλήλους.
    Είμαστε σε κρίση, επειδή επί πολλά χρόνια, πληρώνετε κόσμος, που δεν το άξιζε, όπως ομολογείτε και σείς, όταν λέτε, ότι θα απολυθείτε εσείς οι καλοί και όχι τα βύσματα.
    Πιθανά θα γίνει έτσι και ο Θοδωράκης, προτείνει να απολυθούν αυτοί και όχι εσείς.
    Εσείς όμως μας λέτε, ότι επειδή υπάρχει κίνδυνος να απολυθούν οι καλοί, να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους κακούς, που εσείς ο ίδιος, αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν. Μας λέτε δηλαδή, δεν πειράζει ρε αδερφέ, αν πληρώνονται και απατεώνες, σημασία έχει να μην απολυθώ ΕΓΩ.
    Νομίζω ότι μόνο γι'αυτό πρέπει να απολυθείτε κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρη, η νηπιακη σκεψη ενος αρχιγλειφτη του ''εκσυγχρονιστικου'' ΠΑΣΟΚ σε προβληματιζει σοβαρα βλεπω. Υ.Γ. Προτεινω , οποιος απο τους 2000 δεν δωσει λιστα, να μεταφερθει αυθωρει και παραχρημα στην ΕΣΑ οπου ο εν λογω δημοσιογραφισκος θα ριχνει αλατσι στις πληγες μεχρι να μαρτυρησουν αλλα και σεις αρχαιολογε μου να προσεχετε γιατι δεν εγγυωμαι τιποτα. Υ.Γ.2 Ηκυβερνηση υπολογισε οτι απο την εφεδρεια θα εξοικονομησει 615 εκατομμυρια, 4 φορες λιγοτερα απο το λαθρεμποριο πετρελαιου δηλαδη. Ειναι ευκολο να παριστανεις τον Σαυλοκ, ειναι πολυ δυσκολο να εχεις σοβαρη σκεψη σημερα , δυστυχως. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρίμα βρε mike - έγινες αυτό που μισούσες...τουλάχιστον μην το μεταμφιέζεις σε πολιτική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντι να απαντησεις στο αν εχει ιχνος σοβαροτητας η ιστορια με τις λιστες των 100 ανθρωπων απο τους 2000 κυβερνησαντες, αναμασας το περιορισμενο νεοφιλελευθερο λεξιλογιο του τιποτα και του ασημαντου. Κριμα σε σενα για την μεταλλαξη σου, αλλα και μπραβο σου για την αποχωρηση σου απο την Δημοκρατικη Αριστερα. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε να τελειώνουμε με τους δημοσίους για να ασχοληθούμε και με Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @mike: Φυσικά και το κείμενο δεν περιγράφει (και δεν μπορεί άλλωστε) ρεαλιστικά του τι μπορει να γίνει (έχει μπόλικη χιουμοριστική σκοπιά, αλλά που να το καταλάβετε οι αγέλαστοι) αλλά δείχνει στην σωστή κατεύθυνση: να πληρώσουν αυτοί που φταίνε και όχι όσοι εργάζονται και απέκτησαν ότι απέκτησαν με νόμιμο τρόπο.
    Κατανοώ ότι η διαφθορά είναι βαθιά, μικρή , μεσαία και μεγάλη κι ότι χρειάζεται μια στροφή σε όλη την κοινωνία για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στα περι δικαίου, αλλά τουλάχιστον ας δείξουμε τον ένοχο: το πελατειακό κράτος και όσους σιγόνταραν την συναλλαγή.
    Βλέπεις εκτός από τον καπιταλισμό mike υπάρχει και η διαφθορά. Κι αυτό δεν είναι νεοφιλελεύθερο - ίσως φιλελεύθερο, ίσως περί ισότητας και αλληλεγγύης. Γι αυτό αποχώρησα από την Δημοκρατική Αριστερά - στα είχα πει άλλωστε, και σε σένα και στον κοινό μας φίλο εγκαίρως... μετά ήρθε και το συνέδριο, άστα καλύτερα.
    Ξαλάφρωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Mike έχει δίκιο οτι υπάρχουν άλλα μέτρα που δίνουν τα ίδια και περισσότερα λεφτά στο Δημόσιο (πχ εξίσωση φόρων πετρελαίου).

    Αλλα υπάρχει μεγάλη αντίδραση.

    Ακόμα υπάρχουν βύσματα που μπορεί να δουλεύουν εντελώς επαγγελματικά. Και ο Θεοδωράκης το γράφει αυτό. Το κακό είναι οτι εδώ που φτάσαμε θα την πληρώσουν δυστυχώς πολλοί που δεν φταίνε.

    Mike το θέμα είναι πως αν η κοινωνία ανέχεται τη διαφθορά και την αναξιοκρατία είτε καπιταλισμό έχεις είτε σοσιαλισμό δεν υπάρχει ελπίδα. Αν λυθούν αυτά ΟΚ, νομίζω οτι ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλύτερος.

    Αυτό που ελπίζω είναι να ξαναγεννηθεί μέσα μας η αλληλεγγύη και να μπολιαστούμε και με λίγη αξιοκρατική ματιά. Και ίσως μπορεί να ελπίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμε προσυπογραφω mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ κ. Ανδρέου
    Δεν διαστρεβλωσα τίποτε απ'όσα είπε ο κ.θεοδωράκης. Στο πρώτο σχόλιό μου ζήτησα απαντήσεις,αλλά απάντηση δεν πήρα παρα μονο εξυπνακισμούς από σας που δε σας ξερω ούτε με γνωρίζετε.
    Επανήλθα με σχόλιό μου και ανέφερα ότι η παράταξη στην οποία ανήκω στο ΥΠΠΟΤ κατήγγειλε δημόσια πολλάκις ρουσφετια,λαμογιές κλπ. για περισσότερα ρωτήστε στελεχος της ΔΗΜΑΡ στο ΥΠΠΟΤ για να καταλάβετε τι εννοώ.Αντ' αυτού κατακριθήκαμε ως αριστεριστές κλπ. Όσο για τις τελευταίες κρισεις σας για το πρόσωπό μου δε με γνωρίζετε για να προβαίνετε και σε αξιολογήσεις. Δε γνωρίζετε ούτε την επιστημονική δουλειά,ούτε τη Δημοσιουπαλληλική μου.Και σεις δεν είστε ο κατάλληλος να σας απολογηθώ.Όταν αναλάβετε αξιολογητής της Τρόικας τότε μπορούμε να τα ξανασυζητήσουμε.
    Όσο για τις παροχές πιστέψτε με δε θα θέλατε να τις είχατε.

    Εγώ δύναμαι να σας τα δώσω αναλυτικά.
    Θα σας πρότεινα να κρατάτε μικρό καλάθι όταν προβαίνετε σε κρίσεις.

    ΥΓ: αυτή τη στιγμή ακούω για μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό για να καταλάβετε ότι πέφτετε σε παγίδα να διαφοροποιείτε τους εργαζόμενους.

    Απόστολος Παπαδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΝΤΟΠΙΌΤΗΤΑ
    Τα τελευταία χρόνια με πιέσεις των συνδικαλιστικών σωματείων έχει κατακτηθεί η εντοπιότητα με μόρια δύο ετών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
    Ειδικά στις μικρές πόλεις όταν ο ελεγκτικός μηχανισμός αποτελείται από στελέχη με τόπο καταγωγής την περιοχή που καλείται να ασκήσει τα καθηκοντά του?
    Eννοείται πως δεν μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά.
    Δεν μπορεί ο αστυνομικός, ο εφοριακός, ο υπάλληλος του υγειονομικού, ο πολεοδόμος κ.α να υπηρετούν στους τόπους καταγωγής τους.
    Οι μισοί είναι συγγενείς και οι άλλοι μισοί φίλοι, πρώην συμμαθητές και γενικά γνωστοί.
    Ποιος δεν έχει πάρει κλίση για παρκάρισμα σε επαρχιακή πόλη με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα των ντόπιων να μην έχουν πάρει?
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU