Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

"Κούρεμα" της Εκκλησίας ΑΕ, τώρα!!


Διαβάζω στα ΝΕΑ την είδηση:

Τι έφερε από το Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος
Ενδιαφέρον του εμιράτου για μάρμαρα και ενέργεια έδειξαν οι διερευνητικές επαφές του κ. Ιερώνυμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Mάνος Χαραλαμπάκης, 27 Οκτ 2011

Η μείωση των εσόδων της Εκκλησίας λόγω της οικονομικής κρίσης οδήγησε τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι το Κατάρ, σε αναζήτηση συνεργασιών και επενδυτών για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν - σε διερευνητικό στάδιο - ήταν και πιθανές επενδύσεις. Ο κ. Ιερώνυμος αποφεύγει προς το παρόν να προβεί σε ανακοινώσεις, διότι θέλει πρώτα να ενημερώσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα ωστόσο με επιχειρηματικές πηγές, ανάμεσα στα άλλα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την πλευρά του Κατάρ για εξόρυξη μαρμάρων σε εκτάσεις της Εκκλησίας.
Ενα από τα «άγια πρότζεκτ» της Εκκλησίας στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδά της είναι αυτό των επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών πάρκων. Κι αυτό διότι η Εκκλησία διαθέτει μεγάλες εκτάσεις σε όλη τη χώρα - εκτάσεις που θεωρούνται κατάλληλες για τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις.
(η συνέχεια εδώ)

Τι να πει κανείς... Στο ελληνικό κρατίδιο, που εκλιπαρεί τους εταίρους του στην ΕΕ για ευνοϊκή δανειοδότηση και κούρεμα του χρέους του, υπάρχει ένα παράλληλο παρα-κράτος. Αυτό της Εκκλησίας ΑΕ. Μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ελπίδας (μέχρι εδώ νόμιμης όσο υπάρχουν πελάτες) που κατέχει όμως εκατομμύρια στρέμματα γης μέσω διαβλητών τίτλων ("χρυσόβουλα"), χιλιάδες ακίνητα διασκορπισμένα σε χιλιάδες νομικά πρόσωπα, και τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων ΟΛΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ! Και την ίδια στιγμή, οι έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται ετησίως με 220 εκατομμύρια ευρώ για την μισθοδοσία των κληρικών υπαλλήλων της θρησκευτικής αυτής εταιρίας που λάθρα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Η εκκλησία έχει εξαιρεθεί -με παρέμβαση του υπουργού οικονομικών και αντιπροέδρου- από κάθε μέτρο του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου και οι ιεράρχες της από κάθε περικοπή.
Με αυτές τις πλάτες οι επικεφαλής της εκκλησίας επιδίδονται απερίσπαστοι στην προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των αφορολόγητων εσόδων τους. Η ίδια τους όμως η δραστηριότητα τους προδίδει. Μοιραία θα τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή των φτωχών υπηκόων του θεοκρατικού κρατιδίου που στενάζει παραδίπλα. Μέχρι η λαϊκή αγανάκτηση να απευθυνθεί και κατά των ρασοφόρων υποκριτών, καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο να ενώσουν τις φωνές τους:
  • Για την φορολόγηση των εσόδων και της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας όπως φορολογείται και κάθε έλληνας πολίτης ή επιχείρηση.
  • Για ένα γενναίο κούρεμα της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του δημοσίου και όσων θέλουν να καλλιεργήσουν την εγκαταλελειμμένη γη ή να επενδύσουν σε σχέδια ΑΠΕ. Το κούρεμα να αντιστοιχεί στα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου από την προνομιακή αντιμετώπιση της εκκλησίας τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τον συνταγματικό έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας από το ...Βυζάντιο (τίτλοι που καταργήθηκαν με την ελληνική ανεξαρτησία).
  • Για την ανάληψη της μισθοδοσίας και της καταβολής των συντάξεων των κληρικών υπαλλήλων από την εταιρεία τους, Εκκλησία ΑΕ (επενδυτική, μεσιτική, τουριστική, ευχελαίων, γάμων, βαφτισιών, εξορκισμών κλπ) και αντίστοιχη ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων που υπέστησαν άδικες περικοπές.
  • Για τον πλήρη θεσμικό χωρισμό εκκλησίας και κράτους.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία όλα αυτά, και συμφωνώ 100%. Πώς τα κάνουμε πράξη όμως; Με ποιον τρόπο τα διεκδικούμε όλα αυτά, και, το σημαντικότερο, πως πείθουμε τον συντηρητικό μέσο Έλληνα πολίτη για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πολιτικής; Φαντάζομαι ότι μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός έτσι, υπό την έννοια ότι μαζί του ζούμε και θα ζούμε, ισότιμα μέλη της ίδιας κοινωνίας.
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκκλησία επί πολλά χρόνια επηρεάζει κατευθύνει και επιβάλλει τις επιθυμίες της για την πολιτική σύνθεση του πολιτικού προσωπικού.
    Αυτό που επιδιώκει όλα αυτά τα χρόνια είναι να διατηρήσει το θολό τοπίο για αυτά που θεωρεί περιουσιακά της δικαιώματα.
    Οι αχρείοι και άχρηστοι πολιτικοί σιγοντάρισαν με θέρμη αυτήν την κατάσταση.
    Τους έδωσαν και τους δίνουν την δυνατότητα να πιστεύουν πως τους ανήκουν βουνά, νησιά και λίμνες.
    Οι νόμοι μεταβίβασης περιουσιακών που ισχύουν για τον λαό έχει σαν αποτέλεσμα με τους φόρους κληρονομιάς κάθε πέντε μεταβιβάσεις να πληρώνεις τόσα που είναι σαν να το ξανααγοράζεις.
    Για τους μόνους που δεν ισχύουν αυτά είναι για τους παπάδες.
    Με τα βυζαντινά χρυσόβουλα και τις αγορές από τους Τούρκους θεωρούν πως έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.
    Το Ρωμαϊκό Βυζάντιο ως γνωστόν κατέσφαξε και κατεδίωξε τους Έλληνες. Γκρέμισε αρχαίους ναούς και στην θέση τους φύτεψε εκκλησίες.
    Το πάθος τους να υπερασπίζονται την Ιταλική Βυζαντινή αυτοκρατορία και η προσπάθεια για ιστορική ενσωμάτωση με την Ελληνική ιστορία είναι για να μη χάσουν την ισχύ τους τα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα που τα μοστράρουν σαν τίτλους ιδιοκτησίας.
    Καιρός είναι σαν Ελληνισμός να τελειώνουμε με αυτές τις μαύρες σελίδες αυτού του τόπου.
    Καιρός είναι να ξαναγραφεί η ιστορία με τα πραγματικά γεγονότα και όχι με την προπαγάνδα των παπάδων που προσπαθούν να σώσουν το μαγαζί τους.
    Είτε το θέλουμε είτε όχι διανύουμε το έτος 2011.
    Νισάφι πια με τα παραμύθια, ούτε τα μικρά παιδιά πλέον δεν τα χάφτουν.
    Γιώργος EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος των γκρεμισματων, διεσωσε και παμπολα αρχαια κειμενα. Η ενοτητα των αντιθετων που λενε και οι τροτσκες.mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU