Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η ολοκλήρωση της τραγωδίας


Το παλαιό πολιτικό προσωπικό, το αποκλειστικά υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας τα κατάφερε πάλι - δεν εγκαταλείπει με τίποτα τον αγώνα να διατηρήσει τον έλεγχο της εξελίξεων και να ολοκληρώσει τα σχέδιά του πριν εγκαταλείψει με λαϊκή εντολή την εξουσία.
Όλοι αυτοί οι φανεροί και κρυφοί οπαδοί της δραχμής -οι αυριανοί ολιγάρχες ρωσικού τύπου- κατευθύνουν με σιδηρά πυγμή τη χώρα στην χρεοκοπία. 
Τηρούν οριακά τα προσχήματα "υπακούοντας" υποκριτικά και μόνο* στην αγωνία του λαού και στις δραματικές παραινέσεις και τους όρους των Βρυξελλών, απλά για να κερδίσουν χρόνο. 
Εξασφαλίζουν την παρατεταμένη ακυβερνησία μπλοκάροντας κάθε λειτουργική λύση. 
Στερούν το κράτος από τα έσοδα διατηρώντας το διεφθαρμένο μηχανισμό σε λειτουργία και την αγορά χωρίς ρευστότητα. 
Στερούν κάθε αυτονομία από τον νέο πρωθυπουργό διατηρώντας τους ίδιους καταστροφικούς κύκλους, τύπου Βενιζέλου, στην διαχείριση χωρίς καμιά πλέον νομιμοποίηση. 
Ψάχνουν αχυράνθρωπους, σπιλώνουν εντιμότητες και συνειδήσεις καλόπιστων προσφερόμενων, λερώνουν την κοινωνία με το σάπιο αποτύπωμά τους. 

Τόσος χρόνος χάθηκε επίτηδες: μέχρι σήμερα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί ήδη η μισή προεκλογική περίοδος την οποία αρνήθηκαν μετά βδελυγμίας γιατί δήθεν δεν υπήρχε χρόνος - ενώ για τα καραγκιοζιλίκια τους υπάρχει άφθονος... 
Κάθε μέρα που παραμένουν στην εξουσία μας στοιχίζει πλέον μήνες και χρόνια αδιεξόδου και κρίσης. 
Πάρτε τους τις υπογραφές και ρίξτε τους τώρα! 


*Γιατί ναι, θα ορίσουν πρωθυπουργό. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες όχι τον, αν μη τι άλλο, βαθύ γνώστη των οικονομικών και αποδεκτό από τους εταίρους μας, Παπαδήμο, αλλά ή κάποιον επιτυχημένο ...δικαστικό, ή τον ευρωπαίο ...συνήγορο του πολίτη, τον θυρωρό τους ή και την καμαριέρα τους, αρκεί να μην έχει γνώσεις και να μην θέτει όρους. Αρκεί να τον ελέγχουν για να συνεχίσει το ίδιο καταστροφικό δικομματικό κύκλωμα να καθορίζει την μοίρα της χώρας...

6 σχόλια:

  1. Οσο το σκέφτεται κανείς τόσο συνειδητοποιεί οτι αυτό το πολιτικό σύστημα θέλει την δραχμή.

    Οσο δανείζονταν συντηρούσαν τον στρατό τους και μοίραζαν στους φίλους τους με δανικά και αρα κρατούσαν την εξουσία. Τώρα που δανεικά γιοκ, θέλουν να μπορούν να τυπώνουν ώστε να συνεχίσουν τα ίδια.

    Απλά δεν έχουν τα @@ να το κάνουν ουτε καν να το ψελίσουν και οδηγούν ή εμάς ή τους Ευρωπαίους να το κάνουμε/κάνουνε για αυτούς.

    Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό αλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος με τους καραγκιόζηδες. Αλλά για να συνεχίσω το σχόλιό μου από το προηγούμενο άρθρο, στην κυβέρνηση αυτών επιχειρηματολογούν κάποιοι σοβαρά να μπει ή να στηρίξει η ΔΗΜΑΡ; Η είσοδος της ανανεωτικής αριστεράς σε μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν η καταστροφή της. Αυτό που πρέπει κατ' εμέ να κάνουν ΔΗΜΑΡ και ΟΠ, μακάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν το βλέπω, είναι να απαιτήσουν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την χώρα στο ευρώ με κύριο γνώμονα μια προοδευτική αντίληψη περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα κόμματα αυτά θα πρέπει να το απαιτήσουν, να κάνουν συλλαλητήριο! Θεωρώ πως είναι αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τελευταιες εξελιξεις ερχονται απο ....τα βορεια.

    Πρωτα ανακοινωθηκε οτι συνεληφθη ο προεδρος Μακης Ψωμιαδης, στα Σκοπια.
    Δευτερον, διαρροες υποδεικνυουν ως νεον Πρωθυπουργον τον Προεδρο της Βουλης, τον εκ Καστοριας ορμώμενον Φιλιππον Πετσαλνικο, γερμανομαθην, στενον φιλον του ΓΑΠ.

    Νομιζω οτι οι ποιητες ειναι -παντοτε- πιο μπροστα απο την εποχη τους.
    Ετσι λοιπον στους αισιοδοξους για την πορεια της χωρας μας, σαν τον γραφοντα, ο ποιητης υπενθυμιζει... αδιστακτα σχεδον "τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα"


    Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ

    Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
    όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
    το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
    τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

    Τίτος Πατρίκιος

    Αφωτιστος Φιλλελλην

    ΥΓ Ο Φίλιππος Πετσάλνικος είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, πρόεδρος της Βουλής από το 2009. Έχει τιμηθεί με τον Μεγάλο Σταυρό της Αξίας με Αστέρα του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
    Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από αγροτική οικογένεια. Έκανε σπουδές νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα νομικά και στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Βόννης, στη Γερμανία. Για να εξασφαλίζει πόρους για τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα εργοστάσια. Κατά τη διαμονή του στη Γερμανία ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είναι παντρεμένος με τη Μαριέλε Μπίντεχντικ και έχουν τρία παιδιά. Ομιλεί γερμανικά και αγγλικά.

    ΠΕΤΣΑΛ στα Βουλγαρικα σημαινει λυπημενος. Λετε να ειναι σημειολογικη επιλογη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tvxs 18:43
    "ΠαΣοΚ, ΝΔ και Λα.Ο.Σ. συμφωνούν στον πρόσωπο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για νέο πρωθυπουργό της κυβέρνησης συνεργασίας. Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή τον Ι. Μουρμούρα (σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Κ. Αντώνη Σμαρά). Δεύτερος αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Πάγκαλος.

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ακόμα πιθανώς στο υπουργείο Αμυνας θα τοποθετηθεί από τη ΝΔ ο κ. Χηνοφώτης

    Από το ΛΑΟΣ θα τοποθετηθούν στην κυβέρνηση ο κ, Βορίδης και ο κ. Κιλτίδης.

    Ο. Κ. Παπανδρέου πρόετεινε στον κ. Λουκά Παπαδήμο τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν αποδέχθηκε αυτή τη θέση."

    Ακριβως τωρα αποχωρησε απο το Προεδρικο Μεγαρο ο Καρατζαφερης φανερα εκνευρισμενος.Λετε να εχασε την ευκαιρια να διορισθουν οι πρωτοι υπουργοι απο το ΛΑΟΣ;

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΥΓ Συμφωνα με τους δημοσιογραφους, ο λογος της αποχωρησης ειναι οτι οι δυο πρωην συγκατοικοι δεν πηγαν στην αιθουσα συσκεψεων, αλλα μιλουσαν μονοι τους, κοινως τον εφτυσαν.

    Τωρα τι συμμετοχη μπορει να εχει η ανανεωτικη αριστερα με τετοιο πολιτικο τραγελαφικο τσιρκο ειναι ενα σοβαρο ερωτημα.

    Ακομα και οι δημοσιογραφοι του FLASH, ελεγαν οτι ολοι οι βουλευτες αυτης της βουλης θα επρεπε να καταψηφιστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα λόγια μου έρχεσαι. Οι τύποι είναι τραγικοί!!! Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα!!!
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η ολοκλήρωση της τραγωδίας" δεν επετευχθη σημερον.
    Ες αυριον η συνεχεια!!!

    Η ΕΡΤ καλειται να επεξεργασθει την πενθημερη ιλαροτραγωδια και να την προβαλλει σε ωριαια επεισοδια και επειδη η ακροαματικοτητα θα ανελθει στο 50%, μονον απο τις διαφημισεις θα συμβαλλει στην αντιμετωπιση του δημοσιου χρεους!!!

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU