Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μια ακόμη ψύχραιμη παρέμβαση

H πρόταση που ...μειοψήφισε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ:

Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο ματαίωσε την τελευταία στιγμή τους «ευσεβείς πόθους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για έναν πρωθυπουργό-μαριονέτα και μια κυβέρνηση-παραβάν. Συνιστά ένα πρώτο ρήγμα στον πολιτικό κοτζαμπασισμό που επικράτησε κατά τις τελευταίες δεκαετίες και οδήγησε τη χώρα και το λαό στο χείλος της χρεωκοπίας.

Η ΔΗΜΑΡ, ως Αριστερά του 21ου αιώνα απελευθερωμένη από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, στέκεται κριτικά αλλά όχι κατ’αρχήν απορριπτικά απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Προτίθεται να την ελέγχει σε κάθε βήμα της και να αγωνίζεται για την δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων απέναντι στον ορυμαγδό που ζούμε και που θα ζήσουμε. Προτίθεται να συμβάλλει από την πλευρά της ως εγγυητής της Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου της Ελλάδας.

Η ΔΗΜΑΡ δεν υπερψηφίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αρνείται όμως και να προσχωρήσει στο μέτωπο της στείρας και εκτός τόπου και χρόνου «αριστεράς», η οποία δεν νοιάζεται παρά για να καρπωθεί την κοινωνική κατάρρευση. Η ΔΗΜΑΡ επιλέγει την κατ’ αρχήν ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Ψηφίζει στη Βουλή «παρόν» και παραμένει μαχητικά και αταλάντευτα παρούσα. Με λογισμό και με όνειρο.


4 σχόλια:

  1. Παρών, όχι παρόν.
    Εξαιρετική πρόταση για την ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν πέρασε. Υπερίσχυσαν τα κλασικά αριστερά στερεότυπα. Που μόνο αριστερά δεν είναι τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είναι δυνατόν να τελείωνει με αυτόν τον τρόπο το κείμενο? Κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση και να εξαπολύει μίσος προς την άλλη αριστερά. Καλά όσο και να διαφωνείς με την άλλη αριστερά(κυρίως του ΚΚΕ )δεν μπορείς να γίνεσαι σαν αυτούς που μας βλέπουν εμάς σαν ''ταξικούς εχθρούς''.
    Κριτικά λοιπόν απέναντι στην κυβέρνηση των φθαρμένων πολιτικάντηδων, των στελεχών του δικομματισμού και της ακροδεξιάς, ενώ ξέρουμε την προιστορία τους...αλλά μην ακουμπήσουμε με την άλλη αριστερά και παθουμε τίποτα..? Σεβασμός στους συντρόφους που αγωνιστήκατε δεκαετίες μαζί. Ντροπή!
    ευτυχώς που μειοψήφησε η πρόταση. καλά τι έχετε πάθει? !15 σπίτια έχετε ο καθένας?? Μήπως έχετε λεφτα στην Ελβετία.. Πραγματικά δεν μπορώ σύντροφοι να σας ψυχολογήσω με τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψευτοιδεολογημα του Ματσαγγανη οτι δηθεν η αρνηση μας για συμμετοχη εφερε την ακροδεξια σε υπουργικους θωκους, απορρεει απο την λειψη ή στρεβλη γνωση της ιστοριας του 20ου αιωνα. υ.γ. οποιος θελει να στηριξει τον Βοριδη, η πορτα ειναι ορθανοιχτη. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι σίγουρος για το αν η συμμετοχή της αριστεράς στις συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης θα απέτρεπε την συμμετοχή των ακροδεξιών. Σίγουρα όμως τους άνοιξε τον δρόμο. Έπαιξαν τον ρόλο της τρίτης δύναμης - αυτόν που περιμέναμε να παίξει η αριστερά. Να αφήσει τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες και να λερώσει επιτέλους τα χέρια της για να θέσει όρους διασφάλισης των χαμηλών εισοδημάτων, την κατανομής των βαρών και της δυνατής ανάπτυξης. Προτίμησε για άλλη μια φορά την απουσία και την καταγγελία. Ιστορική στιγμή. Για μένα σαν την αποχή του Ζαχαριάδη το '46 και την έναρξη του εμφυλίου. Τόσο σοβαρό λάθος το θεωρώ. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μέσα στην αριστερά -κάθε απόχρωσης- η προτεραιότητα της "ιδεολογικής καθαρότητας" από εκείνη της υπεράσπισης με κάθε κόστος των ελάχιστων συμφερόντων του λαού. Τέτοια αριστερά είναι φάρσα. Ας πάρει τα βουνά αφού η πολιτική συγκυρία είναι πολύπλοκη γι αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU