Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Όσα δεν φτάνει ο Σαμαράς... και η Οικο-Αριστερά


Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αριστεροί και οικολόγοι* μπαίνουμε στον κόπο (του) ή και βάζουμε και πλάτη ακόμα με δηλώσεις, στον Σαμαρά και το show του γύρω από την άρνηση υπογραφής των δεσμεύσεών του για συμφωνία στη νέα δανειακή σύμβαση. 
Είναι άραγε εξευτελιστικό και για ποιον, το να υπογράψει ο Σαμαράς, μια συμφωνία που -από πολλούς θεωρείται πια βέβαιο, ότι- υποκριτικά αποδέχτηκε μόνο και μόνο για να μην κλείσει ο δρόμος του  προς την εξουσία;
Μήπως η υπογραφή του προσβάλλει αυτόν τον λαό, που ήδη έχει πληρώσει ακριβά τις επόμενες δόσεις και ζητά με μεγάλη πλειοψηφία να εξασφαλιστεί η συνέχεια της πορείας μας μέσα στην ΕΕ; Μάλλον όχι...
Μήπως προσβάλλει όσους θέλουν καθαρές δεσμεύσεις και όχι παιχνιδάκια "είπα ξείπα" από τους τυχοδιώκτες πολιτικούς τύπου Σαμαρά; Σίγουρα όχι...
Μήπως προσβάλλει όσους ελπίζουν ότι ο Παπαδήμος θα τα καταφέρει παρά τις τρικλοποδιές των κομματικών ισορροπιών; Αυτούς οπωσδήποτε όχι!

Ποιος άραγε επιθυμεί, ο πρωθυπουργός της χώρας να καταναλώνει το κρίσιμο πολιτικό του κεφάλαιο για να βρει τρόπο να ξεγλιστρήσει ο Σαμαράς και η ΝΔ από τις δεσμεύσεις τους;
Ποιος άραγε επιθυμεί οι δυνάμεις της δραχμής και της χρεοκοπίας να επιβάλλουν για άλλη μια φορά την διάψευση των ελπίδων μας ότι θα παραμείνουμε τελικά σε ευρωπαϊκή πορεία και σε κοινή στρατηγική με τους εταίρους μας -παρότι εκείνοι "μέχρι να κάνουν το σωστό, θα δοκιμάσουν όλα τα άλλα";

Ας πιει λοιπόν η ΝΔ το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος. Ας πληρώσει για την διγλωσσία της.
Ας πέσουν εδώ και τώρα οι μάσκες κι ας αποκαλυφθούν οι πραγματικές της προθέσεις. 
Αρκετά έπαιξε με τις τύχες μας. 
Θέλουμε να ξέρουμε κι εμείς μαζί με τους ευρωπαίους, αν και πόσο εννοεί την αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης και την παραμονή στην ευρωζώνη. Ή αν προτιμά, όπως μέχρι πρότινος, τον κλεφτοπόλεμο με την χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή κάτω από μεταμφιέσεις "εθνικής υπερηφάνειας" ή "εθνικής κυριαρχίας". Μήπως άλλωστε τις δυο τελευταίες δεν τις έχουμε ήδη απολέσει κατά μεγάλο μέρος εξ αιτίας της μοιραίας πενταετίας με κυβέρνηση ΝΔ που είχε σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του χρέους; 

Ο Παπανδρέου πλήρωσε ήδη την ανικανότητά του να οδηγήσει τη χώρα σε μεταρρυθμίσεις. Ας πληρώσει τώρα και ο Σαμαράς το μερίδιό του. Ας ταπεινωθεί δίνοντας γραπτές εγγυήσεις για ότι προφορικά ισχυρίζεται πάντα όμως διφορούμενα. Ας αναλάβει ο ίδιος την διάψευση του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού και του ψευδεπίγραφου αντιμνημονιακού μετώπου με την παραδοσιακή αριστερά. Ας αποδείξει ότι δεν είναι με τις δυνάμεις της δραχμής και τους καταθέτες της Ελβετίας όπως εύλογα προδίδει η μέχρι τώρα πολιτική του. 
Ας τον εγκαταλείψουμε στην αυτοπαγίδευσή του - η στρατηγική επανόδου στην εξουσία με όλα τα μέσα τον έφερε ως εκεί: ας καεί τώρα στην φωτιά που άναψε...

*Λέει πχ σχετικά ο φίλος Μ. Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σχετικά με τις απαιτήσεις των ευρωπαίων για γραπτές εγγυήσεις: "Το πολιτικό μας σύστημα είναι όντως σάπιο και υποκριτικό, για την απαλλαγή όμως από αυτό μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κοινωνία." 
Μήπως αυτή η απαλλαγή αφορά επίσης και τους ευρωπαίους φορολογούμενους που θέλουν να ξέρουν που πάνε τα χρήματά τους σε αυτό το "σάπιο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα"; 
Μήπως αποδεχόμενοι τα περί "παραβιάσεως της ευρωπαϊκής νομιμότητας" στο πρόσωπο του Α. Σαμαρά, συμμετέχουμε άθελά μας στην συνέχιση της διαχρονικής εξαπάτησης  των ευρωπαίων εταίρων μας από το διεφθαρμένο παλαιό πολιτικό σύστημα που τώρα καταρρέει, αντί να του δώσουμε μαζί τους την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό της οριστικής απαξίωσης; Μήπως;

27 σχόλια:

  1. Φ.Κουβέλης: Να μην υπογράψει ο κ. Σαμαράς

    Βρέθηκε η νέα συγκυβέρνηση, ο πόλος Σαμαρά-Κουβέλη. Pas mal, που θα λέγανε και στο Παρίσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κουβέλης είναι τελικά μια σκέτη απογοήτευση. πολιτικάντης της πλάκας που το μόνο που τον νοιάζει είναι τα ψηφαλάκια των ζαλισμένων πασόκων. κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα ο Σαμαράς κερδίζει πόντους και πλησιάζει ικανοποιητικά ποσοστά. Φαίνεται ως αντάρτης στην Ευρώπη κλπ. όταν υποχωρήσει θα το κάνει κατηγορώντας το ΓΑΠ ώστε να αποποιηθεί την ευθύνη του και την υποχωρητικότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ο κουβέλης από δίπλα για να ενισχύσει αυτό το προφίλ. τελικά ο μόνος σοβαρός σε όλη αυτή την ιστορία της ελληνικής χρεωκοπίας είναι μάλλον ο ΓΑΠ, όσο και αν η άποψη αυτή σήμερα είναι άκρως μειοψηφική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει ο σαμαράς θα πρέπι να πιει αυτο το πικρό ποτήρι, ως συνέπεια του λαικισμού του.
    ομως και οι εταιροι δεν είναι αθώοι της ολης κατάσασης.
    Για ποιο λόγο ζητούν μια γραπτή δέσμευση, η οποιά στερείται εννομων συνεπειων? Δεν υπάρχει καμια λογική σε αυτο το πράγμα. Η κυρωση της σύμβασης από την βουλή και η υπογραφη της από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, δεσμευει την χωρα νομικά. Τι νόημα έχει να υπογράψει ο όποιος σαμαρας? και αν υπογράψει, τι αξια θα έχει η υπογραφή του, αν την επομένη της υπογραφής παραιτηθεί από προεδρος της ΝΔ ή αν η ΝΔ στις επόμενες εκλογές παρει πχ 10% και δεν είναι κυβερνητικό κομμα???

    με τις ανοησίες των ευρωπαίων, ανοιγεται διαπλατα ο δρόμος για την πολιτική κυριαρχια της εθνικίστικης δεξιας και της πατριωτικης παλαιοκομμουνιστικής αριστεράς.

    Το μόνο που πετυχαίνουν οι ευρωπαίοι είναι να τραβουν το χαλι κάτω απο τα πόδια των φιλοευρωπαικών δυνάμεων της χώρας είτε προέρχονται από την αστική - φιλελευθερη δεξια είται από το κέντρο, την ευρωπαική αριστερα, τους οικολγους κτλ.

    προκειται για παραλογισμο των εταιρων μας, που θα οδηγήσει σε απολυτη πολιτική επικράτη των εντιευρωπαικών δυναμεων αναξαρτητως πολιτικου φασματος. Εκτος και αν αυτος είναι ο στόχος, προκειμένου η χώρα να αποχωρήσει εθελοντικά από το ευρώ.

    Στο πλαισιο αυτο νομίζω ότι και η τοποθέτηση Κουβέλη και αυτή του Τρεμόπουλου είναι σε σωστη κατευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας σταματήσουμε κάποτε να κρίνουμε τους πολιτικούς από το πόσο ωραία τα λένε! Πώς μπορεί να είναι σε σωστή κατεύθυνση η τοποθέτηση Κουβέλη, όταν επικροτεί την αδιανόητη στάση Σαμαρά που παίζει με το γκρεμοτσάκισμά μας από το ευρώ; Πώς είναι δυνατόν ο ίδιος σχολιαστής -ο αμέσως από πάνω ανώνυμος- να κρίνει ως αρνητική την ενίσχυση των αντιευρωπαικών δυνάμεων -έστω και με ευθύνη των δανειστών μας- και εν συνεχεία να καταλήγει να επικροτεί και την τοποθέτηση Κουβέλη; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κι ας σταματήσει αυτή η λαγνεία των λόγων! Ας επικεντρωθούμε σ΄αυτό που σηματοδοτούν τα λόγια και στις συνέπειές του!

    Αλίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορούσαν να έρθουν καλύτερα τα πράγματα. Από τη μια η ξεκάθαρα εκβιαστική/φασιστική τακτική της ΕΕ και από την άλλη ο αρχηγός της δεξιάς σε αδιέξοδο λόγω της υποκρισίας του.

    dimitris t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην τρελλαθούμε εντελώς σε αυτή τη χώρα των λωτοφάγων:

    1. Η δανειακή σύμβαση που θα κυρώσει στη βουλή η σημερινή κυβέρνηση, έχει διάρκεια και δεσμεύει την χώρα για περίπου 10 χρόνων.

    2. Η σημερινή κυβέρνηση έχει διάρκεια ζωής μόνο 3 μήνες.

    3. Η πιστή εφαρμογή της σύμβασης, λοιπόν, θα εξαρτηθεί απο τις κυβερνήσεις των επόμενων 5-10 ετών.

    4. Απο τα πιο πάνω προκύπτει ότι,εάν οι δανειστές μας δεν θέλουν να χάσουν τα νέα δανεικά, μαζί με τα παλιά, είναι υποχρεωμένοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους (και φορολογούμενους τους) να εξασφαλίσουν απο τώρα την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική υποστήριξη, απο τα εν δυνάμει κυβερνητικά κομμάτα της χώρας μας.

    Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τα περί εκβιασμών κλπ, και ας μιλήσουμε έστω και τώρα με ειλικρίνια.

    Κάποιοι θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο € με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνουμε Ευρωπαίοι.

    Κάποιοι άλλοι, τρομάζουν με αυτή την προοπτική, γιατί τους βολεύει η σημερινή κατάσταση (κόμματα, συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, προστάτες και προστατευόμενοι επαγγελματίες κλπ).

    Σεβαστές και οι δύο απόψεις, φτάνει να μη θέλουμε και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

    Σε κάθε περίπτωση, οι δανειστές έχουν καταλάβει με ποιούς ακριβώς έχουν να κάνουν. Οι Έλληνες πολίτες, δυστυχώς, ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ σε Αλίκη
    με το γκρεμοτσάκισμα μας από το ευρώ δυστυχώς δεν παίζει μόνο ο σαμαράς, ο τσίπρσς ή η αλέκα. παίζουν και μάλιστα πολύ χοντρα και πολλοί ευρωπαίοi εταιρόι μας.
    οταν για παράδειγμα η Μέρκελ εξαrτά την 6 δόση από την υπογραφή τύπων σαν το σαμαρα ή τον καρατζαφερη, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία 250 βουλευτών, είναι σαν να προσπαθει να ερεθήσει τα πλεον ακαραια και αντιδραστικά στοιχειά στα εν λόγω κόμματα προκειμένου να την οδηγήσουν εκκουσιως εκτος ευρώ. Αλλη λογική εξήγηση στην σταση ορισμένων ευρωπαίων δεν βλέπω.

    Αλλωστε τα περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης είναι αέρας κοπανιστος. κανεις δεν μπορεί να δεσμευσει εκ των προτέρων την πολιτική των ελληνικων κυβερνήσεων για την επόμενη 10ετία. αυτο θα εξαρτηθεί από την ψήφο του ελληνικού λαου, ότι και ανα υπογράψουν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοι. Αντίστοιχα ούτε εμεις είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε από σήμερα την εκταμίευση των μελλοντικών δόσεων. Αυτες θα εξαρτώνται όπως είναι λογικό απο την προοδο των μεταρρυθμίσεων και φυσικά από την αξιολόγηση των δανειστών μας.

    Αυτο που εγώ καταλαβαινω από την δήλωση του κουβέλη είναι μια προσπάθεια ανεύρεσης ενος λογικού μέτρου. Διότι η απαιτηση των ευρωπαίων σε ότι αφορά τις υπογραφες δεν έχει λογική, εκτος αν υποκρύπτει σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι θα πει "δεν μπορείς να δεσμεύσεις για τόσα χρόνια". Όσο είναι η διάρκεια μιας συμφωνίας για τόσο δεσμεύεσαι. Εκτός αν δεν την θες!
    Όταν παίρνω στεγαστικό δεσμεύομαι για είκοσι χρόνια. Υπογράφω και το παίρνω - δεν υπογράφω και δεν το παίρνω. Δεν μπορώ κι εγώ να καταλάβω -όπως ο mo- κάποιους που θέλουν δάνειο χωρίς δέσμευση. Ας συμφιλιωθούμε επιτέλους με την πραγματικότητα. Ή το ένα ή το άλλο. Δεν γίνεται και το ένα και το άλλο - ούτε Ιρλανδοί και Πορτογάλοι τόκαναν αλλιώς. Εμείς τι είμαστε; Οι μάγκες των Βαλκανίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιώργο, όπως έγραψα και στο πρώτο post μου, η σύμβαση από ρτην στιγμή που θα υπογραφεί από την κυβέρνηση και θα κυρωθεί από την βουλή, είναι νο9μικά δεσμευτική για την χώρα, σύμφωνα με το διεθνές δικαιο.

    Απο εκει και περα όμως είναι απολυτωες αυτονόητο ότι ο ελληνικος λαος μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει να αθετήσει τα συμφωνηθεντα (και να υποτεί φυσικά τις συνέπειες),. Οπως και εσύ μπορείς να μην πληρώσεις τις δόδεις του δανειου σου και φυσικά θα υποστεις της εννομες συνέπειες.

    Οι ζητούμενες υπογραφές (περαν της υπογραφής της δανειακης σύμβασης) δεν έχουν καμια νομικη ισχύ. οπως δεν θα είχε καμια ισχύ αν η τράπεζα σου ζητούσε περαν της σύμβασης του δανειου. να υπογράψεις επιστολή ότι θα πληρώνεις της δόσεις σου!!!

    Εγώ βλέπω ότι ορισμένοι ευρωπαιοι αξιωματουχοι σπέρνουν εθνοτικά μίση, για πρωτη φορά στην ιστορια της ΕΕ. Αν δεν υπάρξουν λογικές φωνές και από το εσωτερικό και από την υπόλοιπη ΕΕ, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων.

    ΥΓ Αλήθεια ποτε αποφασίστηκε από το eurogroup ή απο την σύνοδο κορυφής ότι απαιτοπυνται επιστολές των πολιτικών αρχηγών? Μπορείς να μου θυμίσεις? Μηπως κάποιοι έχουν κάνει κουρελόχαρτο τα θεσμικά όργνανα της ένωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανεξάρτητα από το πώς κρίνεται η στάση των δανειστών μας, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτή και όχι άλλη. Το δίλλημα είναι ένα, και κανένας πολιτικός οργανισμός ή χώρος δεν δικαιούται να μην πάρει θέση: Μένουμε γαντζωμένοι στο ευρώ, χωρίς να δίνουμε ευκαιρίες να μας γκρεμοτσακίσουν, ώστε ό,τι γίνει για την αντιμετώπιση της ευρωπαικής κρίσης ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ -άλλωστε δεν είναι δεδομένο ότι η γερμανική γραμμή θα περνάει αιωνίως, τα πράγματα ιστορικά δεν είναι στατικά, έχουν τη δική τους δυναμική- ή κουτρουβαλιαζόμαστε στο πουθενά, λόγω άτακτης χρεωκοπίας και εκτων πραγμάτων εγκατάλειψης του ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, θα μετατραπούμε σε μια απομονωμένη οικονομία, στην άκρη της βαλκανικής, μ' ένα νόμισμα που δεν θα σημαίνει τίποτε.
    ΥΓ: Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω πώς νοείται η μη συμφωνία του οφειλέτη απέναντι στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει και στους όρους της. Η δανειακή σύμβαση είναι προιόν αναγκαιότητας, όχι επικρότησης. Κανένας οφειλέτης δεν "συμφωνεί" με τη σύμβαση που υπογράφει για να πάρει τα χρήματα που έχει ανάγκη.
    Η όλη συζήτηση για το ζήτημα αυτό είναι παιδαριώδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλίκη συμφωνούμε ότι η χώρα πρέπει να μεινει πάση θυσία στο ευρώ. πρέπει όμως να ασκήσουμε και κριτική σε όσους μας σπρώχουθν εκτος ευρώ. Και εκτος από τους εγχώριους σεσημασμένους οπαδούς της δραχμής, υπάρχουν και πολλοι τέτοιοι ανάμεσα στους εταιρους μας. Δεν μπρούμε να κάνουμε πλεον ότι δεν τους βλέπουμε, ουτε μπορουμε να μην τους ασκούμε σκληρη κριτικη. Αλλιως δεν προκειται να μεινουμε στο ευρώ.

    Γράφεις, ότι η δανειακή σύμβαση είναι προιον αναγκαιότητας όχι επικρότησης. συμφωνώ απόλυτα! Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει και στην Μέρκελ? γιατι με τις ανοησίες των υπογραφών που ζητά, θα κάνει την αλέκα αξιωματικη αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητέ xno ας σταματήσουμε τα πολλά λόγια που μας πνίγουν εντέλει στις αντιφάσεις μας. ο κουβέλης και ο τρεμόπουλος με αυτά που είπαν ενίσχυσαν ακριβώς την επιχειρηματολογία των εθνικιστών πάσης φύσεως και προελεύσεως. δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα στα ακροδεξιά και σαμαρικά μπλογκς για να πειστείς περί αυτού. δυστυχώς κανείς τους δεν μπορεί να αποφύγει τον εθνολαϊκισμό προκειμένου να μαζέψει ψηφαλάκια από αγανακτισμένους πασόκους. αυτή είναι η αλήθεια, μας αρέσει δε μας αρέσει. εκτός και αν τα πιστεύουν κιόλας οπότε συζητάμε σε άλλη βάση. ή μάλλον καλύτερα παύουμε να συζητάμε και περιμένουμε τα χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο εθνολαικισμός φίλε ανώνυμε σαρώνει τα πάντα στην χώρα και εσύ δεν αναρρωτιέσαι το γιατί.

    Σου αρκεί μεμφεσαι τον κουβέλη και τον τρεμόπουλο, επειδή δήλωσαν κάτι απολυτα λογικό. Ο πρώτος γιατι μήλησε για καθ υπέρβαση απαιτηση της ΕΕ και ο δεύτερος επειδή είπε ότι η αλλαγη του πολιτικού συστήματος είναι αρμοδιότητα του Εληνικού λαου.
    μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Ισως να καταλάβεις μετά στις επόμενες εκλογές που ο αληθινος εθνολαικισμος θα έχει σαρώσει τα παντα, αλλα τότε θα είναι αργα για την χώρα και την ευρωπαική προοπτική της.

    ΥΓ Ο καθένας μπορεί να διαφωνει με την ΔΗΜΑΡ ή τους ΟΠ, αλλά το να κατηγορούμε σήμερα και μάλιστα με περίσσιο πάθος, τον Κουβέλη ή τον Τρεμόπουλο για εθνολαικισμο δείχνει απόλυτη τυφλότητα ή άγνοια κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κι όμως εθνολαϊκισμό πούλησαν αυτές τις μέρες. αυτό δεν είναι ούτε πάθος, ούτε άγνοια. και επειδή προφανώς και δεν πιστεύω ότι είναι εθνολαϊκιστές οι ίδιοι νομίζω τελικά ότι το έκαναν για τα ψηφαλάκια των πασόκων. ο πειρασμός είναι πάντα μεγάλος και έχει αποδειχθεί πλειστάκις ότι δύσκολα κανείς μπορεί να τον αποφύγει, ασχέτως εάν με τον τρόπο αυτό τροφοδοτεί αυτά στα οποία μια ζωή ήταν αντίθετος. αυτή είναι και η προσωπική ήττα του κουβέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Ευρώπη έχει πεθάνει. Το δικό μας το πρόβλημα είναι μηδαμινό μπροστά στο συστημικό της Ευρωζώνης. Αν η Γερμανία δεν αποφασίσει να το λύσει, προφανώς με μια διαδικασία που θα κάνει όλα τα χρέη Ευρωπαϊκά, το Ευρώ θα καταρεύσει. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει, άλλη λύση δεν υπάρχει. Η μόνη χώρα που θα φύγει από την Ευρωζώνη είναι η Γερμανία, άν αποφασίσει ότι δεν θα θέλει να την σώσει. Ότι μας βάζουν να κάνουμε 2 χρόνια τώρα είναι μαλακίες! Οπότε και αυτό που συζητάμε μαλακία είναι. Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλίσει την κατάρρευσή της.
    CM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα η Γερμανία (της οποίας ηγείται ο "θηλυκός Χίτλερ") προσπάθησε να δανειστεί 6 δις Ευρώ και κατάφερε να πάρει μόνο 3 δις. Κι' αυτά με επιτόκιο ρεκόρ για τη Γερμανία.

    Ευτυχώς που κατάφερε να δανειστεί τουλάχιστον τα 3 δις, γιατί είναι όσα αναλογούν να δώσει Γερμανία για την δόση που περιμένουμε πως και πως απο τον Σεπτέμβριο.

    Σημειώνω ότι το 2009, οι Έλληνες πολίτες είχαν καταθέσεις περίπου 250 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Θα μπορούσαν να αγοράσουν σχεδόν όλο το κρατικό χρέος και να μην υπάρχει λόγος να ζητιανεύουμε δεξιά και αριστερά. Ο λόγος που δεν το έκαναν και ανέθεσαν αυτή τη δουλειά στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, ήταν η βεβαιότητα που είχαμε και έχουμε όλοι μας, ότι είμαστε επαγγελματίες μπατακτζήδες και δεν σκοπεύουε ποτέ να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας.

    Απλώς ψάχνουμε κορόιδα, για να τους φάμε λίγα ακόμα.
    Όσα μπορούμε παραπάνω.

    Μήνες τώρα ψάχνω στα ΜΜΕ και στα blogs να διαβάσω την άποψη κάποιου (έστω και ενός) που να δηλώνει ότι ντρέπεται για το γεγονός ότι έχουμε φάει τα λεφτά των δανειστών μας. Να ντρέπεται γιατί οι άλλοι μας βλέπουν, όπως βλέπουμε εμείς τον μακροσυγγενή που έχει πέσει στα ναρκωτικά και μας έχει αλλάξει τα φώτα στα δανεικά και αγύριστα (για να πάρη τη δική του δόση).

    Αντί γι' αυτό, διαβάζω σχόλια από χιλιάδες πατριώτες, που θεωρούν αυτονόητο ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε τα παλιά χρέη και ταυτόχρονα βρίζουν τους δανειστές, γιατί δεν μας δίνουν κι άλλα με χαμόγελο, τη στιγμή που όλοι συζητάμε καθημερινά για το πότε πρέπει να γίνει το επόμενο κούρεμα (δηλαδή το επόμενο φέσι).

    Η προσπάθεια να εμφανιστούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, σαν αδίστακτοι τοκογλύφοι, τη στιγμή που οι ίδιοι δανείζονται ακριβότερα απο εμας, για τα λεφτά που μας δίνουν, ξεπερνά τα όρια του ορθού λόγου.

    Έτσι σκέφτονται τα κλεφτρόνια και οι "τελειωμένοι", γι αυτούς που είναι τόσο ανόητοι και δεν τους αφήνουν στην (δίκαιη) μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλο κουραγιο Ο-Π. Ολι Ρεν [mike, δηλαδη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. XNO
    σωστά επισημαίνεις, ότι ποτέ κανένα όργανο της ΕΕ δεν αποφάσισε να ζητηθούν υπογραφές.
    Ξεχνάς όμως, ότι δεν μας δανείζει κανένα όργανο της ΕΕ, αλλά τα κράτη. Η δόση μας δεν δίνεται από το EFSF, αλλά από τα κράτη απ'ευθείας και αυτά , όπως η Φιλανδία, μπορούν αν θέλουν να ζητήσουν εγγυήσεις.
    Αυτοί λοιπόν δεν μας ζήτησαν εγγυήσεις, αλλά υπογραφές.
    Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτε "καθ'υπέρβαση" που λέει η ΔΗΜΑΡ. Ισα ίσα "καθ'υπόβαση" θα έλεγαν οι Φιλανδοί.

    Και κάτι ακόμη.
    Κανείς δεν ζήτησε υπογραφή υποτέλειας, ώστε να τίθεται θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Υπογραφή τήρησης των συμφωνιών ζητήθηκε.
    Επειδή ο Σαμαράς, θέλει να παίξει το εθνικιστικό χαρτί του, δεν υπάρχει λόγος να τον σιγοντάρουμε, μπορούμε απλά να του επισημάνουμε, ότι αυτός έδοσε στην υπογραφή του τέτοια χαρακτηριστικά, επειδή έτσι τον βόλευε.
    Ασφαλώς και τον mike τον κομματικό χαφιέ ασφαλώς, που κάνει ότι μπορεί με προσωπικές επιθέσεις συνεχώς, στον Γιώργο. Το ίδιο έκανε και σε μένα παλιώτερα. Πουλάει εξυπηρέτηση για να έχει τα κατάλληλα ανταλάγματα. Είναι για λύπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κωστή απλά προσπάθησα να εξηγήσω ότι κατα την γνώμη μου αυτή η διαδικασία των υπογραφών δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στους δανειστές μας.

    Αντίθετα, δημιουργεί σοβαρα προβλήματα στο εσωτερικό, καθω υποδαυλίζει ακραίες αντιδράσεις από 6τα άκρα του πολιτικου φάσματος.

    Επιπρόσθετα, με την απαίτηση τους αυτή, οι δανειστες μας καθιστούν τον σαμαρά, βασικο συνομηλητή τους, υποβαθμίζοντας στην πράξη τον ρόλο του παπαδήμου. (υπενθυμίζω ότι προσωπικά διαφώνησα με την σταση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην κυβέρνηση παπαδήμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΝΟ
    απλά σου υπέδειξα, το σημείο στο οποίο κάνει λάθος το επιχείρημα, που λέει ότι δεν υπήρχε τέτοια απαίτηση από τα όργανα της ΕΕ και άρα συνιστούσε η απαίτηση, απαίτηση "καθ'υπέρβαση".
    Προσωπικά, έχω την άποψη, ότι στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης, κανείς δεν θέλει να υποτάξει κανέναν.
    Πέρασε η εποχή του Ιμπεριαλισμού, όπου ο έλεγχος των έφορων εκτάσεων και των φυσικών πρώτων υλών, οδηγούσε σε πολέμους και ελέγχους χωρών. Στην εποχή μας αν μας καταλάβει κανείς , το μόνο που θα "κερδίσει" θα είναι να μας θρέψει.
    Ελεος λοιπόν με την καλλιέργεια του Λενινιστικού μύθου. Εχει πεθάνει η εποχή που αφηγείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προφανως καποιοι εχουν τρελλαθει εδω μεσα. Σε ασχετο σχολιο καποιος Κωστης με αποκαλει ''κομματικο χαφιε που το κανω για ανταλλαγματα'' !!! Προφανως κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρια ο αθλιος και θρασυδειλος . Προφανως θα περιμενα απο τον διαχειριστη του μπλογκ να αφαιρεσει το σχολιο του συκοφαντη , μια που γραφει απο πανω ''αφαιρουνται spam ή υβριστικοι χαρακτηρισμοι''.Τι αλλο θα επρεπε να πει αναρωτιεμαι.Καταντια. mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην επικαλείσαι mike (Μιχάλη Φανουράκη) τις αρχές δημοσίευσης αφού πρώτος τις παραβίασες. Γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά αυτόν τον "κάποιο Κωστή" (Ανδρέου). Μαζί πίναμε καφέ - τώρα δεν τον ξέρεις;
    Εφόσον λοιπόν τα σχόλιά σας είναι επώνυμα, μένουν (όπως σαφώς έχει προβλεφθεί). Όσο βέβαια δεν έπαιρνες απάντηση το θεωρούσες αδυναμία και προσέβαλλες με κάθε σχόλιό σου το διαχειριστή του μπλογκ. Έ όλα έχουν τα όριά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ φυσικά τον Κωστή για την υπεράσπιση αλλά προτιμώ να μην απαντώ στα δηλητηριώδη "σχόλια" του mike. Είναι ανάξια λόγου. Αν θέλει να υπερασπιστεί την προεδρική ομάδα της Δημαρ, ας το κάνει πολιτικά.
    Όσο για τους ΟΠ που τούχουν κάτσει στο λαιμό, τον πληροφορώ ότι έχουν περισσότερο δημοκρατικό κουράγιο από το αρχηγικό κλίμα της Δημαρ. Και αξίζουν να ενισχυθούν γιατί εφαρμόζουν δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες οι προεδρικοί της Δημαρ έχουν σαφώς δυσανεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελευταιο σχολιο σε αυτο το blog. Αφου λοιπον συμφωνεις με τους χαρακτηρισμους ''χαφιε κομματικο που ζηταει ανταλλαγματα'' και το θεωρεις ''υπερασπιση'' δεν διαφερεις διολου απο το θρασυδειλο χυδαιολογο. Αφηνω στους αναγνωστες τα συμπερασματα μαζι με την αηδια μου. MIKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έ όχι και θρασύδειλο... Κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη και τα σχόλια που έχεις αναρτήσει το τελευταίο καιρό. Εσύ και όποιος άλλος αμφιβάλλει ακόμη... Τόσοι φίλοι προσπάθησαν να σε επαναφέρουν στην κοινή λογική. Αλλά εκτός από την πολιτική σου τοποθέτηση (δικό σου θέμα φυσικά) γιατί παρείχες αφειδώς υπηρεσίες στην γνωστή ομάδα απαξίωσης όποιου της κάνει κριτική; Μαζί και μένα; Έναντι τίνος; Εγώ γνώρισα έναν αξιοπρεπή άνθρωπο και σε είδα (μετά το συνέδριο της Δημαρ) να μεταλλάσεσαι σε έαν αδίστακτο κομματόσκυλο που επιτίθεται στους φίλους του. Αυτά μόνο στο ΚΚΕ συμβαίνουν και μάλιστα όχι το σημερινό καν. Στο καλό λοιπόν. Τέλος κι από μένα αλλά σαν οικοδεσπότης μπορώ να έχω τον τελευταίο λόγο, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU