Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πόθεν έσχες: Ποιοι πλούτισαν από την πολιτική;




Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων των «Πόθεν Έσχες» βουλευτών και υπουργών για το 2009, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:

"Το κρίσιμο είναι να γνωρίζουν οι πολίτες όχι απλά τη σημερινή περιουσία των πολιτικών αλλά το πώς αυτή μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας. Επομένως, ελάχιστη πρακτική αξία έχει η σημερινή κίνηση της Βουλής αν δε συνοδεύεται και από τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών για το πρώτο έτος εκλογής τους ώστε να μπορούμε να μάθουμε ποιοι και πόσο πλούτισαν από την πολιτική. 
Ταυτόχρονα, πρέπει άμεσα να δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για τις αναλήψεις σημαντικών ποσών μέσα στο 2009, πρώτη χρονιά της κρίσης. 
Μέχρι τότε, το πολιτικό σύστημα θα φαίνεται ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να καλύψει τους δικούς του ανθρώπους."


*από τον ιστότοπο των Οικολόγων Πράσινων
*Τα πόθεν έσχες των Βουλευτών: εδώ
*Η σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, εδώ

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα της διαφάνειας είναι μία πτυχή. Όσο όμως οι βουλευτές έχουν ασυλία για όλα τα ζητήματα και δεν παύεται αυτόματα η ασυλία για κακουργήματα ή δωροδοκίες και ξέπλυμα, τότε καμία ανακοίνωση ή διαφάνεια δε θα είναι αρκετή. Όσο και να μαθαίνουμε τα κέρδη τους κλπ (ξεχνώντας βέβαια τις οφ σορ), αλλά δε δικάζονται αυτοδικαίως αν υπάρχουν ενδείξεις για δωροληψία κλπ, τότε τι να το κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU