Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Απίστευτο φαγοπότι και υπεξαίρεση δημοσίου πλούτου από την "μαφία του δημοσίου"

Η κρίση ευκαιρία για το ξήλωμα του πελατειακού κράτους: Ποιοι όμως το επιθυμούν και ποιοι όχι;

από το Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων:

Σχολιάζοντας τα επανωτά φαινόμενα διαφθοράς (ΙΚΑ, υπουργείο Ανάπτυξης, επιδόματα τυφλότητας) που αποκαλύπτονται και για τα οποία υπεύθυνα είναι τα πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, η συνεκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:
"Παρόλο που όλοι γνωρίζαμε περιπτώσεις διαφθοράς στον προσωπικό μας περίγυρο, οι πρόσφατες απανωτές αποκαλύψεις εκτεταμένων κυκλωμάτων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς σοκάρουν για την έκταση του φαινομένου. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι το χρεοκοπημένο πελατειακό πολιτικό μας σύστημα στην προσπάθεια του να διασωθεί εκλογικά αναγκάζεται σήμερα να δώσει ένα μέρος των συνεργών του συνοδεύοντας το με τις απαραίτητες επικοινωνιακές κορώνες. Δεν μας είναι αρκετό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε τον έλεγχο μέσω ενός πραγματικού πόθεν έσχες σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα και την ανάσυρση από τα αζήτητα των φακέλων του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και την δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων του Δημοσίου από την δράση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων."

 Σχόλιο ΑΣ: Σαφέστατη και to the point δήλωση. 
Αναμένουμε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων απέναντι στην μαφία του πελατειακού συστήματος επί των τρόπων ελέγχου και επανάκτησης των κλεμμένων και παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων επίορκων υπαλλήλων.
Εκλογές έρχονται γαρ και ο λαϊκισμός δεξιάς και αριστεράς απειλεί να σκεπάσει το έγκλημα που μας οδήγησε στα μνημόνια, έναντι ψηφοθηρίας...
Ειδικά η Αριστερά και τα συνδικάτα, που συστηματικά υποτιμούσαν το φαινόμενο από "συναδελφική αλληλεγγύη" έως και συνέργεια έναντι αμοιβαίου οφέλους, αλλά και για να μην δυσαρεστήσουν το εκλογικό τους κοινό, νοιώθουν τώρα την ανάγκη οποιασδήποτε αυτοκριτικής ή έστω αναθεώρησης της τυφλής υπεράσπισης οτιδήποτε "δημοσίου"; 
Ακόμη και της, έστω ...ορθολογικοποιημένης, διαφθοράς του; 
Μήπως συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι "φαινόμενο του καπιταλισμού" ή και άτυπη μορφή κοινωνικού κράτους για τους "αδικημένους";
Ή να συμμερίζονται ακόμη την νοσταλγία της προ μνημονίου "χρυσής" περιόδου και την γενικευμένη ομερτά απέναντι στον παρασιτισμό  του κράτους-λάφυρου; 
ιδού η Ρόδος...



3 σχόλια:

  1. αν το πει αυτο ο ΣΥΝ ή η ΔΗΜ.ΑΡ θα είναι λαικιστές.. τωρα που το λένε οι οικολόγοι είναι to the point

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το λένε όμως. Οι γκρίζες περιουσίες είναι στο στόχαστρο των ΟΠ εδώ και καιρό - ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ συνεχώς στέλνουν ένα διφορούμενο μήνυμα: "ορθολογικοποίηση θέλει το Δημόσιο", όχι πλήρη διαλεύκανση, έλεγχο αναδρομικά του πόθεν έσχες -και όσων "πρόλαβαν" να βγουν στην σύνταξη- και διεκδίκηση όσων έχουν κλαπεί από τους επίορκους. Κλέινουν το μάτι και καθησυχάζουν όσους πλούτισαν, αυτοί και όλο το γενεαλογικό τους δένδρο παρασιτώντας το δημόσιο, εντάσσοντάς τους/τες στην "νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά του δημοσίου"! Για μια χούφτα ψήφους κι επειδή τα βασικά τους στελέχη προέρχονται από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Φοβούνται φυσικά ότι οι έλεγχοι μπορεί να "ξεφύγουν" και να φτάσουν βαθειά και να αποκαλυφθεί η κοινωνικοποιημένη διαφθορά που αγγίζει πολλούς περισσότερους από όσους φανταζόμαστε - δημόσιους και κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε πιο διεφθαρμένοι από την ...Κολομβία.
      Ας μιλήσουν λοιπόν οι αριστεροί καθαρά επιτέλους (και μαζί τους τα συνδικάτα παραμάγαζα)

      Διαγραφή
  2. @Γιώργος

    Παρα πολυ καλα τα λες!!!

    Διεφθαρμενος μπορει να ειναι απο χρυσαυγιτης εως ακροαριστερος.

    Αποσπασμα παλαιοτερου σχολιου μου στην Μαργαριτα:
    (το προϊον ης μεσαιας διαφθορας διανεμεται με ποσοστωση στις πολιτικες/συνδικαλιστικες δυναμεις)

    η μεσηλικη, ημι-διανουμενη, ημι-συστημικη "ανανεωτικη αριστερα" ασχολειται με το PSI και ξεχνα:
    - την μεγαλη διαφθορα και παραλυση της δημοσιας διοικησης.
    - οτι μονον η πραγματικη οικονoμικη αναπτυξη θα φερει εργασια, εισοδηματα, φορους.

    Ξεχνα οτι το ποθητο πλεονασμα ειναι αποτελεσμα αφαιρεσης των κρατικων εξοδων απο τα εσοδα (κυριως φορολογικα προς το παρον και κατασχεσης προϊοντων εγκληματος*) ...
    * Με στεναχωρει αφανταστα οτι συλλαμβανονται μονον για μικροποσα γιατροι ή αλλοι ΔΥ, ενω εντοπιζονται οι αφελεις ή βλακες ΔΥ ...., ενω δεν βρεθηκαν εκατομυρια σε κανενα βουλευτη, γ.γ., υφυπουργο ή υπουργο!!

    Ομως την τελευταια 30ετια, πολλοι ελληνες δεξιοι, πασοκοι κια αριστεροι βολευτηκαν ως σχεδον μερικης απασχολησης ... αλλα υπερπληρους μισθου ΔΥ με τα τυχερα (πλασματικες υπερωριες, δωρακια, φακελλακια, φακελλους, μιζες,..) , αρκετοι πλουτισαν και περισσοτερο οι (ελληνες εφοριακοι, πολιτικοι, γιατροι, δικηγοροι,μηχανικοι πολεοδομιων και εργοληπτες, προμηθευτες,...., ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΛΙΡΙΣΕ.
    ...μήνυση εναντιον του πρώην Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, κατέθεσε εναντίον του η ομοσπονδία εργαζομένων στις ΔΟΥ, πιθανολογω για το περιφημο "νεωτεριστικο" συστημα 4-4-2, εναντι του 3,33-3,33-3,33 που ηξερα παλαιοτερα.(σημειωση : 4 ωφελεια φορολογουμενου-4 μιζα εφοριακου-2 φορος).

    Επειδη ειμαι ρεαλιστης, περιμενω την αμεση αλλαγη του συστηματος σε 2-2- 6 και στην συνεχεια σε 1-1-8.Επισης θα ψηφιζα προσωρινα αυτην την συνεργασια κομματων που θα κατεβαζε την διαφθορα απο 7% σε 4% του ΑΕΠ σε μια 4ετια.

    Ειναι προφανες οτι οι φορολογικες αρχες πρεπει να ιδρυθουν απο την αρχη, με εκετεταμενη απολυση των ενοχων εφοριακων , συνταξιοδοτηση και μεταταξη σε αλλα υπουργεια των λαμογιων και των αδιαφορων, ενω περιμενουμε ενα απλο, μηχανογραφημενο, αυστηρο μεν αλλα και δικαιοτερο συστημα φορολογιας με προκαταβαλομενο φορο καθε μηνα, στους ελευθερους επαγγελματιες, και επιχειρησεις (οπως το 10% στους μηχανικους) με συνεχεις ηλεκτρονικες διαυσταυρωσεις.

    Και για να μην περιμενουμε πολλα απο τις εκλογες, απο τον επαγγελματικο μου χωρο (μελετες δημοσιου) οι συνδικαλιστες Πασοκονδ, και οχι μονον, αυτην την διετια, συνσπιζονται για την αναληψη των λιγων δουλειων προς το παρον.

    Ενδεχεται η παλαια ποσοστωση 5/3/1/1 να μεταβληθει αναλογα με τα ποσοστα των κομματων λ.χ 3/2/2/1/1/1/

    Αφωτιστος Φιλελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU