Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο χειρότερος καιροσκόπος, μοναδικός υποψήφιος for President! Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε καλύτερα...

Η άποψή μου για την κατάληξη του PSI είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Θαύμα γιατί έγινε αυτό που έγινε παρά το ότι το χειρίσθηκε ο Βενιζέλος! Ο άνθρωπος είναι ανίκανος να σχεδιάσει στοιχειωδώς στρατηγική. Πάντα το μέλημά του είναι να σπρώξει το οποιοδήποτε πρόβλημα κάτω από το χαλί, αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες.
Προκύπτει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου, το Eurogroup δεν επιτρέπει αποζημίωση ομολογιούχων φυσικών προσώπων. Ο ίδιος παρέσχε τη διαβεβαίωση στο σώμα ότι δεν θα υπάρξει αποζημίωση. Αμέσως μετά, αφήνει το θέμα ανοικτό για "λεπτομερή ανάλυση στην Αθήνα". 
Ο γνωστός ΠΑΣΟΚικός αντιμνημονιασμός: εμείς θέλουμε, η ανάλγητη τρόικα δεν μας αφήνει.
Το πράγμα είναι εντελώς καθαρό, όπως ήταν από μιας αρχής: για να απειλήσεις με ρήτρες και να τις ενεργοποιήσεις δεν είναι δυνατόν να έχεις εξαιρέσεις. Εκτός του ότι, οι "εθελοντές" γίνονται κορόιδα και δεν θα υπάρχουν, θα πλακώσουν όλα τα δικαστήρια του κόσμου, γίνεται πανευρωπαϊκό ζήτημα δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης. Είναι εγκληματική η εκκρεμότητα με ανοικτή τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων βρετανικού δικαίου και του κουρέματος των δανείων ΔΕΚΟ.
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος καιροσκόπος. Θα κρατήσει ανοικτό το ζήτημα με πέτσινες διαβεβαιώσεις αποζημίωσης μέχρι τις εκλογές για να γίνει πρόβλημα κάποιου άλλου. Ο ίδιος θα εμφανίζεται πρωταθλητής στην υπεράσπιση των μικροομολογιούχων.
Και κάτι τελευταίο. Είναι προφανές ότι, εφ' όσον η μη-αποζημίωση επιβάλλεται για τα φυσικά πρόσωπα, δεν είναι δυνατόν να αναμένεται αποζημίωση νομικών προσώπων. Των ασφαλιστικών Ταμείων, ας πούμε. Οποιαδήποτε σύνδεση της αποζημίωσης των Ταμείων με την απώλεια περιουσιακών στοιχείων λόγω PSI, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το σύνολο της διαδικασίας.

( Γιώργος Προκοπάκης στην ομάδα Μεταρρυθμιστική Αριστερά - ο τίτλος της ΑΣ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU