Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πως θα σκάσουν τα πυρηνικά του Τσίπρα στα χέρια μας...

Όταν οι φίλοι μας στην Ευρώπη, λένε ό,τι ο σοσιαλδημοκράτης, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  και υποστηρικτής της παραμονής μας στην ευρωζώνη,  Γιοργκ Άσμουσεν, φανταστείτε τι ετοιμάζουν οι εχθροί μας...
Οι φίλοι μάς εκλιπαρούν να κάνουμε κάτι εκτός από περικοπές (κάτι διαρθρωτικό, κάτι με το πελατειακό κράτος, κάτι για ...ξεκάρφωμα έστω) για να μπορέσουν να βοηθήσουν, την ώρα που οι εχθροί εύχονται να συνεχίσουμε ότι κάνουμε δυο χρόνια τώρα (οριζόντια μέτρα, φόρους, ύφεση στον ιδιωτικό τομέα και καμιά αλλαγή στο κράτος παράσιτο) για να μας επιβάλλουν χωρίς εμπόδια την χρεοκοπία και την έξοδο. Ο πελατειασμός των πολιτικών μας (όλων ανεξαιρέτως) και η τζάμπα μαγκιά της "κουβανικής" αντιπολίτευσης είναι μια εξασφαλισμένη συνταγή για το κακό σενάριο.

Ακούστε όμως πρώτα το καλό σενάριο:




"Σχεδόν αδύνατη χαρακτήρισε την υπαγωγή της Ελλάδας στο πακέτο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για την απευθείας τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση από το μόνιμο μηχανισμό ευρωστήριξης, ESM, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν."
"Σχεδόν αδύνατη" είπε ο άνθρωπος... 
Εσείς (της τρικομματικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κάντε ότι μπορείτε προτάσσοντας τις ανεκδιήγητες κόκκινες γραμμές σας (καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων κι ας αξιολογηθούν με μηδέν ή ως υπεράριθμοι, καμία μείωση στα ειδικά μισθολόγια κι ας είναι σκανδαλώδη) να γίνει απλά "αδύνατη"...



3 σχόλια:

  1. Στην Ελλαδα (του δηθεν) σχεδον σιγουρα δεν εισαι οτι δηλωσεις.
    Πρεπει -σταδιακα- να βρισκεσαι -πολυ κοντα- σ΄αυτο που δηλωνεις.
    Μερικα παραδειγματα:
    Η αδυναμια αστικοποιησης μεγαλων πληθυσμων εσωτερικων μεταναστων στην Αθηνα και αλλες μεγαλες πολεις.Παρα τις σπουδες, ακομη και ανωτατες, το τμημα αυτο-στην πλειονοτητα του- δεν μπορεσε ποτε να ενσωματωθει στο πνευματικο δυναμικο της πρωτευουσας. Μπορει καποιος να υποστηριξει οτι υπαρχουν λ.χ. 500 χωρια στην Αττικη, μαζι με τα σχεδον συμπαγη αρβανιτικα χωρια της Αττικης. Ακομη και τωρα μπορεις να βρεις τετοιους θυλακες. Για τους λογους αυτους , τα χρονια της ευδαιμονικης αμεριμνησιας με δανεικα, τα μπουζουκομαγαζα και τα σκυλομαγαζα ηταν ολα γεματα καθημερινα, ενω το κοινο που πηγαινει στο θεατρο, στις εκθεσεις ζωγραφικης κ.λ.π. κυμαινεται απο 10 εως 30 χιλιαδες!!!
    Και , αν αφαιρεσεις εναν μικρο και σκληρο πυρηνα καλλιεργημενων αστων, αυτοι που αναγκαζονται για κοινωνικους λογους να πανε στο Ηρωδειο, στο Μεγαρο, στο σοβαρο θεατρο, δεν καταλαβαινουν σχεδον τιποτα, αλλα αυτο δεν πειραζει πανε για κοσμικοτητα, για να τους δουν και να δουν, για να τους γραψουν οι κιτρινες κωλοφυλλαδες κια για να δουν την φατσα τους σε εφημερίδες, περιοδικα και στην τηλεοραση…
    Ενας στους 2 ελληνες δεν εχει διαβασει ενα εξωσχολικο βιβλιο.
    Και τα Σαββατοκυριακα με το SUV και την βαμμενη ξανθια συζυγο στο χωριο για επιδειξη των λαφυρων της κομματοκρατιας και της μαυρης οικονομιας. 30 νεκροι καθε σαββατοκυριακο. Μια εκνευριστικη λεπτομερεια στα προαστεια οι ιδιοκτητες αυθαιρετα νεμονται τον δημοσιο δρομο σε επαφη με την ιδιοκτησια τους ως ιδιωτικο parking.
    Οι διορισμοι ΔΥ -αρκετες φορες- δεν καλυπτουν πραγματικες αναγκες, αλλα εκλογικες αναγκες των υπουργων. Παραδειγματα η αστυνομια, η υγεια, η παιδεια, οι υπαλληλοι του Υπουργειου Οικονομικων.
    Αστυνομια (αδιαφορια για προστασια του πολιτη, εμφαση σε ριψη χημικων και δολοφονικες επιθεσεις συνηθως κατα αθωων διαδηλωτων η βρισκομενων για επαγγελματιικους λογους,..)
    Υγεια (χρηση ολοκληρων τμηματων δημοσιων νοσοκομειων ως ιδιωτικων κλινικων, απαιτηση χρηματισμου για επεμβασεις, πολυ μεγαλη ελλειψη νοσηλευτων,ετσι ωστε πολλοι να οδηγουνται στα ιδιωτικα ιατρεια και νοσοσκομεια).
    Παιδεια(τα εχω γραψει πολλες φορες. Χρειαζομαστε μια επικαιροποιημενη μεταρρυθμιση τυπου Παπανουτσου για την βέλτιστη παιδεια εκαστου/ης αναλογα με τα προσοντα και οχι με τις φαντασιακες επιθυμιες της οικογενειας/κοινωνιας, δραστικη μειωση των εισαγομενων ως και 70% σε κορεσμενα επιστημονικα πεδια, ξενογλωσσα πανεπιστημια για αλλοδαπους,…)
    Εφοριες/Τελωνεια
    Απ’ αυτα που ειχα ακουσει ο Προϊσταμενος ΔΟΥ, σχεδον εξαγοραζε την θεση του, ενδεχομενως και οι ελεγκτες υπαλληλοι.Για τα τελωνεια δεν γνωριζω πολλα , αλλα το λαθρεμποριο καυσιμων οργιαζει εδω και 25 ετη.Μονο η 25ετης δραση του Μακη Ψωμιαδη, ο οποίος απο το 2000 δεν ειχε υποβαλλει φορολογικη δηλωση, τα αποδεικνυει.
    ΥΓ Οι πλουσιοι και πολυ ευποροι του ΣΥΡΙΖΑ, να κανουν ενα “αριστερο” σωματειο αλληλεγγυης για να επιστρεψουν στα πιο αδυναμα μελη της κοινωνιας, μεγαλο μερος απο τα χρηματα που κερδισαν απο την επαγγελματικη/συνδικαλιστικη/βουλευτικη /ευρωβουλευτικη δραστηριοτητα τους και να μην αφησουν να επιδεινωθουν οι συνθηκες, (οπως επιθυμουν μερικες συνιστωσες του για δημιουργια χαους και της “σοσιαλιστικης επαναστασης” ) γιατι - σε λιγους μηνες- οι πραγματικοι αποκληροι “οι της γης οι κολασμενοι” θα επιτεθουν σε ολους τους ευπορους , χωρις διακριση, αρα και στους “αριστερους” ευπορους και πλουσιους.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επανασταση, αν γινει ποτε, θα γινει τους πραγματικους παραγωγους και απο εμας τους ελευθερους επαγγελματιες και τους αυτοαπασχολουμενους κατ ΄αναλογια με το 1848, οπου εγιναν ".. από την τάξη των τεχνιτών, των αρτιζάνων, .. μια τάξη που κατείχε τα δικά της μέσα παραγωγής –εργαλεία και τεχνογνωσία και η οποία χαρακτηριζόταν από χαμηλά επίπεδα αναλφαβητισμού·..."

    Το προλεταριατο θα ειναι “λακες” της εκαστοτε εξουσιας.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ Perry Anderson, “Διεθνισμός:ένα σκαρίφημα της εξέλιξής του”

    μικρο αποσπασμα (Διαβαστε το πληρες στο λινκ στο τελος)

    “….Η αλυσίδα των επαναστατικών εξεγέρσεων που συγκλόνισαν την Ευρώπη εκείνη την χρονιά συνδύαζαν την εθνικιστική θέρμη και την διεθνή εξάπλωση σε όλατα μήκη και τα πλάτη της ηπείρου, με τα οδοφράγματα των επαναστατών να στήνονται από το Παρίσι και την Βιέννη, και απότο Βερολίνο και την Ρώμη, μέχρι το Μιλάνο και την Βουδαπέστη.Στην Ιταλία, την Γερμανία και την Ουγγαρία οι αγώνες για την εθνική ενότητα και ανεξαρτησία κυριάρχησαν το 1848, μια χρονιά που σημαδεύτηκε επίσης από αποτυχημένες φιλελεύθερες επαναστάσεις αλλά και από την γέννηση των επαναστατικών αγώνων του σοσιαλισμού όπως διακηρύχθηκαν από
    Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
    Οι μεταβολές αυτές δεν ήταν τυχαίες. Οι μορφές του διεθνισμού που θα κυριαρχήσουν αυτή την περίοδο, βρήκαν ιδεολογική στέγη στην Πρώτη Εργατική Διεθνή. Αν αναρωτηθούμε για τα κοινωνικά θεμέλια της Διεθνούς- και του κύματος των λαϊκών εξεγέρσεων στα αστικά κέντρα το 1848- η απάντηση είναι αρκετά ξεκάθαρη. Αντίθετα με τις προσδοκίες οι επαναστάσεις αυτές δεν προήλθαν από το βιομηχανικό προλεταριάτο, αλλά από την τάξη των τεχνιτών, των αρτιζάνων, τάξη που ανήκει στο προβιομηχανικό στάδιο της οικονομίας. Αυτή ήταν μια τάξη που κατείχε τα δικά της μέσα παραγωγής –εργαλεία και τεχνογνωσία και η οποίαχαρακτηριζόταν από χαμηλά επίπεδα αναλφαβητισμού· τα μέλη τηςήταν συνήθως εγκατεστημένα κοντά στο κέντρο των πρωτευουσώνκαι εμφάνιζαν αυξημένη γεωγραφική κινητικότητα –χαρακτηριστικά αυτή της κινητικότητας ήταν τα διάσημα ταξίδιαπου πραγματοποιούσαν οι μαθητευόμενοι τεχνίτες είτε εντός είτε εκτός των χωρών τους. Το 1848, υπήρχαν περίπου 30.000 Γερμανοίτεχνίτες στο Παρίσι- ο Heine έλεγε ότι μπορούσες να ακούσεις ναμιλούν γερμανικά κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά, και στο Λονδίνο ο Marx και ο Engels έγραφαν το Μανιφέστο απευθυνόμενοι στους Γερμανούς τεχνίτες που εργάζονταν στην Αγγλία· στο Βερολίνο,από την άλλη, βρίσκονταν διεσπαρμένοι Πολωνοί και Ελβετοί αρτιζάνοι ενώ στην Βιέννη Τσέχοι και Ιταλοί. Στο πλευρό του Marx στην ιδρυτική διάσκεψη της Πρώτης Διεθνούς βρίσκονταν έναςταπητουργός και ένας υποδηματοποιός. Με άλλα λόγια αυτή η τάξη του αρτιζανάτου, που στήριξε τα επαναστατικά κινήματα εκείνης της περιόδου ήταν ένα σύνολο που χαρακτηριζόταν από τονπαράδοξο συνδυασμό ενός «κοινωνικού πατριωτισμού» ( αλλά καιενός πολιτισμικού πατριωτισμού ενώ ταυτόχρονα τα μέλη της είχαναναπτύξει μια κατανόηση για τα ζητήματα της υψηλής πολιτικής)και μεγάλης γεωγραφικής κινητικότητας (οι άνθρωποι που άνηκανσε αυτή την κοινωνική ομάδα είχαν βιώσει άλλωστε από πρώτο χέριτην εμπειρία της ζωής στο εξωτερικό και είχαν αναπτύξει κάποιεςπεποιθήσεις περί της αλληλεγγύης των λαών). Αυτή η σύνθεσηεπέτρεψε την μετεξέλιξη των εθνικών επαναστάσεων σε διεθνείςαγώνες, και την έκρηξη της κοινωνικής πάλης, στα οδοφράγματα της περιόδου 1848-9….”

    http://lse.academia.edu/AlexandrosAlexandropoulos/Papers/1265108/Perry_Anderson_Internationalism_translation_in_Greek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου ασχολεισαι με τα θεωρητικα, και απο οτι θυμαμαι (απο την ολιγοχρονη θητεια μου με την πολιτικη την δεκετια του 70)υπαρχουν πλεον ολα τα στοιχεια, για την λεπτομερη αναλυση της ελληνικης κοινωνιας στην παγκοσμια συγκυρια. Αρα, ειναι δυνατον με νηφαλιοτητα και σημαντικη ακριβεια να γινει κοινωνιολογικη/ πολιτικη αναλυση των πραγματικων και οχι "φαντασιακων" ταξεων και κονωνικων κατηγοριων, απο μορφωτικη, οικονομικη και παραγωγικη αποψη,τις οικονομικες/επαγγελματικες διασυνδεσεις τους, τον πραγματικο ρολο τους στην ελληνικη οικονομια, να αναλυθουν οι ελληνικες ιδιατεροτητες οπως:
    πελατειακο κρατος ΔΥ/προμηθευτων Δημοσιου, το πολυ μεγαλο ποσοστο φοιτητων ΑΕΙ και ΤΕΙ καθως και αυτοαπασχολουμενων (οπως και σε αλλες μεσογειακες χωρες) σε σχεση με τις χωρες του πυρηνα της Ε.Ε. και η αξιολογηση του φαινομενου (αν ειναι καλο η κακο),η αναλυση των δαπανων και των εσοδων, αν τα εσοδα πρεπει να προερχονται απο φορους και τελη ή απο μετοχες ΔΕΚΟ (ΟΠΑΠ,ΔΕΗ, Εταιρειες Υποδομων,...)και αλλων επιχειρησεων, η κλεπτοκρατια/μεσαια και μικρη διαφθορα/σπαταλη, μετρα για ελεγχο των τιμων (τριγωνικες πωλησεις, πλασματικα ή ψευδη παραστατικα σε χονδρεμπορους), η γκριζα και μαυρη οικονομια και το διεθνοποιημενο εγκλημα, η γραφειοκρατια, η αποτελεσματικοτητα του δημοσιου τομεα, ο πρωτογενης, δευτερογενης και τριτογενης τονεας της οικονομιας, ο ρολος των οικονομικων μεταναστων (νομιμων και παρανομων), η εγκληματικοτητα, οι "προλεταριοι",οι νατβατζηδες τους, οι ΙΥ, οι εργοδηγοι,...

    Και αφου γινουν ολα αυτα , εστω και συνοπτικα με 3 εως 5 ανθρωπους που γνωριζουν επαγγελματικα τα θεματα, τοτε θα αναδεικνονταν οι αλληλεξαρτσηεις και βαριδια για την χωρα, και θα αποδεικνυοταν αν η διασθητικη και -ελαφρως αυθαιρετη- αποψη μου για την "αλλη πρωτοπορια " των παραγωγων και γενικοτερα των αυτοαπασχολουμενων που ενδεχεται να κανει την παναστατση -εστω και ειρηνικα- ή την ριζικη μεταρρυθμιση. Αν ημουν λ.χ στελεχος της ΔΗΜΑΡ θα ετρεχα αμεσως να γινει αυτη η μελετη σε 1 ετος.

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    ΥΓ Η προηγουμενη αναρτηση ειναι ενδιαφέρον ερέθισμα για μελέτη του και προσαρμογη του στην παρουσα συγκυρια, με μια διαδικασια που προανεφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU