Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ξεφουσκώνει η φούσκα των ναζί;

Πριν τα Χριστούγεννα, είχαμε γράψει για την «Ατυχή μαύρη προπαγάνδα», τονίζοντας ότι εκ γενετής το ιδεολόγημα του ναζισμού είναι προβληματικό. Μάλιστα, λέγαμε πως ιδιαίτερα η μαύρη προπαγάνδα του ελληνικού ναζισμού είναι δύο φορές προβληματική: «Ελληνολογεί, αλλά ελληνοξεχνάει, όπως και χριστιανολογεί, αλλά χριστιανοξεχνάει».
Θεωρούσαμε ότι αργά ή γρήγορα, όπως όλες οι Απόλυτες Αλήθειες καταρρέουν, έτσι θα καταρρεύσει και αυτή των ναζί. Γιατί η κεντρική ιδέα ενός παρανοϊκού ιδεολογήματος κάποια στιγμή θα αποδιοργανώσει τον φορέα της. Και όταν κυκλοφορήσει και ‘μαθευτεί’ αυτή η δομική ανεπάρκεια του πυρήνα της, τότε καλπάζοντας έρχεται η κατάρρευση. Δεν είχαμε όμως ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί σύντομα. Να, λοιπόν, που φαίνεται πως η μέρα κείνη δεν θ’ αργήσει. Γιατί και το ‘σταφ’ ήτανε μάπα, αλλά και η έπαρσή του το οδηγεί μαθηματικά στο να αυτοκαταστραφεί, αν και είχε αντικειμενική συγκυρία ευνοϊκή και άνεμο ούριο…
Τώρα έχουμε μια απεχθή καραμπινάτη αποκάλυψη, αλλά και τρεις καλές ενδείξεις ότι ‘ο βασιλιάς ήταν γυμνός’. Και από αυτά συνάγεται ότι το μέλλον δεν θα είναι ρόδινο για τους ναζί.
Η συγκλονιστική δολοφονία του νεαρού Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα είναι η πρώτη και ξεκάθαρη δολοφονία, που συνδέεται ευθέως με τη Χρυσή Αυγή. Έως τώρα συνέβαιναν πολλές παρόμοιες, όλες όμως διέφεραν κατά τούτο: Η επίσημη Χρυσή Αυγή έβγαινε και διέψευδε κατηγορηματικά κάθε σχέση με το έγκλημα. Και η κοινωνία μας, δεν το πίστευε, αλλά το δεχόταν σιωπηλά. 
Αυτή τη φορά, όμως, ίσχυσε το γνωστό, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Οι δύο σεσημασμένοι για κλοπή νεαροί δολοφόνοι, πιάστηκαν λόγω του ότι αισθάνονταν ‘άτρωτοι’, λίγο πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος. Και στη συνέχεια, μετά από έρευνα στα σπίτια τους, βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Μαζί βέβαια με τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένα σουγιά, μια μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδηρογραφία, μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μια σφεντόνα. 
Μάλιστα…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό δεν σημαίνει ότι ήτανε εντεταλμένοι από το κόμμα τους να διαπράξουν το συγκεκριμένο φόνο. Όμως, από την άλλη, και όχι μόνο για αυτή την δολοφονία, είναι αδιαμφισβήτητο πολιτικά ότι έχουν λάβει το γενικό μήνυμα «Ο Άλλος πρέπει να φύγει από τη μέση!». Γιατί, εννοείται, ο Άλλος είναι συλλογικά υπεύθυνος για τον αποτρόπαιο βιασμό της 15χρονης στην Πάρο, για τον απεχθή φόνο του 40χρονου στην Γ’ Σεπτεμβρίου για μια φωτογραφική μηχανή, όπως και για πολλά άλλα δεινά εις βάρος Ελλήνων από αλλοδαπούς… Για ό,τι άθλιο έχουν διαπράξει κάποιοι εγκληματίες λαθρομετανάστες.
Οι αρμόδιοι εισαγγελείς, όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος, μπορούν ενδεχομένως, με απλή νομική ανάγνωση αυτών των εγκλημάτων, να ‘διαβάσουν’ την ηθική αυτουργία, που κρύβεται πίσω από αυτούς τους φόνους. Ένας πολιτικά υπανάπτυκτος πτωχοπρόδρομος εκ του λαϊκισμένου οχλοπολτού, αγόμενος και φερόμενος από τέτοια πολιτική ηγεσία, γιατί να μην πειστεί να διαπράξει ένα τέτοιο ποινικό έγκλημα; 
Όταν μάλιστα ...
η απασφαλισμένη κοινωνία διδάσκεται, από την ποικιλώνυμη ηγεσία του Ποικιλόχρου Ακροδεξιού Φαινομένου, ότι ‘δεν πρέπει να λογοκρίνεται η οργή της’. Άρα, κάθε άθλιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να δημιουργήσει στον ανθρωπάκο μας την ψευδαίσθηση ότι τον πνίγει το δίκιο. 
Και θα σώσει το έθνος διαπράττοντας τον φόνο ενός ‘υπανθρώπου’, όπως λέει και η κυρία Ζαρούλια… Γιατί να μην το κάνει; Άλλωστε, έτσι και η ψυχή του θα ησυχάσει και θα κάνει και το κομμάτι του στην ομοιοπαθή του ομήγυρη, όπου όλοι αφηγούνται τα σχετικά κατορθώματά τους.

Παρατηρήθηκε, λοιπόν, μια φυσική αυτουργία ενός πανομοιότυπου ποινικού αδικήματος κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής ανθρώπων; Τότε, υπάρχει πιθανότατα αμελώς κρυμμένη και μια ηθική αυτουργία, που επιμελώς η Δικαιοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει… Καμιά φορά, όποιος θέλει μπορεί. Και βρίσκει ποιος τροφοδοτεί αυτό το ηλίθιο απεχθές δολοφονικό πάθος, που λερώνει την φιλόξενη ελληνική αξιοπρέπεια. Εννοείται εδώ, ότι αν δεν καταφέρει η Δικαιοσύνη να αποδώσει (ποινική) ηθική αυτουργία εκεί που πρέπει, μπορεί τουλάχιστον άνετα η κοινωνία να αποδώσει (πολιτική) ηθική αυτουργία εκεί όπου πρέπει…

Η ελληνική κοινωνία μετά από αυτό το στυγερό έγκλημα μπορεί να αρχίσει να διερωτάται: έχουν σχέση με τον πολιτισμό της όλα αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπιάς και του περίφημου χαμένου ελληνικού φιλότιμου; Είναι ‘ελληνική’ αυτή η χυδαία βαρβαρότητα, που εκφράζεται ειδεχθώς με κρύα λεπίδια πάνω στους λαιμούς οποιωνδήποτε δεν μας αρέσουν;

Λένε ψευδώς ότι είναι απλώς ‘εθνικιστές’. Μα και ‘εθνικιστικά’ να το βλέπαμε το πράμα, αυτοί οι άνθρωποι θα μας κάνανε να ντρεπόμαστε. Θα ακύρωναν την υπερηφάνεια ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Αθηναίων και του Αριστοτέλη, που θαυμάζει και λατρεύει η ανθρωπότητα όλη. Για το δημοκρατικό πνεύμα, για τον Ξένιο Δία, προστάτη των Ξένων και για τον εν γένει ανεπανάληπτο για την εποχή εκείνη πολιτισμό τους. Ρόμπες διεθνώς μας κάνουν, αλλά αυτοί εκεί, υπερήφανα συνεχίζουν. 

Εμείς το αντέχουμε αυτό το άγος; 
Παραθέτουμε εδώ ένα μόνο από τα πάμπολλα τεκμήρια, που δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, παρά το ότι το κρύβουν επιμελώς: «Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα φωτεινό σε μια σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχθεί», γράφει μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων πραγμάτων ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής (Ν. Μιχαλολιάκος «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», εκδόσεις Ασκαλών, 2000). Τάχα ‘εθνικιστής’, ο κυνικός Χρυσαυγίτης, βγάζει νάζι, αλλά είναι ναζί…

Όσο για τη χριστιανικότητα του ιδεολογήματός τους, τα είπαμε. Είναι να γελάει (ή να κλαίει;) κανείς, με κάτι θλιβερούς αγράμματους ιερωμένους, ξεγελασμένους από την μαύρη προπαγάνδα, που δέχονται να χαθεί μια ψυχή αναίτια. Έτσι, επειδή είναι ‘ντυμένη’ με σκούρη επιδερμίδα… Δεν μιλάμε βέβαια για τους πωρωμένους επισκόπους, κολλητούς του καθ’ ημάς μακαριστού, που βρίσκουν το δρόμο για να συζεύξουν τους ναζί με το ‘αγάπα τον πλησίον σου’, οι μασκαράδες…

Από τη δημοσίευση του προηγούμενου κειμένου μας (που λέγαμε ότι καλό είναι να μην έχουμε ‘ειδήσεις’ από τους ναζί) ως τώρα δεν συνέβη μόνο αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Που σημειωτέον, θα κάνει τους Έλληνες να επανεξετάσουν τη θέση τους απέναντι σε όσους ζητούν να χύνεται αίμα αθώων ανθρώπων, επειδή έτυχε να είναι ‘Άλλοι’… Συνέβησαν απανωτά και τρία ‘μικρά’ περιστατικά, που παντελώς αγνοήθηκαν από την πιάτσα της ενημέρωσης και δεν κατανοώ το γιατί. Μια που, αθροιζόμενα, φτιάχνουν μια κρίσιμη μάζα πληροφοριών, που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση των πραγμάτων.

Αυτές τις μέρες κρίθηκε η διαπίστευση της κυρίας Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι πριν υπερεξήντα χρόνια αυτό θέσπισε την οικουμενικού εύρους Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η καλύτερη μέχρι σήμερα περίοδος του ανθρώπινου πολιτισμού. 
Εκεί, η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου και ένας εξ Ουνγκαρίας ομόδοξός της, χαρακτηρίστηκαν ως μέλη φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων. Αλλά για λόγους τεχνικούς (μεμονωμένα μέλη δεν μπορούν να αποκλειστούν βάσει του κανονισμού του ΣτΕ), δεν ήταν εφικτός ο αποκλεισμός τους και έτσι τους αποδόθηκε η διαπίστευση. 
Με την ίδια απόφαση, όμως, αναγγέλλεται ‘στο άμεσο μέλλον’ αλλαγή του κανονισμού, έτσι ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα…

Αυτές τις μέρες, επίσης, θυμάστε, έγιναν στη Βουλή οι πολλαπλές ψηφοφορίες σε πολλαπλές κάλπες, για τη Λίλα (Λίστα Λαγκάρντ). Κάτι που λίγοι επισήμαναν δεόντως, είναι η οξυδερκής παρατήρηση του Δημήτρη Ψυχογιού (την βρήκα μόνο στο Facebook) ότι δεκάδες βουλευτές ‘στήριξαν’ ηθικά τις κάλπες του εξτρεμιστικού μπλοκ Χ.Α. – ΑΝΕΛ. Χωρίς να έχει τελικά άλλη αξία αυτή τους η ψήφος, πάρεξ αντιμνημονιακό μένος, αλλά και ακούσια (;) εκδήλωση πολιτικής συγγένειας… Προφανώς εκτός από τους ναζί και την ουρά τους ΑΝΕΛ (χε, χε, γεια σου Γιάννη Δημαρά…), υπάρχουν ακόμα δύο κόμματα που συναπαρτίζουν το αμνήμον τόξο, όθεν και αυτές οι ψήφοι. 


Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους λοιπόν, ΚΚΕ και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ, διότι τώρα που αρχίζει η πτώση των ναζί δεν επιτρέπεται να τους δίνει ηθικό έρεισμα κάποια αντι - ναζί πολιτική δύναμη. Δεν είναι; Χρειάζεται μια ξεκάθαρη «υγειονομική ζώνη» γύρω από την ακροδεξιά, αλλιώς η μόλυνση θα μεταφέρεται, λέει ο Ψυχογιός… Ελπίζουμε το σαφές μήνυμά του να φτάσει γρήγορα και αποφασιστικά σε όλους αυτούς τους ‘αριστερούς’, που αναγνωρίζουν στις κάλπες των ναζί, κάτι τις το δικό τους…
Αυτές τις μέρες επίσης πληροφορηθήκαμε από τον ‘Βηματοδότη’ πως ο κ. Μιχαλολιάκος διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στη Βουλή τον κ. Χρήστο Ζέρβα, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές. Είναι αυτοκινητιστής, πρώην παρκαδόρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά άνθρωπος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. 
Για τους αμφισβητούντες τον κοινοβουλευτισμό, που διαφθείρει και καταστρέφει τις ψυχές των ανθρώπων, οδηγώντας τις χώρες σε παρακμή, θα είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό, να διορίζεις στη Βουλή τους κολλητούς σου. 
Ο καθένας και τα δικά του ‘δικά του παιδιά’. 
Ο κ. Μιχαλολιάκος, διατηρούσε ως τώρα ένα ‘ηθικό’ πλεονέκτημα, όσο κατήγγελλε τους ‘συστημικούς’ πολιτικούς του αντιπάλους ως διεφθαρμένους και ρουσφετολόγους. Δια μέσου αυτής της μικρής ειδησούλας, ο εθνικοσοσιαλιστής ηγέτης χάνει αυτό το ‘ηθικό’ πλεονέκτημα, που έστω και στα λόγια διατηρούσε. Και ήταν αυτό που του έδινε πολιτική ισχύ, όχι βέβαια οι ιδέες του…

Συνοψίζοντας και συμπεραίνοντας, οι οιωνοσκόποι λένε πως οι ναζί πιάσανε ταβάνι και αρχίζουν να τα τρώνε τα ψωμιά τους. 
Αλλά, φυσικά, προφανώς και δεν πέφτουν μόνα τους τα τέρατα. Χρειάζονται και λίγο απομυθοποίηση από τους κουλ αντιπάλους τους. Μια που, κατά τεκμήριο, οι σαματατζήδες αντίπολοι αντίπαλοί τους, μόνο αβάντα τους κάνουν, νόημα ζωής τους δίνουν, σε μισερό όρκο τιμής… 
Αν δεν μπει με επιχειρήματα η κοινωνία στο αντι-ναζί παιγνίδι, εγκαταλείποντάς το στο απέναντι άκρο με τα ρόπαλά του και τις κραυγές ουγκ ουγκ, δεν γίνεται τίποτε.

Από ένα κείμενο του Μεγάλου Εθνικού Ποιητή Μάνου Χατζηδάκι «Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι» μεταφέρουμε για κλείσιμο: «… Είναι η μεγεθυμένη έκφραση - εκδήλωση του κτήνους, που περιέχουμε μέσα μας. … Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος»…

Εμείς με αυτά τα δύο κείμενα που αφιερώσαμε στους ναζί, καταθέσαμε τον απομυθοποιητικό οβολό μας. Όποιος συμφωνεί, ας το πει ψιθυριστά στο αυτί του διπλανού του: ξεφουσκώνει η φούσκα των ναζί, αν και εφόσον κι εμείς της κάνουμε ένα απλό ‘φούου’…




*πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU