Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο μόνος τρόπος για να κάνει το κράτος κερδοφόρα επιχείρηση είναι μέσω... ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ!

του Φώτη Κοκοτού
Αυτό που θέλουμε είναι ένα κράτος άψογο! Αποτελεσματικό, ρυθμιστικό, ελεγκτικό, δίκαιο, διαφανές, ευέλικτο, και φθηνό. Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε το 50% του ΑΕΠ για ένα Κράτος στον απόλυτο πάτο της αποτελεσματικότητας.
Επομένως, όσοι λένε πως θα δώσουν κι άλλες αρμοδιότητες στο Κράτος αυτό, ας ετοιμαστούν από τώρα να πληρώσουν και τους σχετικούς φόρους.
Δύο βασικά λάθη που κάνουν όλοι οι κρατιστές είναι:

1. Βλέπουν μεγάλες επιτυχημένες επιχειρήσεις (πχ. Apple, Adidas, Adobe, Accenture, Alcoa, Altera, Arcelor, Avon) και νομίζουν ότι την κερδοφορία τους μπορεί να την επιτύχει και το κράτος εύκολα, χωρίς να κατανοεί ότι αυτές δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεχή πάλη για επιβίωση μέσα στον ανταγωνισμό: είναι ακριβώς το ίδιο λάθος που κάνουν και οι θρησκευόμενοι, νομίζοντας ότι ένα περίπλοκο ον πρέπει να δημιουργήθηκε από το Θεό για είναι "αδύνατον" να προκύψει από τη φύση. 

Ο μόνος τρόπος για να κάνει το κράτος κερδοφόρα επιχείρηση είναι μέσω... ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ!

2. Νομίζουν πως, επειδή το Κράτος είναι μονοπώλιο εκεί που το παίζει επιχειρηματίας, η μόνη διάδοχη κατάσταση είναι να έρθουν κάποιοι "βαρόνοι" και να υποκαταστήσουν το Κράτος: αυτή η αρρώστια είναι σαν μία εξάρτηση στο Μεγάλο Αδελφό, εξάρτηση στο κράτος-πατερούλη. 

Δεν μπορεί κανείς από τους κρατιστές να φανταστεί εκ των προτέρων πώς θα είναι η αγορά, πχ. των τηλεπικοινωνιών, αν η Deutsche Telekom πάρει τον ΟΤΕ γιατί δεν χωρά στο μυαλό τους πως μπορεί στην Ελλαδίτσα να υπάρξει περιθώριο και για τη Vodafone, τη Wind, τη Forthnet, τη HOL, κλπ.κλπ. Αυτό είναι "κόλλημα στη μιζέρια". 
Ο κρατιστής δεν μπορεί να φανταστεί μια Ελλάδα με ΑΕΠ=1τρις και 15εκ. μόνιμο πληθυσμό, γιατί είναι συντηρητικός και μίζερος, δεν είναι επιχειρηματικός και αναπτυξιακός.


* πηγή: fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU