Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Δράση για ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ: Ευελιξία στις χρεώσεις και στον τρόπο αποπληρωμής των εισφορών και όχι διώξεις

Η Δράση για τις εισφορές των αφαλισμένων του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ:

Ευελιξία στις χρεώσεις και στον τρόπο αποπληρωμής των εισφορών και όχι διώξεις
Μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, εκείνοι που είναι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ, νυν ΟΑΕΕ, παρακολουθούν με απελπισία τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται από τις πρακτικές του Ταμείου τους σε σχέση με την είσπραξη των ασφαλιστικών τους εισφορών.Πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θύματα της δυσπραγίας και της οικονομικής κρίσης. 
Αντί η διοίκηση του ταμείου τους να αντιδράσει βοηθητικά, προσφέροντας ευελιξία τόσο στις χρεώσεις όσο και στον τρόπο αποπληρωμής, υιοθετεί ολοένα και πιο πιεστικά μέτρα για την είσπραξη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι πιέζεται από την τρόϊκα.
Δεν έχει καμία λογική να απαιτούνται από άνεργους, στην πραγματικότητα, επαγγελματίες, να πληρώνουν:
  •  υψηλότερα ασφάλιστρα, μέσω αυτόματης αναπροσαρμογής, ανά τριετία σε υψηλότερα κλιμάκια, 
  •  να εφαρμόζονται εξωπραγματικές και άκαμπτες ρυθμίσεις δόσεων αποπληρωμής, 
  •  να διακόπτεται η υγιεινομική κάλυψη των αδυνατούντων να ανταποκριθούν,
  •  να αποκλείονται από πιθανές εργασίες λόγω μη παροχής ασφαλιστικής ενημερότητας στους αδυνατούντες.

Η ΔΡΑΣΗ ζητεί να αλλάξει η παράλογη αυτή κατάσταση και να υιοθετηθεί σύστημα ευελιξίας όπου οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν το ποσό στο οποίο μπορούν να ανταποκριθούν, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των καλύψεων και των μελλοντικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
Ζητεί επίσης να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις όσων αδυνατούν να πληρώσουν. Η διακοπή των καλύψεων τους είναι αρκετή τιμωρία. 
Η δικαστική δίωξη είναι μία απαράδεκτη υπερβολή.
Προέχει η προσαρμογή στην πραγματικότητα.


Σημείωση: η Δράση έχει εγκαίρως προτείνει την μετάβαση σε ένα διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που θα παρέχει ένα πραγματικό δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας: ένα σύστημα, όπου όλες και όλοι θα λαμβάνουν βασική σύνταξη στα 67 έτη της ηλικίας τους χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς εισφορές. Πρόκειται για ένα σύστημα δίκαιο, χωρίς γραφειοκρατικά βάρη, με κατάργηση των εισφορών, μιας μη-ανταποδοτικής και άδικης φορολογίας. Και η ελεύθερη αγορά μπορεί να προσφέρει ένα συνδυασμό κρατήσεων και παροχών πέρα από τις βασικές.
Η Δράση θεωρεί ότι η άμεση κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει ένα αναζωογονητικό σοκ για την αγορά και θα αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος των αδικιών του ασφαλιστικού συστήματος.

*από την drassi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU