Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μεταρρυθμιστικό ή "Συνεδριακό" Κέντρο;

του Κωνσταντίνου Τσίμα*
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Μαΐου, πρόκειται να λάβει χώρα στην Αθήνα το (4ο) Συνέδριο της Δράσης. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος που ίδρυσε το 2009 ο Στέφανος Μάνος, η είδηση έχει μάλλον περάσει απαρατήρητη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κόμμα της "Δράσης" έχει λόγους να διαμαρτύρεται για έναν άτυπο αποκλεισμό από τα πρωτοσέλιδα.
Η αλήθεια είναι ότι η επίδοση του κόμματος και των εταίρων του στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις “ανατροφοδοτεί” τη συμπεριφορά των περισσότερων ΜΜΕ τα οποία είτε εντάσσουν τη Δράση στα “Λοιπά” κόμματα στις όποιες αναφορές εκλογικής επιρροής κάνουν είτε, εξαιτίας πλημμελούς επικοινωνιακής στρατηγικής, – αναφορικά με τη σχέση του κόμματος με τη "Δημιουργία, Ξανά" του Θ. Τζήμερου, με την οποία (και τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία") η "Δράση" είχε συμπράξει κατά τις τελευταίες εκλογές -, συνεχίζουν να καταμετρούν πρόθεση ψήφου στα δύο κόμματα μαζί, ωσάν να συνεχίζεται η συνεργασία!
Παρά την ενόχληση που προκαλεί στα στελέχη και τους συμπαθούντες της "Δράσης", κυρίως εξαιτίας του bad press που έχει εστιάσει στο άτομο του κ. Τζήμερου το τελευταίο δεκάμηνο, δεν έχει καταστεί δυνατό να λυθεί αυτή η “παρεξήγηση” των δημοσκοπήσεων.

Βεβαίως, στον λεγόμενο “Μεταρρυθμιστικό” ή “Κεντρώο” ή ακόμα και “Σοσιαλφιλελεύθερο” χώρο, οι προσυνεδριακές ζυμώσεις και όλες οι κινήσεις θέσεων και συμμαχιών μεταξύ προσώπων και ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνται επίσημα ή ανεπίσημα, αποτελούν τις κορυφαίες ειδήσεις των ημερών.

Ο “χώρος” αυτός, εντός του οποίου τοποθετείται και το κόμμα της Δράσης, εκτείνεται προς Δεξιά (σύμφωνα με την παραδοσιακή απεικόνιση του πολιτικού φάσματος) μέχρι ορισμένους εντός Ν.Δ. φιλελεύθερους ή κεντρογενείς, οι οποίοι θα έβλεπαν μάλλον με συμπάθεια την εδραίωση ενός καθαρότερα Κεντρώου πολιτικού μορφώματος (αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, εν μέσω τόσο ισχυρού πολωτικού κλίματος, αν θα έκαναν ποτέ έστω και σκέψη για μετακίνησή τους προς αυτό), ενώ προς Αριστερά καλύπτει εκσυγχρονιστικές σοσιαλδημοκρατικές τάσεις και δυνάμεις που προέρχονται ή ενδεχομένως ευρίσκονται ακόμη εντός των ΠαΣοΚ και ΔημΑρ.
...
>> Διαβάστε την συνέχεια, εδώ: maga.gr/metarrithmistiko-i-sinedriako-kentro/
Copyright © maga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU