Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση

του Στράτου Ραπτόπουλου

Γινεται στη "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση να νιωθεις πως χτιζεται κατι, και νεο και αριστερο και μεγαλο;
Γινεται, οταν πολιτες ανήσυχοι, πολιτες και οχι πελατες οπως λεει και η ιδια, απο διαφορες ιδεολογικες καταβολες αναλαμβανουν Δραση μιλωντας αληθειες και βαζοντας οδηγο τους την κοινη λογικη και την αποτελεσματικοτητα.
Αυτα ειναι που σε κανουν τελικα οχι αριστερο, δεξιο η κεντρωο, αλλα προοδευτικο, δικαιο και χρησιμο.

Τι νοημα εχουν μετα απ αυτα οι καθε ειδους ταμπελες; Γιατι να νιωσει "καπως" κανεις, οταν τετοιες πολιτικες αποφασεις οδηγουν και καταληγουν στην προοδο στην αναπτυξη και στο κοινο οφελος; Και που θα μετρηθουν τα ανοιχτα μυαλα αν οχι στο ξεπερασμα ταμπου προκαταληψεων και ιδεοληψιων για χαριν του νεου του πρακτικου και του οφελιμου;

Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση δεν θ αλλαξει τον κοσμο, σε καλει ομως ν αλλαξεις συνηθειες. Την απαθεια με την πραξη, τη μιζερια με την προοπτικη, την απογνωση με την ελπιδα.
Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση δεν ευαγγελιζεται καμμια πρωτακουστη πολιτικη θεωρια, προτασει απλα την αληθεια, την κοινη λογικη και την δημιουργικοτητα.
Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση δεν διεκδικει εξουσιες και αλαθητα. Αντιθετως ειναι χωρος ανοιχτος και ετοιμος να υποστηριζει και να συνεργαζεται με οποιο "κοστος", αρκει αυτο να ωφελει τη χωρα και το λαο.
Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση δεν υποσχεται θαυματα αλλα προτεινει λυσεις ανοιχτα οσο κι αν πονανε εντιμα και καθαρα οσα κι αν διακυβευονται.

Η "μικρη δεξια φιλελευθερη" Δραση ισως τελικα να μην ειναι καθολου μονο αυτο. Ισως η προσπαθεια της να αποδειχτει το πιο ελπιδοφορο στοιχημα των τελευταιων δεκατιων στην πολιτικη διαχειρηση των προβληματων της χωρας και γι αυτο αξιζει η προσπαθεια να γινεις μερος της και εντελει μερος της λυσης.
Αναλαβε Δραση! Ανοιχτό Συνέδριο 25 και 26 Μαιου 2013     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU