Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ψευδαισθήσεις και συνείδηση του: "Άλλο Κατσέλη, άλλο ΕΡΤ"


από τις Ροϊδη και Λασκαράτου Εμμονές
Το "Μόνο, το Δημόσιο σας ενδιαφέρει;" του Νάσου Αθανασίου, χωρίς ο ίδιος να το λέει, απευθύνεται σε όλον τον πολιτικό κόσμο, ιδιαίτερα στην Αριστερά.
27_aug_Amnoerif
Διαβάζουμε εδώ κι εκεί ότι οι ξένοι τροϊκανοί επίσης "εξεπλάγησαν για τις πολιτικές διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα της ΕΡΤ' – Το ίδιο και τα κόμματα, το αυτό ισχύει και σε μεγάλο μέρος του ευρύτερου κοινού. 

Όλοι εξεπλάγησαν, διαμαρτυρήθηκαν. Τα συνδικάτα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξύπνησαν, το κρεσέντο του θορύβου κορυφώθηκε με συναυλίες, επιτροπές συμπαράστασης, από καλούς κακούς καλοπροαίρετους τραγελαφικούς και γραφικούς –όλα ως γνωστόν διαθέτει ο μπαξές. Ορισμένα δε κόμματα –ιδιαίτερα αυτά της αριστεράς-άνοιξαν τις αγκάλες προστασίας προς την ΕΡΤ και όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα  «επέβαλλαν» πολιτικές εξελίξεις που μας έφεραν –λένε πολλοί και έγκριτοι- στο «χείλος της ακυβερνησίας» -βλέπε γκρεμού. 

Εμείς σε δύο αναρτήσεις μας εδώ  και εδώ είπαμε πως όλος αυτός ο θόρυβος κι η βαβούρα έπρεπε να γίνει όχι λόγω της αμαρτωλής, και πάντα, κυβερνητικής ραδιοτηλεόρασης, αλλά για την ξαφνική, αυταρχική και δικτατορική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Αλλά εμείς είμαστε εμείς, είμαστε ασήμαντοι, ποιος μας ακούει. Σιγά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου,  έκανε στο facebook την ακόλουθη δήλωση:
"Η Κυβέρνηση υποδεικνύει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, όταν της μιλούν για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Η μόνιμη επωδός της είναι: Μόνον, το Δημόσιο σας ενδιαφέρει;
Τώρα, ένα εργοστάσιο παραγωγής ελληνικών προϊόντων στο Μενίδι βάζει λουκέτο και περισσότεροι από 800 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους.
Γιατί; Διότι, οι τράπεζες που εδώ και μήνες ανακεφαλαιώνονται και κεφάλι δεν σηκώνουν, αδυνατούσαν να την χρηματοδοτήσουν.
Ένα μεγάλο εύγε, αξίζει σε αυτούς που φροντίζουν τόσο πολύ για τον ιδιωτικό τομέα.
Κύριε Στουρνάρα, τόσο επιχειρηματοκτόνες τράπεζες δύσκολα θα βρει κανείς σε άλλη χώρα…"
Ο συμπαθής βουλευτής έχει δίκιο, όμως η δήλωση ΔΕΝ λέει όλη την αλήθεια. Διότι δεν στηρίζει μόνο η κυβέρνηση τον δημόσιο τομέα εις βάρος του ιδιωτικού αλλά όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.
Το "Μόνο, το Δημόσιο σας ενδιαφέρει;" του Νάσου Αθανασίου, χωρίς ο ίδιος να το λέει, απευθύνεται σε όλον τον πολιτικό κόσμο, ιδιαίτερα στην Αριστερά.
Η κρίση ήταν/είναι ωφέλιμη μας απογύμνωσε μύθους και μας ξεκαθάρισε πολλά ευτυχώς στερεότυπα. Μάθαμε ότι και η επίσημη Αριστερά είναι κι αυτή, όσο και οι άλλοι, κούφια, γυμνή.

Ναι, ξέρω, ο Τσίπρας πρόκειται να επισκεφτεί το εργοστάσιο Κατσέλη, δεν αποκλείεται να το κάνει και το ΚΚΕ –αν δεν το έχει κάνει ακόμη.
Όμως, η ελαφρότητα της συμβολής τους, η συμμετοχή τους, στις κακόφωνες, στις δυσανάλογες διαστάσεις σε σχέση με το κοινωνικό της βάρος, που πήρε το ζήτημα της ΕΡΤ, προσωπικά δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο να τους πάρω στα σοβαρά.

Ας πούμε αντίο, σε αυτήν, την κατ’ επίφαση Αριστερά

1 σχόλιο:

  1. Το ζήτημα είναι αν θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου ή αυτοί του ιδιωτικού τομέα;
    Δηλαδή δεν υπάρχουν άλλοι να πληρώσουν , Μόνο αυτοί έφταιξαν , αν έφταιξαν;
    Μόνο αυτοί έχουν να δώσουν , αν έχουν;
    Εν πάσει περιπτώσει! Στο δια ταύτα:
    Μα για πόσο θα αποκρύπτεται από όλες τις πλευρές, τόσο εντέχνως που με εκπλήσσει, όπως πιστεύω και κάθε νοήμονα , η αλήθεια;
    Ποιος αλήθεια , κυρίως ποιος από όσους ασχολούνται με τα κοινά, πιστεύει ότι ένας ολόκληρος κόσμος που «βιάστηκε , ανασκολωπήθηκε , βιώνει απίστευτα ποσοστά ανεργίας – εγκληματικότητας , εκδιώκεται από την εργασία του εν μία νυκτί χωρίς σχεδόν αποζημίωση , του καταργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , δεν έχει πλέον ασφάλιση ( αν και πληρώνει αναδρομικά για ασφαλιστικά δικαιώματα που δεν του παρέχονται και μάλιστα με χρήματα που του έχουν φορολογηθεί ) που είτε ως δημόσιος υπάλληλος, είτε ως εργάτης ή ιδιωτικός υπάλληλος έχει υποστεί και τόσα άλλα δεινά ων ουκ έστι αριθμός » ποιος λοιπόν πιστεύει ότι όλος αυτός ο κόσμος «κόπηκε» για τους δυο χιλιάδες πεντακόσιους (επιτηδευμένη η αναφορά ολογράφως στο αριθμό και ο νοών νοείτω) απολυθέντες της Ε.Ρ.Τ. ; Τι τον ενδιέφερε ή ενδιαφέρει ο απολυμένος της Ε.Ρ.Τ. όταν ο ίδιος έχει δύο άνεργους στο σπίτι ;
    Γιατί δεν λέτε όμορφα και ωραία ότι εκμεταλλεύτηκαν όλοι ,( οι απολυμένοι της ΕΡΤ και οι λοιποί συνάδελφοί τους των άλλων καναλιών ), για ξεχωριστούς αλλά διακριτούς από οποιονδήποτε βλέπει το προφανές , την αγανάκτηση του κόσμου για την απώλεια ότι κάπως ποιοτικού είχε απομείνει στην τηλεόραση;
    Γιατί δεν λέτε ότι λόγω ιστορίας , διαφοράς ποιότητας , επαφής με τον κόσμο , αυτοί που εξανέστησαν , εξανέστησαν γιατί μπήκε «μαύρο στην τηλεόραση»; Γιατί δεν λέτε ότι το μαύρο δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε τόσο απελπιστικά μεγάλο «κενό» στα άλλα κανάλια , που δυστυχώς μεγαλύνθηκε μετά το μαύρο της ΕΡΤ; Γιατί δεν λέτε ότι κάποιοι σχεδόν δεν βλέπουν τηλεόραση πλέον και γι’ αυτό εξανέστησαν και όχι για τους απολυμένους , αφού και οι ίδιοι έχουν αρκετούς ανάμεσα στους οικείους τους , για τους οποίους ακόμα και αυτοί οι ίδιοι δεν κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο; Αμ το άλλο γιατί το κρύβετε ; Λεφτά δεν έχουν να βγουν απ’ το σπίτι. Μια τηλεόραση τους είχε μείνει και σε αυτή βάλατε μαύρο .
    *Με τον όρο Τηλεόραση δεν εννοώ βέβαια το κουτί-που βεβαίως είναι απαραίτητο-το κουτί έχει κι άλλες συχνότητες -οποιος δεν κατανοεί τι εννοώ ας το αφήσει καλύτερα *
    Γιατί κυρίως δεν λέτε ότι , όλα τα εναπομείναντα κανάλια , μαζί βέβαια με την Ε.Ρ.Τ. , έγιναν ο πυλώνας που στήριξε , ακόμα και με δήθεν απεργίες , τα κυβερνητικά μέτρα και βέβαια ο ποιο εύκολος τρόπος, υπό τις παρούσες συνθήκες , είναι να ανταμειφθούν με το διαφημιστικό έργο που θα καρπωθούν μετά το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. αλλά κυρίως με την δύναμη που θα αποκτήσουν στην σχεδόν μονοπωλιακή αγορά της διαμόρφωσης συνειδήσεων οι καναλάρχες και οι υπάλληλοί τους της κυβέρνησης; Πως τώρα κόπτονται οι δημοσιογράφοι τη ς ιδιωτικής , ούτως ειπείν, τηλεόρασης για την Ε.Ρ.Τ. όταν προ του γεγονότος διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το μόρφωμα της Ε.Ρ.Τ. και τους «κρατικοδίαιτους» δημοσιογράφους; Γιατί δεν λένε ευθαρσώς ότι εάν η Ε.Ρ.Τ. είχε την «κατάντια» που διαφήμιζαν ότι είχε προ του συμβάντος και τα λοιπά κανάλια ήταν «επαρκή» για το κοινό της Ε.Ρ.Τ. ουδείς θα ενδιαφέρονταν για δυόμιση ακόμα χιλιάδες απολυμένους μέσα στα εκατομμύρια των ανέργων.
    Θα μου πεις τι τα λες –γράφεις; Ετσι μωρέ . Να ξέρουν ότι κάπου υπάρχει σπόρος που μπορεί να φυτρώσει το δέντρο της αλήθειας-και το φόβο μας να’ χουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU