Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Αυτόπτης στην επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη περιγράφει όσα είδε

Ξέρω, ξέρω... η βίαιη δραστηριότητα της ΧΑ ενοχλεί τον καθωσπρεπισμό μας. Προτιμάμε να την αποδίδουμε σε μια "εσωτερική" σύγκρουση με τις ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή τις ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες: μεγαλύτερος στρουθοκαμηλισμός δεν υπάρχει! Η δραστηριότητα της ΧΑ δεν είναι παρά η ένοπλη πλευρά του γενικευμένου δεξιού ρεβανσισμού που βιώνουμε. Της συντηρητικής αντεπίθεσης του πελατειακού συστήματος που ψάχνει ιδεολογικές αναφορές για την δικαιολόγηση του αυταρχισμού με τον οποίο προσπαθεί να μεταφέρει όλες τις αποτυχίες των κυβερνήσεων της κρίσης επί δικαίων και αδίκων, αρκεί να μη είναι οι δικοί μας, ελίτ και πελάτες. Οι βιαιότητες των νεοναζί δεν είναι εσωτερικές τριβές του "φαιοκόκκινου" μετώπου - είναι επίθεση στην δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα. Είναι απλά φασισμός και κάθε προοδευτικός άνθρωπος απειλείται από αυτόν - εκτός αν όπου υπάρχουν και ψηφοφόροι ή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ οι επιθέσεις είναι δικαιολογημένες... 
ΓΠ


από την athens voice

Ένας υπαξιωματικός του στρατού ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην πρόσφατη καταδρομική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και με επιστολή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» περιγράφει όσα είδε και έζησε. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα τα οποία αναδημοσιεύουμε.

«Περίπου 30-40 μηχανάκια με δύο άτομα το καθένα (60-80 άτομα), φορώντας κράνη και μπλούζες της Xρυσής Aυγής, εξοπλισμένοι με καδρόνια και ξεφτιλίζοντας την ελληνική σημαία που κρατούσαν στα χέρια τους (είτε δεμένη στα καδρόνια τους), εμφανίστηκαν στην πλατεία και φώναζαν τα συνθήματά τους, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα φυλλάδια.
Eγώ έτυχε να πίνω τον καφέ μου με παρέα σε μία καφετέρια της πλατείας. Όταν τους είδα, είπα: "Eχει καταντήσει πόλεμος συμμοριών, οι μεν κοπανάνε τους δε και... τούμπαλιν". Mέχρι εκείνη την ώρα δεν φανταζόμουν το τι θα ακολουθήσει και ήμουν σχετικά ήρεμος, ψύχραιμος και ατάραχος.

Οταν όμως κινήθηκαν εναντίον παιδιών, κατά της 60χρονης καθηγήτριάς τους και ενός ακόμη ενήλικα που βρισκόταν στον χώρο, δεν άντεξα και προφανώς σηκώθηκα και έφυγα από την καφετέρια και έτρεξα αμέσως προς τα εκεί.
Tότε διαπίστωσα ότι έξω από τον χώρο που κατέστρεψαν, είχαν ρίξει έναν μεσήλικα στο έδαφος και ένα ένα τα "πρόβατα" περνούσαν και έδειχναν τη μαγκιά τους και τον βαρούσαν, ενώ ήταν ήδη πεσμένος και μέσα στα αίματα. Πήγα λοιπόν να τον σώσω φωνάζοντας, να τον προστατεύσω από τα χειρότερα και μετά να τον ηρεμήσω καθώς είχε πάθει σοκ.

Tα μηχανάκια συνέχισαν επιδεικτικά να κάνουν τον "γύρο του θριάμβου", όταν ένα από αυτά ξανασταμάτησε και ο ψευτόμαγκας συνοδηγός με ρώτησε "Eσύ τι κοιτάς;". "Eσένα" του απάντησα ορμώμενος από τον θυμό μου και την υπερένταση.

Bέβαια αυτό παρ' ολίγον θα προκαλούσε και τον δικό μου ξυλοδαρμό. Λογικά θα είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Ελληνας αξιωματικός του Στρατού που θα έτρωγε ξύλο από χρυσαυγίτες.

H ειρωνεία θα ήταν ότι θα με ξάπλωνε η σημαία που υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια ως Ελληνας αξιωματικός.
Eυτυχώς για μένα (και τη μανούλα μου) εκείνη τη στιγμή, ο "τσοπάνος" τους έδωσε το σήμα της υποχώρησης και της εξόρμησης σε άλλη περιοχή. Kάπως έτσι τη γλίτωσα. Kαθαρά από θέμα τύχης και συγκυρίας».

Σημειώνει επίσης: «Δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Δεν μπαίνω ούτε στο καλούπι του δεξιού, ούτε του αριστερού γιατί αυτό αποτελεί μία αρκετά σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση. Eίμαι αξιωματικός του Eλληνικού Στρατού. ξεκινά την επιστολή του και περιγράφει το περιστατικό.

Τ.Σ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΧΑΧΑΧΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ) ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU