Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Το διήμερο 18 & 19 Ιανουαρίου 2014 το "Προοδευτικό Φόρουμ". Συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, φιλοευρωπαϊκή Αριστερά, φιλελεύθερο Κέντρο, πολιτική οικολογία

Οι διοργανωτές
Μετά από επίμονες συζητήσεις, υπομονετική προετοιμασία και επιμέλεια και χωρίς αποκλεισμούς και μικροκομματικές δαιμονοποιήσεις του "άλλου", η πρωτοβουλία του καλοκαιριού έφτασε στην τελική ευθεία: μια ανοιχτή διημερίδα με συγκεκριμένη θεματολογία που δεν προσφέρεται για προεκλογική πασαρέλα και φέρνει για πρώτη φορά κοντά όλες μα όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε αναζήτηση συγκλίσεων και λύσεων. Θα την παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον: (ΑΣ)

Διοργάνωση «Προοδευτικού Φόρουμ» στην Αθήνα
Τα πολιτικά κόμματα «Δράση» και «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», οι κινήσεις πολιτών «Δυναμική Ελλάδα», «Δίκτυο Π80», «ThinkΠ» και «Μπροστά» θα συνδιοργανώσουμε το διήμερο 18 & 19 Ιανουαρίου 2014 ανοιχτή διημερίδα πολιτικού διαλόγου στην περιοχή του Κεραμεικού, στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία προέκυψε μετά τη θετική ανταπόκριση των παραπάνω φορέων στην πρόσκληση που είχε απευθύνει η κοινότητα «Μπροστά» στα μέσα Ιουλίου.
Το «Προοδευτικό Φόρουμ» έχει ως στόχο να δημιουργήσει γέφυρες συναντίληψης μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο που εκτείνεται από την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο Κέντρο και την πολιτική οικολογία. 

Φιλοδοξία των συνδιοργανωτών δεν είναι να ιδρύσουμε ένα νέο κόμμα, αλλά να προτείνουμε νέες λύσεις. 

Έτσι, θα επιδιώξουμε έναν ανοιχτό, οργανωμένο πολιτικό διάλογο για να καλύψουμε το κενό πολιτικής συζήτησης, μέσα από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και δομημένα ερωτήματα με τη συμμετοχή των πολιτών. 

Ταυτόχρονα το Φόρουμ θα είναι η πρώτη οργανωμένη απόπειρα να διαπιστώσουμε πιθανές ιδεολογικές και προγραμματικές συγκλίσεις και να διατυπώσουμε προτάσεις για ένα εναλλακτικό εθνικό σχέδιο πολιτικής οικονομίας, ώστε τα συμπεράσματα του διημέρου να αξιοποιηθούν από κόμματα, ενώσεις πολιτών και πρωτοβουλίες ενόψει των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014.

Στο Φόρουμ έχουν ήδη προσκληθεί και θα προσκληθούν εκ νέου κόμματα, κινήσεις πολιτών, μη κυβερνητικοί φορείς, ινστιτούτα σκέψης και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα στελεχώσουν τα σχετικά πάνελ, μαζί με εκπροσώπους των φορέων που το συνδιοργανώνουν. 

Προβλέπονται πέντε (5) βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου, Κοινωνία των Πολιτών), στις οποίες οι εισηγητές θα κληθούν να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες ή θα συμμετέχουν μέσω του διαδικτύου. 
Η πρωτοβουλία θα αποκτήσει σύντομα σχετική ιστοσελίδα (www.progressive-forum.gr), η οποία θα λειτουργεί ως ένα ψηφιακό Φόρουμ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διημερίδα, με στόχο τον ανοιχτό διάλογο και την καταγραφή πολιτικών προτάσεων.
Οι συνδιοργανωτές απευθύνουμε εκ νέου ανοιχτή πρόσκληση σε κόμματα, κινήσεις πολιτών, μη κυβερνητικούς φορείς να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να συμμετέχουν ενεργά με πρόσωπα, ιδέες και προτάσεις.Για επικοινωνία: progressive.forum.gr@gmail.com
*Η πρόσκληση έχει σταλεί στα κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δράση, Κοινωνική Συμφωνία, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα,
και στις Κινήσεις Πολιτών: Δυναμική Ελλάδα, Κοινωνικός Σύνδεσμος, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Π80, Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β- Διαβάστε την πρόταση, (24 Ιουλίου 2013), εδώ: 
mprosta.gr/ethniko_proodeutiko_forum


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU

Σχόλια