Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τριπλές εκλογές χωρίς μπόνους 50 εδρών: η μόνη δημοκρατική λύση και η μόνη που δεν επιβαρύνει την οικονομία

του Βαγγέλη Παπαβασιλείου
Τριπλές εκλογές: η μόνη δημοκρατική λύση (και άκρως οικονομική!)


Οι διπλές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί βρίσκονται υπό ομηρεία  - είναι δήθεν αυτοδιοικητικές ή ευρωκοινοβουλευτικές... όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι είναι μεταμφιεσμένες εσωτερικές εκλογές: υποτίθεται ότι ψηφίζουμε για την Ευρώπη και την Αυτοδιοίκηση αλλά στην πραγματικότητα ψηφίζουμε για να στείλουμε μήνυμα ποια πολιτική δύναμη προκρίνουμε για την εσωτερική διαχείριση! 
Αυτό νοθεύει τις επιλογές μας και νοθεύει και το αποτέλεσμα. 
Και τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θα προκαλέσουν ή όχι, κοινοβουλευτικές εκλογές... θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή όχι για τον σκοπό που υποτίθεται υπηρετούν αλλά για άλλους λόγους: είτε επειδή θα αλλάξει το πρώτο κόμμα (και με πόση διαφορά) είτε επειδή λίγο μετά θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, η οποία είναι ήδη σε οριακό σημείο. Πράγμα που πιθανολογούν οι πάντες ήδη - ακόμη και οι ξένοι Οίκοι ανησυχώντας για την αναστάτωση που θα προκληθεί στην ελληνική οικονομία...

Εφόσον λοιπόν οι εκλογές θα γίνουν ούτως ή άλλως και η κυβέρνηση στο μεταξύ κλυδωνίζεται είτε σε κάθε ψηφοφορία λόγω φθοράς και οριακής πλειοψηφίας είτε λόγω των σκανδάλων που αποκαλύπτονται καθημερινά με τελευταίο εκείνο του γγ του υπουργικού συμβουλίου, Μπαλτάκου:
Η καλύτερη λύση, μετά δυο χρόνια μεταβατικών κυβερνήσεων διαχείρισης επειγόντων καταστάσεων, είναι η ανανέωση της λαϊκής εντολής και του πολιτικού προσωπικού όλων των κομμάτων, τώρα. Μαζί με τις αυτοδιοικητικές και ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές.
Αυτό θα κάνει την ψήφο μας γνήσια: θα ψηφίσουμε στην μια κάλπη τις δυνάμεις που θέλουμε να συνεχίσουν την διαχείριση της κρίσης στην χώρα μας (κοινοβουλευτικές), στην άλλη ποιοι είναι οι δήμαρχοι/περιφερειάρχες που επιλέγουμε αποκλειστικά για τους Δήμους και τις Περιφέρειες και όχι σαν έμμεσο πολιτικό δημοψήφισμα (αυτοδιοικητικές) και τέλος στην τρίτη κάλπη θα επιλέξουμε τι Ευρώπη θέλουμε, ναι ή όχι στην ομοσπονδία και ποιοι εξυπηρετούν καλύτερα αυτήν την ιδέα (ευρωεκλογές).

Με το κόστος που ήδη θα έχουν οι προγραμματισμένες εκλογές και λόγω των δαπανών για την ίδια την εκλογική διαδικασία και λόγω των επιπτώσεων στην οικονομική ζωή που πάντα πληρώνει τις εκλογές με πάγωμα και αναστολές εργασιών. Το πρόσθετο κόστος (κάλπες, ψηφοδέλτια) θα είναι ελάχιστο και η όλη αναστάτωση θα περιοριστεί σε μια εκλογική περίοδο.

Επίσης μπορούν και πρέπει όλα τα κόμματα με την απαιτούμενη πλειοψηφία να καταργήσουν εκτάκτως το μπόνους των 50 εδρών και έτσι να υποχρεωθούν σε συνεργασίες στο μετεκλογικό σκηνικό και ο Πολίτης να μην αγωνιά ότι η επιλογή του θα γίνει περιπέτεια αλαζονείας από το πρώτο κόμμα.

Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για τριπλές εκλογές και ανανέωση της εντολής - δεν υπάρχει οικονομικότερη λύση και ευκαιρία, τώρα που η τρόικα έχει κλείσει έναν κύκλο ελέγχου και ετοιμάζεται να ανοίξει μαζί με την ΕΕ το μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και των αναγκών αναδιάρθρωσής του ελληνιστί κουρέματος. 
Επίσης δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για διόρθωση λαθεμένων προβλέψεων του παρελθόντος (εκλογικό μπόνους) και επιβεβαίωσης ή όχι της λαϊκής εντολής για υποχρεωτική συνεργασία πολλών χωρίς νοθευτικές αλλοιώσεις για μια εθνική διαχείριση της προφανούς μη βιωσιμότητας του χρέους. 

υγ Το ότι η σημερινή κυβέρνηση κλυδωνίζεται με 152 βουλευτές εκ των οποίων οι 50 δεν είναι αποτέλεσμα των εκλογών αλλά δόθηκαν δώρο στο έστω και με μια ψήφο πρώτο κόμμα, λόγω του καλπονοθευτικού μπόνους, τα λέει όλα!


2 σχόλια:

  1. Συμπληρωνω την προταση σου.Να παιρνει το μπονους των 50 εδρων μονο οποιο κομμα θα υπογραψει οτι θα τηρησει ολες τις συμφωνιες με τους δανειστες.Μην παει και το μπονους σε λαθος μερια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... Αλλά μια ωφέλιμη πολιτική πρέπει να έχει αρχές - να βάζει τα πράγματα στη θέση τους: μια αδικία δεν διορθώνεται με μια άλλη. Και η αριστερά ή πρασβεύει την απλή αναλογική ή ότι την συμφέρει - μόνο που στην δεύτερη περίπτωση είναι σαν τους άλλους.

      Διαγραφή

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU