Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

18 και 25 Μαίου 2014: Το διακύβευμα


Η "Τελική Λύση"" ΝΔΠΑΣΟΚ για τους μικρομεσαίους:
Κατασχέσεις Με Εντολή Γιάννη Βρούτση
Και Για Τα Ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ,ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ
(επιτάχυνση μετά τις εκλογές)
Άδραξε τις ...εκλογές!

Οι εκλογές τις δυο επόμενες Κυριακές για Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή έχουν πολλά και σημαντικά διακυβεύματα - τοπικά, περιφερειακά, ευρωπαϊκά. Αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει ένα μεγαλύτερο και σημαντικότερο διακύβευμα: το υπαρξιακό/εθνικό - το "που θα πάει η χώρα το επόμενο διάστημα και με ποια διαχείριση;".
Ποιος θα χειριστεί τις συνομιλίες για την βιωσιμότητα του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ποιος θα κάνει την αναδιαπραγμάτευση για το κούρεμα, τις ρήτρες αποπληρωμής, την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, το απαραίτητο new deal; Ποιος θα καθορίσει τα έσοδα και τις δαπάνες αυτού του κράτους, ποιος θα οδηγήσει στην θεσμική του αποκατάσταση μετά από δεκαετίες πελατειακής κομματικής διαχείρισης;
Η σχέση των εκλογών αυτών με την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα, βρίσκεται καθαρά στο αν θα αποτυπωθεί έντονη δυσαρμονία εκλογικού σώματος και σημερινής συγκυβέρνησης ή όχι - αν δλδ θα πάμε σε εθνικές εκλογές άμεσα για αλλαγή πορείας και συγκυβερνώντων δυνάμεων ή θα μείνουμε στις ράγες της προδιεγραμμένης πολιτικής ΝΔΠΑΣΟΚ.

Ποια είναι η προδιαγεγραμμένη πολιτική ΠΑΣΟΚΝΔ; 

«το μερίδιο των επιχειρήσεων που έχουν κριθεί με αυστηρά πιστωτικά κριτήρια βιώσιμες είναι της τάξης του 12% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών μέχρι 10 εκατ. ευρώ. Το κομμάτι αυτό του εταιρικού τομέα, με συνολικό τζίρο 9,4 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ, θεωρούμε ότι αξίζει να διασωθεί και αυτός ο στόχος μπορεί να προωθηθεί μέσω της επέκτασης της χρήσης των χρηματοδοτικών μέσων του ΕΣΠΑ για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων με πιο ανταγωνιστικά επιτόκια»
(efsyn.gr - Ο επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς) 
ή αλλιώς: 
"οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήνουν τις αδύναμες, μη βιώσιμες, επιχειρήσεις να πτωχεύουν και να ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση σε όλο το εύρος της οικονομίας, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη"( kathimerini.gr - Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Προβόπουλος μιλώντας στους Financial Times)
Η υπερφορολόγηση ειδικά των ελεύθερων επαγγελματιών και των ...ανέργων αλλά κατόχων ακινήτου που αποτυπώνεται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις (παραδείγματα εκκαθαριστικών εδώ) καθώς και οι ανυποχώρητη κυβερνητική στάση εξόντωσης των ε.ε. μέσω του παράνομου χαρατσιού/εισφοράς στον ΟΑΕΕ και τις διώξεις/κατασχέσεις εναντίον των ανασφάλιστων ε.ε. από τα ίδια τους τα ταμεία και το ΚΕΑΟ, ένα πράγμα αποδεικνύουν: 
ότι εάν η σημερινή συγκυβέρνηση επιβιώσει των εκλογών αυτών, η πραγματοποίηση του σχεδίου εξόντωσης των ελλήνων μικρομεσαίων, της ίδιας της επιχειρηματικότητας χάριν των λίγων κρατικοδίαιτων ολιγαρχών θα ολοκληρωθεί ανεμπόδιστα από το παρασιτικό πελατειακό σύστημα των κομμάτων που χρεοκόπησαν την χώρα. 
Άλλη λύση δεν υπάρχει από την ανατροπή αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης, όσο πιο άμεσα γίνεται - και άλλος τρόπος δεν υπάρχει από ...
αυτές τις εκλογές...

Οι προοδευτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δράσης (Γέφυρες), της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και των οικολόγων πρέπει να αναλάβουν με συνεργασία να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο και την καταστροφή των παραγωγικών της δυνάμεων. Το σήμερα της ανθρωπιστικής κρίσης ακολουθείται από ένα ζοφερό αύριο πλήρους απορρύθμισης οποιουδήποτε δικαιώματος εργασίας και επιχειρείν και καταστροφής του περιβάλλοντος από αποικιοκρατικά "επενδυτικά" funds. 

Ιδιαίτερο είναι το βάρος και ο ρόλος που καλείται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού μόνον αυτός μπορεί, με ευρεία νίκη και πρωτιά στις εκλογές, να αμφισβητήσει την δεδηλωμένη, να αποδείξει την δυσαρμονία της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας (που υπάρχει ακόμη μόνο τεχνητά λόγω του μπόνους των 50 εδρών...!) με το εκλογικό σώμα και να επιβάλλει έτσι εκλογές. 
Αλλά και η συνεισφορά της επιτυχίας των υπολοίπων δεν είναι αμελητέα: ήδη  το Ποτάμι κυριαρχώντας στον χώρο της κεντροαριστεράς εξουδετερώνει το πασοκικό δεκανίκι της κυβέρνησης, και όσο καλύτερα τα πάει σε αυτό τόσο γρηγορότερα θα καταρρεύσει το υπόλειμμα/συνιστώσα του Σαμαρά και μαζί και η κυβέρνησή του - 
όσο για την Δράση με τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις της, η ενίσχυσή της και η εδραίωσή της στον κεντρώο φιλελεύθερο χώρο θα ενισχύσει την ραχοκοκκαλιά και την δυνατότητα συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Ήδη η διαμορφούμενη εναλλακτική στην σημερινή συγκυβέρνηση από δυνάμεις που συγκλίνουν στα ουσιώδη και μαθαίνουν να συζητούν νηφάλια τα δευτερεύοντα, δυναμώνει την ελπίδα, την συμμετοχή και τα ποσοστά των προοδευτικών δυνάμεων σε έναν πραγματικό αγώνα ζωής για τον τόπο και τους ανθρώπους του. 
Τα υπόλοιπα επαφίενται - μετά την νίκη -  στον πατριωτισμό των προοδευτικών ελλήνων. 
Ας αδράξουμε την ευκαιρία αυτών των εκλογών.

ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU