Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Νίκος Ξυδάκης: Δημογραφικά και ηθικά δεν έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε πίσω 3-4 εκατομμύρια ανθρώπους


Πρέπει να βρούμε δουλειά σε 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους, να ανακτήσουν πρόσβαση σε γιατρό 1.5 εκατομμύριο ανασφάλιστοι

Νίκος Ξυδάκης στο popaganda.gr:

Παρότι μετριοπαθής, δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε μετριοπάθεια τώρα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε υγιή επιθετικότητα. Ο βραζιλιάνος φιλόσοφος Ούνγκερ, μέντορας του Ομπάμα και του Λούλα, είχε πει ότι στους ανθρώπους πρέπει να τάζουμε μια νέα αριστερά για τον 21ο αιώνα, ούτε μαρξιστική ούτε σοσιαλδημοκρατική. Και ψωμί και όνειρο.
...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ένα μέρος εκφράζει τη νέα Ελλάδα που θέλει να ζήσει με δικαιοσύνη, αξίες και ισότητα. Ένα άλλο μέρος του είναι αγκιστρωμένο στο παρελθόν. Μπορεί να συμμερίζεται κάποιες ιδέες, αλλά είναι μιας κάποιας ηλικίας. Ας πούμε κάποιος στην ηλικία μου, 55 χρονών, είναι και λίγο τελειωμένος, πώς να αλλάξει μυαλό;
...

Τα δημογραφικά των εκλογών του Ιουνίου του 2012 δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από αστικά κέντρα, είναι σε ηλικίες παραγωγικές κι έχουν μόρφωση από μέσο επίπεδο και πάνω. Είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας που επλήγη. Δε νομίζω ότι έχουν αυταπάτες περί μαγικού ραβδιού. Από το 2010 ζούμε έναν αργό θάνατο, οπότε είναι πολλοί αυτοί που λένε από μια βαριά χημειοθεραπεία που καταστρέφει συνεχώς ζωτικά όργανα ας επιλέξω μια ρισκαδόρικη εγχείρηση κι ό,τι γίνει. Εν πολλοίς, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως εργαλείο της Ιστορίας που θα ανακατέψει τη μαρμίτα. Νομίζω ότι σε 3-4 χρόνια θα δούμε πολιτικά σχήματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε σήμερα. Το σύστημα που έφερε τα πράγματα ως εδώ δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο.
...

Όλη η συνέντευξη, εδώ: http://popaganda.gr/nikos-xidakis-o-arthrografos-tis-krisis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU