Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που πνίγεται στο Ποτάμι... (#πρόωρες εκλογές δια χειρός ΒΒ)

Ένα κλασικό "πολιτικό ατύχημα" 
του Χρήστου Παπανίκου
Η παρουσία της εναλλακτικής του Ποταμιού, εκμηδενίζει τις ελπίδες της Ελιάς/ΠΑΣΟΚ να εκβιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και διαλύει την κυβερνητική σταθερότητα.
Είχαμε εντοπίσει εξ αρχής -σε αντίθεση με τους ανησυχούντες συνωμοσιολόγους της αριστεράς- ότι η δημιουργία του Ποταμιού απευθυνόταν αντικειμενικά στο εκλογικό κοινό της κεντροαριστεράς και θα συρρίκνωνε ως εκ τούτου ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα το τελευταίο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απλά έχασαν κάτι τις αναλογικά αλλά όχι και τον αέρα της πόλωσης... Ο δε ΣΥΡΙΖΑ θωράκισε την πρωτιά του χάρις στην εξουδετέρωση του εν δυνάμει αντιπάλου του στην περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας. Εκ των έσω...

Το ΠΑΣΟΚ πνίγηκε τελικά στο Ποτάμι...
Και η απελπισία του ΒΒ,τον οδήγησε στην τυχοδιωκτική στάση του εκβιασμού ενός εκλογικού σώματος που παρά την αποστροφή του στον (ακρο)δεξιό ρεβανσισμό του Σαμαρά, καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ την γενεσιουργό αιτία της μεταπολιτευτικής παρακμής, του πελατειακού κράτους αλλά και της κυριαρχίας της ΝΔ της οποίας δρα πια ως συνιστώσα. Δηλαδή προκάλεσε όσους και όσες, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, παρέμεναν ψηφοφόροι του. Κατάφερε δια χειρός του να εξασφαλίσει το απευκταίο σενάριο της συντριβής της Ελιάς και των πρόωρων εκλογών. Και να άρει το βάρος της ευθύνης της πιθανής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό. Πέτυχε δλδ να προκαλέσει πολιτικό ατύχημα στο κυβερνητικό όχημα.

Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν εκ των πραγμάτων να συνεργαστούν για το καλό του τόπου. Η μεταπολίτευση τελειώνει εδώ. Και ο καθημαγμένος λαός βγαίνει ξανά στο προσκήνιο με την ψήφο του αυτήν την φορά, με σκληρή απαίτηση να αρθούν οι αδικίες της μνημονιακής era, να λογοδοτήσουν οι ωφελημένοι του παρασιτικού κομματικού κράτους και να ανοίξει ο δρόμος για μια θεσμική επανάσταση που θα ξαναφέρει την εργασία και την επιχειρηματικότητα στο κέντρο της κοινωνίας. Ξεκινώντας με δίκαιη φορολογία πραγματικών εισοδημάτων και ένα new deal των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου για επιστροφή στην βιωσιμότητα.

Όχι δεν θα γίνουμε Ουκρανία για χάρη του ΒΒ. Θα γίνουμε μια δίκαιη Ελλάδα των παραγωγών της. Αρκεί να ηττηθεί συντριπτικά το πελατειακό παρασιτικό σύστημα  - όπως ακριβώς το ψυχανεμίζεται και ο ΒΒ...

ΑΣ

Τεκμηρίωση: 
-Τι σπρώχνει τον Ευ. Βενιζέλο στις πρόωρες κάλπες http://www.capital.gr/themes.asp?themeId=55
-Κάτι περίεργο συμβαίνει http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2008265
-Διά χειρός ΒΒ http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2007935


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU