Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αποφασισμένος για την κεντροαριστερή στροφή ο Αλέξης Τσίπρας

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαμηνύουν ότι αν τα κομματικά όργανα λειτουργήσουν ως βαρίδια, είναι αποφασισμένος να πάει ακόμη και σε συνέδριο


Πόντο πίσω δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στα ανοίγματά του σε νέες πολιτικές και κοινωνικές «δεξαμενές».
Δηλωτικό της αποφασιστικότητάς του - όπως επισημαίνουν συνεργάτες του στο ΤheTOC.gr - είναι πως, εν αντιθέσει με ό,τι συνήθως συνέβαινε στον ΣΥΡΙΖΑ, τούτη τη φορά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, και μάλιστα το κεφάλαιο για τις πολιτικές συμμαχίες, δεν παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες
Το αντίθετο: μπήκε σε εφαρμογή από την ίδια εβδομάδα, στην πολιτική πρωτοβουλία για τη ΔΕΗ.

Και μπορεί άλλο πράγμα να είναι η κοινή παρουσία σε εκδήλωση για ένα θέμα επικαιρότητας και άλλο μια κυβερνητική συνεργασία, ωστόσο στην Κουμουνδούρου δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις παρουσίες αλλά και τις... απουσίες. Για τη ΔΗΜΑΡ ειδικότερα, πιστεύουν - και ελπίζουν ασφαλώς- ότι η πόρτα διαλόγου δεν έκλεισε.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως που ξέρει η ηγεσία ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στο μέλλον, είναι το πώς θα συμβιώσουν κάτω από την ίδια πολιτική στέγη η εσωκομματική μειοψηφία με τις επερχόμενες "μετεγγραφές', με άλλα λόγια αν - για να αντλήσουμε εικόνες και από την εκδήλωση για τη ΔΕΗ - χωρούν στο ίδιο κόμμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη μια, ο Οδυσσέας Βουδούρης και η Θεοδώρα Τζάκρη από την άλλη.

Η «περπατησιά» του Αλέξη

Και τελικά, αν τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ακολουθήσουν την «περπατησιά» του προέδρου του ή μήπως έχουν μείνει κολλημένα στο κόμμα του 4%. Ομως: αν, όντως, υπάρχει αναντιστοιχία, τότε ελλοχεύει πάντα η απειλή για νέο συνέδριο, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η... αποκατάσταση.

Το ενδεχόμενο αυτό το έθεσε ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, όταν μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή για τις συμμαχίες και πώς αυτές «χωνεύονται» από τα κομματικά όργανα, χαρακτήρισε "αδόκιμο" την ώρα που η Πολιτική Γραμματεία και η ηγεσία θα υλοποιούν όσα αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή, την ίδια στιγμή "να έχουμε κείμενα, παρεμβάσεις, δηλώσεις που να τη γρατζουνίζουν".

Η προειδοποίηση Παππά

"Αυτό δεν πρέπει να συμβεί", ήταν το αποφασιστικό μήνυμα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. "Αν είναι να συμβεί, τότε μήπως πρέπει να απευθυνθούμε στο κόμμα να το ρωτήσουμε;", αναρωτήθηκε αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός συνεδρίου, όπου όλα τα επίμαχα θα τεθούν στο τραπέζι. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τελευταία αυτή αποστροφή του Νίκου Παππά προκάλεσε το χειροκρότημα μεγάλου τμήματος του κομματικού ακροατηρίου, που έδειξε έτσι να συμφωνεί με τις απόψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU