Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Το κυβερνείο της αποικίας και η πολιτική που διατάσσεται (#ταφόπλακες στην οικονομία)

του Πέτρου Ζερβού (efsyn.gr)
Ταφόπλακες στην ελληνική οικονομία

του Δημήτρη Χρήστου*
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, υπεύθυνος (!) για την πορεία των εσόδων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών Πάτρικ Ντε Μετς δεν ενέκρινε την αύξηση των δόσεων -μέχρι και για 100 μίλαγε η κυβέρνηση- για τους υπόχρεους! Ζήτησε μάλιστα να τερματιστεί κάθε διαδικασία διακανονισμού χρεών που δεν γίνεται με βάση τις δύο ρυθμίσεις που έχει εγκρίνει η τρόικα. Για τη σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση, να γραφούν τα χρέη των νταβατζήδων καναλαρχών στο... χιόνι και να χάσουν, το Ελληνικό Δημόσιο και οι αιμοδοτούμενες από τους Έλληνες φορολογούμενους τράπεζες εκατομμύρια ευρώ, κανένας αυστηρός τεχνοκράτης της τρόικας δεν ασχολήθηκε. Φυσικό. Αφού αυτοί βοηθούν για να κρατηθούν οι εκτελεστές των διαταγών τους στην εξουσία. Αυτά τα ολίγα με την αποικία.
ΟΜΩΣ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης τώρα αρχίζει να καταστρώνει το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν είναι φυσικά το πιο σύντομο ανέκδοτο, αλλά είναι από τα καλά. Το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα για ένα, άντε δύο χρόνια, όπως ορκίστηκε ο φιλαλήθης Βενιζέλος, σήμερα, μαζί με όλους τους φόρους στα ακίνητα ονομάστηκε ΕΝΦΙΑ. Αυτός ο "Ενφιάς", όπως θα έλεγε και ο Κώστας Χατζηχρήστος, καταρτίστηκε με τον απλούστατο τρόπο. Πόσα μας ζητάει να μαζέψουμε η τρόικα; Τόσα. Βάλτε τα στον ΕΝΦΙΑ, κάντε όσες διαιρέσεις θέλετε και ρίξτε το πάνω στα κεφάλια των Ελλήνων. Κι αν δεν έχουν, θα τους πάρουμε τα ακίνητα για τα οποία θα μας πληρώνουν νοίκι για να μείνουν. Αν δεν έχουν χρήματα και για το ενοίκιο; Υπολογίζουν πως δεν θα είναι στην κυβέρνηση όταν τους ζητηθούν ευθύνες.

ΣΕ ΜΙΑ οικονομία στην οποία έχει καταρρεύσει ο μεγαλύτερος πυλώνας της, οι κατασκευές, έχει νεκρώσει και η βιομηχανική παραγωγή που τον αφορά και συρρικνώνεται ταχύτατα μέχρι εξαφάνισης, είναι αστείο όσο και προκλητικό να μιλάς για ανάπτυξη. 

Στον τομέα αυτόν, έχουν χαθεί περί το 75% των θέσεων εργασίας από τη μείωση της ζήτησης και αντίστοιχα της παραγωγής. Και μιλάμε για έναν τομέα που ξεπερνά το 50% της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα. Αν λάβουμε υπόψιν ότι, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, καθεμία θέση στη βιομηχανία δημιουργεί δύο θέσεις απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος και τις καταστροφές του σεισμού. Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα του βιομηχανικού κλάδου (για φτηνότερη ενέργεια κ.λπ.), ώστε να καταφέρει να αντέξει αυτήν την περίοδο της κρίσης, ήταν ο ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή η ταφόπλακα.

ΠΑΜΕ τώρα στον αγροτικό τομέα. Αν ήταν μόνο οι ροδακινοπαραγωγοί, μικρό το πρόβλημα. 

Καθώς οι υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης... έδιωξαν τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, αλλά αυτά κατάφεραν να βρουν αγορές ανατολικότερα και κυρίως στη Ρωσία, έρχεται το εμπάργκο των συμμάχων μας (!) και υποχρεώνει σε νέα ταφόπλακα την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίησή της. Για όσους δεν γνωρίζουν, μια θέση στον πρωτογενή αγροτικό τομέα δημιουργεί πάνω από πέντε στον δευτερογενή και μία θέση στην κτηνοτροφία πάνω από οκτώ στον δευτερογενή της τομέα. Χρειάζεται να θυμίσουμε τη μεταρρύθμιση του Κωστή Χατζηδάκη για το γάλα, που οδήγησε τον υφυπουργό Γεωργίας Μάξιμο Χαρακόπουλο σε παραίτηση, δηλώντας μάλιστα πρόσφατα δικαιωμένος από τις εξελίξεις; Σπάω το μυαλό μου να καταλάβω πως ο κ. Χαρδούβελης θα κάνει σχέδιο ανάπτυξης όταν το θύμα χρειάζεται προετοιμασίες κηδείας. Υπάρχει ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας και ικανοποιητικό εισόδημα για τα νοικοκυριά;

ΥΠΑΡΧΕΙ ενδιαφέρον για νέες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα; Τούτη την εποχή, το παραμικρό. 

Το μόνο που ενδιαφέρει τα κοράκια (σε συνεργασία με εγχώριους νταβατζήδες) είναι οι σίγουρες μονοπωλιακές δημόσιες επιχειρήσεις που θα μετατραπούν σε ιδιωτικά μονοπώλια ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, DIGEA, εταιρείες ύδρευσης, ακίνητα φιλέτα στις πανέμορφες ελληνικές ακτές που εξοργίζουν τους τουρίστες φίλους της χώρας, όπως τη Phyllida Lloyd σκηνοθέτιδα της ταινίας "Mamma Mia" που γυρίστηκε στη Σκιάθο. Κάποιες πολυεθνικές έχουν ήδη μπει από καιρό στη βιομηχανία τροφίμων για να κυριαρχήσουν στην εγχώρια αγορά και να εξάγουν έχοντας αποκτήσει τεχνογνωσία και καλή πρώτη ύλη. Όλοι αυτοί και οι εισαγωγείς, έχουν πλέον τη δυνατότητα να καθορίζουν και τη σύνθεση των προϊόντων στη λιανική, αφού οι μεγάλες αλυσίδες είναι πλέον δικές τους.

ΟΠΩΣ θα έπρεπε να καταλάβουμε όλοι από την πολιτική που διατάσσεται και εφαρμόζει το κυβερνείο της αποικίας, η χώρα, με τον χαρακτήρα που την γνωρίζαμε, θα εξαφανιστεί αν οι πολίτες δεν αποκτήσουν, από το σοκ που βιώνουν, κοινωνική και εθνική συνείδηση. 

Αυτό το σχέδιο αφελληνισμού των πάντων, ακόμα και των ...
κλασσικών ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, συνοδεύεται από την ταχύτατη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού με μαζική μετανάστευση και δραματική μείωση του προσδόκιμου χρόνου ζωής. 
Οι μαυραγορίτες -πλέον- δεν κρύβονται όπως στην προηγούμενη Κατοχή. Έχουν πολυάριθμα καταστήματα στους κεντρικότερους δρόμους και αγοράζουν χρυσό, ενώ τεράστιες περιουσίες αρπάζονται λόγω χρεών. Επίσης σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, τα τάγματα τρομοκρατίας που συνεργάζονταν με τον κατακτητή δεν χρειάζεται να βγαίνουν στους δρόμους. Μπαίνουν σε όλα τα σπίτια από τους τηλεοπτικούς δέκτες. 
Όσοι βρίσκουν υπερβολικές αυτές τις εκτιμήσεις, να τους θυμίσω πως ακριβώς τα ίδια έγραφα και πριν τρία χρόνια και πριν δύο, όταν η ΔΗΜ.ΑΡ. ανακάλυπτε τον ιστορικό συμβιβασμό για τον εκσυγχρονισμό.

*πηγή Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU