Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πρωθυπουργός βάλλει κατά του νομίσματος, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της νοημοσύνης των πολιτών

από τους Έλληνες Φορολογούμενους:

“Εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ”, ανέφερε -για τον κ. Τσίπρα- χθες ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του. Η φράση αυτή, έγινε άμεσα κεντρική είδηση σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Είναι επιλογή του Πρωθυπουργού να πολιτεύεται με όποιους τρόπους επιθυμεί, ακόμη και αν οι τρόποι αυτοί ξεφεύγουν από το πλαίσιο “πολιτικού πολιτισμού” που αρμόζει στη θέση του, ή ακόμη και αν τελικά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Δε μπορεί όμως ο Πρωθυπουργός να υπονομεύει ο ίδιος, ούτε το νόμισμα, ούτε το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Όταν το κάνει αυτό, παραβιάζει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ορίζει ότι:

“1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.”

Πέραν από την ποινική διάσταση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, από αυτές απειλούνται ευθέως η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας και η εμπιστοσύνη των καταθετών, τα οποία η Τράπεζα της Ελλάδας (με βάση το Καταστατικό της -το οποίο έχει ισχύ νόμου- αλλά και μία σειρά νομοθετημάτων) είναι υποχρεωμένη να προστατεύει.

Δε θα ζητήσουμε ούτε από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει το ζήτημα, αλλά ούτε και από την Τράπεζα της Ελλάδας να εγκαλέσει τον κ. Πρωθυπουργό. Κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαμε ως υπερβολή, αλλά και ξεφεύγει από τους στόχους μας.

Θα ζητήσουμε όμως από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (και πρώην Υπουργό Οικονομικών) κ. Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi να πάρουν θέση επί του ζητήματος, αφού με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού υπονομεύεται σοβαρότατα η πίστη προς το νόμισμα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας κάτι που καταλήγει να πλήττει την οικονομία σοβαρότατα. Αυτοί οι (ανόητοι) εκφοβισμοί και “πολιτικοί εκβιασμοί” θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν!

Με αυτή την παρέμβασή μας, δεν εναντιωνόμαστε προς κάποιο κόμμα, ούτε υποστηρίζουμε κάποιο άλλο. Δε θα είχε νόημα άλλωστε. Όμως, εναντιωνόμαστε προς όλες τις υπονομευτικές προσπάθειες που σα στόχο έχουν κάποιο εκλογικό όφελος και υποστηρίζουμε την κοινή λογική που λέει ότι, στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ανόρθωση της οικονομίας, της κοινωνίας και του Κράτους μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU