Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς παρακαλά τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα;

του Γιάννη Καλαϊντζή
Ολική επαναφορά 
του Grexit 
στην ομιλία Σαμαρά 
στην ΚΟ της ΝΔ

το ρεπορτάζ από το tvxs.gr

Την ολική επαναφορά του Grexit λίγες ημέρες προ της προεδρικής εκλογής επιχείρησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές από χθες το είδος της στρατηγικής που θα ακολουθήσει κι αυτή είναι να πείσει ότι στην προεδρική εκλογή «παίζεται» το νόμισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παρακαλά τις αγορές να επιτεθούν στην Ελλάδα και χαρακτηρίζει τη σημερινή του ομιλία μια ομολογία αποτυχίας.


Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του ότι προσπαθεί να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας. «Δεν πρόκειται να τους περάσει. Έχουμε τρία όπλα: την ίδια την επιτυχία μας, την αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και την ευθύνη που είναι άγνωστη λέξη για εκείνους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, γραμμή κατάργησης όλων των τολμηρών μεταρρυθμίσεων». «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει τη λέξη Grexit στο στόμα των ξένων» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι βουλευτές να μη σκύψουν το κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται» υποστήριξε και αναφέρθηκε σε «πολιτική ευθύνη ολόκληρου του κοινοβουλίου» εν όψει της προεδρικής εκλογής και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και κάποιοι τώρα απειλούν να μας πάνε πίσω». Υποστήριξε ότι «τώρα ξεπερνάμε την κρίση» και σημείωσε ότι «δεν θα πάρουμε μέτρα επώδυνα, που δεν τα χρειαζόμαστε».
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να πάρουν την ευθύνη και να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω ή αν θα της επιτρέψουν να προχωρήσει μπροστά». «Καλούνται», πρόσθεσε, «να αποφασίσουν αν θα σκύψουν τον κεφάλι στον ψυχολογικό εκβιασμό που τους γίνεται».

Εκτίμησε και πάλι ότι ο λαός «δεν θέλει πρόωρες εκλογές για να μην ανακοπεί η πορεία του τόπου» και θα τιμωρήσει αυτούς που θα τις προκαλέσουν. Χωρίς να κατονομάσει στο σημείο αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «αγνοούν προκλητικά τη θέληση του ελληνικού λαύ, ξεχνώντας ότι ο λαός τιμωρεί» και συμπλήρωσε πως «τρομοκρατούν έναν έναν τους βουλευτές».

Εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του και εναντίον αρχηγού μικρότερου κόμματος που «φαίνεται να συμμαχεί με εκείνους που ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες ως επικίνδυνους». Εκτιμάται ότι φωτογράφιζε το Φώτη Κουβέλη.

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά ότι δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα χαρακτηρίζοντας «εξαιρετική» αυτή του Σταύρου Δήμα. «Κάποιοι προσπαθούν να την αποδυναμώσουν, διαδίδοντας ότι ταχα θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι και την τελευταία εκλογή» τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU