Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η "γερμανική" Ευρώπη δεν ξέρει να διαπραγματεύεται αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες - έχει συνηθίσει στην ...επωφελή μονομέρεια

Η ελληνική πλευρά απέρριψε το αιφνιδιαστικό τελεσίγραφο
Επιστολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών
 του Τάσου Αναστασίου
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, υποστηρίζουν, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει.
Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται, τονίζουν πηγές του Μαξίμου.

Γ. Σακελλαρίδης: "Δεν βλέπουμε τη διαπραγμάτευση σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε"

«Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό... θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε, ενώ σημείωσε πως «θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε». Μιλώντας στο παραπολιτικά fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με την προκλητική στάση του Β. Σόιμπλε, τόνισε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση, αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με ευρωπαίους εταίρους και αρχηγούς κρατών καθώς «το πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup, ο Β. Σόιμπλε είπε πως «λυπάται για τους Έλληνες», κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως είπε, αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

*πηγή stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU