Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πάσχος Μανδραβέλης μαινόμενος Νο 2: ή, η αφόρητα προπαγανδιστική δημοσιογραφία

Στο σημερινό νέο του πόνημα, ο δημοσιογράφος-προπαγανδιστής ΠΜ, "αξιοποιεί" τις πράγματι πολύ χρήσιμες πληροφορίες του για το τι πραγματικά λέει το σημερινό Σύνταγμα και όχι το χουντικό που επικαλούνται οι ιεράρχες σχετικά με την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, για να καταλήξει - ως εκ του θαύματος - στην αγαπημένη του φιλελέ αντικειμενικότητα: 
"Παρά το γεγονός ότι θα άρεσε πολύ στον κ. Νίκο Φίλη και τους συντρόφους του να προσλάβει καμιά εκατοστή χιλιάδες θεολόγους άλλων δογμάτων για να κατηχήσουν τις υπόλοιπες θρησκείες, η πιο λογική και συνταγματικά ορθή λύση είναι να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών. Να μεταμορφωθεί από χριστιανική κατήχηση σε μάθημα θρησκειολογίας. Τα περαιτέρω κάθε δόγματος να γίνονται στα κατηχητικά των θρησκευτικών κοινοτήτων. Με τα λεφτά τους..."
Το άρθρο του είναι εδώ και είναι χρήσιμο κατά τα άλλα. Αλλά όπως λέγαμε μέσω του σχολίου του έλληνα ομογενή και στην προηγούμενη αναφορά μας στον αρθρογράφο της Καθημερινής, δεν γράφει για να αγκαλιάσει το φως αλλά για να το σβήσει - η εμπάθεια ή η ιδεολογική αποστολή που έχει αναλάβει, τον οδηγεί πεισματικά σε άσχετες διαβολές του Α. Τσίπρα ή των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ - εδώ του Νίκου Φίλη. 
Σύμφωνα λοιπόν με τον ΠΜ, ο Νίκος Φίλης και οι σύντροφοί του επιθυμούν να προσλάβουν κατηχητές και προσηλυτιστές και των άλλων θρησκειών στα σχολεία αντί να απαλλάξουν την παιδεία από την θεοκρατία!!Πλάκα κάνει ο αρθρογράφος; Όχι, απλώς προπαγάνδα. 
Και μάλιστα προπαγάνδα αφόρητη και πεισματική εφόσον δεν στηρίζεται πουθενά πέραν των νεοφιλελέ προκαταλήψεων του ίδιου του αρθρογράφου που μάλιστα αντιστρέφει όχι μόνο την πραγματικότητα αλλά και την ιστορία και τους αγώνες της αριστεράς για την ανεξιθρησκεία. 
Ανεξιθρησκεία και διαχωρισμό στην πράξη εκκλησίας και κράτους που υλοποιεί σταδιακά η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της αριστεράς δίνοντας για πρώτη φορά πολιτικό όρκο και ταυτόχρονα μη απαγορεύοντας στον οποιοδήποτε να ασκήσει τις ιδιαίτερες θρησκευτικές του επιλογές, εάν και εφόσον υπάρχουν.

To the point:

Γιατί το κάνει αυτό ο αρθρογράφος καταστρέφοντας ένα κατά τα άλλα αξιόλογο άρθρο που θα μπορούσε να στηρίξει την πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου για μη αιτιολόγηση πλέον της άρνησης ενός γονέα να προσηλυτιστεί θρησκευτικά το ανήλικο παιδί του στο σχολείο; 
Γιατί η προπαγανδιστική σκοπιμότητα της δημοσιογραφίας του υπερβαίνει τον ασθενή του  - ούτως ή άλλως και a la carte -  φιλελευθερισμό. Δεν θα μπορούσε άραγε να λείπει η σχετική παράγραφος;
Δυστυχώς οι έλληνες "φιλελεύθεροι" βρίσκονται ακόμη σε πρωτόγονη φάση: δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον φιλελευθερισμό από τον νεοφιλελευθερισμό  - ούτε καν τις μεταρρυθμίσεις από τον νεοφιλελευθερισμό. Τα ταυτίζουν... 
Και κυρίως δεν μπορούν να αποδεχθούν τον - προχωρημένο μάλλον για αυτούς - πολιτικό φιλελευθερισμό της Αριστεράς που δεν θέλουν με τίποτα να αναγνωρίσουν. Τους υπερβαίνει...

"Γνωρίζουν" φυσικά αλλά πάσχουν από "άρνηση παραδοχής" - γιατί η αναγνώριση του ιστορικού και διαχρονικού πολιτικού φιλελευθερισμού της αριστεράς θα γκρέμιζε αυτοστιγμεί το σαθρό προπαγανδιστικό τους οικοδόμημα... εκείνου που ταυτίζει τον οικονομικό φιλελευθερισμό με τον νεοφιλελευθερισμό και την αριστερά με τον αυταρχικό κρατισμό.
Κι έτσι καταλήγουν αναγκαστικά στην προπαγανδιστική προβοκάτσια, ακόμη και μέσω οφθαλμοφανών ανοησιών. 

Ας μην αιφνιδιάζονται όμως τότε με την επανάληψη της εκλογικής επιτυχίας της Αριστεράς ακόμη και εν μέσω τρίτου μνημονίου: συνέβαλαν τα μάλα οι ίδιοι, με τις αήθεις συστηματικές προπαγανδιστικές τους γελοιότητες - σαν την σημερινή.

η αριστερή στρουθοκάμηλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU