Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Θρησκευτικά… με το στανιό: Και η ανεξιθρησκεία κύριε;

Γιάννης Δερμεντζόγλου / tvxs


Η δήλωση:
"Σεβόμαστε την εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία, δήλωσε σήμερα η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας σήμερα στο «Κόκκινο» και την Τζούλυ Τσίγκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Αναφορικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών η κ. Αναγνωστοπούλου το ξεκαθάρισε πως θα καταργηθεί άμεσα η προϋπόθεση της δήλωσης του γονέα.
«Δεν μπορεί να δηλώνει κανείς,  να πρέπει να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο, τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός."
πηγή: left.gr

Ακολούθησαν οι γνωστές δηλώσεις των μητροπολιτών που επικαλούνται το ...Σύνταγμα και τους νόμους για να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν την ζωή δύσκολη σε μαθητές και γονείς, αλλά κυρίως για να μην αμφισβητηθεί κανένα τους προνόμιο και αρχίσει με οποιαδήποτε αφορμή το ξήλωμα της ελληνικής θεοκρατίας που μόνο με κράτη σαν το Ιράν μπορεί να συγκριθεί. 
Όμως: Το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, η απαγόρευση του προσηλυτισμού των ανηλίκων όπως και ο έλεγχος της με χρυσόβουλα και εκβιασμούς των διωκόμενων ελλήνων αποκτηθείσας εκκλησιαστικής περιουσίας, η φορολόγησή της και η κατάργηση της μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης των κληρικών ιδιωτικών υπαλλήλων της από τους έλληνες φορολογούμενους είναι θέματα που η κυβέρνηση της Αριστεράς μοιραία, είναι υποχρεωμένη να ανοίξει, εκφράζοντας την "αλλαγή παραδείγματος" που εκπροσωπεί στην ελληνική κοινωνία. Και τώρα, έχοντας εντολή τετραετίας, μπορεί και να εφαρμόσει την "μεταρρύθμιση του εκκλησιαστικού ζητήματος" ή επιτέλους τον "διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους" στα πλαίσια του αστικού εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας που μόνη αυτή και τελευταία μπορεί να επιτελέσει. Ώστε να γίνουμε κι εμείς ένα κανονικό "κοσμικό" ευρωπαϊκό κράτος...

Δημοσιεύουμε χαρακτηριστική ανάρτηση από τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέναντι στην αλαζονική επίθεση των ...μουλάδων της Εκκλησίας ΑΕ με αφορμή την λογική (και καθυστερημένη) παραπάνω επισήμανση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου:
Ο Ιερώνυμος ... ζητάει να μην αλλάξει τίποτα στο θέμα της Ορθόδοξης επικρατούσας θρησκείας που με τόσο κόπο και αλητεία επέβαλλαν στην χώρα. 
Δεν θέλει να φύγουν οι εικόνες πάνω από τους πίνακες στις σχολικές αίθουσες. 
Δεν θέλει να σταματήσουν οι πρωινές προσευχές και οι εκκλησιασμοί στα σχολεία. 
Δεν θέλει να σταματήσει ο προσηλυτισμός των "ανήλικων" μαθητών από τους θεολόγους και τους παπάδες με τα ράσα που υπάρχουν σε πολλές σχολικές αίθουσες. 
Δεν θέλει να σταματήσει το κράτος να πληρώνει το παπαδαριό σαν Δημοσίους υπαλλήλους με εφάπαξ και ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές καλύψεις. 
Δεν θέλει να κλείσει η ναοδομία και τα θρησκευτικά δικαστήρια. 
Δεν θέλει να φορολογηθεί η εκκλησία. 
Δεν θέλει να μην πληρώνονται από το Δημόσιο οι καλόγεροι και οι καλόγριες που παίρνουν ISO τέλεσης μυστηρίων από τον μητροπολίτη. 
Θέλει να συνεχίσουν τα θρησκευτικά καρναβάλια με λείψανα, νεκροκεφαλές και άλιωτες μούμιες. 
Θέλει να συνεχίζουν τα παιδαριώδη προσκυνήματα με φίδια, εικόνες που κλαίνε, θαυματουργές ζωγραφιές. 
Θέλουν ποτάμια, λίμνες, βουνά, πεδιάδες, νησιά, με τα "χρυσόβουλα και τα Τούρκικα φιρμάνια.
ΕΜΕΙΣ τελικά ΘΕΛΟΥΜΕ να μείνουν έτσι όπως θέλει ο Ιερώνυμος και ο κάθε ... μητροπολίτης τα πράγματα? 
Σίγουρα ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με δαύτους. 
Αρκετά έπαιξαν τους θαυματοποιούς τα παράσιτα. 
Ο κόσμος πεινάει, οι επαγγελματίες καταστρέφονται, η οικονομία καταρρέει. 
Δεν σηκώνει να συντηρεί νταβατζήδες. 
ΑΡΚΕΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU