Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αυτοφωράκιας και ο Μεϊμαράκης

Γιάννης Καλαϊτζής / efsyn
ΟΙ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ

της Βασιλικής Καλαγιάκου
... "Ο Τσίπρας θέλει να φύγει και ψάχνει «αυτοφωράκια» για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε" ... δήλωσε στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ακροβατώντας επικίνδυνα μεταξύ πλάκας και σοβαρότητας
Όμως ο επικεφαλής της Ν.Δ. με το ευφυολόγημα του, αποκάλυψε ουσιαστικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο τρόπο που κερδίζει όλες τις μάχες της κάλπης , θα κερδίσει και αυτή της προσεχούς Κυριακής.

Ο "αυτοφωράκιας" είναι ο συμβολισμός του σύγχρονου ελληνικού αδιεξόδου. 

Στην χώρα όχι της φοροδιαφυγής αλλά της γενικευμένης φοροαποφυγής, τα υπερκέρδη για πλήθος επιχειρήσεων κυρίως της νύχτας (ακόμα και σήμερα) είναι τόσο μεγάλα που συμφέρει τα αφεντικά τους να βαφτίζουν κάποιον άσχετο σαν υπεύθυνο του μαγαζιού ώστε να συλλαμβάνεται και να πηγαίνει αυτός στο αυτόφωρο κατά την διενέργεια των κρατικών ελέγχων με αντάλλαγμα ένα καλό μεροκάματο.

Στο τέλος όλοι βγαίνουν ευχαριστημένοι. Η αστυνομία που υποτίθεται πως κάνει το καθήκον της πιάνοντας τον αχυράνθρωπο, η δικαιοσύνη που τον δικάζει λέγοντας αυτόν μας φέρανε, ο μαγαζάτορας που συνεχίζει ελεύθερος και ανενόχλητος την δράση του, το κυβερνητικό σύστημα που υποτίθεται πως κάνει την δουλειά του, και ο ίδιος ο αυτοφωράκιας που έστω κι έτσι κερδίζει τα προς το ζειν.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑ

Όταν διεκδικείς την πρωθυπουργία και κάνεις πλάκα μ΄αυτά τα πράγματα τότε υπάρχει μέγα θέμα. Αποδέχεσαι ουσιαστικά …ότι δεν θέλεις να πειράξεις αυτή την άρρωστη κατάσταση, να συλλάβεις και τον πραγματικό υπεύθυνο και την τεράστια φορολογητέα ύλη που διαφεύγει. 

Ουσιαστικά δηλώνεις πως θέλεις ν΄αυξήσεις τα φορολογικά σου έσοδα με επώδυνο για την κοινωνία τρόπο, και δεν προτίθεσαι ν΄απαλλάξεις την κοινωνία απ΄αυτό το όνειδος, του αυτοφωράκια, για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις.

Η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. τα χρόνια της κρίσης σ΄αυτό το μοντέλο πάτησε. 
Αντιμετώπισε σαν αυτοφωράκια τον Έλληνα πολίτη. 

Του χρέωσε όλο τον λογαριασμό μιας εκτεταμένης πολιτικής διαφθοράς. 
Του είπε κυνικά.. "τι μιλάς; μαζί τα φάγαμε"…. 
Τον έσπρωξε στην ανεργία και την απελπισία, την υπερχρέωση και την υπερφορολόγηση, τον ξενιτεμό και το αδιέξοδο, την απογοήτευση και την καταστροφή, την κατάθλιψη και την αυτοκτονία.
Όταν τον περασμένο Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, Σαμαράς και Βενιζέλος λοιδόρησαν την πολιτική επιλογή των Ελλήνων πολιτών. 
Για σύντομη παρένθεση μίλησαν. 
Η ελληνική κοινωνία όμως δεν τους κάνει την χάρη να πάρει στα σοβαρά ούτε αυτούς, ούτε τους διαδόχους τους….

ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μάθει… έχοντας πάθει. 
Ξέρουν τι έχει συμβεί και μπορούν να ζυγίσουν τα πράγματα. 
Κατανοούν ότι η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα "ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ", δεν είναι ένα απλό πολιτικό σύνθημα. Κοινωνικό αίτημα είναι και πολιτική απαίτηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανεξάρτητα από ιδεολογική κατεύθυνση.

Γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει ξανά! 
Και την επόμενη μέρα των εκλογών γνωρίζοντας από ποιο σημείο ξεκινάμε, θα αρχίσουμε να βάζουμε τα θεμέλια ώστε η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της μέσα στην δίνη μιας αρνητικής συγκυρίας εσωτερικής και διεθνούς. Κερδίζοντας βήμα βήμα, σιγουριά και ελπίδα, εμπιστοσύνη και χαμόγελο, το δικαίωμα στο παρόν και το μέλλον…!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU