Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα μόλις εγκρίθηκε;!

Το διαβάζεις και λες "μούφα θάναι"...

...με τόσο ΜΜΕδικο βομβαρδισμό κατάθλιψης για τα προαπαιτούμενα, έχουμε αρχίσει να μην βλέπουμε καν τα καλά της ιστορίας. Χτες μόλις διέδιδαν ότι θα ξαναρχίσουν οι διώξεις των ασφαλισμένων ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ, αντί να δοθεί κάποια λύση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ακολουθεί!
 Ξεχνάμε κιόλας ότι ο συμβιβασμός έχει δυο όψεις, η υποταγή μία. Την υποταγή την μάθαμε, τον συμβιβασμό τώρα τον ζούμε.
Άλλωστε με τόση αμφιβολία για τους πολιτικούς - ακόμη και τους δικούς μας τους αριστερούς, ειδικά τους "υπεραριστερούς" - που έχει ενσταλάξει μέσα μας το παρελθόν αλλά και η τεχνική πτώση της κυβέρνησης από "μέσα" το καλοκαίρι, λες: "κι αν είναι αλήθεια, εμείς δεν θα πάρουμε χαμπάρι - το κράτος ακόμη ίδιο είναι"... "δεν προλαβαίνει ν΄αλλάξει"
Ή μήπως προλαβαίνει;
Μήπως πράγματι υπάρχει και η φωτεινή όψη του φεγγαριού;
Και είχε δίκιο ο Τσίπρας που κράτησε το τιμόνι μέσα στο χαμό αντί να γυρίσει στην ασφάλεια της ρήξης;
Εδώ είμαστε και το τέλος του 2015 είναι ήδη "αύριο".
Σύντομα θα ξέρουμε. Μέχρι τότε ψυχραιμία και καθαρή κρίση.
(ΑΣ)
Το δημοσίευμα:


Επενδύσεις 4 δις. ως το τέλος του 2015 μόνο για αρχή!!! (ή το νέο σχέδιο Μάρσαλ μόλις εγκρίθηκε...)


Είχα την τύχη χθες στον ρ/σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», να πάρω την πρώτη συνέντευξη* από τον νέο υφυπουργό (γενικό γραμματέα στην προηγούμενη κυβέρνηση) αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων Αλέξη Χαρίτση.
Γράφει: Στάθης Σχινάς
Γιατί η αναγγελία ότι μεσα στις επόμενες 60 ημέρες θα πέσουν στην αγορά για επενδύσεις 4 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ και μάλιστα με μηδενική σχεδόν ελληνική συμμετοχή είναι μάλλον η πιο χαρμόσυνη μετεκλογική είδηση.
Παράλληλα θα υπάρξουν δράσεις με στόχο να δημιουργηθούν 65.000 νέες θέσεις υγιούς απασχόλησης..
Ο μηδενισμός της ελληνικής συμμετοχής τόσο στα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 αλλά και στα 35 δις του «πακέτου Γιουνκέρ» της περιόδου 2014-2020 είναι αποκλειστικά επιτυχίες του Αλέξη Τσίπρα και της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης που κινδυνεύουν να χαθούν πίσω από την αγωνία για τις άσχημες πλευρές της συμφωνίας της 5ης Αυγούστου.
Όμως όπως δείχνει και η οικονομική Ιστορία και κυρίως αυτή της περιόδου του μεγάλου κραχ του 1929 και κυρίως της περιόδου που ακολούθησε, αλλά και η ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης, για να ορθοποδήσουν κατεστραμμένες οικονομίες μόνον ένας τρόπος υπάρχει:
Εμπροσθοβαρείς δημόσιες επενδύσεις.
Αυτό έγινε με το new deal στις ΗΠΑ από το 1932 και μετά. Αυτό έγινε και στην Ευρώπη μετά το 1945 με το σχέδιο Μάρσαλ.
Η προχθεσινή απόφαση της Ευρωβουλής να μηδενίσει την εγχώρια συμμετοχή στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα προς την Ελλάδα μετατρέπουν ουσιαστικά τα προγράμματα αυτά σε νέο σχέδιο Μάρσαλ.Μα αυτό ακριβώς δεν ζητούσαν από το 2012 ο Αλέξης Τσίπρας και ο τότε «όλος ΣΥΡΙΖΑ»;
πηγή fmvoice.gr
*εδώ η συνέντευξη http://linkis.com/www.stokokkino.gr/ar/eoZp2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU