Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Εύγε στο υπουργείο: Έξω από τα σχολεία τα κηρύγματα από κυνηγούς και παπάδες

Αν δεν σε διδάξει ορθόδοξος μητροπολίτης την αρχαία ελληνική 
και τις άλλες θρησκείες, πώς θα μάθεις την αλήθεια; (σχόλιο στο fb)

1. Έξω από τα σχολεία πετάει το Υπ. Παιδείας τους κυνηγούς που "διδάσκουν" φιλοζωία και προστασία της φύσης

Τέλος στα «μαθήματα φιλοζωίας» και «προστασίας περιβάλλοντος» από τους εκπροσώπους των κυνηγών που χωρίς άδεια «διδάσκουν» σε μαθητές του Δημοτικού σε σχολεία του Έβρου το πόσο «συμβάλλουν» στην προστασία της άγριας ζωής και της φύσης βάζει με εγκύκλιους του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.).

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κεραμάρης διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, επισημαίνει στις 18 Φεβρουαρίου στην σχετική εγκύκλιο, που μπορείτε να δείτε εδώ, ότι: "Στο υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και στο μέρος που αφορά στην είσοδο τρίτων σε σχολικές μονάδες, εφιστούμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων για την τήρηση των αντίστοιχων διατάξεων, οδηγιών και εγκυκλίως προβλεπομένων.

Ιδιαιτέρως, κατά την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, δεν θα πρέπει να απευθύνονται προσκλήσεις σε φορείς των οποίων εκπρόσωποι που θα έρθουν σε επικοινωνία με μαθητές είναι μέλη Κυνηγετικών Συλλόγων – Κυνηγετικών Ομοσπονδιών».

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με μια δεύτερη εγκύκλιο, που μπορείτε να δείτε εδώ, και την υπογράφει ο Ιωάννης Κουφόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπενθυμίζει ότι πρέπει να τηρείται η διαδικασία για την έγκριση προγραμμάτων και των δράσεων. Ενώ σε αυτή γίνεται αναφορά στους χώρους και στο περιεχόμενο που μπορούν να έχουν αυτές οι δραστηριότητες.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υλοποιούν προγράμματα - δράσεις τα οποία έχουν «την έγκριση από την Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε., ύστερα από τη σχετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής».

Έτσι μπαίνει ένα φρένο, ελπίζουμε οριστικό, στον έμμεσο προσηλυτισμό των παιδιών από εκείνους που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τη φύση αλλά ανήκουν σε αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή της.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στον Θέμη Δημητρακόπουλο σύμβουλο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και δικαιωμάτων και τον ρώτησε το πως θα εξασφαλίσει το ΥΠ.Π.Ε.Θ. ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ξανά περιστατικά ανάλογα εκείνων που είδαμε πρόσφατα (διαβάστε εδώ περισσότερα), όπου μέλη κυνηγετικών φορέων χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την επιστημονική τους ιδιότητα και με πρόσχημα την περιβαλλοντική ενημέρωση - για την προστασία των οικοσυστημάτων και της άγριας πανίδας - πραγματοποιήσαν μαθήματα σε σχολεία.



Οι εκπρόσωποι της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. θα πρέπει να διαβάζουν
πιο προσεκτικά τα ρεπορτάζ του zoosos.gr
Ο κ. Δημητρακόπουλος μας απάντησε τα εξής: 

"Το Υπουργείο ήδη την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, εξέδωσε εγκύκλιο που ξεκαθαρίζει τα πράγματα ως προς τη διαδικασία [υποβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης του υπουργείου και εν συνεχεία στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο].

Η διαδικασία εν προκειμένω είναι ΟΥΣΙΑ, και βέβαια είναι δεσμευτική για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τις αρμόδιες περιφερειακές εκπαιδευτικές αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα πρόγραμμα - δράση που αφορά τους μαθητές δεν θα εγκρίνεται στο εξής αν δεν συνάδει με τη γενική κατευθυντήρια γραμμή της εκπαιδευτικής μας πολιτικής, που φυσικά στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στη συνειδητοποίηση από τους μαθητές των σχολείων μας της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και της τόσο πολύτιμης άγριας ζωής.

Εννοείται ότι οι κυνηγετικές δραστηριότητες, οι επισκέψεις σε χώρους όπου διαβιούν αιχμάλωτα ζώα όπως τα εκτροφεία γουνοφόρων και τα εκτροφεία θηραμάτων, και γενικά κάθε ‘’πρόγραμμα’’ που αναφέρεται σε πράξεις βίας, όπως η θανάτωση ζώων για σπορ ή αχρείαστη εκμετάλλευση, είναι εξ ορισμού αντιεκπαιδευτικά και συνιστούν κόκκινη γραμμή για το Υπουργείο.

Περαιτέρω, οι αρμόδιες διευθύνσεις Σπουδών του Υπουργείου θα καταθέσουν στις αμέσως επόμενες ημέρες ερώτημα στο Ι.Ε.Π. ώστε να διασαφηνιστεί πλήρως και με απόλυτη ακρίβεια ποια προγράμματα-δράσεις – στο πλαίσιο του σύγχρονου, δημοκρατικού σχολείου – θεωρούνται εκπαιδευτικά και ποια δεν πληρούν τους όρους ώστε να μην περνάνε στο εξής το κατώφλι του σχολείου και να μην δημιουργούνται ζητήματα, όπως αυτά που μας απασχόλησαν πρόσφατα, σε σχολεία της Θράκης, της Μακεδονίας και αλλού» επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.


(περισσότερα  εδώ)


Και τώρα, με πηγή την romfea.gr (λογικόν) αλλά και την lifo.gr (!! - η "δεξιά του Κυρίου" κι εδώ;) διαβάζουμε την πιο ...επίσημη επιβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας προστατεύει πλέον από τον προσηλυτισμό τους ανήλικους μαθητές:

2. Άνθιμος: Βγήκε εντολή από τον Φίλη που απαγορεύει να μιλούν οι μητροπολίτες σε σχολεία ΄

"Δεν άφησαν τον Μεσογαίας να μιλήσει σε σχολείο, ο διωγμός άρχισε"

Σε εντολή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που όπως είπε δόθηκε στα σχολεία, με την οποία απαγορεύεται να μιλούν σε αυτά μητροπολίτες, αναφέρθηκε σήμερα στο κήρυγμα του ο Άνθιμος, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι με το ζήτημα θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος. 


 Όπως είπε ο Θεσσαλονίκης, που έκανε λόγο για διωγμό, ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. 
"Ενας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το romfea.gr. Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος ανέφερε: "Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν."" είπε ο Παναγιώτατος. "Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου" ανέφερε ο κ. Άνθιμος. 
Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: 
"Είναι δυνατόν στην Ελλάδα των τόσων Μητροπολιτών, πατέρων, κληρικών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, είναι δυνατόν να λέμε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα " "Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί. 
Την άλλη εβδομάδα έχουμε σύγκληση της Ιεραρχίας για να δούμε διάφορα θέματα όπως και αυτό που συνέβη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας" πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος. 

 Η εντολή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη έχει δοθεί σε όλα τα σχολεία, αφού προ ημερών δόθηκε και διευκρινιστική εντολή σε σχολεία: 
"Κανένας μητροπολίτης δεν θα μιλάει στα παιδιά και να ελέγξετε τι έχουν κάνει όσοι έχουν επισκεφθεί τα σχολεία μέχρι σήμερα. Αν έχουν κάνει ομιλία ή κατήχηση". 
 Μία παράδοση πολλών δεκαετιών, όπου Μητροπολίτες και κληρικοί κάνουν ομιλίες στα παιδιά, πάντοτε με την συγκατάθεση της διεύθυνσης και του συλλόγου των καθηγητών των σχολείων, σπάει. 

Ποιον άραγε ενοχλεί η παρουσία των κληρικών στα σχολεία; Αυτό είναι το "ανοικτό" σχολείο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων που οραματίζεται ο υπουργός; 

(τα σχόλια δικά σας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλετε να βάλετε ενεργό link στο σχόλιό σας; BlogU